سه‌شنبه 22 نوامبر 11 | 17:00

فعالان دانشجویی:‌ این مصوبه رفاه‌طلبانه و غیرمردمی است

تصویب قانون حقوق مادام العمری برای نمایندگان مجلس و مسئولین سیاسی کشور بازتابها و موضع گیری های مختلفی را به همراه داشت.


خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»، در گفت‌وگو با 17 فعال دانشجویی سراسر کشور از اتحادیه های دانشجویی دفتر تحکیم وحدت، بسیج دانشجویی، اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل، جنبش عدالتخواه دانشجویی نظر آنان را از تصویب قانون حقوق مادام العمری برای نمایندگان مجلس و فعالین سیاسی را جویا شد بیان کنند.

مهترین نقطه نظرات دانشجویان در ذیل می آید:

چنارایی؛ دبیر مجمع دانشجویان عدالت خواه

این اتفاق که افتاد خلاف وظیفه صریح مجلس بود. نماینده های مجلس باید به خواسته های مردم رسیدگی کنند و آن ها را به صورت قانون در بیاورند و به منافع کشور رسیدگی کنند اما در این مصوبه هیچ سودی برای کشور به همراه ندارد و این ها با علم به این که دیگر در میان عموم اقبال ندارند به دنبال تامین منافع خود افتادند که به این بهانه، آینده خود را تامین کنند. قطعا این عمل ناعادلانه است و مسبب فساد و تبعیض خواهد بود.

متاسفانه بیستر مصوبات مجلس هشتم از دانشجوی پولی گرفته تا استیضاح وزیر افتصاد همه درونی بوده و خیلی ها ناراحت بودند اما توسط لابی های موجود به راحتی این کار ها انجام شد و این موضوع اثبات می کند که کسانی که وارد مجلس شدند، انگیزه ای برای مردم نداشتند و بیشتر به دنبال منفعت طلبی خود بودند .و جنبش دانشجویی حتما مراتب اعتراض خود را اعلام خواهد کرد.

نظمی؛ مجمع دانشجویان حزب الله دانشگاه علم و صنعت

این رویه ناعادلانه در پی مصوبات دیگر مجلس هشتم بوده است و به دنبال حاکم کردن نظام لیبرال سرمایه داری هستند و این رویه را به سمت اجرایی شدن می برند. این رویه در قوانین دیگر هم قابل مشاهده است از جمله قانون کار که مبنای لیبرال دارد و این در حالی است که این نظام لیبرال در همه جای دنیا در حال افول است.

این که مدیر باید حقوق مادام العمر داشته باشد در حالی که کارگران از این حق محروم هستند این ها همه بیانگر لیبرالی شدن مجلس و قانون های وضع شده آن است .

باغستانی؛ کانون عدالت خواه دانشگاه شریف

آن چیزی که امروز مشاهده می شود یک سیر به وجود آمده در مجلس است که نماینده ها از قضیه دانشگاه آزاد و دانشجوی پولی کلید زدند و امروز نوبت به خود رسیده که با وضع حقوق مادام العمر پازل لیبرالی خود را تکمیل کنند. لذا در پی استفاده از بیت المال به نفع خود و در جهت رفاه طلبی شخصی خود هستند که این امر نتیجه ای ندارد جز فساد و اختلاف طبقاتی.

در این برهه وظیفه دانشجویی اطلاع رسانی و آگاه سازی عموم جامعه است. باید در تهران و شهرستان ها دانشجویان از نماینده های خود در قبال این موضوع مطالبه گری و پرسش گری کنند.

خداشناس؛ عدالت خواه فردوسی مشهد

بحث این است که این اقدام در پی اقدامات دیگر مجلس از یک خلا قانونی ناشی می شود که با سواستفاده از آن به دنبال رفاه طلبی خود هستند و این ها مصداق کلام حضرت آقا هستند که می فرمایند قانون دانان قانون شکن و امثال این اقدام ها در گفتمان امام و رهبری نمی گنجد و اینها می خواهند با استفاده از جایگاه قدرت خود از قانون سواستفاده کنند .

کیا؛ بسیج دانشگاه تهران

مادام العمر شدن فقط برای نماینده ها نیست بلکه برای تمام مسئولین سیاسی است و نباید شتاب زده در قبال آن موضع گیری کرد و این موضوع به نقد عالمانه نیاز دارد و واکنشهای عجولانه و تند نمی تواند به این موضوع کمکی کند و ممکمن است این قانون نکات مثبتی را هم در پی داشته باشد.

