یکشنبه 16 اکتبر 11 | 16:39

هدف آمريكا از جنجال اخير تحت‌الشعاع قراردادن جنبش وال‌استريت است

حضرت آيت‌الله خامنه‌ای يكی از اهداف احتمالی آمريكا از جار و جنجال اخير را تحت‌الشعاع قرار دادن جنبش وال‌استريت خواندند و افزودند: مردم حداقل 80 كشور از اين حركت رو به گسترش حمايت كرده‌اند و اين، برای مقامات آمريكايی خيلی تلخ و دشوار است.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پنجمین روز سفر به استان كرمانشاه ، در جمع پرشور هزاران نفر از استادان، دانشجویان و دانشگاهیان، با بیان مستدل و تشریح دلایل جوانی ذاتی و طراوت همیشگی اهداف و آرمان‌های نظام اسلامی، انعطاف در مهندسی نظام و تغییر به‌هنگام در ساز و كارها و سیاست‌های تحقق این آرمان‌ها را از ظرفیت‌های نظام اسلامی برشمردند و با اشاره به مقاصد پشت پرده سناریوی آمریكا از جنجال و تهمت‌های اخیر تروریستی به جمهوری اسلامی، به دشمنان ملت ایران هشدار دادند هر گونه توطئه و حركت مخرب و مزاحم با مقابله قاطع و پشیمان‌كننده جمهوری اسلامی روبرو خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامی با ابراز خرسندی فراوان از حضور در جمع پرشكوه، پرمغز و بسیار دلنشین دانشگاهیان استان كرمانشاه، حضور در جمع پرطراوت جوانان را باعث نشاط و روحیه مضاعف مسئولان دانستند و افزودند: نقش جوانان در گذشته و حال و آینده كشور، نقش بسیار برجسته‌ای است بنابراین دیدار با جوانان دانشجو و تحصیل‌كرده از این لحاظ نیز، اهمیتی خاص دارد.

ایشان، امروز را روز مجاهدت، ایستادگی و بصیرت خواندند و با اشاره به بیداری اسلامی و كشمكش‌های آشكار و پنهان و گرایش‌های مختلفی كه بر سر نظام‌های جایگزین در مصر، تونس و دیگر كشورهای منطقه بوجود آمده افزودند: در این دوران حساسِ شكل‌گیری نظام‌های نو در منطقه، اوضاع كلی نظام جمهوری اسلامی، یكی از عوامل تاثیرگذاری است كه می‌تواند در حال و آینده منطقه، نقش مهمی ایفا كند بنابراین بازخوانی و تأمل در شاكله كلی نظام اسلامی، اهمیت مضاعفی یافته است.

ایشان این بازخوانی را از زاویه ضرورت واقع‌بینی و حركت آگاهانه نظام نیز مهم دانستند و افزودند حركت‌هایی كه بی‌اعتنا به واقعیات و بدون توجه به افق‌های دوردست صورت می‌گیرد، غالبا به گمراهی و اشتباه می‌انجامد بنابراین باید از این زاویه نیز مسیر طی شده و وضع فعلی را بازنگری كنیم .

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با طرح چند سوال اساسی، اهمیت این بحث را برای استادان و دانشجویان استان كرمانشاه، مورد تأكید بیشتر قرار دادند : مسئله پیری و جوانی نظام اسلامی چگونه قابل تحلیل است؟ آیا نظام، روزی پیر و از كار افتاده خواهد شد؟ آیا راهی برای جلوگیری از این فرسودگی وجود دارد؟ و آیا اگر این وضع پیش آمد راه علاجی وجود خواهد داشت؟

رهبر انقلاب اسلامی با توصیه به اصحاب فكر و فضیلت به ویژه در دانشگاه و حوزه و مراكز تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی برای تأمل و تفكر درباره سؤالات مطرح شده، به ترسیم زنجیره‌ای منطقی از مراحل شكل‌گیری، حركت و استمرار نظام اسلامی پرداختند.

