جاسوسان دستگاه امنیت خارجی انگلیس موسوم به (ام آی 6) نقش زیادی در بازداشت سیف الاسلام قذافی داشته اند.
برخی منابع غربی اعلام کردند: انگلیسی ها با استفاده از جدیدترین ابزار شنود علیه سیف الاسلام و دوستان و افراد خانواده اش در عملیاتی موسوم به “ایکس” فرزند قذافی را به دام انداخته اند.
منابع فوق بیان کردند: مکان سیف الاسلام هنگامی لو رفت که وی دو مکالمه پی در پی انجام داد تا به ملاقات کنندگان خود اطمینان دهد که مکانش امن است که این به عملیات شنود مشترک انگلیس-فرانسه فرصت ردیابی داد. دستگاه شنودی که سبب تعیین مکان سیف الاسلام شد 25 میلیون پوند قیمت دارد.
از سوی دیگر یک منبع امنیتی انگلیسی گفت: سیف الاسلام مرتکب اشتباه شد و ما منتظر همین اشتباه وی بودیم، زیرا می دانستیم که اشخاصی از قبیل سیف الاسلام نمی توانند ارتباطی با نزدیکانشان نداشته باشند.
منبع مذکور بیان کرد: سیف الاسلام را ما کشف کردیم، اما باید انقلابیون وی را دستگیری می کردند، زیرا وی بازوی راست و عضو اساسی در رژیم معمر قذافی بود.
از سوی دیگر برخی منابع غربی با اشاره به احتمال تکرار سناریوی پدر و برادر برای سیف الاسلام افزودند: اگر وی بتواند از قصاص فوری و خشن جان سالم به در ببرد، بدون شک خزانه اسراری است که مشکلات زیادی برای غرب به دنبال دارد.
منابع فوق بیان کردند: مشخص نیست که آیا به سیف الاسلام فرصت می دهند از معاملات پشت پرده رژیم قذافی با کشورهای غربی درباره قراردادهای نفتی و حادثه لاکربی سخن بگوید.
این منابع افزودند: سیف الاسلام در سال 2002 و 2003 از سوی پدرش مامور شده بود که با غربی ها درباره توقف برنامه تسلیحاتی لیبی در مقابل پایان انزوای لیبی مذاکره کند و روابط قوی با تونی بلر نخست وزیر پیشین انگلیس و بسیاری دیگر از شخصیهای غربی داشته است.
اما احمد عمار از اعضای گروه انقلابیونی که سیف الاسلام را دستگیر کرده اند درباره چگونگی واقعه می گوید: ما فکر می کردیم که وی در منطقه براک پنهان شده باشد.
وی افزود: از زمانی که در نوزده اکتبر گذشته کاروان سیف الاسلام به وسیله ناتو در منطقه وادی زمزم مورد هدف قرار گرفت گمان می رفت که وی به نیجر یا الجزایر برود.
عمار بیان کرد: از هفته ها قبل اطلاعاتی سری به ما رسید که گروهی از طرفداران قذافی به سوی منطقه اوباری در حرکت هستند ما منتظر آنها بودیم و با قرار گرفتن در مسیر آنها اقدام به تیراندازی هوایی کردیم.
عادل علی احمد از دیگر انقلابیون الزنتانی در این باره گفت: من سعی کردم هویت راننده اصلی را کشف کنم بنابراین از وی سئوال کردم توکیستی؟ جواب داد عبدالسلام.من احمد عمار را به گوشه ای کشیدم و گفتم فکر می کنم سیف باشد.
به همراه احمد عمار به طرف خودرو رفتیم و گفتیم: تو را شناختیم بازی تمام شد.
احمد عمار در ادامه گفت: سیف الاسلام سخنی نگفت و از ترس به خود می لرزید پس از مدتی از ما پرسید اهل کجایی؟ گفتیم لیبیایی. دوباره پرسید از کدام شهر؟ گفتیم از الزنتان.
Sorry. No data so far.