اگر ما برای مسئولین سیاسی حقوق مادام العمر در نظر بگیریم به شرط آن که آن فرد را از هرگونه فعالیت اقتصادی محروم کنیم و آنها نتوانند مدیرعامل شرکت خصوصی و تعاونی و … شوند می تواند مثمرثمر باشد و از رانت هایی که برخی به دلیل داشتن اطلاعات ایجاد می کنند جلوگیری شود.

در کل هر اتفاقی که رخ می دهد را نباید با ساده اندیشی از کنارش گذشت باید برای مشاغل حساس امتیاز هایی را در نظر گرفت که مافیا نشوند و این در تمام دنیا هست اما باید با شروط خاصی اجرا شود.

حسنی؛‌ بسیج دانشگاه علم و صنعت

این فبیل قانون ها مردم انقلابی را دلسرد می کند و جالب نیست که مجلس اصولگرا که نماینده های آن دم از عدالت می زنند قوانینی این چنین را تصویب کنند که جز تامین منفعت طلبی خود سودی برای مردم ندارد. سوالی که به وجود می اید این است که چه فرقی است بین مردم عادی و نماینده مجلس بعد از اتمام دوره نمایندگی وجود دارد؟ چرا او باید به واسطه دو سال کار از چنین حقی برخوردار شود؟

این 122 نفر که امضا کردند باید از مردم عذرخواهی کنند این قانون نباید به شورای نگهبان برود و اگر رفت نباید تصویب شود .

نیک روش؛ بسیج دانشگاه امام صادق

قطعا ما با هر گونه امتیاز ویژه به قشر خاص در نظام جمهوری اسلامی مخالف هستیم و با هر گونه مصوبه که مبتنی بر جیره خواری مادام العمر گروهی خاص از بیت المال باشد برخورد می کنیم و در این نظام مصوبه حقوق مادام العمری معنا ندارد و حقوق باید به ازای انجام تکلیف باشد .

انقلاب اسلامی ما که داعیه دار انقلاب های منطقه است و معتقدیم که بیداری اسلامی ادامه راه امام راحل است باید این مسائل را در بین خود حل کنیم و این بهانه که از سیستم های لائیک ناشی می شود را شکست دهیم.

مستاجران؛ بسیج خواجه نصیر

نماینده های مجلس روز سیاه دیگری را به پرونده خود اضافه کرد که پاک نخواهد شد اما تنها راه حل برای جبرانش این است که نماینده ها این مصوبه را پس بگیرند و از مردم عذر خواهی کنند که وقت مجلس را صرف کارهای بیهوده کرده اند .

ممکن است برخی به واسطه سواستفاده از همین مصوبه به عرصه نمایندگی وارد شوند و قصدشان تنها رفاه طلبی باشد و با تصویب این قانون به راحتی می توان با دو سال کار کردن در مجلس خود را برای تمام عمر تامین کند .

ثابتی؛ مسئول تحلیل و بررسی بسیج دانشگاه تهران

آنقدر این موضوع واضح است که جای حرف زدن نمی گذارد. نمایندگانی که این طرح را ارائه کردند باید به مبانی اعتقادی خود بازگردند و باز خوانی کنند که به کررات در روایات داریم که مسئولین نظام باید در حد ضعیف ترین مردم جامعه امرار معاش کنند لذا باید حقوق نماینده ها حداقل باید در حد پایه حقوق کارمند ساده باشد آیا این طور است؟ آیا وضعیت امروز با روایات ما تطابقی دارد؟

امام فرمودند در نظام جمهوری اسلامی مسئولین باید هم رده پابرهنه ها و مستضعفین باشند و زندگی امام هم این چنین بود به طوری که وزیر خارجه روسیه بارها در جاهای مختلف با دیدن وضعیت زندگی حضرت امام اظهار تعجب کرده بود که رهبری که توانسته چنین انقلابی را ایجاد کند چطور است که زندگی این چنینی دارد؟ و ساده زیستی همچنان در زندگی حضرت آقا هم مشهود است افرادی که از نزدیک با ایشان تعامل دارند به ساده زیستی ایشان شهادت می دهند .

درمجموع این 122 نماینده که در مجلس اصول گرا این طرح را امضا کردند باید در اصولگرا بودنشان شک کرد و این می تواند برای مردم زنگ خطری باشد که این نماینده هایی که از دل مردم بیرون می آیند و وارد مجلس می شوند باید با انتخاب دقیقتری وارد شوند و افشای نام این افراد می تواند به مردم کمک کند که این اشتباه را دوباره انجام ندهند.