ایشان خاطرنشان كردند: انقلاب اسلامی یعنی جنبشی كه حكومت فاسد ستم‌شاهی را سرنگون و زمینه را برای تشكیل نظام فراهم كرد، نظام اسلامی یعنی هویت و شاكله كلی كه مردم برای كشور انتخاب كردند، تشكیل دولت اسلامی به معنای استقرار مجموعه دستگاه‌های مدیریتی و نظام‌های اداره كشور، تشكیل جامعه اسلامی و سپس تشكیل امت اسلامی، حلقه‌های مختلف زنجیره‌ای هستند كه راه گذشته، حال و آینده را مشخص می‌سازد.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به شكل‌گیری سه حلقه اول این زنجیره، مرحله چهارم یعنی تشكیل جامعه اسلامی را هدفی میانی اما بسیار مهم و والا دانستند و سخنان مهم خود را در این زمینه متمركز كردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تعریفی كلان از جامعه اسلامی افزودند : جامعه اسلامی، جامعه‌ای است كه آرمان‌ها و اهداف و آرزوهای بزرگ اسلام برای بشر، در آن تحقق می‌یابد.

ایشان در تشریح عینی این جامعه خاطرنشان كردند : برخورداری از عدالت و آزادی، نقش‌آفرینی مؤثر مردم در اداره كشور و تعیین سرنوشت خویش، برخورداری از عزت و استغنای ملی، رفاه عمومی و از بین رفتن فقر و گرسنگی، بهره‌مندی از پیشرفت‌های همه‌جانبه علمی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و دوری از سكون و توقف و پیشروی دائم از خصوصیات بارز جامعه اسلامی است كه ملت ایران و نظام اسلامی به سمت تحقق آن حركت می‌كنند.

ایشان در همین زمینه افزودند: البته هدف نهایی جامعه اسلامی، رسیدن انسان‌ها به كمال معنوی و عبودیت و معرفت پرودگار است كه چنین جامعه‌ای، خود زمینه تشكیل امت اسلامی خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامی برای پرهیز از هر گونه برداشت مشترك میان مفاهیم و ویژگی‌های جامعه اسلامی با مفاهیم غربی، به مرزبندی صریح و روشن این مفاهیم پرداختند و با ذكر چند مثال تأكید كردند: مفاهیمی همچون عدالت، آزادی، تكریم انسان و دیگر ویژگی‌های جامعه اسلامی، فقط در معنای عمیق اسلامی مورد نظر است و با مفاهیم مشابه در غرب كاملا متفاوت است.

ایشان ، برداشت غربی از مفاهیم جامعه اسلامی را از جمله مشكلات سال‌های دور و نزدیك دانستند و افزودند : در ارزش‌گذاری این مفاهیم، از هیچ زاویه‌ای، نباید تابع و پیرو راه منحرف غرب شد بلكه برای درك معنای حقیقی این واژه‌ها، باید از منطق اسلام و قرآن بهره گرفت.

رهبر انقلاب اسلامی در همین زمینه خاطرنشان كردند : البته غربی‌ها حتی به معانی غربی این واژه‌ها نیز پایبند نیستند و همانگونه كه در افغانستان، عراق، لیبی و دیگر كشورها نشان داده‌اند زیر تابلوهایی نظیر دموكراسی، مبارزه با سلاح اتمی و مقابله با تروریسم، اهدافی شیطانی همچون كنترل مناطق مهم اقتصادی و سوق‌الجیشی جهان، تسلط بر منابع و ذخائر ملت‌ها، حمایت از رژیم صهیونیستی و تكمیل زنجیره استكباری خود را دنبال می‌كنند و ما، با استناد به همین واقعیات، قاطعانه می‌گوییم كه دمكراسی رایج در غرب، عمدتا دروغین و پوشالی است.

ایشان پس از تبیین جامعه اسلامی و آرمان‌هایی كه پروردگار برای چنین جامعه ای هدف‌گذاری كرده است این سوال را مطرح كردند كه آیا جامعه برخوردار از چنین آرمان‌ها و ویژگی‌ها، هرگز پیر و كهنه خواهد شد؟

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پاسخ به این سوال به فطری بودن آرمان‌هایی نظیر عدالت‌طلبی، آزادی‌خواهی، و كمال‌جویی اشاره و تأكید كردند: این آرمان‌ها فطری و خدایی هستند به همین علت ذاتا كهنه‌شونده نیستند و هیچگاه از طراوت و تازگی نمی‌افتند بنابراین جامعه‌ای نیز كه به دنبال این اهداف والا حركت كند، هیچگاه دچار كهنگی و فرسودگی نمی‌شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، سپس با تفكیك آرمان‌ها از ساز و كار دستیابی به آرمان‌ها، به تبیین این واقعیت پرداختند كه با توجه به دگرگونی اوضاع و شرايط، ممكن است مهندسی، ساز و كارها، سياست‌ها و نظام‌هايی كه برای ايجاد جامعه اسلامی، پيش‌بينی شده، كهنه شود و كارآيی خود را از دست بدهد كه در اين صورت، تغيير و نو كردن آنها، هيچگونه ايرادی ندارد.

