مهدي آقاجاني دبير جشنواره مديريت نظام توزيع و پخش كشور درگفت و گو با خبرنگار فارس درباره محوريت اصلي اين جشنواره كه امسال به توزيع و پخش محصولات فرهنگي كشور اختصاص دارد گفت: امسال و در چهارمين دوره از برگزاري جشنواره مديريت نظام توزيع و پخش كشور توجه ويژهاي به پخش و توزيع محصولات فرهنگي داشتيم اين جشنواره شامل سه بخش خواهد بود كنفرانس ، نمايشگاه جنبي و مراسم اهداي تنديس ديموند به توزيع و پخش محصولات مختلف.
وي در ادامه افزود: توزيع و پخش در تمامي دنيا به صورتي انجام ميشود كه بين 2 تا 50 درصد هزينه يك محصول، كالا يا خدمات به توزيع و پخش آن مرتبط است اما در ايران اين ميزان بين 6 تا 80 درصد است به همين دليل در قرن جديد و دهه جديد توجه بيشتري به امر توزيع و پخش كالاها و محصولات صورت گرفته است متاسفانه امر توزيع و پخش در ميان شركتها و سازمانها جدي گرفته نشده است . توزيع و پخش صحيح كالا نياز به استفاده از دانش و فناوري جديد دارد كه البته پيشرفتهاي خوبي ديده شده است.
دبير چهارمين جشنواره مديريت نظام توزيع و پخش كشور در ادامه به هدف از برگزاري جشنواره اشاره كرد و گفت: هدف از برگزاري جشنواره ايجاد انگيزه براي شركتها و سازمانها، توليد دانش در دانشگاهها و جلب توجه مسئولين به اهميت امر توزيع و پخش در كشور است. شركتها و سازمانهايي كه محصول يا كالايي دارند بايد دقت بيشتري در امر توزيع و پخش آن داشته باشند. نظام توزيع و پخش به شركتهاي پخش، اصناف و فروشگاههاي زنجيرهاي تقسيم ميشود. محصولات متنوع است اما آنها به كالاهاي اساسي (روغن و برنج و…)، محصولات كم دوام مصرفي، محصولات ساختماني، دارويي، فرهنگي، كشاورزي و… تقسيم بندي ميشود كه امسال محصولات فرهنگي محور اصلي جشنواره مديريت نظام توزيع و پخش قرار گرفته است.
وي به بخشهاي مختلف فرهنگي و ارزيابي آنها اشاره كرد و گفت: ما بخشهاي مختلف فرهنگي از جمله كتاب، فيلم و موسيقي و نشريات را در اين جشنواره مورد بررسي قرارداديم كه از اهميت خاصي در حوزه فرهنگ برخوردار هستند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در بخش سمعي و بصري و نمايش خانگي گسترده عمل كرده است و در بخش توزيع فيلم سودآوراست زيرا از روشهاي جديد توزيع الگوبرداري شده اما در حوزه كتاب به دليل استفاده از روش توزيع سنتي و قديمي كم درآمدترين بخش اين حوزه به شمار ميآيد.
آقاجاني به شاخصگذاري در حوزه فرهنگ و اهداي تنديس ديموند در چهارمين جشنواره مديريت نظام توزيع و پخش اشاره كرد و گفت: از نيمه دوم سال گذشته (9 ماه از سال) را پخش و توزيع كالاها و خدمات را ارزيابي نموديم ، ما در بخش ويدئو رسانه نتوانستيم به صورت دقيق و درست ارزيابي و شاخص گذاري كنيم زيرا اين بخش محصولات از عمر كوتاه يك يا دو هفتهاي برخوردار است و عامل ديگر شاخصگذاري ما وابسته به اسم فيلمهاست و نام شركتها مطرح نيست و شركتها هم از دادن اطلاعات و آمار درست خودداري كردند به همين دليل نتوانستيم براي اين حوزه شاخصي در نظر بگيريم. اما در حوزه نشريات شاخصگذاري صورت گرفته و در ميان نشريان روزانه شركت نشر گستر امروز حايز شرايط شناخته شد در ميان نشريات هفتگي شركت پيام رسان پيروز حايز شرايط شناخته شد ودر حوزه كتاب انتشارات اميركبير، پوران پژوهش و پيام آزادي حايز شرايط شناخته شدند.
وي در پايان به سخنرانان كنفرانس در حوزه فرهنگ اشاره كرد و گفت: 25 سخنران در حوزههاي مختلف طي روزهاي 21 و 22 تيرماه در تالار بزرگ كشور سخنراني خواهند كرد كه در حوزه فرهنگ حجتالاسلام زم (رئيس انجمن صنفي ويدئو رسانه)، سعيد رجبي فروتن (مدير كل سمعي و بصري)، موسوي جزايري (مديرعامل يكي از بزرگترين توزيعكنندگان مطبوعات كشور)، امامي ناصري (مديرمسئول روزنامه فرهنگ آشتي) سخنراني خواهند كرد.
Sorry. No data so far.