چهارشنبه 13 جولای 11 | 18:56

روزنامه صهیونیستی: جنگ ۳۳ روزه زلزله‌ای در ارتش اسرائيل بود

يك روزنامه صهيونيست با اشاره به گذشت پنج سال از جنگ 33 روزه، اين جنگ را براي ارتش اسرائيل زلزله‌اي بزرگ خواند كه سبب تغيير ريشه‌اي برنامه‌هاي نظامي ارتش اسرائيل شد.


12 ژوئيه پنجمين سالروز آغاز جنگ 33 روزه رژيم صهيونيستي عليه لبنان و حزب‌الله است كه در رژيم صهيونيستي به جنگ دوم لبنان و در ميان لبناني‌ها و حزب‌الله به جنگ تموز مشهور است.

روزنامه الديار لبناني در اين خصوص نوشت: فضايي از نگراني بر دستگاه امنيتي و نظامي اسرائيل در خصوص جنگ مسلحانه قريب‌الوقوع با حزب‌الله حاكم شده است. فضاي درگيري كه در دو سطح سياسي و نظامي اسرائيل به وجود آمده است، در كنار فرارسيدن پنجمين سالروز جنگ لبنان در سال 2006 به اين نگراني دامن زده است.

الديار افزود: با توجه به اين رويداد نظامي و اختلافات قابل‌توجهه‌اي كه ميان عناصر مسلح حزب‌الله و ارتش اسرائيل است، روزنامه‌هاي عبري‌زبان اسرائيل گزارش‌هاي متعددي از ميزان آمادگي اسرائيل براي جنگ قريب‌الوقوع با حزب‌الله منتشر كرده‌اند.

به نوشته الديار روزنامه يديعوت آحارونوت پيشگام اين روزنامه‌هاست و در گزارشي به نقل از محافل نظامي ارتش اسرائيل به مسائل مختلف جنگ احتمالي آينده پرداخته است.

 زلزله در نهاد نظامي اسرائيل؛

يديعوت در ابتداي گزارش خود به گذشت پنج سال از جنگ دوم لبنان در سال 2006 (جنگ 33 روزه) پرداخت و نوشت كه اين جنگ زلزله‌اي هولناك در دستگاه‌هاي نظامي اسرائيل ايجاد كرد؛ بخصوص در خصوص آنچه به آموزش و استقرار نيروي نظامي اسرائيل مربوط مي‌شود و شايد اين زلزله سبب شد سران ستاد مشترك ارتش اسرائيل قانع شدند كه به «جنگ سوم لبنان» هم بينديشند كه اگر واقع شد كاملا متفاوت با جنگ قبل باشد. زيرا اكنون سخن از مهار موشك‌هاي ضدتانك حزب‌الله و ده‌ها هزار موشك و راكتي است كه به جبهه داخلي اسرائيل و حتي شهر تل‌آويو شليك مي‌شود.

يديعوت با اشاره به آرامشي كه اكنون ميان حزب الله و اسرائيل برقرار شده است، تاكيد كرد، اين آرامش چه عامدانه باشد چه تصادفي، قابل توجه است زيرا اكنون در همان هفته‌اي هستيم كه جنگ دوم لبنان در سال 2006 آغاز شد. جبهه شمالي ارتش اسرائيل تغييراتي در كادر فرماندهي خود ايجاد كرده است. به همين مناسبت ژنرال «يائير جولان» فرماندهي جبهه شمال را بر عهده گرفت و جانشين «گادي ايزنكوت» شد.

ايزنكوت در مراسم توديع خود با قرائت گزارشي از عملكرد خود ادعا كرد كه آرامش كنوني پيش آمده در قسمت شمالي اسرائيل، قدرت بازدارندگي اسرائيل مقابل حزب‌الله است. وي در گزارش خود اعلام كرد: واقعيت امنيتي جديدي تعريف كرديم كه از زمان تشكيل اسرائيل، بهتر و با آرامش بيشتري همراه است… روندي مهم از مطالعه و پژوهش را پشت سر گذاشتيم چون دوست داشتيم كه مشكلات و اشتباهات و كمبودهاي ارتش در جنگ دوم لبنان را پشت سر بگذاريم.

