«جواد شمقدری» در مراسم ضیافت افطار «مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی» که چهارشنبه شب در محوطه باز تالار وحدت برگزار شد، گفت: سینمای مستند، تقویت کننده سینمای داستان گو است، بویژه آنکه این گونه سینمایی به ما میآموزد، چگونه باید یک واقعه را به زبان تصویر تعریف کرد.
وی افزود: بهترین تجربه یادگیری این زبان تصویر در روایت جبهههای جنگ شکل گرفت و مشاهده کردیم که مستندسازان ما در جبههها، روایت جدیدی را از طریق دوربینهایی که به صورت آماتور فیلمبرداری میکرد، خلق کردند.
شمقدری تصریح کرد: سینمای مستند به علت برخورداری از پشتوانه مفهومی و محتوایی و نیز پشتوانه آموختن زبان روایت یک موضوع، جایگاه ویژهای دارد و فارغ از اینکه در دورههای گذشته چگونه به آن نگاه شده، معتقدیم باید اکنون به این سینما بیش از گذشته بها داده شود.
وی با اشاره به ابلاغیه مصوبات شورای عالی سینما از سوی رییس جمهوری، افزود: این ابلاغیه روز چهارشنبه بدست من رسیده و در آن بودجه خوبی را علاوه بر بودجهای که سالانه مجلس تایید میکند، برای سینمای مستند همچون سایر بخشها از قبل طراحی کردهایم که در مطالعات بعدی و بویژه با نظر شورای عالی سینما و کارگروههای تخصصی که در کمیسیونهای تخصصی شورای عالی سینما تشکیل خواهد شد، تعیین خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: سینمای مستند باید نگاه جستجوگر، چشم نگران و انگیزه دغدغهمند مخاطب خود باشد، به این خاطر دوربین فیلمساز آثار مستند ما در بسیاری از صحنهها، تحولات و اتقافاتی که در عرصه بین المللی، منطقهای و کشوری رخ میدهد، باید حضور یابد.
شمقدری اظهارداشت: متاسفانه در دورههای قبل، سینمای مستند به موضوعات و سوژههای اجتماعی محدود شده بود، در حالیکه سینمای مستند حوزه بسیار گستردهای را در بر میگیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه اکنون فیلمسازان مستند با کمترین هماهنگی و بودجه اندک در مکانهای مختلف دنیا مشغول فعالیت هستند، گفت: البته این راضی کننده نیست، زیرا معتقدیم حضور آنان در سراسر دنیا باید تقویت شود تا هر روز شاهد ساخته شدن فیلمهایی باشیم که مقدمهای برای تحول در حوزه سینمای حرفهای است.
معاون امور سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پخش جهانی آثار مستند را در کنار تولید و ساخت آنها ضروری دانست و افزود: در دورههای گذشته تا حدی این حوزه رها شده بود در حالیکه فیلم باید عرضه شود.
وی به پخش نمایش خانگی آثار مستند و اکران آنها در سینما سپیده اشاره کرد و گفت: اینها قدمهای کوچکی است و باید در عرصهای گستردهتر، پخش سینمای مستند را طراحی کینم.
شمقدری نسبت به پخش برخی آثار مستند از شبکههایی که به گفته وی استقلال و عزت کشور را نشانه رفتهاند، هشدار داد و از «سیدعلیرضا سجادپور» مدیر کل ارزشیابی و نظارت بر سینمایی حرفهای که در این ضیافت حضور داشت، خواستار تدوین آیین نامهای در این مورد شد.
وی افزود: امیدواریم برخی فیلم سازان این هشدار را جدی بگیرند زیرا پخش این آثار در چنین شبکههای اصلا مناسب نیست.
شمقدری خاطرنشان کرد: معتقدیم که آثار فیلمسازان ما در شبکههای جهانی باید در چارچوب و پروتکلهای تعریف شده نمایش داده شود.
