جمعه 23 آوریل 10 | 18:23

آمریکای جنوبی؛ فرصت‌هایی که نباید از دست برود

یکی از شعارهای همیشگی، جهانی بودن این انقلاب است. ما باید آنچه را که داریم بر این اساس ارائه کنیم و پیش شرط این انتقال ارتباطات ماست. و همین مورد یکی از نقیصه هایی است که ما داریم و به اندازه کافی روی آن سرمایه گذاری و کار نکرده ایم. از دلایلی که ما نتوانسته ایم یک الگوی فرد انقلابی به دنیا عرضه کنیم این است که ما با دیگران ارتباط نداشته ایم


جلسه بررسی فرصت های صدور انقلاب اسلامی به امریکای لاتین با حضور امیر تفرشی در دفتر مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی برگزار گردید. به گزارش عدالتخواهی در ابتدای این جلسه دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی به تشریح اهداف هیئت ارسالی از طرف جنبش عدالتخواه به اجلاس محیط زیست بولیوی پرداخت. در ادامه امیر تفرشی به بررسی وضعیت گروهها و جریان های سیاسی در امریکای لاتین پرداختند. وی در ابتدا به یادآوری استعمار اسپانیا و سپس ایالات متحده امریکا در این قاره پرداخت سپس با اشاره به جریانهای ضد امریکایی در امریکای لاتین، نقش کوبا در این میان موثر دانست و افزود ” موتور سیاسی جریانهای استقلال طلبانه و ضد امریکایی در منطقه امریکای لاتین کوبا میباشد. در واقع خیلی از تحلیلگران پیروزی چاوز را افتادن اولین دومینویی میدانند که تنیجه ان سقوط دیگر دولتها همراه با ایالات متحده امریکا و روی کار آمدن دولتهای ضد امریکایی بود”

این متخصص امور امریکای لاتین با اشاره به جریان مقاومت در منطقه خاورمیانه و نقش اساسی جمهوری اسلامی ایران در این خط، نقش کوبا را نیز در امریکای لاتین شبیه نقش ایران در جریان مقاومت دانست. و با اشاره به نقاط اشتراکی نظیر عدالتخواهی و استکبارستیزی میان این دو جریان در دو نقطه از دنیا، نزدیکی این دو جریان به همدیگر را یک فرصت مناسب برای گسترش ارمانهای انقلاب دانست. و یکی از علل ترس و نیز کارشکنی کشورهایی نظیر امریکا و اسرائیل را از پیوند این دو جریان این دانست که “این ارتباط منافع این کشورهای استعمارگر را به خطر می اندازد، و این برای ما پیامی است که ما اکنون درست عمل میکنیم و حرکتهایی خلاف این اتحاد نادرست است.”

تفرشی با تبیین این نکته که ایدئولوژی حاکم بر منطقه امریکای لاتین ایدئولوژی چپ است تفاوت میان تجربه مردم ایران از “چپ” و نیز مردم امریکای لاتین از “چپ” را یادآور شد.”احزاب چپ ایران وارداتی از شوروی بودند و مدل تفکر این گروهها یک مدل ضد مذهبی بوده است در حالی که در امریکای لاتین اینگونه نیست و به قول اقای رحیم پور، در امریکای لاتین سوسیالیزم بیش از آنکه یک اندیشه فلسفی باشد، یک اندیشه اجتماعی در مقابل اندیشه راست سرمایه داری است.”

عضو سابق جنبش عدالتخواه با اشاره به این نکته که امروزه در دنیا جریان چپ سوسیالیستی به عنوان آلترناتیو جریان لیبرال سرمایه داری شناخته میشود افزود “ما نتوانسته ایم تفکر اسلام و انقلاب اسلامی را به عنوان تفکری جایگزین لیبرال سرمایه داری که ضرر نظام های بر آمده از اندیشه مارکسیستی-کمونیستی را نیز ندارد، در دنیا مطرح کنیم. لذا کشورهایی که نظام حاکم بر دنیا را ناعادلانه میدانند به سمت گروههای چپ و سوسیالیزم میروند”

ایشان با اشاره به نقش ارتباط در صدور انقلاب گفت:”یکی از شعارهای همیشگی، جهانی بودن این انقلاب است. ما باید آنچه را که داریم بر این اساس ارائه کنیم و پیش شرط این انتقال ارتباطات ماست. و همین مورد یکی از نقیصه هایی است که ما داریم و به اندازه کافی روی آن سرمایه گذاری و کار نکرده ایم. از دلایلی که ما نتوانسته ایم یک الگوی فرد انقلابی به دنیا عرضه کنیم این است که ما با دیگران ارتباط نداشته ایم. ”

وی با مهم دانستن اجلاسهای بین الملی جهت آشنایی و ارتباط گیری با دیگر کشورها و نیز شناساندن انقلاب اسلامی، نقش جریانات دانشجویی و دانش آموزی دیگر کشورها را در شناساندن کشورهای خود را یادآور شد و ادامه داد:”خیلی از اجلاس ها بوده است که ما در آنها شرکت نکرده ایم و از آن فرصت جهت شناسانده انقلاب اسلامی بهره نبرده ایم. اجلاس بولیوی یک بهانه برای حضور در فضای بین الملی است.در دنیا یکی از مهمترین دغدغه ها دغدغه محیط زیست است که در این مورد ما حرفهای زیادی، نظیر همین کتاب اسلام و محیط زیست اثر ایت الله جوادی آملی که به انگلیسی هم ترجمه شده، برای گفتن داریم. تا زمانی که ارتباط جدی، سالم و موثر با دیگر کشورهای دنیا نگرفته ایم نمیتوانیم انقلابمان و حتی اسلام را ترویج کنیم.”

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.