 فهرست بلند بالايي از اشتبـاهـات و كمبـودهـا

يديعوت تصريح كرد كه اگر سخن از آمار باشد، آمار، سخنان فرمانده سابق جبهه شمال را تاييد مي‌كند زيرا از تابستان سال 2006 به بعد فقط حدود 10 راكت به سوي اسرائيل شليك شده است. البته نبايد فراموش كرد كه در تنش مرزي (چند ماه پيش) كه با ارتش لبنان به وجود آمد يك سرباز ارتش كشته شد و حزب‌الله حركت غيركلاسيكي در اين واقع از خود نشان نداد.

در عين حال، يك مقام نظامي به يديعوت گفت: مي‌توانيم فهرستي بلند بالا از اشتباهات و كمبودهايي كه ارتش در جنگ دوم لبنان داشت تهيه كرد. در عين حال بايد به آنچه اتفاق افتاد و آنچه از پايان جنگ دوم اتفاق نيفتاده است توجه كافي كرد.

به گفته اين منبع نظامي در چند سال گذشته دلايل بسياري براي حزب‌الله وجود داشته است كه اقدام نظامي شديدي عليه اسرائيل انجام بدهد ولي حزب‌الله اين كار را نكرده است هر چند كه سران امنيتي اسرائيل نمي‌توانند زمان انفجار آرامش كنوني ميان خود و حزب‌الله را در جبهه شمال پيش‌بيني كنند.

موشك‌هايي در عمـق اسرائيـل

طبق آماري كه سخنگوي نظامي اسرائيل اعلام كرده است، حزب الله در سال 2006 نزديك به 25 هزار راكت (موشك) در اختيار داشته است ولي اكنون حدود 3 برابر اين مقدار را دارد همچنانكه انبار مهمات آن، موشك‌هاي دوربردي دارد كه مي‌تواند در كلاهك خود صدها كيلوگرم مواد منفجره حمل كند.

اين مسئول اسرائيلي با بيان اينكه بسياري از موشك‌هاي حزب الله قادرند براي مثال به منطقه نتانيا برسند و حزب‌الله اكنون بر بيش از 160 روستا در جنوب رود ليتاني مسلط شده است، گفت: محال است كه حزب الله را به طور كامل در يك يا دو روز نابود كرد. اين كار توان زيادي از طرف اسرائيلي‌ها مي‌خواهد. اسرائيلي‌هايي كه در رويارويي آينده گلوله‌باران مي‌شوند.

 تغييـر در طرح‌هاي نظامي

در همين خصوص، سران ارتش اسرائيل از سخن گفتن از جزئيات برنامه‌هاي نظامي آماده شده براي جنگ احتمالي آينده اجتناب مي‌كنند. ولي خطوط و رويكرد كلي راهبرد نظامي اسرائيل نشان دهنده تشكيل دو گروه تهاجمي در ارتش اسرائيل و تغييري ريشه‌اي در برنامه‌هاي عملياتي است كه با شرايط جنگ لبنان همخواني داشته باشد.

به گفته يك مقام نظامي به روزنامه يديعوت، رزمايش‌ها و تمرين‌هاي بسياري، ارتش اسرائيل طراحي كرده و براي رويارويي با موانع طبيعي و چگونگي رويارويي با عناصر حزب‌الله آماده شده است؛ عناصري كه با استفاده از موتور سيكلت‌ بسرعت تغيير مكان مي‌دهند و آماده شليك موشك و راكت ضدزره و عمليات نظامي زير زمين و شيوه‌هاي جنگي شبيه اين مي‌شوند.

اين فرمانده ارتش اسرائيل در جبهه شمال ادعا كرد، زمانيكه اولين نظامي، اولين گلوله را در جنگ سوم لبنان (جنگ احتمالي آينده) شليك كند، سران ارتش در جبهه شمالي جنگي را به دور از نگاه‌هاي همگان اداره خواهند كرد و شايد اين جنگ همان است كه سران نهادهاي نظامي اسرائيل از سخن گفتن درباره آن اجتناب مي‌كنند ولي در عين حال تاكيد مي‌كنند كه قسمت عمده اين جنگ “جنگ رواني ” است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.