ترور رفيق الحريري نخست وزير فقيد لبنان در سال 2005 تيري بود با چند هدف. اقدامي كاملاً صهيونيستي غربي كه قرار بود با كليد خوردن آن اتفاقاتي در لبنان سپس در منطقه بيفتد تا خاورميانه جديدي كه كاندوليزا رايس وزير خارجه وقت آمريكا وعده آن را داده بود، متولد شود.
كاندوليزا رايس رفت، لبنان باقي ماند و خاورميانه جديد هم به دنيا نيامد و به گفته برخي كارشناسان مرده متولد شد تا آمريكا در اين طرح خود ناكام بماند. اما غربيها دست از تلاش برنداشتند.
رفيق الحريري در فوريه سال 2005 ترور شد. دادگاه جنايي بينالمللي ويژه اين ترور تشكيل شد. اين دادگاه در سال 2007 به موجب مصوبه شوراي امنيت (تحت بند هفتم منشور سازمان ملل متحد) براي بررسي ترور حريري و 22 نفر همراه او تشكيل شد. اين دادگاه به درخواست دولت لبنان يا همان حزب حاكم وقت كه از متحدان آمريكا در منطقه و لبنان است، تشكيل شد و بر اين اساس، آنان خواستار يافتن مسئولان ترور حريري شدند كه 14 فوريه 2005 در بيروت ترور شد.
در ابتدا سوريه متهم اصلي معرفي شد تا به حضور اين كشور در لبنان و نزديكي آن به حزبالله لبنان پايان داده شود. بر اساس شهادت دروغ، چهار نفر از افسران ارتش لبنان به اتهام دخيل بودن در موضوع ترور به زندان افتادند ولي سرانجام با رو شدن شهادت دروغ، اين افسران آزاد شدند. پس از چهار سال سعد الحريري متحد آمريكا و نخست وزير پيشين لبنان اذعان كرد كه بر اساس شواهد غلط سوريه متهم شد. نوامبر سال گذشته (آذر ماه 1389) تيري ميسان تحليلگر و خبرنگار فرانسوي با افشاي اينكه رژيم صهيونيستي با هواپبمايي بدونسرنشين و با موشك نخست وزير لبنان را ترور كرد، فاش كرد كه اين ترور با موشك آلماني، اجراي اسرائيل و نظارت و حمايت آمريكا انجام شد.
قرار بود راي اوليه دادگاه حريري سال گذشته منتشر شود ولي هربار به بهانهاي به تعويق افتاد. سرانجام اين رأي پنجشنبه گذشته دقيقاً همزمان با تصويب بيانيه وزارتي دولت جديد لبنان منتشر شد و طبق اخبار منتشر شده قبلي چهار نفر از نزديكان به حزبالله را متهم كرد.
كساني كه تحولات لبنان و سوريه را دنبال ميكنند بهخوبي ميدانند كه مناسبات اين دو كشور تا چه اندازه به هم وابسته است و تحولات يكي بر ديگري تا چه حد تاثيرگذار است.
به نظر ميرسد آمريكا و كشورهاي غربي كه عملاً كنترل دادگاه ترور حريري را در دست دارند، تلاش كردند همزمان با بيانيه وزارتي دولت لبنان و متهم كردن حزبالله، اين حزب را به واكنش وادار كنند تا وضعيت لبنان از حالت آرامش خارج شود و ضمن آشفته شدن عرصه سياسي اين كشور، اين وضعيت به سوريه كشيده شود تا نتيجه دلخواه از سوريه نيز به دست آيد؛ زيرا طرح نظامي و آشوب مسلحانه در سوريه كه از حمايت غرب برخوردار است تاكنون شكست خورده است و محافل امنيتي غربي از نتيجه دادن اين طرح در سوريه نااميد شدهاند.
نشريه فلسطيني المنار (سهشنبه 5 ژوئيه) به نقل از منابع ديپلمات غربي فاش كرد كه نيكلا ساركوزي در نشستهاي محرمانه در خصوص سوريه اذعان كرده است كه طرح غرب عليه نظام سوريه شكست خورده است و نظام اين كشور سقوط نخواهد كرد و اكنون بايد طوري عمل شود كه حداقل اصلاحات در سوريه طبق ميل كشورهاي غربي انجام شود.
