علياكبر صالحي ـ وزير امور خارجه كشورمان ـ صبح چهارشنبه در حاشيه جلسه هيات دولت در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا مبني بر اين كه برخي از رسانههاي خارجي و منابع اطلاعاتي غرب مدعي شدهاند كه انفجار اخير در يكي از زاغههاي مهمات سپاه كار موساد و رژيم صهيونيستي بوده است، گفت: اطلاعاتي كه توسط مسوولان به ملت ارائه ميشود بايد مبناي قضاوت قرار گيرد؛ البته خارجيها با توجه به شرايط منطقه و جهان از هر طريقي ميخواهند ايران را منزوي كنند و به آن فشار آورند كه يكي از اين راهها، بحث تبليغات است.
او ادامه داد: وقتي اتفاق در گوشه و كنار ايران رخ ميدهد آنها به گونهاي تبليغات ميكنند كه گويي در گوشه و كنار ايران حضور دارند و هر ارادهاي بكنند ميتوانند آن اراده را پياده كنند؛ در حالي كه اين گونه نيست و انفجار رخ داده يك حادثه ناراحت كننده و غمبار بوده و ما در اين حادثه يكي از بهترين عزيزانمان را در كنار ديگر دوستان از دست داديم.
صالحي گفت: نبايد تبليغاتي كه غربيها و رژيم صهيونيستي راه انداختند و ميخواهند هيبت خود را با اين تبليغات بازسازي كنند باور كرد و به آن توجه كرد.
کاري كه آمانو انجام داد غيرحساب شده و غيرمنصفانه بود
رييس دستگاه ديپلماسي كشورمان در ادامه در پاسخ به سوال ديگري در مورد نوع تعامل ايران با آژانس بعد از گزارش آمانو، اظهار كرد: كاري كه آمانو انجام داد غيرحساب شده و غيرمنصفانه بود و به نظر من از يك سياست شتابزده پيروي ميكرد و بر اساس اطلاعاتي كه به ما رسيده اين به خاطر فشارهاي غربي بوده و اين اقدام آمانو اعتبار آژانس را مخدوش ميكند. البته ما در تماس با آژانس هستيم تا نگذاريم وضع از اين بدتر شود چرا كه آژانس يك نهاد بينالمللي است و علاقمنديم كه آژانس به وظايف خود به خوبي عمل كند و ما نميخواهيم اعتبار آژانس مخدوش شود.
وي با اشاره به گزارش آمانو گفت: رييس آژانس ادعا ميكرد كه ما يكسري اسناد در مورد ايران داريم و آن را منتشر ميكنيم و آنها را منتشر كرد ولي چه كسي باور كرد؟ با انتشار اين اسناد ادعايي چه اتفاقي افتاد؟ ما قبلا پاسخ 117 صفحهاي در مورد اين اسناد مطرح شده ارائه داده بوديم و قرار است يك نامه تحليلي و پاسخ منطقي و استدلالي در اين ارتباط تهيه و ارسال شود براي همتايان دكتر فريدون عباسي ـ رييس سازمان انرژي اتمي ـ در جهان و همچنين براي نهادهاي بينالمللي ذيربط. پاسخ جمهوري اسلامي ايران از نظر سياسي يك پاسخ توام با هوشياري و سياست صبورانه است.
در واكنش به تهديدات هستهيي شتابزده عمل نميكنيم
وزير خارجه كشورمان با بيان اين كه تا به امروز فعاليتهاي صلحآميز هستهيي ايران به خوبي پيش رفته است، خاطرنشان كرد: آيا ما از موضع خود عقبنشيني كردهايم؟ آيا با وجود اين فشارها در فعاليتهاي صلحآميز ايران خللي ايجاد شده؟ اينگونه نيست. آنها فرياد ميزنند، ولي ما كار خود را انجام ميدهيم، بدون تزلزل در موضعگيريها و كلاممان، چون حق با ماست و ما از ابتدا تاكنون يك حرف زدهايم و آن را ادامه ميدهيم. البته شتابزده نيز عمل نميكنيم. غربيها علاقهمند هستند كه ما را وارد يك عكسالعمل شتابزده بكنند مثلا ميخواهند ما بگوييم كه از ان.پي.تي خارج ميشويم ولي ما در سياست آن قدر جا افتادهايم كه رفتار ما منفعلانه نباشد. رفتار ما در چارچوب همان سياستي است كه مقام معظم رهبري اعلام كردهاند و ما بر اساس عزت، مصلحت و حكمت سياست خود را ادامه ميدهيم و نگراني نداريم. آنها فشار ميآورند، فرياد ميزنند ولي شما مطمئن باشيد كه ما از اين گردنه به خوبي خارج ميشويم.
