“محمد ناجي علاو” روز سه شنبه در گفت و گو با شبکه خبري العالم اظهار داشت: هنگامي که عبدالله صالح با عربستان توافقنامه مرزي امضا و به موجب آن اراضي گسترده اي از يمن را به رياض واگذار کرد ، عبدالله بن عبدالعزيز پادشاه عربستان سعودي متعهد شد که از حکومت صالح حمايت کرده و از موروثي کردن آن براي فرزندان وي پشتيباني کند.
علاو گفت: از آنجا که يمن حيات خلوت عربستان و همسايه کشورهاي حاشيه خليج فارس به شمار مي رود ، سرنوشت اين کشور در دست عربستان و کشورهاي عضو شوراي همکاري خليج فارس قرار دارد.
وي افزود: سياست هاي اين کشورها به شدت بر يمن تاثيرگذار است و علت آن ثروت هاي نفتي عظيمي است که اين کشورها در اختيار دارند و از طريق همين ثروت مي توانند اعمال نفوذ کنند و همچنين با اجازه دادن به نيروهاي غربي براي حضور گسترده در خاک اين کشورها زمينه شنيده شدن صدايشان در آمريکا و غرب را فراهم مي کنند.
علاو گفت: دخالت هاي خارجي در يمن تاثيري انکارناپذير دارد و اين تاثير از طريق حمايت مالي و سياسي از رژيم صالح صورت مي گيرد هر چند در ظاهر وانمود مي کنند که کناره گيري او را خواستارند.
وي افزود: در واقع رژيم صالح هنوز به ريسماني مخفي پشتگرم است اما اين ريسمان با ايستادگي مردم يمن به زودي قطع خواهد شد.
رييس سازمان حقوق بشري هود سپس با اشاره به ديدار هيات عالي حقوق بشر سازمان ملل از يمن در ماه گذشته ، ابراز اميدواري کرد کميته وابسته به اين سازمان طي هفته آينده گزارش خود را با استناد به مدارک موثق در باره نقض حقوق بشر توسط نيروهاي وابسته به رژيم صالح منتشر کند.
وي ابراز اميدواري کرد که اين گزارش زمينه بين المللي را براي اتخاذ تدابير لازم جهت پيگرد قانوني همه کساني که در ارتکاب جنايت ضد بشري و کشتار جمعي در يمن دست داشته اند؛ فراهم کند.
علاو تاکيد کرد که سازمان حقوق بشر هود و ساير سازمان هاي مردم نهاد در يمن بي طرفانه در تلاش براي تهيه اسناد و مدارک موثق در زمينه رصد جنايت هاي رژيم صالح هستند تا بتوانند از حق مردم در تظاهرات مسالمت آميز و حق آنان در ايجاد تغيير و اظهار نظر و مخالفت با خشونت دفاع کرده و جلوي سرکوب تظاهر کنندگان را بگيرند.
Sorry. No data so far.