کشوری؛ بسیج علامه طبابائی

این مصوبه و تصمیماتی که در مجلس هشتم گرفته شده است باعث تعجب نخبگان و فعالین دانشجویی شده است که متاسفانه غالبه تصمیمات غلطی بوده است از قانون دانشجوی پولی و وقف دانشگاه آزاد گرفته تا امروز به بحث مادام العمر شدن حقوق مسئولین سیاسی و نمایندهای دانشجویی مطرح می شود و واقعا وجهی ندارد که مجلس اصولگرا بخواهد از این قبیل تصمیمات را بگیرد و این خلاف انتظارت مردم از نماینده های اصولگرا است .

احمدی؛ دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت

نکته قابل تأمل این است که این طرح با ۱۲۲ رأی موافق و تنها با ۱۶ مخالف از مجموع آرای ۱۹۵ نماینده به تصویب مجلس هشتم رسید.

وی اضافه کرد: باید از نمایندگان که با رای و اعتماد مردم در جایگاه نمایندگی نشسته‌اند پرسید، آیا وظیفه یک مدیر جز خدمت به مردم است که حال باید بعد از تحویل دادن پست برای دوران مدیریتش حقی طلب شود و حقوقی از بیت‌المال دریافت کند.

این فعال دانشجویی با طرح این پرسش که آیا بهتر نیست بودجه مملکت در راه بهبود وضعیت اقتصادی صرف شود و عدالت در تمام مراحل اجرا شود؟ خاطرنشان کرد: حقوق مادام‌العمر برای مدیران سیاسی مگر غیر از این است که اکثر نماینده‌ها بعد از دوران نمایندگی وارد مناصب دولتی می‌شوند و ۲ سال که در این سمت بوده‌اند، از کیسه مردم حق و حقوقی که خود آن را تصویب کرده‌اند، برمی‌دارند.

احمدی خطاب به نمایندگان مجلس گفت که “مصوبه نان و آبداری است؛ مبارکتان باشد! ولی بدانید دیر یا زود باید جواب مستضعفین که این انقلاب به حق متعلق به آنها است را بدهید.”

وی با بیان اینکه کدام از نمایندگان جرأت این را دارد که در مورد این موضوع با مردم سخن بگوید، تاکید کرد: مگر شما نماینده مردم نیستید و نباید مطالبات آنها را پیگیری کنید؟ در تمام کشور چند ایرانی این مطالبه را داشته است که برای سیاستمداران حقوق مادام‌العمر تصویب کنند؟ آیا جز این است که این مصوبه را برای فردای خودتان تصویب کرده‌اید؟

دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی عزم خود را جزم کرده‌اند که طبقه اشراف سیاسی را تشکیل دهند، خاطرنشان کرد: مجلس امروز بار دیگر شاهکار سیاسی با نمره منفی در کارنامه خود ثبت کرد؛ در واقع مشخص نیست نمایندگان با چه توجیهی از کیسه بیت‌المال اینگونه بذل و بخشش می‌کنند.

وی خطاب به نمایندگان مجس گفت که دانشجویان هشدار می‌دهند که از اعتماد مردم سوء‌استفاده نکنید و هرچه زودتر این مصوبه شرم‌آور و ضدمردمی و ننگین را از دامن مجلس بزدایند و از ملت بزرگ ایران اسلامی عذرخواهی کنید.

احمدی در پایان گفت: از شورای نگهبان می‌خواهیم این مصوبه به دور از عدالت را رد کرده و حامی محرومین و مستضعفین در برخورد با زراندوزان و نوکیسه‌ها باشد.

آقاموسی؛ دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه شاهد

آن گونه که حافظه تاریخی بیان می کند روزی بود که نماینده های مجلس از گرفتن حقوق عادی خود هم اظهار شرمساری می کردند و این تعجب برانگیز است که چه شده که امروز دم از حقوق مادام العمر می زنند این اصولی که مجلس هشتم دم از آن می زند کدام اصول است؟ اگر اصول امام و رهبری و مبتنی بر اسلام ناب محمدی است که جیره خواری بیت المال در آن نمی گنجد و اگر اصول لیبرالی غربی است که باید هشدار داد بهشان که اولا جنبش دانشجویی اجازه نخواهد داد که هر کس به واسطه قدرت و جایگاه و با سواستفاده از خلاهای قانونی هر کار که خواست بکند و دوما توصیه می کنیم که نگاهی به نظام رو به افول آمریکا بکننند که به راستی دنبال رو کدام اصول شده اند؟

در باز خوانی قانون تصویب شده اگر نگاه کنید می بینید که در تبصره یک بیان شده است که نخست وزیران دوران انقلاب اسلامی با مقامات بند “ب” این ماده همطراز می‌شوند و تعیین سایر پست‌های همطراز به عهده هیئت وزیران بوده و تعیین همطرازی پست‌های کارکنان اداری مجلس به عهده رئیس مجلس خواهد بود. ما می خواهیم بدانیم که از نخست وزیران دوران انقلاب چه کسی مشمول این قانون می شود؟ به ترتیب مرحوم بازرگان، شهید رجایی، شهید باهنر و یا مهندس میر حسین موسوی!!! آوردن یک تبصره در قانون برای یکی از عوامل فتنه چه از روی آگاهی و چه از روی جهل! خطایی نابخشودنی است.

