شنبه 23 جولای 11 | 21:00

سومالی، بزرگترین بحران انسانی پیش روی جهان + تصاویر

همزمان با اعلام سازمان ملل مبنی بر بحران شدید انسانی در سومالی و در آستانه ماه رمضان ، گروه ها و انجمن های اسلامی در کشورهای مسلمان برای دریافت کمک های مسلمانان روزه دار به مردم این منطقه فعال شده اند. البته بسیاری از آنها نیز با گرایشات سلفی هستند و این امکان را به ذهن متبادر می سازند که ممکن است کمک های آنان به جای رسیدن به دست مردم ، سر از گروههای سلفی وابسته به القاعده در آورد.


تریبون مستضعفین –  سرویس بین الملل – سازمان ملل هفته گذشته در بیانیه ای اعلام کرد بزرگترین بحران انسانی حال حاضر پیش روی جهان ، بحران گرسنگی در سومالی است. این کشور در شرق قارهٔ آفریقا و در منطقه‌ای به نام شاخ آفریقا واقع است.

مرزهای مشترک آن از شمال غرب با جیبوتی ، از جنوب غرب با کنیا، از شمال از طریق خلیج عدن با یمن و از غرب با اتیوپی است. اقیانوس هند نیز از سمت شرق، مرزهای این کشور را در بر می‌گیرد.

جمعیت سومالی بالغ بر حدود ۸۵۹۱۰۰۰ نفر می‌باشد. اما تخمین در این زمینه بدلیل وضعیت سیاسی و از آن مهمتر طبیعت زندگی قومی در این کشور، بسیار دشوار است. در حال حاضر حاکمیت سومالی انحصاراً در حد حقوق قانونی قرار داشته و این کشور فاقد حاکمیت دولت مرکزی برسمیت شناخته شده بوده و از هرگونه شاخص‌های مرتبط با دولت مستقل ثابت محروم است. مقامات غیر رسمی در اختیار دولت‌های نهادی غیر منتخب مناطق سومالی لند، پانت لند، شورای عالی دیوان اسلامی و …. است.

دولت انتقالی موقت ضعیف ولی قابل قبول سازمان ملل متحد مستقر در شهر بایدوا واقع در حدود ۲۵۰ کیلومتری شمال غرب پایتخت، موگادیشو قرار دارد.

کشور سومالی در حدود 60 سال است که با بحران گرسنگی بر اثر جنگ های داخلی و  قحطی ومواجه است. بنا بر آمار در هر سی دقیقه یک کودک بر اثر گرسنگی در این کشور جان خود را از دست می دهد. بحران طبيعي در سومالي منجر به تبديل شدن 82 درصد از خاك اين كشور به صحرا شده است.

سومالی یکی از بالاترین درصدهای مرگ و میر کودکان جهان را داراست. ۱۰٪ کودکان در هنگام تولد و ۲۵٪ از آنها که در هنگام تولد جان سالم بدر می‌برند قبل از رسیدن به پنج سالگی از دنیا می‌روند.

بر اساس گزارش اخیر سازمان ملل ؛ كشور سومالي پس از 19 سال بار ديگر با قحطي مواجه شده است و اين درحالي است كه سازمان ملل متحده اعلام كرده است كه سازمان ها و نهادهاي امدادي به خاطر شرايط نا امن اين كشور نمي توانند كمك هاي لازم را به مردم اين كشور برسانند. به گفته سازمان ملل متحد ؛ اعضاي وابسته به گروه هاي مسلح فعال در سومالي به كاركنان سازمان هاي امدادي اجازه دسترسي به مردم قحطي زده اين كشور را نمي دهند. مارك بادن مسول هماهنگ كننده كمك هاي بشردوستانه سازمان ملل متحد در سومالي اعلام كرده است كه 300 ميليون دلار براي رسيدگي به قحطي در طول دو ماه آينده لازم است.

اين كشور از سال 1991 در پي سقوط دولت دچار جنگ داخلي و است. بسياري از ناظران سياسي اوضاع كنوني سومالي را با افغانستان در زمان طالبان مقايسه مي‌كنند و علي‌رغم حضور نيروهاي حافظ صلح سازمان ملل در موگاديشو پايتخت سومالي بحران امنيتي همچنان ادامه دارد.

جنگ داخلي در سومالي پس از آن شروع شد كه مجاهدان سلفي كه با حمايت لجستيك القاعده با اشغالگران اتيوپي جنگيدند و پس از بيرون راندن اشغالگران با دولت مركزي در موگاديشو وارد جنگ شدند.

اين در شرايطي است كه به عقيده كارشناسان ممكن است آمريكا و ناتو به بهانه حفظ امنيت بين المللي سومالي را اشغال نظامي كنند. در  طي یکسال گذشته نيز سومالي بارها توسط موشك‌ها و هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكايي هدف حمله قرار گرفته است.

نکته ای که در مورد این کشور نباید غافل شد این است که به دلیل موقعیت استراتژیک ، این کشور مورد توجه کشورهای غربی و مداخلات آنها بوده است. و به نظر می رسد پس از تجزیه سودان این کشور هدف بعدی غرب برای تجزیه یک کشور مسلمان دیگر باشد.

نکته قابل توجه دیگر این است که همزمان با تشکیل کشور سودان جنوبی 35 تشکل اسرائیلی کمک های غذایی و دارویی خود را به جنوب سودان ارسال کردند. در حالیکه تا پیش از آن به دلیل تحریم سودان کشورهای دیگر از ارسال کمکهای بشردوستانه به این منطقه منع می شدند.

همزمان با اعلام سازمان ملل مبنی بر بحران شدید انسانی در سومالی و در آستانه ماه رمضان ، گروه ها و انجمن های اسلامی در کشورهای مسلمان برای دریافت کمک های مسلمانان روزه دار به مردم این منطقه فعال شده اند. البته بسیاری از آنها نیز با گرایشات سلفی هستند و این امکان را به ذهن متبادر می سازند که ممکن است کمک های آنان به جای رسیدن به دست مردم ، سر از گروههای سلفی وابسته به القاعده در آورد.

ضروری است که نهاد های خیریه ، کمیته امداد و هلال احمر نیز در داخل کشور فعال شده و  بصورت ضربتی با آگاه سازی مردم ایران نسبت به این فاجعه بشری در ایام ماه مبارک رمضان کمکهای مردم روزه دار ، مسلمان و انقلابی ایران را جمع آوری کرده و به دست مردم مسلمان و مستضعف سومالی برسانند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.