حجتالاسلام «سیدکاظم ارفع» درباره محتوای فیلمها و مجموعههای تلویزیون برای ماه مبارک رمضان گفت: بیشتر نویسندگان آثار مناسبتی کسانی هستند که در همه زمینههای اجتماعی فیلمنامه مینویسند و تخصص لازم را در حوزه دین ندارند.
کارشناس مسایل مذهبی ادامه داد: تولید فیلمها و مجموعههای تلویزیونی مذهبی نیازمند شناخت کامل و بنیادین از دین است و فردی میتواند به این حوزه ورود کند که حداقل ۲۰ سال سابقه فعالیت در حوزه پژوهش دینی داشته باشد.
ارفع تاکید کرد: یک نویسنده یا کارگردان نمیتواند بدون داشتن تجربه لازم و کافی به این حوزه ورود کنند و از آنجا که تولید آثار مذهبی در باور دینی مخاطبان نقش دارد، آنان در برابر آنچه که میسازند، در دنیا و آخرت مسوول هستند.
مجموعههای تلویزیونی وقت روزهداران را هدر میدهد
این محقق و نویسنده در حوزه معارف اسلامی گفت: طبق آیات قرآنی و روایت اهل بیت (ع) ماه مبارک رمضان فرصت مغتنمی است که باید صرف خودسازی مسلمانان شود.
ارفع تاکید کردکه در آثاری که برای ماه مبارک رمضان درتلویزیون تولید میشود باید ارزشهایی مانند توجه به نماز اول وقت، دعا و نیایش، خدمت به خلق و کمک به محرومان ترویج و لزوم پرهیز از گناه به مخاطبان گوشزد شود.
به عقیده وی، شبکههای مختلف تلویزیونی برای شبهای ماه مبارک رمضان مجموعهها و برنامههای مختلفی تدارک میبینند و برای همین خاطر بهترین وقت روزهداران که باید صرف نیایش شود، پای فیلمهای تلویزیونی هدر میرود.
توجه به جنبههای متافیزیک بر مبنای تعقل باشد
این پژوهشگر قرآنی درباره ورود فیلمسازان به حوزه متافیزیک و مسایل ماورایی افزود: تولید برنامه و فیلم در این حوزه اشکالی ندارد به خصوص آنکه فیلمساز بخواهد با این کار توجه نسل جوان را به مسایلی نظیر آخرت جلب کند.
ارفع در عین حال گفت که مسایل مربوط به متافیزیک و ماورایی و حس ششم باید مبنا داشته باشد تا بیننده با دیدن تصاویر عبرت گیرد و یاد خداوند و آخرت در او زنده شود.
وی تاکید کرد: ما نمیخواهیم با تکیه بر آیات عذاب، مردم را از قیامت و محاسبه بترسانیم اما استفاده از جلوههای ویژه و پرداختن به مسایلی نظیر بهشت و جهنم و برزخ باید با تفکر و تعقل همراه باشد.
استفاده از مشاوران مذهبی کافی نیست
محقق و نویسنده در حوزه معارف اسلامی اقدام برخی فیلمسازان برای استفاده از مشاوران مذهبی در ساخت سریالهای ماه رمضان را کافی ندانست و گفت: با وجود استفاده از کارشناسان ایرادهای زیادی به آثار تلویزیونی حتی مجموعههای فاخر دینی و تاریخی وارد است.
ارفع تاکید کرد: در مجموعههای تاریخی فاخر که میلیاردها تومان برای ساخت آن هزینه شده است، از نظر مذهبی و تاریخی ایرادهایی وارد است و برخی علما و کارشناسان دینی برخی رویدادهای مطرح شده در آن را غیرواقعی میدانند. داشتن اطلاعات تاریخی برای فیلمسازی در حوزه دین و تاریخ به تنهایی کافی نیست.
این پژوهشگر قرآنی تاکید کرد: فیلمسازان باید دیدگاه علما و کسانی که عمر خود را صرف تحقیق در حوزه دین و تاریخ اسلام کردهاند، در نظر بگیرند.
وی گفت: گاهی ممکن است یک کارگردن برای جذب بیننده واقعیتهای تاریخی را آن طور که لازم است، منعکس نکند و خدای ناکرده آن را تحریف کند.
ارفع یادآور شد: برداشتهای غیرواقعی از واقعیتهای تاریخی ممکن است الگوی نادرستی در حوزه دین به نسل سوم و چهارم ارایه کند و از آنجا که این نسل مطالعات زیربنایی در حوزه دین و تاریخ ندارند، این سریالها به دلیل جاذبه رسانه در ذهن آنان مینشیند.
وی گفت: کارشناسان و کارگردانان باید خیلی دقیق باشند که آنچه به عنوان واقعیتهای تاریخ اسلام و دین به مردم عرضه میکنند، تحریف نشده باشد.
نامناسب بودن ساعت پخش سریالها
این کارشناس مسایل مذهبی همچنین زمان ساعت پخش مجموعههای تلویزیونی در ماه رمضان را نامناسب دانست و گفت: ساعات بعد از افطار زمانی است که مردم یا باید در مساجد باشند و یا به فرایض دینی مشغول شوند اما شبکههای تلویزیونی برای همین زمانها برنامهریزی میکنند.
ارفع تاکید کرد که تناسب زمانی میان پخش سریالهای ماه مبارک رمضان با برنامههای مساجد و محافل دینی وجود ندارد.
Sorry. No data so far.