تریبون مستضعفن – آمنه موسوی
در دنياي اسلام و به خصوص جهان عرب سه عنصر در هويت اجتماعي دخالت دارد؛ يكي مليت، دوم اسلام و سوم غرب يا هويت تجدد است. عنصر سوم تقريباً از دو قرن قبل وارد دنياي اسلام شده و جوامع را تحت تأثير قرار داده است به طوري كه الان ظاهر زندگي ما به شدت هماهنگ با غرب است. محور اين سه متغير، هويت اسلامي و شيعي است و اين هم حاصل برنامهريزي تاريخي ائمه عليهم السلام در جامعهي تشيع است؛ عمق تحولات شيعي در جهان هم از همين جا نشأت ميگيرد و هدايت ميشود؛ در اين جوامع دو هويت ملي و مدرن، منحل در هويت اسلامي ميشود که به نسبت زيادي هم اتفاق افتاده است.
فشار شدید حاکمان کشورهای اسلامی برای غربی کردن فرهنگی و فکری مسلمانان و ترویج بی بند و باری برای کاهش روحیههای انقلابی و اسلامی نتوانست بنمایههای دینی مردم را از بین ببرد و هر چه سرعت مدرنسازی دولتی بیشتر شد، بر بحران هویت و نوعی بازگشت هویت و بنیادگرایی افزوده شد.
کشورهای عربی خاورمیانهای و شمال افریقا از دیرباز مد نظر طمع قدرتهای بزرگ بینالمللی بودهاند. استعمارگری کهن با پیاده کردن نیروهای خود در این منطقه تسلط بر منابع زیرزمینی و بازار فروش محصولات خود را بهوجود آورد.
دربسیاری از کشورهای اسلامی در خاورمیانه و آفریقا در روزها و ماههای گذشته انقلاب و نا آرامی را تجربه کردهاند، اما چرا تمامی نیروهای همبسته با آمریکا و صهیونیسم در بحرین با شیعیان و مردم این کشور روبرو شدهاند، سوالی است که پاسخ آن بسیار مهم به نظر میرسد.
به شهادت تاریخ از ناکثین و قاسطین و مارقین، معاویه و یزدید و حجاج بن یوسف، و به طور کلی بنیامیه و بنیعباس گرفته تا صلاحالدین ایوبی و از او گرفته تا محمود و اشرف افغان تا برسد به وهابیون در 2-3 قرن اخیر که پس از رسیدن به قدرت با پشتیبانی استعمارگران تا جایی که توانستند و تیغشان میبرید شیعیان را قتل عام نموده، اموالشان را به یغما بردند، اماکن و مساکنشان را ویران کردند و در این جهت چیزی فرو گذار ننمودند (عطائی اصفهانی، 387:1389)
بهترین دلیل و گویاترین شاهد بر مدعای ما رویدادهای بحرین میباشد. بحرین کشوری است که بیش از 70 درصد از مردم آن را شیعیان تشکیل میدهند اما با این وجود اقلیت سنی بر آن حاکم هستند و در طی سالیان گذشته این اکثریت به شدت از سوی اقلیت در فشار بوده و اجازه هیچگونه عرض اندامی به آنها داده نمیشد. و همین امر باعث شده که در قبال تبعیضها و موارد نقض حقوق بشر اعتراض کرده و هزینههای مختلفی را متحمل شوند.
آنچه همه نیروهای باطل را در برابر حق مسلم مردم بحرین قرار داده است جرمی است به نام شیعه بودن آنان که از نظر عربهای خشک مغز قابل بخشش نیست و نباید ازآن به راحتی عبور کرد.
وارد شدن نیروهای سپر جزیره و نیروهای اماراتی و عربستان سعودی و مزدوران بینام و نشان منطقهای که وابستگی روشنی به دستگاههای جاسوسی مرتبط با غرب دارند نشان میدهد که آنچه در بحرین در حال تعقیب است شیعه ستیزی و نه مقابله با انقلابهای عربی است.
در واقع برای غربی ها و همدستان مزدورشان در کشورهای عربی که با هزینه خود اهداف غرب را در منطقه تامین میکنند، مقابله با خطر گسترش شیعه موضوعی است که نمیتوان از کنار آن ابسادگی گذشت.
با این اوصاف در صورت سقوط خاندان آلخلیفه و با توجه به حضور شیعیان در بحرین، در حکومت آتی این کشور بدون شک شیعیان حضوری پر رنگتر خواهند داشت و آمریکا نگران آن است که قدرت گرفتن شیعیان در بحرین عاملی باشد برای پایان یافتن حضور نظامی این کشور در خلیج فارس. علاوه بر آمریکا دیگر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از جمله عربستان نیز با شیعیان دشمنی دیرینه دارند قدرت گرفتن روز افزون ایران در منطقه و پشت سر گذاشتن موانع متعدد داخلی و خارجی توسط مردم ایران و رسیدن به قلههای ترقی، کشورهای عرب منطقه و حامیان غربی آنها را نگران این نکته کرده که در صورت قدرت گرفتن شیعیان در کشورهای عربی، خواست و نگرش سیاسی مردم آنها رنگ و بوی اسلامی که شباهت به خواست مردم ایران دارد پیدا کند از همین رو در تلاش هستند تا به هر نحو ممکن با تحرکات شیعیان برخورد کنند.
Sorry. No data so far.