سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دستاندرکاران بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سرای اهل قلم تجلیل کرد.
حسینی در ابتدای سخنان خود با اشاره به برگزاری هرساله نمایشگاه کتاب گفت: کمتر رویدادی مانند نمایشگاه کتاب را میتوان در کشور یافت که تمامی شخصیتهای کشوری و فرهنگی در آن حضور یابند.
وی افزود: مسئله نمایشگاه کتاب با توجه به ابعاد داخل و برون مرزی آن یک مساله فرابخشی و فرادستگاهی است و باید همکان برای رخ دادنش دست به دست هم بدهند.
وزیر ارشاد با یادآوری حدیثی از نبی اکرم (ص) که “کسانی که اهل ایمان باشند پاداششان نزد خداوند تمام ناشدنی است” ادامه داد: چه عمل صالحی بالاتر از این که فضای مطالعه را در کشور افزایش دهیم و به نویسندگان و ناشران خدمت کنیم.
حسینی همچنین به ابعاد گسترده مالی در نمایشگاه کتاب امسال اشاره کرد و افزود: فروش کتاب در نمایشگاه امسال بالغ بر ۱۷۰ میلیارد تومان بود که نزدیک به ۲۵ درصد از کل فروش سالانه کتاب را شامل میشود و این مساله جای تقدیر دارد.
وی تاکید کرد: این حضور و استقبال مردم از نمایشگاه کتاب نشاندهنده عظمت مردم کشور ما در جهان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: نمایشگاه کتاب، مرکز رقابت میان اهل قلم و اندیشه است و این خود ارتقاء کیفیت نمایشگاه را به همراه داشت.
حسینی با اشاره به بیست و پنجمین دوره نمایشگاه کتاب در سال آینده، افزود: باید تمام تجربیات بیست و چهار سال برپایی نمایشگاه کتاب را برای برپایی نمایشگاه سال آینده به کار ببندیم و همه به دنبال کار باشیم و نه حاشیه. ما نقد سازنده را میشنویم و به کار می بندیم اما گوشمان بدهکار حاشیه نیست.
قبادی: نمایشگاه کتاب موجب وحدت فرهنگی در کشور است
پیش از سخنان وزیر ارشاد، حمید قبادی معاون اجرایی نمایشگاه کتاب، این نمایشگاه را مهمترین و بزرگترین رویداد فرهنگی کشور دانست که موجب ایجاد همدلی و مشارکت میان سازمانها و دستگاههای اجرایی می شود و گفت: 70 نهاد و سازمان و دستگاه در برگزاری نمایشگاه کتاب در سال جاری مشارکت داشتهاند که کمتر نمونهای به گستردگی آن را میتوان در کشور مشاهده کرد و نمایشگاه کتاب موجب وحدت فرهنگی در کشور است.
قبادی ادامه داد: در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب به استعداد یک شهر چند صد هزار نفره امکانات در محل نمایشگاه متمرکز میشود که پیشبینی زیر ساختهای مورد نیاز برای آن نیازمند فراهم آمدن کمک همه دوستان است.
معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران با قدردانی از شورای اسلامی شهر تهران و کمیسیون اجتماعی و فرهنگی آن در برگزاری نمایشگاه، گفت: نمایشگاه بینالمللی کتاب در سال جاری بیحاشیه ترین دوره خود را پشت سر گذاشت.
دری: با برنامه ریزی های صورت گرفته، بسیاری از مشکلات برای نمایشگاه پیش نیامد
بهمن دری معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز در این مراسم با اشاره به حضور نهادهای متعدد در برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب هر شب جلسات کاری با مسئولین نمایشگاه در محل مصلی برگزار شده است
وی گفت: بر اساس برنامهریزیمان برای هر روز نمایشگاه برنامه و سناریو داشتیم و این جلسات به ما کمک کرد تا سناریوی روز بعدمان را بتوانیم بر اساس اتفاقات پیش آمده در هر روز پیش ببریم. بر این اساس 10 جلسه کاری شبانه در نمایشگاه داشتیم که موجب شد بسیاری از مشکلاتی در طول نمایشگاه پیش نیاید.
وی با اشاره به وضعیت صنعت نشر کشور گفت: نشر در کشور ما چهار رکن دارد که اولین آن تولید علم و دانش است. یک کتاب وقتی قابلیت عرضه شدن داردکه نویسنده آن بتواند به شکلی فاخر برای ایجاد آن زمان صرف کند. رکن دوم نشر نیز قالب عرضه آن است که مکمل عرصه تولید اثر است و این دو رکن برای تقویت شدن نیازمند حمایت مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
دری شکل عرضه کتاب را رکن سوم نشر کشور دانست که هموراه در وزارت ارشاد مورد بحث بوده است و باید مورد ارزیابی جدی قرار بگیرد اما به فرض حل تمامی مشکلات آن رکن چهارم نشر که مصرف کننده است را نیز نباید فراموش کنیم.
وی تإکید کرد: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران محلی است که قدرت و ضعف این چهار رکن را به نمایش میگذارد و ارزیابی آن نیز ارزیابی قدرت رشد ما در این چهار رکن است.
رئیس بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب همچنین با اشاره به شعار نمایشگاه امسال گت: “توسعه معرفت دینی و بصیرت فرهنگی” در نمایشگاه اخیر کتاب سرلوحه معاونت فرهنگی بوده است. وی تأکید کرد: نمایشگاه امسال بیحاشیه ترین نمایشگاه در میان نمایشگاه های برگزارشده تاکنون است و سعی کردیم قبل از ارائه خدمات، خودمان را درگیر هیچ حاشیهای نکنیم.
Sorry. No data so far.