علاوه بر اين خبرنگار المنار در آمريكا ( 5 ژوئيه) به نقل از منابع مطلع خبر داد كه: «دادگاه ترور حريري دهم ماه گذشته ميلادي (ژوئن) از كادر اطلاعاتي آمريكا دستور گرفت كه خود را براي صدور راي آماده كند». اين منابع اطلاع دادند كه دو معاون وزير خارجه آمريكا در اين كادر اطلاعاتي حضور دارند و اين دستور پس از آن صادر شده است كه آمريكا و غرب از نتيجه دادن طرح شورش مسلحانه در سوريه نااميد شدهاند.
منابع مذكور همچنين به دادگاه جنايي بينالمللي ويژه ترور حريري گفتند كه: « هدف صدور چنين دستوري از طرف آمريكا هدف گرفتن حزبالله و ناامن كردن سوريه بود زيرا اين دستور زماني صادر شد كه طرح تخريب در سوريه كه زير نظر سران آمريكا و برخي كشورهاي خليج فارس در حال اجرا بود شكست خورد و به زعم آنان در اين مرحله، صدور كيفرخواست اوليه عليه حزبالله ميتواند فتنهاي جديد در لبنان ايجاد كند كه تاثيري منفي بر ملت و سران سوريه بگذارد.
طبق طرح غرب كه براي برهم زدن ثبات سوريه در سه ماه اخير اجرا شد و بر اثر آن تاكنون صدها سوري اعم از مردم و نيروهاي امنيتي و افراد مسلح كشته شدهاند، قرار بود با شورش مسلحانه، شهرهاي مرزي سوريه در مرز لبنان، اردن، عراق و تركيه از كنترل دمشق خارج شود ولي از آنجا كه ارتش سوريه بهخوبي و بهموقع با اين طرح مقابله كرد و از طرف ديگر جماعت معارض اخوان المسلمون سوريه از مقبوليتي درون سوريه برخوردار نبود، اين طرح توطئهآميز شكست خورد.
به گفته خبرنگار المنار در واشنگتن، كشورهاي اروپايي از اينكه اطلاعات منابع آنان درباره ميزان قوت و محبوبيت احزاب معارض سوريه كه خارج از اين كشور هستند، غلط از آب درآمده است و مردم سوريه عليه دولت بشار اسد قيام نكردند، بهشدت خشمگين هستند.
از آنجا كه كنترل دمشق بر شهرهاي مرزي افزايش يافته است و آرامش در حال بازگشت به شهرهاست و پناهجويان سوري از مرز تركيه در حال بازگشت به خانه و كاشانه خود هستند، به نظر ميرسد كه طرح توطئهآميز رأي اوليه دادگاه حريري نيز نتواند حتي صحنه سياسي لبنان را با وجود حزبالله، بر هم بزند چه رسد به اينكه سوريه را تحت تاثير شديد قرار بدهد به طوري كه ثبات اين كشور را برهم بزند.
علاوه بر اين دولت تركيه كه در سه ماه اخير مواضعي شبيه به مواضع غربيها عليه سوريه اتخاذ كرده بود، اكنون با چرخشي ملموس در موضع خود عليه سوريه، در حال بازگشت به مواضع قبلي خود در مقابل سوريه است. احمد داود اوغلو وزير خارجه تركيه نيز قرار است بزودي وارد سوريه شود و پس از آن به ايران و عربستان سفر كند. اين نيز عاملي ديگر است كه نشان ميدهد نظام سوريه توانسته است انسجام خود را حفظ كند و از مرحله خطر عبور كند.
سفر هيئتهاي ديپلماتيك آمريكايي، انگليسي، فرانسوي و اخيراً آلماني به سوريه و مذاكره با مقامات دمشق آنهم پس از ايجاد سه ماه درگيري مسلحانه عليه دمشق، خود به روشني نشان دهنده پايداري سوريه و شكست طرح مذكور غرب عليه سوريه است.
بنابراين براي اينكه روشن شود صدور رأي دادگاه حريري تا چه اندازه ميتواند جبران كننده شكست طرح مسلحانه غرب در سوريه باشد، بايد منتظر گذشت زمان و مشاهده نحوه برخورد حزبالله با اقدامات غرب و متحدان آن در لبنان بود.
Sorry. No data so far.