یکشنبه 02 اکتبر 11 | 10:37

اکوادور؛ یک سال پس از کودتای پلیسی

در تجمع اصلی این سالگرد که در خیابان «شیریس» شهر کیتو برگزار شد بیش از ۱۰۰هزار نفر از هواداران «کورئا» با اعلام حمایت از وی و دولتش خواهان برداشته شدن مصونیت قضایی از متهمان اصلی کودتا شدند.


مردم اکوادور در روز جمعه با شرکت در مراسم اولین سالگرد شکست کودتای ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۰ علیه «رافائل کورئا» و اعلام حمایت از وی به خیابان‌ها آمدند.

در تجمع اصلی این سالگرد که در خیابان «شیریس» شهر کیتو برگزار شد بیش از ۱۰۰هزار نفر از هواداران «کورئا» با اعلام حمایت از وی و دولتش خواهان برداشته شدن مصونیت قضایی از متهمان اصلی کودتا شدند. مردم اکوادور از روز پنجشنبه برای شرکت در این مراسم از نقاط مختلف این کشور به شهر کیتو آمدند و در روز جمعه با اعلام رسمی آغاز مراسم «کورئا» و مقامات این کشور برای مردم به سخنرانی پرداختند.

رئیس جمهور اکوادر در سخنرانی خود با اشاره به اینکه همواره عده‌ای برای خیانت به مردم و انقلاب وجود دارند گفت که «ما باید همیشه در برابر این افراد آماده باشیم. او همچنین اشاره کرد که امکان تکرار کودتا و این دست از اقدامات خشونت بار در اکوادور وجود دارد».

او گفت «کسانی که نمی‌توانند با انتخابات به پیروزی دست پیدا کنند در صدد این هستند که با توطئه، نیرنگ و بی‌ثبات سازی کشور اهداف خود را به ثمر برسانند».

رئیس جمهور اکوادور اضافه کرد «آنهایی که تصمیم داشتند با گلوله‌های خود انقلاب مردم را به عقب برگردانند باید بدانند که امروز خیل عظیم مردم خواهان بررسی موضوع و پایان دادن به این قبیل اقدامات هستند».

«کورئا» همچنین با تقدیر از عملکرد مردم در کودتای سال گذشته گفت که زنده یا مرده شخص وی اهمیتی ندارد و مهم انقلاب و حرکت رو به پیشرفت آن است.

او گفت علی رقم این خشونت‌ها آمریکای ما امروز امیدوار‌تر از همیشه و با انرژی‌تر از همیشه به سمت پیشرفت حرکت می‌کند. و کتاب، مداد، لباس و دارو گلوله‌های ما در برابر بد بختی بشر هستند و روند پیشرفت انقلاب هیچ وقت متوقف نخواهد شد.

«کورئا» در این مراسم به کشته شدگان در خشونت های کودتای سال ۲۰۱۰ ادای احترام کرده و با خانواده‌های آن‌ها ابراز همدردی کرد.

در قسمت دیگری از این مراسم فرمانده پلیس اکوادور در جمع مردم شرکت کننده در تجمع اعلام کرد که به نمایندگی از افسران خود از مردم عذر خواهی می‌کند و پلیس مسئولیت اتفاقات افتاده و مردمی که در این حادثه متضرر شدند را بر عهده می‌گیرد.

او همچنین با اعلام اینکه این عمل یکی از تاریک‌ترین صفحات در کارنامه پلیس کشور است با خوانواده کشته شدگان کودتا و مجروحین خشونت‌ها ابراز همدردی کرد.

وزیر کشور اکوادور نیز طی سخنرانی خود در این مراسم خواهان برداشته شدن مصونیت قانونی از نیروهای پلیس متخلف و بررسی بیشتر این مسئله برای اعاده حق و حیثت مردم شد.

«خوان کارلوس کاسینیلی» با اشاره به فعالیت‌های مخالفان در پارلمان این کشور اضافه کرد که این گونه اقدامات نشان می‌دهد که جریاناتی سازمان یافته مانع از رسیدگی به مسئله کودتا و روشن شدن زوایای آن می‌شوند.

در طی سال گذشته تا کنون نماینگان مخالف دولت چهار بار با خروج از جلسه و از اکثریت انداختن پارلمان مانع تصویب طرح تحقیق و بررسی کودتای ۳۰ سپتامبر شده‌اند.

در ۳۰سپتامبر سال گذشته میلادی کودتای طراحی شده توسط آمریکا علیه «رافائل کورئا» با شکست مواجه شد. در این اقدام پلیس و نیروی هوایی اکوادور به بهانه پایین بودن حقوق و دستمزد دست به شورش زدند.

نیروهای پلیس ابتدا به خیابان‎‎ها ریختند و با آتش زدن لاستیک ها و شلیک گاز اشک‎آور خیابان‎‎ها رابستند و پس از مدتی فرودگاه پایتخت را در اختیار خود درآوردند. درهمین حال «کورئا» که برای مذاکره با شورشیان به مقر پلیس رفته بود با شلیک گاز اشک آور مجروح شد و به بیمارستان انتقال پیدا کرد. وی ۱۲ ساعت دربیمارستان تحت محاصره نیروهای شورشی بودکه با عملیات ارتشن جات پیدا کرد و به کاخ ریاست‎جمهوری بازگشت.

کورئا پس از بازگشت به کاخ ریاست جمهوری برای هوادارن خود سخنرانی کرد و «لوسیو گوتیرز» رئیس جمهور پیشین این کشور را به دست داشتن در این گروگانگیری و کودتا متهم کرد.

با بازتاب گسترده اخبار این کودتا در جهان و محکومیت این اقدام توسط بسیاری از دولت‌ها، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا بدون محکومیت کودتاگران تنها از گروه‌های اکوادوری درخواست کرد تا در چارچوب دموکراسی به راه حل سریع و صلح‌آمیز دست یابند.

کودتا در این کشور مشابه اقدام انجام شده در هندوراس، و علیه «مانوئل زلایا» و خلع وی از قدرت در سال 2009 توسط عوامل آمریکایی بود که با تحقیقات بیشتر نقش نیروهای آمریکایی در کودتای ۳۰ سپتامبر مشخص شد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.