چهارشنبه 26 اکتبر 11 | 11:49

معرفی کتاب «حرکت اسلامی سودان» به قلم استاد خسرو شاهی

کتاب «حرکت اسلامی سودان» مجموعه‌ای از مقالات، گفتار‌ها و ترجمه‏ هایی از استاد خسروشاهی است مربوط به سالهای پیشین در رابطه با سابقه و تاریخ حرکت‏های اسلامی و سیاسی سودان، به ویژه حرکتی که توسط دکتر حسن الترابی در نیم قرن گذشته رهبری شده است.


به گزارش تریبون مستضعفین کتاب «حرکت اسلامی سودان: تاریخ و اهداف، از آغاز تاکنون» از استاد سید هادی خسروشاهی از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی منتشر شد.

این کتاب مجموعه‌ای از مقالات، گفتار‌ها و ترجمه‏ هایی از استاد خسروشاهی است مربوط به سالهای پیشین در رابطه با سابقه و تاریخ حرکت‏های اسلامی و سیاسی سودان، به ویژه حرکتی که توسط دکتر حسن الترابی در نیم قرن گذشته رهبری شده است.

این کتاب از هفت بخش و دو ضمیمه تشکیل شده است: نگاهی به تاریخ حرکت اسلامی سودان، پرسش‏‌ها و پاسخ‏‌ها، بیداری اسلامی معاصر؛ تأسیس جبهه ملی ـ اسلامی، بیداری اسلامی و حکومت‏های محلی در دنیای عرب، جبهه ملی ـ اسلامی چه می‌‏خواهد، گفتگو درباره حرکت اسلامی سودان و دنیای اسلام، مواضع حرکت اسلامی، سودان اسلامی، مسأله جنوب.

بخش اول این کتاب، متن سخنرانی استاد خسروشاهی در سمینار دفتر مطالعات سیاسی و بین‏المللی وابسته به وزارت امور خارجه است که در سال ۱۳۶۷ در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شده است و نویسنده در آن به مسئله حرکت مهدی‏ سودانی و حرکت اخوان‏المسلمین در سودان و کودتای نظامی و احزاب آن دوران می‌‏پردازد.

بخش دوم پاسخ‏های استاد به پرسش‏های دانشجویان و شرکت کنندگان در آن سمینار است که در نشریه ویژه دفتر مطالعات سیاسی در‌‌ همان سال به چاپ رسیده است.

بخش سوم و چهارم، ترجمه دیدگاه‏های دکتر حسن الترابی، رهبر حرکت اسلامی، درباره تاریخ پیدایش حرکت اسلامی سودان، علل تأسیس «جبهه ملی اسلامی» و تبیین اهداف این جبهه است. شیخ ترابی در بخش سوم دوران‏های: تکوین، پیدایی، کمون نخست، قیام عمومی، مجاهدت و رشد، آشتی و تطور و باروری این حرکت اسلامی را بیان می‌‏کند و در ادامه دیدگاههای وی درباره بیداری اسلامی و حکومت‏های محلی در دنیای عرب می‌‏آید. مسائلی چون امت و منطقه در تاریخ اسلام، امت و حکومت محلی در اروپا، ره‎آورد فقهی جنبشی بیداری، تشکیلات توحیدی بیداری میان وحدت گرایی و حل‏گرایی و روش ایجاد وحدت و میهن عربی از جمله مسائلی است که در این بخش بیان می‌‏شود.

بخش چهارم هم ترجمه کامل بیانیه جبهه ملی ـ اسلامی و مشکلات عملی فعالیت آن می‌‏آید.

بخش پنجم کتاب، ترجمه گفتگوهایی از شیخ حسن الترابی درباره رابطه حرکت اسلامی سودان با دنیای اسلام و انقلاب اسلامی ایران است و وی به ۲۶ سئوال در این زمینه پاسخ می‌‏دهد. این بخش تلفیق چند مصاحبه وی با روزنامه «السفیر» بیروت، مجله «نیوزویک» آمریکا و روزنامه «القدس» چاپ لندن و هفته‏نامه «البلاد» ارگان حزب‏الله لبنان است.

بخش ششم، مواضع کلی حرکت اسلامی سودان در گفتگویی دیگر با شیخ حسن الترابی تبیین می‌‏شود و هفته‏نامه «المحرر» (چاپ پاریس)، طی مصاحبه‏ای با رهبر حرکت ملی ـ اسلامی سودان، موضوعات مختلفی از جمله موقعیت جنبش اسلامی در سودان را مورد بحث قرار می‌‏دهد.

بخش هفتم، نمونه‏هایی از مقالات استاد خسروشاهی درباره سودان و مسأله جنوب می‌‏آید که مربوط به دو سه دهه پیش است که در مطبوعات وقت نیز منتشر شده است و از لحاظ تاریخی دارای اهمیت است.

در بخش ضمائم، هم دو مطلب تحت عنوان: «اشتاینر، مزدور استعمار در قاره سیاه» و «سازش با شورشیان جنوبی» می‌‏آید.

مجمع جهانی تقریب مذاهب چاپ اول این کتاب را در سال ۱۳۹۰، در ۲۳۶ صفحه، قطع رقعی، تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۴۰۰۰ تومان به جامعه فرهنگی و اسلامی کشور عرضه کرده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.