جمعه 10 ژوئن 11 | 17:20

پایان حرف و حدیث‌های مختار؛ حضور سه گانه عرب‌نیا در هفت

ریحانه ذوالفقاری

واکنش‌ها به اولین حضور عرب نیا در هفت بیشتر مربوط می‌شد به منتسب کردن او به دولت و سیاست‌های آن و همچنین متهم کردن او به هزینه کردن مقام‌معظم رهبری. عرب‌نیا در پاسخ به استفاده از سخنان رهبری استناد به سخنان ایشان را مانند تمام بخش‌ها لازم دانست. او خود را شخصیت مستقل سیاسی عنوان کرد و سرباز میهن نامید.


تریبون مستضعفین

برنامه هفت که طی پیشنهادی از جانب فریدون جیرانی به مدیر شبکه سوم سیمای جمهوری اسلامی ایران و جلب رضایت آقای ضرغامی به روی آنتن رفته است بعد از حرف و حدیث‌های فراوان و هم چنین در نظر گرفتن شرایط و باز خورد‌های برنامه پس از بررسی‌های دو ساله، از ابتدای سال 89 به صورت تولیدی آغاز شده است. همان‌طور که ضمن توضیحاتی در سایت این برنامه گفته شده است ، به علت فقدان چنین برنامه ای در نقد بدنه سینمایی کشور این برنامه تولید شده است.

فریبرز عرب‌نیا بازیگر نقش مختار در سریال پربیننده‌ی مختارنامه مهمان دو برنامه‌ی گذشته‌ی «هفت» بوده است. حضور وی و همچنین اظهار نظر‌های او در این برنامه تاکنون همراه با حاشیه‌هایی بوده است که در ادامه به طور مختصر به آن می‌پردازیم.

عرب‌نیا در برنامه هفت مورخ ۱۳۹۰/۲/۳۰ به نقد ساختاری سینما نشست و انتقاداتش را فرا جناحی و سیاسی مطرح کرد و از مسئولین خواست در مقابل سخنانش سعه صدر داشته باشند. وی با مقایسه جایگاه بازیگران در سینمای ایران و هالیوود یاد‌آور شد که بازیگر در هالیود جایگاه خداگونه دارد به این معنا که به علت کاریزمای شخصیتی، ممکن است او را الگوی رفتار‌های مطلوب نشان دهند و به وسیله او فرهنگ مورد تصور خود را در جامعه بسط می‌دهند، اما در سیستم سینمایی ایران بازیگر هیچ جایگاهی ندارد و تنها نگاه ابزاری نسبت به او در این سیستم حکم‌فرما است. عرب‌نیا انتقاد نسبت به دستمزد بازیگران را رد کرده است و این را ناشی از جایگاه نداشتن بازیگر در سیستم سینمایی ایران می‌داند. او اذعان می‌کند که ما بازیگر جهانی داریم اما فیلم جهانی نداریم، چرا که به عنوان مثال سریال مختار به چند زبان ترجمه شده و هم اکنون در کشور‌های مختلف پخش می‌شود و با بیننده غیر ایرانی هم ارتباط برقرار کرده است. عرب‌نیا اصلی‌ترین آفتی که طی این سال‌ها مدیریت فرهنگی دچارِ آن بوده را نگاه اشتباه و تفسیر غیر حق، به مقوله خودی و غیر خودی می‌داند که نتیجه‌اش می‌شود یک نگاه به شدت تنگ نظرانه بر اساس منافع شخصی‌.

سخنان عرب‌نیا در اولین حضورش در برنامه هفت بازخوردهای نیز به همراه داشت. به همین دلیل او لازم دید ۱۳۹۰/۳/۷ ضمن حضور مجدد در برنامه، به آن‌ها پاسخ دهد؛ واکنش‌ها به اولین حضور عرب نیا در هفت بیشتر مربوط می‌شد به منتسب کردن او به دولت و سیاست‌های آن و همچنین متهم کردن او به هزینه کردن مقام‌معظم رهبری. عرب‌نیا در پاسخ به استفاده از سخنان رهبری استناد به سخنان ایشان را مانند تمام بخش‌ها لازم دانست. او خود را شخصیت مستقل سیاسی عنوان کرد و سرباز میهن نامید. نسبت به این که حضور او در تلویزیون از «نظرکردگی» است موضع گرفت و عدم حضور در هیچ کار تلویزیونی را مستند قرار داد. او صراحتا اعلام کرد در انتخابات ریاست جمهوری به آقای احمدی‌نژاد رای نداده است. عرب نیا در مورد اشاره به سخنان رهبری گفت سخنان مقام معظم رهبری فصل الخطاب است. عرب‌نیا در این برنامه تنها به دفاع از خود نپرداخت؛ او نسبت به استفاده از لفظ «لات» برای بهروز وثوقی و فردین در برنامه گذشته هفت واکنش نشان داد.

بعد از حضور دوم «مختار» در برنامه هفت، می‌توان مهم‌ترین بازخورد سخنان او را نامه «حامد بهداد» دانست. بهداد در نامه‌ای به شخص عرب‌نیا واکنشی به شدت عصبی و تند و گاها خارج از اخلاق نشان می‌دهد که به دلیل انتقاد او از نحوه بازیگری‌اش است. عرب نیا بی اشاره مستقیم، بهداد را به مجنون وار رفتار کردن به بهانه مارلون براندو بودن متهم کرده بود. با این وصف ممکن است عرب‌نیا در سومین حضورش در برنامه هفت پاسخی به این مساله داشته باشد.

نوبت آتی برنامه هفت قرار است آخرین حضور عرب‌نیا در این برنامه باشد و فرصتی برای ایراد سخنان پایانی ایشان. برای نقدی منصفانه باید به انتظار تکمیل سخنان او بود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.