معاون امور سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از حضور «مایکل مور» مستندساز آمریکایی در دوره پیش روی جشنواره سینما حقیقت خبر داد و گفت: این مستندساز تقاضایی را مطرح کرده که به ایران بیاید و مذاکراتی را با او آغاز کردهایم که در مدت برپایی جشنواره حقیقت در آن حضور داشته باشد.
شمقدری همچنین ازبرپایی جشنواره فیلمسازان مستقل خبر داد و افزود: این جشنواره به گونهای طراحی شده تا آثار مستندسازانی که به نوعی پخش آثار آنها در جهان بایکوت شده است، در آن به نمایش در آید.
وی تصریح کرد: این جشنواره پس از برگزاری جشنواره حقیقت راه اندازی خواهد شد.
پیش از سخنرانی معاون امور سینمایی وزیر ارشاد، «شفیع آقامحمدیان» مدیر عامل مرکز گسترش سینمایی مستند و تجربی، برگزاری سومین جایزه بزرگ شهید آوینی، جشنواره فیلم رضوی و جشنواره حقیقت را از جمله برنامههای آتی این مرکز برشمرد.
وی به رسیدن ۳۰۰ فیلم به دبیرخانه جایزه بزرگ شهید آوینی اشاره کرد و گفت که بررسی این آثار از هفته آینده شروع خواهد شد.
آقامحمدیان با اشاره به ارسال ۲۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رضوی گفت: جشنواره حقیقت نیز میزبان آثار خوبی بوده و تا کنون ۸۵۰ اثر از ایران و حدود ۳۰۰ اثر خارجی، متقاصی حضور در این جشنواره بودهاند.
مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، تولید تعدادی فیلم مستند بلند در سال گذشته (۱۳۸۹) را از اتقاقات مهم در این مرکز برشمرد و گفت: برای جشنواره فیلم حقیقت ۳۰ فیلم مستند در دست تولید قرار گرفته که احتمالا حدود ۲۵ اثر برای اکران در این جشنواره آماده نمایش میشود.
آقامحمدیان در ادامه با بیان اینکه در شش ماه گذشته مرکز با مشکلات بودجه مواجه بود، افزود: خوشبختانه با کمکهای معاون امور سینمایی وزیر ارشاد، این مشکل برطرف شده و از دو هفته آینده تولید ۵۰ فیلم مستند بلند آغاز خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: آثار سینمایی که هزینه تولید آنها تا سقف ۱۵ میلیون تومان باشد از معافیت مالیاتی و بیمه مدنی برخوردار میشوند.
مدیر عامل مرکز سینمای مستند و تجربی با اشاره به حضور موفقیت آمیز فیلم مستند «جعبه سیاه» در جشنواره بیست ونهم فیلم فجر، از معاون امور سینمایی خواست در دوره آتی این رویداد سینمایی، جایگاه مستقلی برای این گونه آثار در نظر گرفته شود.
وی همچنین خواستار افزایش بودجه مرکز سینمایی مستند و تجربی بمنظور کمک و تقویت بیش از پیش مستندسازان در تولید این گونه آثار شد.
آقامحمدیان با اشاره به مفتوح بودن پرونده و بلاتکلیفی برخی آثار مستند از سالهای ۸۵ و ۸۶، خواستار حمایت وتوجه بیشتر معاون امور سینمایی برای بسته شدن پرونده این تعداد آثار شد.
در پایان این مراسم با حضور جواد شمقدری معاون امور سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شفیع آقامحمدیان مدیر عامل مرکز گسترش سینمایی مستند و تجربی و «حسین ترابی» مستندساز پیشکسوت، از پوستر سومین دوره جایزه بزرگ شهید آوینی که قرار است اوایل مهر ماه برگزار شود، رونمایی شد.
در مراسم ضیافت افطار «مرکز گسترش سینمایی مستند و تجربی» جمعی از مسوولان سینمایی، هنرمندان و فیلمسازان و نیز اصحاب رسانه حضور داشتند.
Sorry. No data so far.