رهبر انقلاب اسلامی در تبيين بيشتر اين نكته يعنی احتمال تغيير ساز و كارهای رسيدن به آرمان‌ها، به ذكر چند مثال از جمله سياست‌های اصل 44 قانون اساسی پرداختند و خاطرنشان كردند : در قانون اساسی، هدف از تقسيم‌بندی فعاليت بخش‌های مختلف اقتصادی، شكوفايی اقتصادی كشور اعلام شده است و هنگامی كه اين هدف با ساز و كار گذشته، محقق نشد سياست‌های اصل 44 تبيين شد .

ايشان دستور امام برای حذف پست نخست‌وزيری از ساختار قوه مجريه را يكی ديگر از موارد تغيير ساز و كار و مهندسی كلی نظام برای تحقق آرمان‌ها برشمردند و افزودند : در شرايط فعلی نظام سياسی كشور ، رياستی است و رئيس‌جمهور با انتخاب مستقيم مردم برگزيده می‌شود كه شيوه خوب و مؤثری است اما اگر روزی در آينده احتمالا دور، احساس شود كه نظام پارلمانی برای انتخاب مسئولان قوه مجريه بهتر است هيچ اشكالی در تغيير ساز و كار فعلی وجود ندارد.

رهبر انقلاب اسلامی درباره ظرفيت منعطف نظام برای نوسازی ساز و كارهای پيش‌بينی شده تأكيد كردند : البته هر گونه تغيير و نوسازی و بازسازی در سياست‌ها، خطوط و مهندسی نظام بايد متكی بر اصول اسلامی و برگرفته از آنها باشد ضمن اينكه در قانون اساسی هم تدابير لازم در اين زمينه پيش‌بينی شده است.

رهبر انقلاب در جمع‌بندی اين بخش از سخنانشان خاطرنشان كردند : نظام اسلامی هم ثبات دارد و هم تغيير. ثبات در حركت مستمر و بدون تذبذب و انحراف در مسير تحقق آرمان‌ها و انعطاف و تغيير در ساز و كارها، خطوط و شكل حركت.

ايشان تأكيد كردند : نوسازی نظام، به هيچ وجه به معنای تجديد نظر در آرمان‌ها نيست بلكه به معنای تغيير در سياست‌ها و نظام‌ها و تدابير است كه اين مسئله می‌تواند مانع از تحجر نيز بشود و با تكيه بر آرمان‌های هميشه جوان و نو نظام اسلامی را، هميشه جوان، شاداب، بالنده و پيش‌رونده نگه دارد.

رهبر انقلاب اسلامی در بخش ديگری از سخنانشان به تبيين مفهوم حقيقی ولايت فقيه و رهبری در نظام اسلامی پرداختند و با اشاره به تعريف ولايت فقيه از ديدگاه امام افزودند: از ديد امام ، ولايت فقيه يعنی مديريت زنده، بالنده و پيش‌رونده كه البته امام بزرگوار ما، خود مظهر تام و تمام اين مفهوم بود.

ايشان با اشاره به مغالطه عده‌ای در تعبير حضرت امام مبنی بر ولايت مطلقه فقيه، خاطرنشان كردند : آنها سعی كردند نظر امام را به معنای بی‌اعتنايی ولايت فقيه به قوانين تفسير كنند اما امام بزرگوار ملت، ضمن تأكيد بر ولايت مطلقه فقيه ، خود بيشتر از همه به رعايت قوانين، اصول، مبانی و جزييات احكام شرعی مقيد بود.

حضرت آيت‌الله خامنه‌ای در تبيين شرايط حساس و دقيق ولايت فقيه از ديدگاه امام افزودند : اگر اين شرايط از بين برود، رهبری، حتی اگر كسی او را عزل نكند، خود بخود عزل می‌شود و اين مسئله، نشان‌دهنده اهميت فراوان اين موضوع است.

ايشان، رهبری را يك مديريت كلان ارزشی خواندند كه با مديريت اجرايی و مسئوليت مستقيم سه قوه متفاوت است و ضمن نظارت بر فعاليت‌های مسئولان، از حركت كلی نظام مراقبت می‌كند و اجازه نمی دهد كه آنها به هر دليل، نظام اسلامی را به انعطافی غير لازم و غير جايز وادار كنند.

