غلام شاهپسندی- دیدار ايشان با خانواده معظم شهدا از دورانی که ایشان، اوایل جنگ نمایندة امام در وزارت دفاع بود، یعنی معاون شهید «چمران» بود، شروع شد. امام جمعه تهران که شدند این کار را شروع کردندو همچنان هم ادامه دارد.
افتخارمان این است که در استان تهران، خانوادة دو شهید به بالا نداریم که آقا خانهشان نرفته باشد. تقریباً محله و خیابان اصلی در شهر تهران نداریم که ایشان نیامده باشند و بلد نباشند. تکتک این محلههای خود شما را من حداقل میدانم ما خانواده شهید سه شهید و دو شهید نداریم که ایشان نیامده باشند.
حدود شش، هفت سال بعضی روزهای شیفت کاریام، مسئول تنظیم ملاقات خانوادة معظم شهدا من بودم. بههمینخاطر میدانم شرایط و وضعیت چگونه بود. دیدارهای خانواده شهدا، باصفاترین، باحالترین لذتی که آدم میخواهد ببرد را دارد.
بعضیهایش خیلی سوزناک است. یک خانواده شهید میروی فقط یک فرزند داشتند كه آن هم شهید شده است. خیلی سخت است برای یک پدر و مادر که یک بچه بزرگ کرده باشند، آن بچهشان را هم در راه خدا داده باشند. هرچند آنها با افتخار میگویند، ولی ما که مینشینیم نگاه میکنیم، آن خستگی را احساس میکنیم.
بعضی از خانواده شهدا با تقدیم چند شهید روحیة عجیبی دارند. به طور مثال خانواده شهید «خرسند»، در نازیآباد. خانوادة خرسند چهار تا شهید داده است؛ پدر خانواده، دو فرزند خانواده و داماد خانواده. مادر این شهیدان اینقدر قدرتمند، باصلابت و بانجابت با آقا صحبت میکرد که یکی دو بار آقا گریه کرد.
این فقط اختصاص به شهیدان شیعه ندارد. همة آدمهایی که در راه خدا در کشور ما از ادیان مختلف کشته شدند. چه شيعه، چه سني، چه مسيحي و…
صبح روز کریسمس یعنی عید پاک ارامنه، آقا فرمودند خانة چند ارمنی و عاشوری اگر برویم خوب است. ما آدرسی از ارامنه نداشتیم. سری به کلیساهایشان زدیم که آنها از ما بیخبرتر بودند. رفتیم بنیاد شهید، دیدیم خیلی اطلاعات ندارند. کمی اطلاعات خانوادة شهدا را از بنیاد شهید، مقداری از کلیساها و یک سری هم توی محلهها پیدا کردیم و با این دیدگاه رفتیم.
صبح رفتیم گشتیم توی محلة مجیدیه شمالی، دو سه تا خانواده پیدا کردیم. در خانوادهها را زدیم و با آنها صحبت کردیم. توی خانواده مسلمانها ما میرویم سلام میکنیم و میگوییم از هیئت آمدیم از بسیج، پایگاه ابوذر، بالاخره یک چیزی میگوییم و کارتی نشان میدهیم. بین ارمنیها بگوییم که از بسیج آمدیم که بالاخره فرهنگش… بگوییم از دادستانی آمدیم که باید در بروند. کارت صداوسیما نشان دادیم و گفتیم از صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران هستیم. امشب شب کریسمس که شب پاک شماهاست میخواهیم فیلمی از شماها بگیریم و روی آنتن بفرستیم.
