به گزارش تریبون مستضعفین کتاب «اهل بیت (ع) در مصر» به اهتمام و کوشش علمی ـ تحقیقی استاد سیدهادی خسرو شاهی گردآوری شده، با ترجمه محمد مقدسی از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی منتشر شد.
این کتاب جامعترین مطالب تاریخی را درباره مراقد اهل بیت (ع) در مصر در خود جای داده است که مجموعه از مقالات و رسالههای شخصیتهای برجسته علمی و مذهبی مصر در این باره است که به همت استاد خسروشاهی در این کتاب جمع و منتشر شده است.
متن عربی این کتاب در دوران اقامت استاد در قاهره به عنوان رئیس دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی در مصر ـ با استفاده از منابع متعدد و معتبر اهل سنت ـ گردآوری و تنظیم شده و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت و هم اینک مجمع تقریب مذاهب اسلامی ترجمه فارسی آن را در اختیار علاقمندان و پژوهشگران تاریخ اسلام قرار داده است که مطالعه آن برای همگان سودمند و جالب توجه است.
این کتاب از سه مقدمه، ۱۳ بخش و دو پیوست تشکیل شده است. در ابتدا مقدمه مرکز تحقیقات مجمع تقریب مذاهب اسلامی، به قلم استاد شوقی محمد میآید. شوقی محمد در مقدمه این کتاب مینویسد: «این کتاب از جمله کوششهای قابل ستایش به شمار میرود؛ زیرا علاوه بر اینکه اقدام هدفمندی به قصد معرفی اقامتگاههای فرزندان علی (ع) در سرزمین باستانی است، خود بیانگر طرحی برای اعتلای آگاهیهای فرهنگی ـ تقریبی در میان مسلمانان و پیشبرد و تکامل این راه به شمار میرود. همین طور چیزی بیشتر شبیه به تأسیس باشگاهی فرهنگی و تاریخی در جغرافیای عربی ـ اسلامی است و استاد حجتالاسلام سید هادی خسروشاهی طی این اثر، شخصیتهایی از خاندان علی (ع) را که در سرزمین باستانی مصر رحل اقامت افکنده، در میان مردم آن زیستهاند معرفی میکند و به بیان منزلت وجایگاه آنان میپردازد.»
وی در بخش دیگری از این مقدمه مینویسد: «این سید جلیلالقدر [استاد خسروشاهی] به کار بزرگی در بعد فرهنگی دست یازید که هدف از آن ریشهدار ساختن آگاهیهای تاریخی وتقریبی امت و به ویژه در میان عاشقان و شیفتگان خاندان پیامبر اکرم (ص) و عطف توجه آنان به آرامگاهها و مقامات شریف این بزرگواران و به دوش کشیدن مسئولیت پاسداری از میراث نبوی و توجه و مراقبت از آن است.»
در بخش اول این کتاب، جایگاه و منزلت اهل بیت (ع) به قلم النبوی جبر سراج، اهل بیت (ع) در مصر، نوشته الشیع عبدالحفیط فرغلی و احمد ابوکف و ساداتی که در مصر به خاک سپرده شدهاند، نوشته حنفی المحلاوی و مرقد حسینی نوشته دکتر سعاد ماهر و امام حسین (ع) نوشته مأمون غریب میآید.
بخش دوم به مقالاتی درباره بانو زینب (امالشهداء) اختصاص دارد که: چهار مقاله از علی احمد شلبی، صافیناز کاظم، حنفی المحلاوی و دکتر سعاد ماهر را در بردارد.
بخش سوم به بانو نفیسه اختصاص دارد که: توفیق ابوعلم، حنفی المحلاوی و دکتر سعاد ماهر در سه مقاله مجزا، به زندگی و فعالیتهای این بانوی خاندان اهل بیت (ع) میپردازند. در بخش سوم، نویسندگان در چهار مقاله مجزا زندگی بانو سکینه دختر امام حسین (ع) را تحلیل و تبیین میکنند. در بخش پنجم، مجدی فتحی السید و حنفی المحلاوی در دو مقاله به زندگی بانو فاطمه (س) دختر امام حسین (ع) میپردازند. بخش ششم به بانو رقیه، دختر امام علی (ع) اختصاص دارد و دکتر حمزه النشرتی و حنفی المحلاوی در دو مقاله این شخصیت خاندان اهل بیت (ع) را معرفی میکنند.
بخش هفتم و هشتم، هر کدام در یک مقاله، زندگانی ابراهیم فرزند امام حسن (ع) و امام حسن الانوار (نواده امام حسن (ع)) را بیان میکنند. حنفی المحلاوی در بخش نهم و دهم، به شخصیت و سیره زیدبن علی زین العابدین (ع) و محمد الجعفری، فرزند امام جعفر صادق (ع) میپردازد. بخش یازدهم دو مقاله از حنفی المحلاوی و دکتر سعاد ماهر درباره بانو عایشه، دختر امام جعفر صادق (ع) و سیره اوست. در بخش دوازدهم هم مقالهای درباره بانو کلثوم، نواده امام جعفر صادق (ع) میآید. در بخش آخر هم النبوی جبر سراج در مقالهای به زیارت قبور اهل بیت (ع) میپردازد.
پایان بخش کتاب هم سه پیوست درباره کتاب اخبار الزینبات (درباره زندگی حضرت زینب (س) و سند تاریخی درباره آرامگاه این بانو در مصر)، مالک اشتر و محمدبن ابوبکر میآید.
چاپ نخست عربی این کتاب در ۲۰۰ صفحه از سوی دارالهدف در سال ۱۴۲۲ قمری و چاپ دوم آن نیز از سوی مکتبة الشروق الدولیه در سال ۱۴۲۵ ق / ۱۳۸۳ ش در بیش ۳۳۰ صفحه در قاهره منتشر شد.
چاپ اول تکمیل شده این کتاب در سال ۱۳۹۰، در ۵۳۶ صفحه، قطع وزیری، تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۹۰۰۰ تومان از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به جامعه فرهنگی و مذهبی کشور عرضه شده است. این کتاب را در «قم» از کلبۀ شروق اول خیابان صفائیه تهیه نمایید.
Sorry. No data so far.