تریبون مستضعفین – تاریخ معلم انسانهاست و بازخوانی آن فرصتی است برای درس آموزی امروزیان از سرنوشت گذشتگان.
پخش سریال مختارنامه در این روزها از شبکه اول سیما گرچه روایتی تاریخی است اما هر برگ تاریخ، آموزگاریست برای نسلهایی که میآیند و میروند. این سریال تلویزیونی در قسمتهایی مختلف فرازهایی دارد که هرکس با دیدن آنها احساس میکند که گویا روایتی از روزگاران امروز وی را به تصویر کشیده است؛ از آدمهایی که بودند و آدمهایی که هستند!
قسمت سی و یکم مختارنامه، تصویرگر این برگ از تاریخ بود که با وارد شدن سنگینی مصیبتی که در پی کشته شدن همسر و فرزند کیان بر وی وارد میشود و تشکیکی که در مورد روش مختار، فلسفهی قیام او و عملکرد خود در این یار ایرانی مختار بوجود میآید باعث میشود که مقطع زمانی مهمی در زندگی کیان بوجود آید و خود را «خانه نشین» کند!
«خانه نشینی کیان» مقطع تأمل برانگیزی از تاریخ است که شب گذشته در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک نیز به بررسی آن پرداخته شد.
در این گزارش خبری، به انعکاس اظهارات افراد جامعه در مورد علت خانه نشینی کیان و علل دست از مبارزه کشیدن این یار اصلی مختار پرداخته شده بود.
برخی از این افراد معتقد بودند دلیل خانه نشینی کیان این بود که دچار غرور شده بود و به همین دلیل احساس قدرت زیادی کرده و در نهایت فریب شیطان درون خود را میخورد. برخی دیگر هم در این گزارش معتقد بودند حب مقام، به جای گذاشتن نام در تاریخ و خود را قهرمان این نبرد نشان دادن، باعث شکل گیری این مقطع تاریخی در زندگی کیان شده است. برخی دیگر هم شک کیان از مبارزهای که کرده بود را عامل این خانه نشینی عنوان کردند.
اما آنچه مهم است اینکه کیان به وضع موجود مثلاً کشته شدن خانوادهاش و یا … «اعتراض» دارد و «ناراحت» شده است و این اعتراض و ناراحتی وی را به «خانه نشینی» روی آورده است.
فارغ از اینکه اعتراض و ناراحتی کیان منطقی بوده یا خیر اما صحبتهای مختار با کیان در زمان رو در رویی آنها با هم اوج ماجرای خانه نشینی کیان را به تصویر میکشد آنجایی که مختار به کیان میگوید: «اهل بیت تو غریبتر از اهل بیت حسین (ع) بودند؟! ظلمی که به تو شد در مقابل ظلمی که به مولایمان حسین(ع) رفت کاهی است در برابر کوه؛ چطور دلت میآید راه را کج کنی بیانصاف!»
قرنها از خانه نشینی کیان میگذرد اما براستی روایت کیان، نمیتواند روایت روزگار ما باشد؟! آیا مختار؛ امروز هم تشر نمیزند: «چطور دلت میآید راه را کج کنی بیانصاف!»
[download id=”96″]
Sorry. No data so far.