ارمنیها به خودی خود آرایش کرده هستند، حالا قرار شد بروند روی آنتن، خُب چیز دیگری شده بودند. اطلاعات ما هم ناقص بود. خیلی هم اطلاعات نگرفتیم. نخواستیم آنجا را اصطلاحاً بسوزانیم. برای نماز مغرب و عشا با یک تیم حفاظتی وارد مجیدیه شدیم. گفتیم اسکورت که حرکت کرد به ما ابلاغ میکنند، میرویم سر کارمان دیگر. اسکورت هم به هوای اینکه ما توی منطقه هستیم با بیسیم زیاد صحبت نکنند که مسیر لو نرود، روی شبکه بالاخره پخش میشود دیگر. چیزی نگفتند. یک آن مرکز من را صدا کرد با بیسیم گفتم به گوشم.
موردمان را گفت که شخصیت سر پل سیدخندان است. سر پل سیدخندان تا مجیدیه کمتر از سه چهار دقیقه راه است. من سریع از ماشین پیاده شدم. در خانه را زدم. خانمی از گل بهتر آمد دم در، در را باز کرد. ما با یاالله یاالله خواستیم وارد شویم، دیدیم نمیفهمد که. بالاخره وارد شدیم. چون کار باید میکردیم. گفتیم نودال و اَمپِکس و چیزایی که شنیده بودیم، کارگردان و اینها بروند تو.
کارگردان رفت پشتبام پست بدهد، اَمپِکس رفت توی زیرزمین پست بدهد، آن رفت توی حیاط پست بدهد. پست بودند دیگر حالا. فیلممان بود. یک ذره که نزدیک شد، بیسیم اعلام کرد که ما سر مجیدیه هستیم. من هم با فاصلهای که بود به این خانم چون احیا بشود، اینجوری جلوی آقا نیاید، گفتم: ببخشید! الآن مقام معظم رهبری دارند مشرف میشوند منزل شما.
گفت: قدم روی چشم، تشریف بیاورد. گفتید کی؟
من اسم حضرت آقا را گفتم. ـ داستان بازرگان و طوطی را شنیدهاید ـ، تا اسم آقا را گفتم افتاد وسط زمین و غش کرد. فکر کردیم چه کنیم داستان را؟ داد بیداد کردیم، دو تا دختر از پله آمدند پایین. یاالله یاالله گفتیم و بهشان گفتیم که مادرتان را فعلاً جمع کنید. مادر را بردند توی آشپزخانه.
دخترها گفتند: چه شد؟
گفتم: ببخشید! ما همان صداوسیمای صبح هستیم که آمده بودیم. ولی الآن فهیمدیم که مقام معظم رهبری میآیند منزلتان، به مادرتان گفتیم غش کرد. فکری کنید.
اینها شروع کردند مادر خودشان را به حال آوردند. فشارشان افتاده بود، آب قند آوردند. بیسیم اعلام کرد که آقا پشت در است. من دویدم در خانه را باز کردم. نگهبانی هم که بايد كنار در ميايستاد، رفت دم در. کارهای حفاظتیمان را انجام دادیم. آقا از ماشین پیاده شد تا وارد خانه بشود. آمد توی در خانه نگاه کرد و گفت: سلام علیکم.
گفتم: بفرمایید.
گفت شما؟
نه اینکه ما را نمیشناخت، گفتند، تو چه کارهای یعنی؟ گفتیم: صاحبخانه غش کرده.
گفت: کس دیگری نیست؟
یاد آن افتادیم که دو تا دخترها هم میتوانند به آقا بگویند بفرمایید. گفتیم آقا شما بفرمایید داخل.
گفت: من بدون اذن صاحبخانه به داخل نمیآیم.
معنی و مفهوم حفاظت، خودش را اینجا از دست نمیدهد. مهمتر از حفاظت این است. بدون اذن وارد خانه کسی نمیشود. رهبر نظام است باشد، ارمنی است باشد، ضدحفاظتترین شکل ممکن این است که مقام معظم رهبری توی خیابان اصلی توی چهارراه، با لباس روحانیت با آن عظمت رهبری خودشان بایستند، همة مردم هم ایشان را ببینند و ایشان بدون اذن وارد خانه کسی نشوند.