ايشان با اشاره به سخنان برخی در مورد اينكه فلان مسئله بدون نظر رهبری تصميم‌گيری نمی‌شود افزودند: مسئولان قوه مجريه، نمايندگان مجلس و مسئولان قوه قضاييه با اختيارات كامل و قانونی، وظايف خود را انجام می‌دهند و ممكن است تصميماتی بگيرند كه رهبری با آن مخالف باشد اما رهبری نه حق دارد نه می‌تواند و نه قادر است كه در اين مسائل دخالت كند مگر در جاييكه اتخاذ سياستی، به كج شدن راه انقلاب منجر می‌شود كه طبعا در اين هنگام به مسئوليت‌های خود عمل خواهد كرد.

حضرت آيت‌الله خامنه‌ای، در تعبير ديگری از رهبری نظام، افزودند : در تصميمات و عمل رهبری، عقلانيت بايد در خدمت به اصول و واقع‌بينی بايد در خدمت آرمان‌گرايی قرار گيرد.

ايشان مراقبت رهبری در مسئله هسته‌ای در دوره‌ای كه نزديك بود به تعطيلی فعاليت‌های هسته‌ای ايران منجر شود و نيز مراقبت در بحث رابطه با آمريكا را از جمله مواردی خواندند كه رهبری، بر اساس وظايف خود، از ايجاد انحراف در حركت كلی نظام جلوگيری كرده است.

ايشان در بخش ديگری از سخنانشان در نگاهی اجمالی به بحث تحزب خاطرنشان كردند : ما با تحزب مطلقا مخالفتی نداريم و معتقديم تحزب با وحدت جامعه منافاتی ندارد به شرط آنكه با نگاه درست ايجاد شود.

رهبر انقلاب افزودند : اگر حزبی برای كانال‌كشی و كادرسازی و هدايت فكری جامعه در زمينه‌های سياسی، دينی، عقيدتی و ديگر عرصه‌ها بوجود آيد و قصد خود را در دست گرفتن قدرت قرار ندهد، كاری خوب و مورد تأييد است كه البته اينگونه احزاب، اگر در رقابت‌های سياسی هم وارد شوند، به طور طبيعی برنده می‌شوند.

ايشان در نفی احزاب قدرت‌طلب افزودند: برخی احزاب مانند احزاب كنونی غرب در واقع باشگاه‌هايی برای كسب قدرت هستند و سعی ميكنند از هر طريق از جمله زد و بند سياسی به قدرت برسند كه ما اينگونه تحزب را تأييد نمی‌كنيم اما اگر كسانی با همين نگاه دنبال تشكيل حزب باشند، جلوی آنها را نمی‌گيريم.

رهبر انقلاب اسلامی در بخش پايانی سخنانشان به سناريوی جنجالی اخير آمريكا در زدن اتهام تروريستی به جمهوری اسلامی ايران اشاره كردند و با اشاره به رصد دقيق و مراقبت كامل نظام اسلامی از مقاصد پشت پرده اين سناريوی آمريكايی، به سردمداران واشنگتن هشدار دادند جمهوری اسلامی با هرگونه توطئه و حركت مخرب و مزاحم، با همه توان مقابله خواهد كرد.

حضرت آيت‌الله خامنه‌ای يكی از اهداف احتمالی آمريكا از جار و جنجال اخير را تحت‌الشعاع قرار دادن جنبش وال‌استريت خواندند و افزودند: مردم حداقل 80 كشور از اين حركت رو به گسترش حمايت كرده‌اند و اين، برای مقامات آمريكايی خيلی تلخ و دشوار است.

ايشان، تلاش دولت آمريكا را برای سركوب مردم مورد اشاره قرار دادند و افزودند: ممكن است آنها با پليس و ارتش اين حركت را سركوب كنند اما از بين نمی‌رود و همچون آتش زير خاكستر باقی می‌ماند.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تسلط شبكه خبيث صهيونيستی بر مقامات آمريكا و اروپا به دولتمردان غربی هشدار دادند: روزی كه ملت‌های شما علت واقعی بدبختی و مشكلات خود يعنی حقارت شما در برابر صهيونيست‌ها را درك كنند يقينا شعله‌های خشم آنان، نظام سرمايه‌داری استكبار را به آتش می‌كشد و به خاكستر تبديل می‌كند.

