حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت: ما در مؤسسه دو سیاست را دنبال میکنیم: سیاست اول استمرار فعالیتهای پژوهشی مدیریت قبلی مانند کارهایی از قبیل دورههای دکترا و احیای آثار ابوعلیسینا و انتشار نشریات است. این فعالیتها باید تعمیق یابد و به فکر تسریع در این فعالیتها هستیم.
فلسفههای مضاف را پیگیری میکنیم
وی ادامه داد: سیاست دوم ما برگزاری طرحهای نو و جدیدی است که امروزه کشور ما با آن رو در روست و نیازمند بحثهایی بزرگ مانند بحث در باب فلسفههای مضاف است.
رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران افزود: در راستای سیاستهای مؤسسه، نشستی دو روزه به نام «فلسفه و علوم پایه» در این مؤسسه برگزار کردیم البته باید بگویم فلسفه و علوم پایه یعنی؛ ارتباط فلسفه با ریاضیات، فیزیک و زیستشناسی.
خسروپناه در ادامه افزود: مؤسسه فعالیتهایی در زمینه فلسفه و علوم انسانی انجام داده است زیرا میدانیم که امروزه یکی از نیازهای مسائل فرهنگی کشور ما نیاز به فلسفه و علوم انسانی است و پرداخت به این موضوع بدون تحول فلسفه امکانپذیر نیست و باید بدانیم که فعالیت بر روی این مطلب باید از صفر شروع شود و نیاز به سیاستهایی بلندمدت است.
فلاسفه پیوند دهنده اساتید حوزه و دانشگاهند
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: یکی از اهداف ما این است که بتوانیم اساتید علوم انسانی و اساتید علوم پایه را در کنار اساتید فلسفه جمع کنیم تا تعاملی بین این دو دسته از اساتید برقرار کنیم؛ شاید که این مطلب وحدت بین حوزه و دانشگاه را بیشتر امکانپذیر کند.
خسروپناه درباره فعالیتهای مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت: با برقراری وحدت بین حوزه و دانشگاه میتوانیم کارهای تازهای انجام دهیم، مانند شناسایی دانشجویان مستعد دکترا و یا ایجاد پاسخی برای دانشجویان و اساتید فلسفه در این پژوهشکده.
همایشی در باب «فلسفه هنر» برگزار میکنیم
خسروپناه در ادامه درباره اهداف مؤسسه حکمت و فلسفه درباره موضوع فلسفه و هنر گفت: ما در راستای اهدافمان در این مؤسسه جلسههای مختلفی درباره فلسفه هنر نیز برگزار کردهایم تا بتوانیم نشستی بزرگ در باب فلسفه هنر داشته باشیم.
رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران درباره بحثهای آزاد و کرسیهای آزاداندیشی در موسسه متبوع خود خاطرنشان کرد: در سایت مؤسسه بحثهای آزادی برقرار شده است تا هر دانشجوی علاقهمندی بتواند در آن شرکت کند. همچنین در حال فراهمسازی کرسیهای آزاداندیشی در باب فلسفه هستیم.
فلسفه اقتصادی اسلامی را هدف قرار دادهایم
خسروپناه درباره علوم فلسفی گفت: تمام علوم انسانی مانند اقتصاد مبتنی بر مبانی خاص فلسفی هستند. ما در فلسفه اسلامی بسیار غنی هستیم و آنچه که مهم است این است که بتوانیم بین مبانی فلسفی و اقتصاد و دیگر علوم پیوند محکمی برقرار کنیم البته در این زمینه کارهای خوبی انجام دادهایم اما میدانیمکافی نیست زیرا هدف بزرگ ما رسیدن به فلسفه اقتصادی اسلامی است.
آموزش فلسفه به دانشآموزان آموزش شیوه تفکر به آنهاست
خسروپناه درباره نظام آموزشی کشور و نقصان آموزش فلسفه گفت: نظام آموزشی در کشور ما از یک نقصانی برخوردار است و آن آسیب این است که قدرت تفکر و اندیشیدن را به دانشآموز نمیدهد و این اتفاق نمیافتد مگر اینکه فلسفه برای کودکان، نوجوانان و جوانان گذاشته شود تا دانشآموزان چگونه اندیشیدن در مدرسه را یاد بگیرند.
وی در ادامه افزود: البته باید بگویم منظور من این مطلب نیست که کتاب فلسفه از کودکی به دانشآموزان تدریس شود بلکه منظور من این است که روش فلسفی در مدارس آموزش داده شود.
جنبشهای فلسفهستیز در کشور فعال هستند
خسروپناه در انتها درباره جنبشهای ضد فلسفی گفت: چندین جنبش ضد فلسفی در حال حاضر در کشور در حال فعالیت هستند که ما مشکلی با این جنبشها نداریم زیرا هر چه با نگاه و تفکری خاص به مخالفت برانگیزند این مخالفت باعث بالندگی یک فکر و یا یک فلسفه میشود، البته رویکرد منفی که در این میان وجود دارد نگاه فلسفهستیزی غیر مدللی است که عنوان میشود.
Sorry. No data so far.