من دویدم رفتم توی آشپزخانه. به یکی از این دخترها گفتم آقا دم در است بیایید تعارف کنید بیایند داخل.
لباس مناسبی تنشان نبود. گفتند: پس ما لباسمان را عوض کنیم.
به آقا گفتیم: که رفتهاند لباس مناسب بپوشند، شما بفرمایید داخل.
گفتند: نه میایستم تا بیایند.
چند دقیقهای دم در ایستادند. ما هم سعی کردیم بچههایی که قد بلند دارند را بیاوریم، مثل نردبان دور ایشان بچینیم که ایشان پیدا نباشد. راه دیگری نداشتیم. چند دقیقه معطل شدیم. چون دانشجو بودند لباس دانشجویی مناسب داشتند. يكي از دخترها، دوید و آقا را دعوت کرد و آقا رفتند داخل اتاق. این خانم پیش آقا رفت و خوشآمد گفت. بعد گفت كه مادرمان توی این اتاق است، الآن خدمت میرسیم.
رفتند بیرون. آقا من را صدا کرد گفت اینها پدر ندارند؟
گفتم: نمیدانم. چون صبح نپرسیده بودم.
گفت بزرگتر ندارند؟ برادر ندارند؟
رفتیم آن اتاق پشتي. گفتم: ببخشید، پدرتان؟
گفتند، مرده.
گفتیم، برادر؟
گفتند، یکی داشتیم شهید شده.
گفتیم، بزرگتری، کسی؟
گفتند، عموی ما در خانة بغلی مینشیند.
فکر کردیم بهترین کار این است که عمو را بیاوریم بیرون. حالا چه کلکی بزنیم عمو را از خانه بیرون بیاوریم؟ با این هیبت و این تیپ و قدوقواره، همه دو متر درازی و لباسها، شکل، تیپ و اسلحه. هرچه هم بخواهی بگویی من کسی نیستم، قیافهات تابلو است.
در بغلی را زدیم. یک آقایی آمد دم در سلام کردم. گفتم، ببخشید! امر خیری بود خدمت رسیدیم.
این بندة خدا نگاه کرد، یک مسلمان بسیجی، خانة یک ارمنی آمده، چه امر خیری؟ خودش تعجب کرد. رفت لباس پوشید آمد دم در. محترمانه باهاش پیچیدیم توی خانة برادر خودش. داخل خانه که شدیم، نگهبان او را بازرسی کرد. نگاه کرد، پیش خودش گفت، برای امر خیر مگر آدم را بازرسی میکنند؟
بعد از بازرسی قضیه را بهش گفتیم. گفتیم: رهبر نظام آمده اینجا، اینها چون بزرگتری نداشتند، خواهش کردیم که شما هم تشریف بیاورید.
او را داخل كه بردیم و آقا را که دید، مُرد. یک جنازه را یدک کردیم و بردیم نشاندیم روی صندلی کنار آقا. اینها به خودی خود زبانشان با ما فرق میکند. سلام علیک هم که میخواهند بکنند کلی مکافات دارند. با مکافاتی بالاخره با آقا سلام و احوالپرسی کرد و درنهايت یک همدمی را برای آقا مهیا کردیم.
رفتیم توی این اتاق بالای سر مادر و با التماس دعا، مادر را هم راه انداختیم. آمدند رفتند بالا، لباس مناسب پوشیدند و آمدند پایین. وقتی وارد اتاق شد، آقا تعارفشان کردند در کنار خودشان، کنار همان عمویی که نشسته بود. بعد هم گفتند: مادر! ما آمدهایم که حرف شما را بشنویم؛ چون شما دچار مشکل شده بودید، دوستان عموی بچهها را آوردند.
دخترها آمدند نشستند. آقا اولین سؤالشان این بود که شغل دخترها چیست؟
گفتند: دانشجو هستند.