ايشان به مقامات غربی خاطرنشان كردند: شما به مردم خود پشت كرده‌ايد و نزد اكثريت آن‌ها منفوريد اما در جمهوری اسلامی اوضاع برعكس شماست و اجتماعات عظيم مردم نشان دهنده عزم راسخ ملت و پايداری آن‌ها در مقابله هرگونه توطئه است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌ای با اشاره به باج ندادن جمهوری اسلامی در 32 سال اخير در مقابل هر گونه فشار و توطئه، تأكيد كردند: همه ملت ما، در صحنه‌اند، ما همه جزو ملت و سرباز نظام و اسلام هستيم و اين پيكره يكپارچه متحد و مستحكم در مقابل هر طرح و اقدام شيطانی می‌ايستد و كوچكترين باجی نمی‌دهد.

رهبر انقلاب اسلامی بار ديگر تأكيد كردند: اگر مسئولان امريكايی در برخی خيالات بسر می‌برند بدانند كه هر حركت ناشايست چه سياسی و چه امنيتی با برخورد قاطع ملت ايران روبرو خواهد شد.

ايشان، در پايان سخنانشان دشمنی خبيث‌ترين شياطين جهان را با ملت ايران و جمهوری اسلامی، نشان‌دهنده وعده‌های صادق پرودگار دانستند و تأكيد كردند: به فرموده قرآن، اين خباثت‌ها تنها بر ايمان ما و ملت ما می‌افزايد و نصرت و ياری الهی و پيروزی ملت ايران را بر همه توطئه‌گران، برای مردم ما اثبات می‌كند.

در آغاز اين ديدار شماری از استادان و دانشجويان به نمايندگی از جامعه دانشگاهی استان كرمانشاه ديدگاه‌های دانشگاهيان استان را درباره مسائل مختلف بيان كردند.

دكتر محمدمهدی خدايی رييس دانشگاه رازی كرمانشاه، ضمن خير مقدم اعلام كرد دانشگاهيان استان كرمانشاه ، با همان ايمان و پايداری پدران و مادرانشان در دفاع مقدس، در شرايط حساس منطقه و جهان، همه تلاش خود را برای پيشرفت علمی كشور بكار می‌گيرند.

آقای عليرضا احمدی دانشجوی دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه، يكپارچه كردن تحقيقات دانشگاهی را ضروری خواند و پيشنهاد ايجاد مركز بين‌المللی حجامت را در سطوح پيشرفته علمی مطرح كرد.

خانم سارا نژادی دانشجوی پزشكی و عضو بسيج دانشجويی، با انتقاد از سستی برخی مسئولان دانشگاه‌ها در راه‌اندازی كرسی‌های آزادانديشی‌، پرهيز بعضی مسئولان از كارهای سطحی و مقطعی فرهنگی را خواستار شد و تأكيد كرد جديت كامل در برخورد با فساد بانكی اخير خواسته اساسی مردم مؤمن و انقلابی است .

آقای سجاد محمدی دانشجوی رشته برق و نفر اول ليگ ربات‌های انسان‌نما، با اشاره به موفقيت‌های ملی و جهانی دانشجويان استان كرمانشاه، پيشنهاد كرد مركز پژوهشی انرژی‌های نو در استان ايجاد شود.

آقای فردين نعلی دانشجوی دكترای شيمی آلی، با تأكيد بر توزيع عادلانه امكانات دانشگاهی در سطح كشور، تلاش مضاعف برای استفاده بيشتر و بومی‌سازی فناوری‌های نوين را، محور اصلی فعاليت‌های دانشگاه‌های كرمانشاه در سال جهاد اقتصادی اعلام كرد.

آقای محمد امين احمدپور دانشجوی رشته ادبيات و نفر اول مسابقات قرآنی استان‌، تكيه بر منابع درسی غربی، جزوه‌سالاری، مسائل مديريتی، كم‌توجهی به ميراث غنی فرهنگ اسلامی ملی، كمبود سعه صدر و نبود معيارهای دقيق علمی را از جمله مشكلات علوم انسانی دانست.

آقای حسين اميری‌طلب، دانشجوی روانشناسی و دبير جامعه اسلامی دانشگاه رازی نيز با اشاره به اعتراض رو به گسترش ملت‌های غربی به نظام سرمايه‌داری بر هوشياری دانشجويان در مقابله با توطئه و فتنه تأكيد كرد و خواستار تلاش بيشتر صداوسيما در استفاده از منابع و ذخاير انسانی سراسر كشور شد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.