آشنايي با ريزه کاري هاي اميرالمومنين
هر كس هر مسؤوليتى دارد – از بالا تا پايين – احتياج دارد كه با زندگى اميرالمؤمنين و ابعاد و ريزهكاريهاى آن آشنا بشود.
سخنرانى در ديدار با اقشار مختلف مردم (روز بيستونهم ماه مبارك رمضان) 26/1/1370
ارزش شهادت به خاطر مجاهدت و خلوص
شهيد، كه اين قدر در راه خدا ارزش دارد، همهى ارزشش براى اين است كه با آن مجاهدتِ بزرگ و نهادنِ جان در معرض فدا كردن، توانسته است خود را ناب و خالص كند؛ مثل خالص شدنِ طلا و بيرون آمدن از بوته.
خطبههاى نماز جمعهى تهران 14/11/1373
گناه و صفات رذيله عامل انحراف
اغلبِ گمراهيهايى كه وجود دارد، يا به خاطر گناهانى است كه از ما سر مىزند و يا به خاطر خصلتهاى زشتى است كه در وجودِ ما نهفته است. «ثمّ كان عاقبة الذين اساؤا السوأى ان كذّبوا بايات اللَّه. » گناه، عاقبتش گمراهى است؛ مگر اينكه نور توبه در دل انسان بدرخشد. اينكه مدام به ما مىگويند «اگر يك گناه كرديد، پشت سرِ همان گناه توبه كنيد. از تكرار گناه، پشيمان شويد و تصميم بگيريد كه ديگر گناه نكنيد» براى اين است كه فرو رفتن در باتلاق گناه، كار خطرناكى است و گاهى انسان به جايى مىرسد كه ديگر راه برگشتى ندارد.
يكى گناه است كه وسيلهى گمراه شدن مىگردد و يكى هم خصلتهاى ناپسند است. خصلتهاى زشت، بيشتر از گناهان فعلى به گمراهى انسان مىانجامد. اگر ما در هر كار و هر حرف و هر عقيدهاى، خودپرست و خودرأى باشيم، همديگر را تخطئه كنيم و بگوييم «فقط من درست فهميدم و من درست عمل مىكنم»، آن گاه به هيچ مشورت و استدلال و منطقى اعتنا نكنيم و به هيچ حرف حقّى گوش نسپاريم؛ اگر حسد در وجود ما چنان ريشه دوانيده باشد كه به خاطر آن، زيبا را زشت ببينيم و حاضر نباشيم حقيقت درخشانى را در جايى تصديق كنيم؛ اگر حبِّ شهرت، حبِّ مقام و حبِّ مال، ما را از پذيرش حقيقت باز دارد، اينجاست كه پذيراى صفات خطرناكِ گمراه كننده شدهايم.
خطبههاى نماز جمعهى تهران 14/11/1373
امکان تغيير صفات ارثي
كسانى هستند كه در علم اخلاق تخصص دارند – مىگويند: حتى من و شما مىتوانيم خلقيّات ارثى را نيز تغيير دهيم و عوض كنيم. مثلاً تنبلى ذاتى، حرص ذاتى، بخل ارثى، حسد ارثى و لجبازى ارثى را مىتوان تغيير داد
خطبههاى نماز جمعهى تهران 14/11/1373
Sorry. No data so far.