آقا خيلي تحسینشان کرد و با اینها كلي صحبت کردند، توی این حالت، این دختر سؤال کرد که آقا آب، شربت، چیزی برای خوردن بیاورم؟
اینها همهاش درس است. من خودم نمیدانستم که بگویم بیاورد یا نیاورد؟ آقا میخورد یا نمیخورد؟ نمیدانستم. رفتم کنار آقا، از آقا سؤال کردم، گفتم: آقا اینها میگویند که خوردنی چیزی بیاوریم؟ چایی چیزی بیاوریم؟
آقا گفتند: ما مهمانشان هستیم. از مهمان میپرسند چیزی بیاورند یا نیاورند؟ خُب اگر چیزی بیاورند ما میخوریم.
بعد خود آقا گفتند: بله دخترم! اگر زحمت بکشید چایی یا آبمیوه بیاورید، من هم چایی، هم آبمیوة شما را میخورم.
اینها رفتند چایی، آبمیوه و شیرینی آوردند. خود میوه را هم آوردند. خُب توی خانة مسلمانها اینطوری است. یک نفر چند تا میوه پوست میکند میدهد دست آقا، آقا هم دعا میکند. همانجا به پدر شهید، مادر شهید، پسر شهید و یا همسر شهید آن خوراکی را تقسیم میکنیم، همه یک قسمتی از این میوه میخورند که آقا به آن دعا کرده. توی ارمنیها هم همین کار را باید میکردیم؟ واقعاً نمیدانستیم.
چایی آوردند، آقا خورد، آبمیوه آوردند، آقا خورد، شیرینی آوردند، آقا خورد. آقا حدود چهل دقیقه توی خانه ارمنیها نشستند و با اینها صحبت کردند. مثل بقیة جاها آقا فرمودند: عکس شهیدتان را من نمیبینم. عکس شهید عزیزمان را بیاورید ببینم.
توی خانة مسلمانها چهار تا عکس بزرگ شهید وجود دارد که توی هر اتاقی یکی هست. میپریم و میآوریم. اینها رفتند آلبوم عکسشان را آوردند. آلبوم عکس هم متأسفانه برای شب عروسی شهید بود. آلبوم را گذاشتند جلوی آقا. صفحة اول یک عکس دوتایی. یادگاری فردین با دوستش گرفته بود آن وسط بود. آقا همینجوری نگاه میکردند، شروع کردند به صحبت کردن، همینجوری صفحهها را ورق میزدند تا تمام شود. تمام که شد گفتند: خُب! عکس تکی شهید را ندارید؟
یک عکس تکی از شهید پیدا کردند و آوردند گذاشتند جلوی آقا. آقا شروع کردند از شهید تعریف کردن. گفت: خُب! نحوة اسارت، نحوة شهادت اگر چیزی داشته به من بگویید.
ما فهمیدیم نام این شهید بزرگوار، شهید «مانوکیان» است، به اندازة شهیدان «بابایی»، «اردستانی» و «دوران» پرواز عملیاتی جنگی داشته است. هواپیمایش F14، بمبافکن رهگیر بوده و بالاي صد سُرتی پرواز موفق در بغداد داشته. هواپیمایش را توی دژ آهنی بغداد میزنند. شهید، هواپیما را تا آنجا که ممکن است، اوج میدهد.
هواپیما در اوج تا نقطة صفر خودش، که اتمسفر است بالا میآید و بقیهاش را بهسمت ایران سرازیر میشود. چهار تا موتور هواپیما منهدم میشود. هواپیما لاشهاش توی خاک ایران ميافتد، ولی چون دیگر سیستم برقی هواپیما کار نمیکرده، نتوانسته ایجکت کند و نشد كه چتر برای شهید کار کند. هواپیما به زمین خورد و ایشان به شهادت رسید.
ارمنیای بود که حتی حاضر نشد، لاشة هواپیمای جمهوری اسلامی بهدست عراقیها بیافتد. آن خانواده، این فرزندشان است. این بزرگوار در نیروی هوایی مشهور است. دربارة شهادتش و اخلاقش تعریف کردند.