در حال مذاكره با روسها براي برونرفت از موضوع هستهيي هستيم
او همچنين در مورد سفر مقامات روس به ايران و همچنين سفر مقامات ايراني به روسيه نيز گفت: ما در تماس و رايزني دائم با مقامات روس هستيم. آنها طرح گام به گام را مطرح كردند. من يكي دو ماه پيش در مسكو بودم، با لاوروف صحبت كردم، معاون ايشان نيز به ايران آمد و همانطور كه گفتم ما در تماس مستمر هستيم. ما اقدام روسيه را درباره طرح گام به گام يك اقدام خوب و از روي حسن نيت ميدانيم و از آن استقبال ميكنيم؛ البته در جزييات طرح بايد نظرات ما لحاظ شود. ما نيز پيشنهاد متقابل تهيه كرديم و مقدمات موضوع را نيز با آنها در ميان گذاشتيم در چارچوب يكسري اصول و آنها نيز پذيرفتند. در حال مذاكره هستيم كه يك برونرفت براي موضوع ساخته شده هستهيي و در واقع پرونده تصنعي هستهيي پيدا كنيم.
وي همچنين گفت: ما در مورد تحولات منطقه از جمله بحث سوريه با روسها در تماس هستيم و رايزنيهاي خوبي داشتيم.
صالحي همچنين در پاسخ به اين سوال كه چرا رييسجمهور به قطر نرفت؟ خاطرنشان كرد: قرار بود كه رييسجمهور اين سفر را انجام دهد ولي وي اشتغالات ديگري داشت و اين سفر كنسل شد.
در صورت تغيير در چند بند قطعنامه عربستان و آمريكا درباره تروريسم، ما نيز آن را امضا ميكنيم
وزير امور خارجه كشورمان در پاسخ به سوال ديگری در مورد پيشنويس قطعنامهاي كه عربستان سعودي و آمريكا تنظيم كردهاند و به مجمع عمومي سازمان ملل متحد ارائه دادهاند و در بندهايي از آن عليه ايران موضعگيري شده است، گفت: اخيرا عربستان سعودي و آمريكا پيشنويس قطعنامهاي را به مجمع عمومي سازمان ملل در ارتباط با تروريسم ارائه دادند كه ما از محتواي آن مطلع شديم.
رييس دستگاه ديپلماسي كشور ادامه داد: ما از مدعيان مبارزه با تروريسم هستيم، در اين ارتباط پيشتاز هستيم و چند ماه پيش نيز يك نشست بينالمللي در تهران در اين زمينه برگزار كرديم بنابراين در مورد بخش عمدهاي از پيشنويس قطعنامه ما هم اتفاق نظر داريم و ميتوانيم از امضاكنندگان آن قطعنامه باشيم؛ اما در يكي دو بند اشاراتي به موضوع سناريوي اخير آمريكا شده كه اگر آن حذف شود و يا تعديل شود ميتواند پيشنويس مورد توافق جمع كثيري از كشورهاي عضو سازمان ملل باشد.
وي گفت: با توجه به تلاش جمهوري اسلامي ايران در ايجاد فضاي دوستي و صلح و ثبات در منطقه و همچنين ايجاد يك فضاي مناسب صحيح بين جمهوري اسلامي ايران و عربستان سعودي انتظار نميرفت كه عربستان سعودي و آمريكا دست به چنين پيشنهادي بزنند و در كنار قرار گرفتن عربستان و آمريكا در اذهان امت اسلامي امري شايسته نيست كه آن هم بخواهند عليه كشور اسلامي ديگري اقدام كنند.
وزير امور خارجه كشورمان گفت: سياستمداران سعودي باتجربه هستند و با توجه به تلاشهاي ما براي نزديكي دو كشور اميدواريم كه سعوديها به اين اقدام سياسي خود توجه ويژهاي داشته باشند تا وضعيت از اين كه هست بغرنجتر نشود و دوست نداريم كه روابط عربستان و ايران از اين كه هست بغرنج تر شود. ما تلاش داريم سوء تفاهمها را رفع كنيم و اميد است تا موقعي كه فرصت هست آنها اقدام به اصلاح يك دو بند پيشنهادي در پيشنويس قطعنامه مبارزه با تروريسم بكنند و اگر اين اتفاق بيفتد ما هم از امضاكنندگان آن خواهيم بود.
Sorry. No data so far.