شنبه 30 جولای 11 | 17:38

همایونفر: سینمای ایران به نگاه شهید آوینی نزدیک نیست

«مهدی همایون‌فر» گفت: متاسفانه سینمای ایران به سینما و نوع نگاه شهید آوینی نزدیک نیست زیرا سینمایی که مد نظر ایشان بود، به سادگی قابل دسترس نیست.


«مهدی همایونفر» درباره رویکرد سینمایی مورد علاقه آن شهید آوینی گفت: شهید آوینی تا زمانی که در قید حیات بود به سینمای مستند علاقمند و به تولید آن مشغول بود که مشهور‌ترین آن‌ها مجموعه «روایت فتح» است. پس از اتمام جنگ ایشان به سینمای داستانی روی آورد، نقدهای زیادی نوشت و وارد عرصه سینمای داستانی شد. مسئولیت‌هایی را هم از جمله داوری جشنواره فیلم فجر و… پذیرفت.

وی در ادامه گفت: ایشان نگاهی ویژه را در تولید آثار مستند دنبال می‌کرد که به قول خودش نگاه اشراقی بود. ایشان عقیده داشتند تا فیلمساز به خودسازی نرسد، نمی‌تواند به خوبی آنچه را که می‌خواهد به مخاطبش منتقل کند. شهید بزرگوار آوینی معتقد بود مستندساز باید به خودسازی رسیده باشد تا بتواند با کمک زبان تصویر، حرف‌هایی را که به آن‌ها معتقد است، به درستی بیان کند و بر مخاطب تاثیری به‌سزا داشته باشد. اگر فیلمساز به آنچه می‌خواهد بگوید اعتقاد نداشته باشد، نمی‌تواند آنگونه که شایسته است، پیام را به تماشاگر القاء کند.

همایون‌فر به عنوان یکی از دوستان و همراهان شهید آوینی که در مجموعه «روایت فتح» سمت‌های مختلفی را تجربه کرد، در ادامه افزود: متاسفانه سینمای ایران به سینما و نوع نگاه شهید آوینی نزدیک نیست زیرا سینمایی که مد نظر ایشان بود، به سادگی قابل دسترس نیست. او خودسازی سینماگر را در انتقال پیام مهم می‌دانست. امروزه لزوم تبلیغ و ترویج نوع نگاه آوینی در سینمای ما احساس می‌شود. باید آنگونه نگاه را تبلیغ و ترویج کنیم تا فیلمسازان ما به نگاه و سینمای آوینی نزدیک شوند. باید در تبلیغ این نوع نگاه درست عمل کنیم به گونه‌ای که جوانان و علاقمندان به سینما را با نوع سینمای آوینی به درستی آشنا کنیم، به گونه‌ای که دنباله رو این نوع سینما باشند، نه آن‌که از سینمای آوینی کپی برداری کنند.

وی در ادامه گفت: ترویج و تبلیغ نوع سینمای آوینی از راه آموزش درست و اصولی در آموزشگاه‌های سینمایی و دانشگاه‌ها می‌سر است. شهید آوینی ژانری جدید را در سینمای ما به وجود آورد و باید برای ترویج و تبلیغ این گونه خاص آموزش درست و اصولی به علاقمندان ارایه نمود.

همایون‌فر انتخاب و داوری آثار برگزیده جایزه بزرگ آوینی را حایز اهمیت دانست و گفت: در اینجایزه انتخاب آثار و داوری آن‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا آثار برگزیده مورد توجه علاقمندان و دانشجویان این رشته خواهد بود. باید دوستان در هیئت انتخاب به دقت آثار را مورد بررسی قرار دهند. همچنین قبل از شروع انتخاب باید مقدماتی مناسب برای تولید آثار برای علاقمندان به این نوع سینما فراهم شود تا بتوان به نوعی شایسته این نوع نگاه را ترویج و تبلیغ نمود. متاسفانه در دوره گذشته جایزه بزرگ آوینی، آثاری مورد توجه و تقدیر قرار گرفت که به لحاظ مستند آثار درخور توجه و شایسته‌ای بود اما با نگاه و رویکرد شهید آوینی هم‌سو نبود. باید در انتخاب و داوری آثار توجه بیشتری صورت گیرد تا به درستی نگاه و تفکر شهید آوینی ترویج شود.

سومین دوره جایزه بزرگ شهید آوینی با محوریت سینمای مستند دفاع مقدس، مقاومت و پایداری، مستند اجتماعی و مستند سیاسی، شهریور ماه ۱۳۹۰ در شهر تهران برگزار می‌شود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.