مادر شهید گفت: آقا! حالا که منزل ما هستید، من میتوانم جملهای به شما عرض کنم؟
آقا گفت: بفرمایید، من آمدم اینجا که حرف شما را بشنوم.
گفت: ما با شما از نظر فرهنگ دینی فاصله داریم، در روضههایتان شرکت میکنیم، ولی خیلی مواقع داخل نمیآییم. روز شهادت امام حسین(ع)، روز عاشورا و تاسوعا به دستههای سینهزنی امام حسین(ع) شربت میدهیم. میآییم توی دستههایتان مینشینیم، ظرف یکبارمصرف میگیریم، که شما مشکل خوردن نداشته باشید، چون ما توی ظرف آنها آب نمیخوریم. توی مجالس شما شرکت میکنیم و بعضی از حرفها را میشنویم. من تا الآن نمیفهمیدم بعضي چيزها را.
میگفتند، در دین شما بانویی ـ که دختر پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص) است ـ را بین درودیوار گذاشتهاند، سینهاش را سوراخ کردهاند. میخ، مسمار به سینهاش خورده. نمیفهمیدم یعنی چی. میگفتند مسلمانها یک رهبری داشتند به نام علی(ع). دستش را بستند و در سه دورة 25 ساله، حکومتش را غصب کردند. نمیفهیمدم یعنی چی. گفتند، در 25 سالی که حکومتش غصب شده بود، شغلش این بود، آخر شب نان و خرما میگذاشت روی کولش میرفت خانه یتیمهایش. این را هم نمیفهمیدم. ولی امروز فهمیدم که علی(ع) کیست.
امروز با ورود شما به منزلمان، با این همه گرفتاریاي كه داريد، وقت گذاشتید و به خانة منِ غیر دین خودتان تشریف آوردید. اُسقُف ما، کشیش محلة ما به خانة ما نیامده است، شما رهبر مسلمین هستید. من فهمیدم علی(ع) که خانة یتیمهایش میرفت چهقدر بزرگ است.
از ورود آقای خامنهای به منزلشان، به علی(ع) و 25 سال حکومت غصب شدهاش و زهرا(س) پی برد. خُب! این برود مشهد، امام رضا(ع) شفایش نمیدهد؟
بعد از بازگشت حضرت آقا، پاسداران را توبيخ كردند
ما چهل دقیقه با این خانواده بودیم. عین چهل دقیقه، به اندازة چند کتاب از اینها درس گرفتیم. آقا در خانة ارامنه آب، چایی، شربت، شیرینی و میوهشان را خورد. بعضی از دوستهای ما نخوردند. کاتولیکتر از پاپ هم داریم دیگر. رهبر نظام رفته خورده، پاسدار، من نوعی، نخوردم. حزباللهیتر از آقا هستم دیگر.
با آنها خداحافظي كرديم و بهسمت دفتر بهراه افتاديم. وقتي رسيديم آقا فرمودند: این بچهها را بگویید بیایند.
آمدند. گفتند: این کار احمقانه چه بود كه شما کردید؟ ما مهمان این خانواده بودیم. وقتی خانهشان رفتیم چرا غذایشان را نخوردید؟ این اهانت به اینها محسوب میشود. نمیخواستید داخل نمیآمدید. به دلتان نمیچسبید، فکر میکردید شاید ظروف اینها نجس باشد، بعداً میآمدید دهانتان را آب میکشیدید. فعل حرام انجام ندادید.
فعل حرام و نجس را هم ما آنجا فهمیدیم. تک تک درس است برای ما.
عــــــــــــالــی
با عرض شرمندگی باید بگم هواپیمای f-14 دو موتور دارد و در زمان جنگ به دلیل ارزش این هواپیما اجازه پرواز در بیرون از مرز را نداشتند چه رسد به بغداد ( هواپیما رهگیر بوده)
لطفا اصلاح کنید
واقعا از اینکه با زیر پا گذاشتن همنوعان ارمنی در پی تبلیغات مذهبی – سیاسی هستیم، شرمسارم!
