چهارشنبه 08 ژوئن 11 | 17:03

رضا رویگری:جشنواره های سینمایی جنبه آماری برای مدیران دارند نه هدف فرهنگی

رضا رویگری:شاهدیم سالانه جشنواره های متعدد ریز و درشتی در سراسر کشور با نام های گوناگون برگزار می شود اما عمده فیلم های شرکت کننده در آنها مشترک هستند و اغلب نیز آثاری هستند که ابتدا در جشنواره مادری مانند فیلم فجر به اکران درآمده اند!


رضا رویگری، بازیگر سینما با انتقاد از سهم بسیاری از جشنواره های سینمایی در پیشبرد اهداف فرهنگی گفت: مسئولان ما تنها جشنواره برگزار می کنند و به اجرایی شدن اهداف مد نظر آن رویداد فرهنگی کوچکترین توجهی نمی کنیم.

وی افزود: وقتی یک جشنواره سینمایی آغاز به کار می کند و به میدان می آید باید دید برای چیست؟ هدفش چیست؟ در کدام سطح فرهنگی جامعه قرار می گیرد و قرار است چه نقشی را در راه رشد فرهنگ این مرز و بوم ایفا کند؟ اما متاسفانه بسیاری از جشنواره های ما نه تنها هیچ هدف و عقبه ای برای راه اندازی ندارند حتی نمی توانند در مقابل سوالات ابتدایی مطرح شده توسط جامعه فرهنگی پاسخگو باشند.

وی در ادامه افزود: به همین دلیل است که شاهدیم سالانه جشنواره های متعدد ریز و درشتی در سراسر کشور با نام های گوناگون برگزار می شود اما عمده فیلم های شرکت کننده در آنها مشترک هستند و اغلب نیز آثاری هستند که ابتدا در جشنواره مادری مانند فیلم فجر به اکران درآمده اند! وقتی شاهد این اتفاق هستیم دیگر جای تعجبی ندارد که برگزیدگان این جشنواره های سینمایی با شعارها و اهداف فرهنگی متفاوت تماما مشترک و همان برگزیدگان جشنواره فیلم فجر باشند.

بازیگر فیلم “بوتیک” با اشاره به این نکته که عموما جشنواره های خصوصی کشور از چنین آسیب هایی رنج می برند تصریح کرد: جشنواره های دولتی با اعتبار مناسب و با برنامه ریزی مدونی که دارند تمام آزمون و خطاها را پشت سر گذاشته اند و برای همین است که شاهدیم جشنواره ای مانند فیلم فجر توانسته الگویی برای جشنواره های سینمایی و بین المللی منطقه باشد.

رویگری در ادامه اظهار کرد: اما متاسفانه نهادهای خصوصی که اقدام به برگزاری جشنواره می کنند به هیچ وجه حاضر به استفاده از الگوی فیلم فجر نیستند و به همین دلیل است که اغلب آن رویدادها در جریان سازی فرهنگی کشور نمی توانند موفق باشند و خیلی از آنها بعد از برگزاری یک الی دو دوره کلا منحل می شوند.

وی سپس به جشنواره های سینمایی معتبر غربی مانند “کن” اشاره کرد و گفت: هدف این جشنواره حضور گسترده کارگردانان و فیلمسازان برتر سراسر جهان زیر یک چتر واحد برای گسترش هر چه بیشتر تعاملات فرهنگی است و در این بین سعی می شود که فیلمسازانی به این رویداد دعوت شوند که تعلق خاطرشان بیشتر به سمت سینمای تفکر انگیز است تا سینمای گیشه. با این حساب مشخص است که تمام هنرمندان حاضر در این رویداد از هم یاد می گیرند و چیزی برای آموزش به دیگران دارند.

بازیگر فیلم “موج سوم” در ادامه با قیاس جشنواره های غربی با جشنواره های سطحی و بی برنامه سینمایی کشور تاکید کرد: به شخصه معتقدم که بسیاری از نهادهای خصوصی و نیمه خصوصی کشور که اقدام به برگزاری جشنواره سینمایی می کنند تنها هدفشان این است که نشان دهند ما هم می توانیم جشنواره برگزار کنیم و در نهایت تنها می خواهند خودشان را به رخ رقبای تجاری شان بکشند و هیچ نیتی برای ارتقای اهداف فرهنگی کشور در سر ندارند.

رویگری در پایان گفت: جشنواره های سینمایی در کشور زمانی می توانند ادعای این را داشته باشند که در جریان سازی موفق بوده اند که با اتمام کار خود به میان مردم بیایند و حرف ها و نقدهای آنها را بشنوند نه اینکه با اتمام جشنواره تا سال آینده و برگزاری جشنواره ای با تعجیل فراوان برای ارتقای کار آماری خود و نه کیفی کار را رها کنند و دست روی دست بگذارند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.