تریبون مستضعفین- چندی پیش رييس مركز امور مشاوران حقوقی، وكلا و كارشناسان قوه قضاييه درمورد نظارت اين قوه بر وكلا و جشن استقلال آنان مطالبی بیان کرده بود که واکنش عجیب رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای ایران را در پی داشت.
جشن استقلال وكلا، جشنواره «كراوات» و «روسریهای تا فرق سر» است
عبدالرضا مومنی طی سخنانی در نخستين همايش سراسری وكلاي قوه قضاييه، تصريح كرد: وكلا در زمان طاغوت با توجه به استقلالی كه داشتند هميشه به صورت منفعل عمل كرده و حتی هيچگاه استقلال خود را جشن نگرفتند اما پس از انقلاب تازه به يادشان افتاده كه مستقل هستند و هر ساله جشن استقلال برگزار ميكنند. جشنهايی كه به ادعای برخی از دوستان حاضر در آن عرق شرم بر پيشانی مینشيند و در حقيقت اين جشنها، جشنواره كراوات و روسریهاي تا فرق سر رفته است.
اما واکنش بهمن کشاورز رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای ایران نسبت به اظهارات عبدالرضا مومنی در نوع خود عجیب و تأمل برانگیز بود!
کروات نمادی اسلامی است!
بهمن کشاورز گفته است: «به تمامی وکلای عضو کانونها تاکید شده تا با ظاهری آراسته و با رعایت شان وکالت در محلهای رسمی حاضر شوند. حال اگر وکیلی در مکانی غیر رسمی از کراوات استفاده کرد نمیتوانیم وی را محکوم کرده یا توبیخ کنیم چون بستن کراوات نه از نظر قانونی منعی دارد و نه از لحاظ شرعی. اصلا پرداختن به این موضوع در جامعه ای که موضوعات دیگری را برای بحث می طلبد بی انصافی است.
وی گفت: اگر بخواهیم به تاریخچه کروات اشاره کنیم باید بگوئیم که بر اساس تحقیقات دکتر نوربها اصل کروات یک نماد اسلامی بوده که مسلمانان اهل کراوات در مقابل نمادهای صلیبی پارچه هایی را به شکل میم که نماد مسلمان است را دور گردن خود گره میزدند.
درحالی رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای ایران کروات را از لحاظ قانونی و شرعی بدون منع میداند که به فتوای اکثریت مراجع استفاده از کروات اشکال دارد؛ چرا که آنچه كه در اسلام حرام است اين است كه مسلمان خود را چه از نظر پوشش و چه از نظر آرايش شبيه كافران و به نشانههای غيرمسلمانان درآورد كه هركس او را با اين پوشش و آرايش ببيند وی را جزو آنها بشمارد و چون در حال حاضر بستن كراوات و امثال آن در عرف جامعه ما شبيه شدن به فرهنگ غيراسلامی و به خصوص غرب میباشد
حکم شرعی پوشیدن کروات از دیدگاه برخی از مراجع معظم تقلید
حضرت آيت الله خامنهای: علي الاحوط از پوشيدن كراوات اجتناب شود.
حضرت آيت الله بهجت:جايز نيست.
حضرت آيت الله سيستانی: استفاده از كراوات اگر مستلزم مفسده باشد حرام است.
حضرت آيت الله وحيد خراسانی: آنچه كه تشبه به كفار باشد جايز نيست.
حضرت آيت الله مكارم شيرازي: بهتر است از كراوات استفاده نشود و اگر جنبه اشاعه فرهنگ كفار را داشته باشد اشكال دارد.
آيت الله فاضل لنكراني (ره): بهتر آن است كه مسلمانان از مثل كراوات اجتناب كنند.
حضرت آيت الله صافي گلپايگاني: سزاوار نيست مسلمين از كراوات استفاده كنند، بلكه احتياط ترك استفاده از آن است.
khosh halam ke mibinam tamame moshkelate keshvar hal shode va fagat mohemtarin dargirie zehne masoolane keshvar keravate 4ta javoone!!!!
vagean khoshalam