شنبه 10 سپتامبر 11 | 14:48

استادان دانشگاه تغییر رویکرد مادی‌گرایانه دانش به علم الهی را ترویج کنند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: استادان دانشگاه تاثیرگذاری زیادی روی دانشجویان دارند و باید با این تاثیرگذاری، رسالت بین‌المللی جریان علمی کشور که تغییر رویکرد مادی‌گرایانه به علم الهی بوده را ترویج کنند.


«محمدرضا مخبر دزفولی» روز شنبه در مراسم افتتاح طرح ضیافت اندیشه استادان دانشگاه تهران تاکید کرد: نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها باید دکترین و نظریه تغییر رویکرد مادی گرایانه به علم الهی را در دانشگاه‌ها طراحی و اجرا کند و همه باید نهاد را در این مسیر کمک کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه جایگزین شدن انسان به‌جای خدا، سرآغاز خروج علم از مسیر درست به نادرست به شمار می‌رود، افزود: در تمدن‌سازی اسلامی از علم و علم‌آموزی، تلقی عبادت را داشته‌اند و زبان علم‌‌ همان زبان دین محسوب می‌شود.

مخبردزفولی تصریح کرد: در دیدگاه اسلامی، علم در خدمت تعالی مادی و معنوی انسان قرار می‌گیرد ولی با نگاهی که بعد از رنسانس به علم شکل گرفت، علم به وسیله سیطره و تسلط بر طبیعت و دیگر انسان‌ها تبدیل شد.

وی یادآورشد: علم غیرالهی برای ساخت بمب اتم، سلاح‌های میکروبی و به نابودی کشانیدن بیش از یک میلیون نفر در عراق و افغانستان و خدمت ویژه به تبعیض نژادی سفیدپوستان مغرب زمینی به‌کار می‌آید.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) توجه دوباره به نگاه اصیل اسلامی به علم را در نهادهای علمی و فرهنگی، بنیانگذاری کردند که این نگاه‌‌ همان قدسی کردن علم و مقابله با قداست‌زدایی به علم و تولید علم در خدمت سعادت بشریت است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تقسیم‌بندی علم به علم دینی و غیردینی از سوی برخی افراد را غیرقابل دفاع و ناموجه دانست و تاکید کرد: علم اگر در خدمت تعالی مادی و معنوی بشریت باشد علم است و در غیر اینصورت جهل خواهد بود.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران توضیح داد: این نگاه باید در جامعه علمی و دانشگاهی جا بیافتد که هرقدر عالم‌تر شدیم باید نسبت به خدا عابد‌تر و نسبت به خلق خدا خدوم‌تر باشیم و حرکت در این مسیر باید روزبه‌روز سریع‌تر شود.

مخبر دزفولی تصریح کرد: در نتیجه این نوع نگاه، امروز حادثه‌ای بزرگ در حوزه علم و فناوری رخ داده است که با دیدگاه به علم و دانش، پیشرفتی غیرقابل مقایسه با دوران قبل از انقلاب در کشور اتفاق افتاده و با کشورهای مطرح جهان قادر به رقابت هستیم.

به عقیده وی، به لحاظ مقالات نمایه شده با توجه به سیر صعودی ارایه مقالات علمی در نشریات معتبر بین‌المللی، میانگین تولید محصول از تولید مقالات نیز باید افزایش یابد که این رویکرد در نقشه جامع علمی کشور تبلور دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با یادآوری اینکه اگر استاد دانشگاه، دید الهی به علم داشته باشد، این دید در تمام تدریس او سایه می‌افکند و عکس این قضیه هم صادق است گفت: باید نگاه موحدانه در حوزه معرفت‌شناسی ترویج شود و در این مورد در آینده از تمام اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها انتظار پاسخ‌گویی داریم.

طرح ضیافت اندیشه استادان دانشگاه تهران از امروز با حضور بیش از ۲۵۰ عضو هیات علمی آغاز شده و تا روز ۳۰ شهریورماه ادامه خواهد داشت.

شرکت کنندگان در این دوره دانش افزایی با حضور در چهار کارگاه آموزشی با مطالب جدیدی پیرامون علم و دین، تعلیم و تربیت اسلامی و روش تدریس آشنا خواهند شد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.