شنبه 13 آگوست 11 | 22:10
رئیس كمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس

مسعود شجره: تبعیض، اوضاع اقتصادی و جنگ طلبی باعث وضع فعلی انگلیس

باید به این موضوع اشاره كرد كه امنیت در انگلیس به خواست مردم و همكاری آنها بوده است. پلیس انگلیس همیشه با خواست مردم به ایجاد امنیت پرداخته است. اما هم اكنون این موضوع در حال از دست دادن معنای خود است و پلیس انگلیس قصد استفاده از گلوله‌های پلاستیكی علیه مردم را دارد و حتی به پلیس قدرت بیشتری برای سركوب اعتراضات داده شده است.


رئیس كمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس اعلام كرد شاید با سركوب‌ها اعتراضات مردم برای مدت كوتاهی فروكش كند اما پایان‌بخش اعتراضات نخواهد بود.

مسعود شجره در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل فارس درباره حوادث اخیر در انگلیس به بررسی ریشه‌های اصلی این اعتراضات پرداخت.

تبعیض‌ها از دلایل آغاز ناآرامی‌ها در انگلیس

وی در پاسخ به سوالی درباره ریشه اعتراضات اخیر مردم انگلیس گفت كه در حقیقت ریشه اعتراضات مردم انگلیس دلایل مختلفی دارد. از طرفی تبعیض‌های شدید و قوانینی كه بر اساس آن پلیس می‌تواند در خیابان‌ها جلوی جوانان را بگیرد و از آنها بازجویی كند و حتی آنها را مورد بازجویی بدنی قرار دهد یكی از دلایل آن است. برخی از جوانان هفته‌ای یك بار و ماهی چند بار مورد بازجویی قرار می‌گیرند. از سوی دیگر زمانی كه به آمار پلیس درباره بازجویی‌ها توجه می‌كنیم می‌بینیم كه اكثر كسانی كه مورد بازجویی قرار می‌گیرند از اقلیت‌ها یا سیاه‌پوستان بوده‌اند و همین اقدامات باعث افزایش خشم مردم شده است.

وی علت دوم اعتراضات مردم انگلیس را وضع وخیم اقتصادی مردم عنوان كرد كه هر روز بدتر می‌شود.

اوضاع وخیم اقتصادی یكی از ریشه‌های اعتراضات است

مسعود شجره در این باره گفت: مردم از شرایط كنونی اقتصادی احساس ناراحتی و ناامیدی دارند و هر روز فشار بیشتری را در این زمینه احساس می‌كنند. یكی از مسائل مهم دیگر این است كه طی 10 تا 15 سال دیگر معیارهای فرهنگی در حال زوال بوده و به سمت مادی‌گرایی در حركت است. مثلا حدود یك سال و نیم پیش فاش شد كه بخش عمده‌ای از نمایندگان مجلس انگلیس با استفاده از بودجه‌های دولتی برای خود زندگی‌های مجلل فراهم كرده‌اند و گزارش‌ها حاكی از آن است كه در این راستا میلیون‌ها پوند هزینه شده است.

جنگ‌طلبی دولت انگلیس یكی دیگر از دلایل اعتراضات مردم

رئیس كمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس در ادامه این مصاحبه جنگ‌طلبی دولت انگلیس را از دیگر دلایل قیام اخیر مردم انگلیس یاد كرد و گفت: می‌بینیم كه دولت در جنگ‌های عراق و لیبی مشاركت می‌كند و به كشتار مردم این كشورها می‌پردازد و هدف این حمله‌ها فقط دستیابی به منابع طبیعی این كشورها است.

مسعود شجره نسبت به جهت‌گیری فرهنگی كنونی مردم انگلیس نیز هشدار داد و گفت كه مسیر فرهنگی كه جامعه انگلیس آن را طی می‌كند در نهایت به همین ناآرامی‌ها و اعتراضات منتهی می‌شود.

فرصت طلبی نژادپرست‌ها از وقایع اخیر

وی به فرصت‌طلبی گروه‌های فاشیست و نژادپرست از وقایع اخیر اشاره كرد و افزود كه این گروه‌ها با دستاویز قرار دادن حوادث اخیر حمله به مساجد و مسلمانان را تشدید بخشیده‌اند.

شجره درباره بحرانی شدن اوضاع امنیتی انگلیس در حالی كه این كشور خود را قطب امنیتی اروپا می‌داند،‌ گفت: باید به این موضوع اشاره كرد كه امنیت در انگلیس به خواست مردم و همكاری آنها بوده است. پلیس انگلیس همیشه با خواست مردم به ایجاد امنیت پرداخته است. اما هم اكنون این موضوع در حال از دست دادن معنای خود است و پلیس انگلیس قصد استفاده از گلوله‌های پلاستیكی علیه مردم را دارد و حتی به پلیس قدرت بیشتری برای سركوب اعتراضات داده شده است. زمانی كه به سایت‌ها و وبلاگ‌ها مراجعه می‌كنیم و فیلم‌ها را مشاهده می‌كنیم می‌بینیم كه پلیس خشونت زیادی از خود نشان داده است ودرگیری‌ها در انگلیس دوطرفه بوده است.

دولت انگلیس حوادث اخیر را ریشه‌یابی نكرد

مسعود شجره از اقدام دولتمردان انگلیس در ریشه‌یابی حوادث اخیر در این كشور ابراز ناامیدی كرد و گفت با توجه به اخبار اخیر رسانه‌ها، دولتمردان به جای آنكه به ریشه‌یابی حوادث اخیر بپردازند، تنها در صدد اعطای قدرت بیشتر به پلیس برای سركوب اعتراضات هستند و حتی بحث درباره آوردن یا نیاوردن ارتش بوده است و حتی یكی از رادیوها این بحث را مطرح كرد كه باید رئیس پلیس انگلیس یك آمریكایی باشد كه بتواند حوادث این كشور را كنترل كند.

وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر نخست وزیر كامرون برای تشدید برخوردها با معترضان گفت كه این گونه اقدامات نمی‌تواند اعتراضات مردم را خاموش كند.

رئیس كمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس در پایان تاكید كرد: شاید با اینگونه اقدامات اعتراضات مردم برای مدت كوتاهی فروكش كند اما این مسئه را به طور كامل حل نخواهد كرد.

برچسب‌ها: ، ،

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.