و ما به عنوان جنبش دانشجویی می گوییم اسامی این 122 نفر باید افشا شود تا مردم بدانند که چه کسانی را باید برای دوره بعد وارد مجلس کنند .تا انشالله دیگر شاهد روز های سیاه در مجلس نباشیم و باید این نماینده ها از محضر مردم شریف ایران عذرخواهی کنند .

شهیدی؛ عضو انجمن اسلامی دانشگاه شیراز

این کار شک و شبهه های مبتنی بر اصول گرا نبودن مجلس را دامن می زند و تائید می کند. در کل این حرکت نه توجیه شرعی دارد نه عقلی و نه منطقی. حتی در حکومت غیر دینی هم نمی توان برای آن توجیه خاصی آورد غیر از منفعت طلبی شخصی، چه رسد به حکومت دینی .

نمکیان؛ دبیرانجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی شهید بهشتی

این قانون را می توان هم تاکید کرد و هم تکذیب . تاکید من باب این که مسئولین اگر حقوق داشته باشند و از نظر اقتصادی تامین باشند به سمت فساد اقتصادی و رانت خواری نمی روند و می توان تکذیب کرد از این جهت که این حقوق از بیت المال است و در قبال کار نکرده می خواهد به قشر خاصی تعلق بیرد که این آسیب هایی را در پی دارد و البته وظیفه دانشجویان است که مطالبه گری و اعتراض کنند اما باز هم تصمیم با خود نمایندگان است و ما مامور به تکلیف هستیم نه نتیجه.

شفاهی؛ دبیر انجمن اسلامی دانشجویان تربیت معلم

این حرکت بیشتر به خود کشی شباهت داشت. خودکشی سیاسی که بعد از ضربات پی در پی از جمله وقف دانشگاه آزاد، دانشجوی پولی و … به بدنه مجلس اصولگرا زده شد این حرکت را می توان ضربه آخر دانست و این ها نتوانستند باورها و انتظاراتی را که مردم از مجلس اصولگرا دارند را جامع عمل بپوشانند و این اقدامات هیچ تناسبی با خط امام و رهبری و اصول انقلابی و نیز اصول انسانی ندارد. سوال این جاست که آیا کارگران و بقیه اقشار جامعه از چنین حقی برخوردار هستند؟ یا خیر.مگر این ها این مسئولیت را از مردم نگرفته اند چطور است که حقوق ویژه برای خود در نظر می گیرند در حالی که بقیه مردم از این حقوق محروم هستند ؟

حسینی مقم؛ عضوانجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه شریف

مجلس هشتم نکات زیادی را در پرونده خود داشت و این ها منظور رهبری را از جهاد اقتصادی غلط فهمیدند و به جای افزایش رفاه عمومی مردم به دنبال رفاه طلبی خود هستند.

چه دلیلی دارد نماینده ای که کار سیاسی می کند تا آخر عمر بتواند از بیت المال استفاده کند. باید نماینده ها در قبال این کار از مردم عذرخواهی کنند باید خودشان این مصوبه را لغو کنند حتی اگر شورای نگهبان این مصوبه را رد کند .

شرافت؛ دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سمنان

مصوبه مربوط به زمان حداد عادل است و استفساریه فقط در مجلس اخیر به آن اضافه شده است و آن موقع باید در قبال این قانون موضع گیری می شد البته الان هم زیاد دیر نیست و این مصوبه حقوق مادام العمری آدمی را به یاد اشرافی گری در صدر اسلام بعد از حکومت امیرالمونین می اندازد. فکر نمی کنم این ها با تفکرات و اصول انقلاب اسلامی هم خوانی داشته باشد. الحمدالله دولت با تمام ایراداتی که بهش وارد است توانسته بود در این زمینه خوب عمل کند و اشرافی گری ها و ریخت و پاش های موجود در دولت های قبلی را تا حدی از بین ببرد اما مجلس در این دو دوره اخیر در این عرصه خوب عمل نکرده است ما به عنوان جنبش دانشجویی با این اقدام مخالف هستیم. انشالله که شورای نگهبان با این مصوبه مخالفت خواهد کرد و اگر نه ما با تمام قوا وارد عمل خواهیم شد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.