سلام
باید به داشتن چنین دینی افتخار کرد که برای ارمنی و یهودی و … هم مثل مسلمانان اینقدر ارزش و احترام قائل است.
برخورد رهبر مسلمانان جهان را با برخورد رئیسجمهور آمریکا با مسلمانان عراق و افغانستان مقایسه کنید.
و یا حتی با برخورد مردم غرب با مهاجران ایرانی.
در لابلای داستان بالا بطور تلویحی به نگرش نظام جمهوری اسلامی به اقلیتهای مذهبی اشاره شده است. به عبارتی کلیمی، ارمنی و زرتشتی اصولا شهروند درجه دو حساب می شوند (حرف از بهایی نمی زنم که
گویا آنها اصلا حق حیات ندارند) و حتی ظرف و ظروف آنها هم نجس است و رهبر انقلاب هم واقعا منت گذارده اند که از ظروف آنها لبی تر کرده اند! واقعا جای تاسف است. این را می دانم که نظر من را چاپ نمی کنید ولی باید حرف حق را زد
سلام.خدا قوت.عالی بود …
بهايت دين نيست سياست كثيف مبارزه با دين اسلام است.
كوفيان در نظرات ديده مي شوند. نيازي به دنبالشان گشتن نيست.
در جواب سبحان: یک بهایی، یک ایرانی است و همان حقوقی را دارد که ایرانی مسلمان دارد. این دیدگاه شما، بیانگر آپارتاید مذهبی شماست.
آقا سبحان درست مي فرمايند. بهائيت دين نيست. بهائيت را يهوديان صهيونيسم در ايران علم كردند براي مبارزه با اسلام. و اين مايه شرمساري است كه همان حقوقي را دارند كه مسلمانان دارند نه مايه افتخار جناب ايران
جناب میعاد! شما چه فرقی دارید با آن مفتی وهابی که شیعه را نجس و کافر می داند و ریختن خونش را حلال؟ شما چه فرقی با عده ای از خاخامهای صهیونیست دارید که حق حیات برای مسلمان متصور نیست؟ شما چه فرقی با کشیشهای قرون وسطا دارید که هر کس که آیین شان را قبول نداشت زنده زنده می سوزاندند؟ چرا تهمت می زنید و بهاییت (کاری به درستی یا نادرستی این آیین ندارم) را ساخته صهیونیسم می دانید و بخودتان اجازه هتاکی و تهمت به این دسته از هموطنانمان را می دهید؟ دوست عزیز! چه خوشتان بیاید و چه بدتان بیاید دوران تعصبات و فاشیسم دینی گذشته است و این دیدگاههای متعصبانه شما دیگر خریداری ندارد. به امید آنروز که ایرانی ها در کنار هم با مساوات و برابری فارغ از قومیت و مذهب در کنار هم زندگی کنند
ایران پهناور!
خوب وبد ،درجه 1ودرجه2 ،بالا وپایین،حقو ناحق،سیاه وسفید ،و… همه اینهارو شریعت وشارع شریعت معلوم میکنه. اعتبار همه امور عالم از همین زاویه است که شکل میگیره پس ما را از تشابه با خاخامهای صهیونیست نترسون.
