سه‌شنبه 24 می 11 | 16:02

رحيم‌پور: حق‌الناس فرهنگی از حق‌الناس مالی مهم‌تر است

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينكه حق‌الناس فرهنگي از حق‌الناس مالي بسيار مهم‌تر است، خاطرنشان كرد:‌ امروز نشريات و رسانه‌ها كار معلمان را مي‌كند و در جامعه فكر مي‌سازند.


حسن رحيم‌پور ازغدي عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در مراسم افتتاحيه هفتمين جشنواره نشريات دانشجويي كه صبح امروز سه‌شنبه در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد، به نقش نشريات دانشجويي در دهه چهارم انقلاب پرداخت و گفت: نشريات دانشجويي نوعي تمرين روشنفكري، نظارت و انتقاد و انتقال تجربه به ديگران است.

وي با اشاره به اينكه در فعاليت‌هاي رسانه‌اي 2 بعد محتوا و فرم مدنظر است، افزود: اگر اتقان محتوا در رسانه و نشريه موجود نباشد، مانند هديه‌اي مي‌ماند كه داخل آن خالي است.

رحيم‌پور خاطرنشان كرد: اگر در فعاليت‌هاي رسانه‌اي و نشريه‌ها فقط به فرم توجه شود و يا تنها محتوا مدنظر قرار گيرد، اين رسانه و نشريه مورد توجه قرار نخواهد گرفت و مخاطب سعي دارد با مغالطه‌كاري نبود محتوا يا فرم را زير سؤال ببرد.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه تصريح كرد:‌ هر فعاليتي كه اكنون در دانشگاه‌هاي كشور انجام مي‌شود تا يك دهه آينده به عنوان الگو در ساير كشورهاي مسلمان و منطقه محقق مي‌شود.

اين استاد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه تاريخ علم را نمي‌دانيم و تاريخ علم كنوني از قرن 17 ميلادي به بعد است، گفت:‌ يك نشريه هنري مي‌تواند طريقه زندگي و حتي طريقه لباس پوشيدن را در جامعه خط‌دهي كند.

وي با بيان اينكه نشريه‌هايي كه در حوزه تئوريك فعاليت دارند بايد نظريات دانشمندان و متفكران مسلمان در قالب‌هاي مختلف را به عرصه بياورند و تفكرات اين متفكران را به زبان دانشجويي مطرح كنند، تأكيد كرد: ‌همان‏گونه كه اسلام تمركز ثروت و قدرت را در يك جا ممنوع مي‌داند و از توزيع عادلانه ثروت سخن به ميان مي‌آورد در حوزه آگاهي، علم و معرفت اين‌گونه بايد عمل شود.

رحيم‌پور با اشاره به اينكه تمامي انسان‌ها علي‏رغم اينكه حق دانستن را دارند، موظف به دانستن نيز هستند، اظهار داشت: به همان دليل كه براي ثروت، ‌زكات معين شده است در حوزه معرفت، انديشه و علم نيز زكات علم مطرح شده است، يعني انحصار در علم ممنوع شده است.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي بيان داشت: در تفكر اسلامي ايجاد انحصار علمي ممنوع است و كشورهايي كه صاحب تكنولوژي علمي هستند اكنون ساير كشورها را از رسيدن به فناوري همانند رسيدن به اورانيوم غني‌شده منع مي‌كنند در حالي كه اسلام معتقد است صاحبان علم و معرفت بايد زكات علم خود را بپردازند و علمي را كه به دست آورده‌اند در اختيار ساير ملت‌ها قرار دهند.

اين استاد حوزه و دانشگاه با تاكيد بر اينكه وظيفه اين نشريات و رسانه‌ها به خصوص در حوزه دانشگاه، انتشار آگاهي و معرفت است، گفت: اسلام هر نوع دانستن را مدنظر ندارد بلكه معتقد است بايد علومي را فرابگيريم كه داراي فايده باشد.

رحيم‌پور افزود: آنچه به لحاظ دنيوي و اخروي براي بشر لازم است، كسب علوم تجربي، حوزوي، طبيعي و . . . است و كسب اين علوم براي بشريت فايده‌هايي دارد.

وي با بيان اينكه زكات معرفت اين است كه علم و معرفت را عليه ديگران به كار نبريم بلكه علوم آموخته شده را در اختيار ساير افراد قرار دهيم، گفت: كسي كه ظرفيت دانستن يك علم را ندارد، مستحق آموختن نيست و بايد در ابتدا به مقدمه آن علم بپردازد.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تأكيد بر اينكه ميان دانستن و خواستن نبايد فاصله بيندازيم، اظهار داشت: هر نعمتي كه در اختيار انسان است، زكات دارد و آبرو،‌ علم، معرفت، آگاهي، قدرت، ثروت و . . . زکات دارند.

رحيم‌پور با اشاره به اينكه نشريات علمي به يك معنا صدقه علمي محسوب مي‌شوند، تأكيد كرد: صدقه در اينجا به معناي اهانت نيست بلكه به معناي صداقت و آگاهي است.

وي افزود:‌ اگر در نشريه مطلب مثبتي نوشته شود و مخاطب با مطالعه آن دست به اقدامات مثبت بزند نويسنده مطلب نيز در احساني كه خداوند عطا مي‌كند دخيل خواهد بود و از سوي ديگر اگر در نشريه‌ها مطالب مزخرف نوشته شود،‌ مخاطب به انحراف كشيده مي‌شود و نويسنده مطلب نيز در خسران قرار خواهد گرفت.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينكه حق‌الناس فرهنگي از حق‌الناس مالي بسيار مهم‌تر است، خاطرنشان كرد:‌ امروز نشريات و رسانه‌ها كار معلمان را مي‌كند و در جامعه فكر مي‌سازند.

اين استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اينكه جوانان كشور براي درك مطالب از همه قشرها آماده‌ترند اما در كنار آن آسيب‌پذيرتر نيز هستند، گفت: در نحوه انتقال مطالب در نشريه‌ها بايد منطبق با جامعه عمل كرد و آيا مي‌شود هر مطلبي كه خواستيم به وسيله نشريه به سوي جامعه پرتاب كنيم؟

رحيم‌پور با بيان اينكه اسلام به ارزش‌هاي مربوط به فرم و زيبا بودن لفظ بسيار اهميت مي‌دهد، بيان داشت:‌ در حال حاضر در ابعاد فرم بسيار ضعيف هستيم اما كشورهاي غربي با قدرتي كه در بعد فرم در نشريه‌ها و رسانه‌هاي خود دارند، در دنيا اختيار رسانه‌اي دارند.

وي در پايان خاطرنشان كرد: برخي‌ها اعتقاد دارند با ذات سينما مخالفيم در صورتي كه اين سخن غلط است و بايد محتوا و فرم در كنار يكديگر در سينما به كار بروند و براي تحكيم خانواده، رشد اخلاق و عاطفه در جهان كوشا باشند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.