ضمنا :شمه ای از کیفیت تقسیمات عالم رو در رفتارشارع عزیزمان خواندیم.پس لطفا …
ارمنی- کرد- لر- عرب-شیعه- سنی-مسیحی-کلیمی-مسلمان-زرتشتی فرقی نمیکند همه با پسوند ایرانی باید از حقوقی مساوی برخوردار باشند برابری وبرادری انسانها در همه ادیان سفارش شده است
به نام خدا
1571/67
مسئولين و مديران محترم سايت تريبون
مسئولين و مديران محترم سايت امتداد
احترامأ با عنايت به درج مطالب نادرست و خلاف واقع در سايت فوق الذكر لازم مي داند نكات ذيل را به استحضار مسئولين آن سايت برساند :
در خصوص ديدار رهبر معظم انقلاب اسلامي با خانواده هاي شهداي ارمني لازم به ذكر است كه ارامنه و خانواده اين عزيزان همواره مورد عنايت ويژه رهبري بوده اند و حضرت آيت الله خامنه اي بارها به ديدار خانواده هاي معظم شهداي ارمني رفته و آنان را مورد لطف و عنايت ويژه خود قرار داده اند. متأسفانه مطالبي در سايت شما در مورد شوراي خليفه گري ارامنه تهران درج شده اند كه به هيچ عنوان با واقعيت تطابق ندارند كه ذيلأ به آن اشاره مي نمايد:
1)نويسنده مقاله عنوان نموده كه به منظور دستيابي به اسامي خانواده هاي شهداي ارمني به خليفه گري ارامنه تهران مراجعه نموده ولي متأسفانه خليفه گري اين اسامي را در اختيار نداشته است. در جواب به اين نويسنده لازم به توضيح است كه سالها پيش به همت خليفه گري ارامنه تهران كتاب«ارامنه و هشت سال دفاع مقدس» منتشر شد كه زندگي نامه تمامي شهداي ارمني، محل شهادت و نحوه شهادت آن عزيزان يكايك به چاپ رسيده است.
2)نويسنده مقاله به خانواده شهيد مانوكيان رزمنده نيروي هوايي اشاره كرده است. لازم به ذكر و توضيح است كه در جامعه ارمني كه صدها شهيد نثار ايران عزيز كرده است، شهيدي به نام مانوكيان كه در نيروي هوايي خدمت كرده باشد مطلقأ وجود ندارد.
3)مقاله نويس عنوان كرده كه اسقف اعظم ارامنه تهران تا به حال به منزل اين خانواده شهيد نرفته اند. لازم به ذكر است كه همه ساله به مناسبت سال نو ميلادي در روز اول ژانويه اسقف اعظم سيبوه سركيسيان خليفه ارامنه تهران به منازل خانواده هاي شهداي ارمني رفته و براي آمرزش روح شهدا دعا و نيايش مخصوص به جاي مي آورد و ضمنأ هر ساله در هفته دفاع مقدس در كليساي سركيس مقدس و همچنين در ايام دهه فجر در قطعه شهداي ارمني واقع در قبرستان ارامنه مراسم مذهبي آمرزش روح براي شهدا اجرا مي گردد.
مضافأ اينكه علاوه بر اسقف اعظم خليفه ارامنه تهران، نمايندگان شوراي خليفه گري ارامنه تهران و نمايندگان ارامنه در مجلس شوراي اسلامي نيز مستمرأ به منازل شهدا، جانبازان و اسرا رفته و با خانواده هاي آنها ديدار و ملاقات مي نمايند.
از مطالب فوق الذكر مي توان استنباط نمود كه مقاله نويس مزبور با سوء نيت و سوء غرض كامل اين مقاله را به چاپ رسانده است و هدفي جز تضعيف خدمات صادقانه شوراي خليفه گري و ايجاد بغض و بدبيني و كينه در جامعه شريف ارامنه نداشته و ندارد.
لذا از مسئولين و مديران اين سايت خواهشمنديم كه در خصوص ارائه و انتشار چنين مقالات و مطالب كذبي توسط مقاله نويسان دقت نظر و پيگيري هاي لازم را مبذول دارند تا منبعد انتشار چنين مطالب ناصحيحي موجب تشويش اذهان عمومي نگردد. ضمنأ اين خليفه گري خواستار انتشار فوري جوابيه فوق الاشعار در خصوص مطالب مندرج مزبور در سايت شما ميباشد.
روابط عمومي خليفه گري ارامنه تهران
کشیش گریگوریس نرسیسیانس