دوشنبه 28 نوامبر 11 | 22:00

رئیس‌ مجلس: ‌اصطلاح «حقوق مادام العمر» هم درست است هم غلط

لاریجانی با اشاره به مصوبه پرداخت مابه التفاوت حقوق مدیران سیاسی نیز گفت: اینکه رسانه‌ها می‌گویند این مصوبه حقوق مادام العمر است هم درست است و هم غلط. هرکس کارمند نظام باشد مادام‌العمر حقوق می‌گیرد اما اشکال این بود که در تبصره سه قانون خدمات کشوری بحثی مطرح شد که اگر کسی از سمت خود خارج شد می‌تواند برای چند سال تا هشتاد درصد از حقوق خود را بگیرد.


علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز دوشنبه پس از اتمام نشست مشترک سران قوای سه گانه با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به خبرنگاری که از وی در رابطه با اهمیت و جایگاه مجلس پرسیده بود، گفت: در مورد اهمیت و جایگاه مجلس امام راحل فرموده‌اند که مجلس در رأس امور است اما اصولا در نظام‌هایی که ویژگی دموکراتیک دارند مجلس هرچه پُر وزن‌تر باشد، از خواسته‌ها و حقوق بهتر صیانت می‌شود لذا به همین دلیل شهید مدرس که نهاد مردمسالاری بود بر قدرت مجلس تأکید داشت.

وی افزود: مجلس جایگاهی دارد که قوای دیگر را در صیانت از حقوق ملت همگرا می‌کند؛ هرگاه مجلس پرقدرت بوده از قراردادهای نادرست نیز جلوگیری کرده و هرگاه مجلس ضعیف بوده مشکلات زیادی به وجود آمده است.

رئس مجلس تصریح کرد: ملت باید بدانند آنجا که می‌توانند به عنوان تکیه‌گاه حقوق خود در نظر بگیرند، پارلمان است چرا که نمایندگان خود مردم آنجا هستند.

لاریجانی با بیان اینکه قوه مجریه کار اجرایی می‌کند، قوه قضاییه رفع خصومت می‌کند و قوه مقننه جایگاه این دو قوه را مشخص می‌کند، ادامه داد: ممکن است هرکدام از این قوا به دلیل قدرتی که دارند، اشتباه کنند اما این نمایندگان هستند که باید درست نظارت کنند.

وی در رابطه با جلسه امروز فعال قوا نیز خاطرنشان کرد: جلسه امروز جلسه‌ای نسبتا طولانی بود و در آن راجع به تحولات منطقه بحث شد؛ تحولات منطقه نیاز دارد که در سطوح مختلف بحث و تصمیم‌گیری شود.

رئیس مجلس همچنین گفت: دریک هفته اخیر کنش و واکنش هایی در سطح منطقه پیش آمده که باید نسبت به آن تصمیم‌گیری می‌شد؛ در صحنه بین الملل نیز اقداماتی در حال انجام است که جمهوری اسلامی ایران باید با ملاحظات خود در این زمینه فعال باشد.

لاریجانی ادامه داد: مسائل داخلی از جمله شرایط عمومی، همگرایی بیشتر در کشور، وضعیت صنعت و مسائل اجرایی نیز در جلسه امروز سران قوا مورد بررسی قرار گرفت؛ ما به طور طبیعی دو هفته یا یک هفته یک بار جلسه داریم که گاهی رسانه‌ای می‌شود و گاهی نمی‌شود.

“اصولا قوای مختلف در سطوح مختلف باید ارتباط مستمر داشته باشد و شاید اختلاف نظر هم وجود دارد اما این تعاملات منطق‌ها را به یکدیگر نزدیک‌تر می‌کند”.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید سرانجام طرح سؤال از رئیس جمهور چه خواهد شد، اظهار داشت: این طرح روال آیین‌نامه‌ای دارد و هرگاه نصاب داشته باشد به کمیسیون مربوطه ارجاع خواهد شد اما گاهی افراد منصرف می‌شوند و ما ملزم به رعایت آیین نامه هستیم.

خبرنگار دیگری از رئیس مجلس اینگونه پرسید که شما در مباحث مهم مثل استیضاح وزیر اقتصاد به عنوان مخالف یا موافق صحبت می‌کنید و این اقدام شما موجب شده که برخی تلقی کنند که شما از جایگاه خود استفاده می‌کنید نظر خودتان در این باره چیست پاسخ داد: به هر حال انسان صحبت می‌کند و ما نمی‌توانیم زمان صحبت کردن لباسمان را عوض کنیم؛ هرکس نماینده مجلس است می‌تواند صحبت کند و بنده گاهی لازم می‌دانم که ورود کنم و نظر بدهم لذا حق دارم صحبت کنم.

لاریجانی تصریح کرد: مجلس باید نشاط کاری داشته باشد و هرکس باید در منسبی که قرار داد نظر بدهد و حق را بیان کند و بنده هم از جایگاه نماینده در مجلس صحبت می‌کنم.

لاریجانی همچنین با اشاره به مصوبه پرداخت مابه التفاوت حقوق مدیران سیاسی نیز گفت: اینکه رسانه‌ها می‌گویند این مصوبه حقوق مادام العمر است هم درست است و هم غلط.

وی افزود: هرکس کارمند نظام باشد مادام‌العمر حقوق می‌گیرد اما اشکال این بود که در تبصره سه قانون خدمات کشوری بحثی مطرح شد که اگر کسی از سمت خود خارج شد می‌تواند برای چند سال تا هشتاد درصد از حقوق خود را بگیرد.

البته این مسئله مصوبه مجلس هفتم و مجالس قبلی هم شبیه آن را داشتند.

رئیس مجلس اظهار داشت: در استفساریه مجلس نیز تبصره قانون خدمات کشوری اینگونه مطرح شده بود که سازمان‌هایی که زیرنظر رهبر انقلاب هستند شامل این تبصره می‌شوند و بدین ترتیب بود که رسانه ها آن را مادام العمر حساب کردند.

“ما موضوع رابررسی کردیم و متوجه شدیم که اشکال به تبصره ۳ قانون خدمات کشوری بازمی‌گردد لذا اگر دو فوریت لغو آن تبصره هم رأی می‌آورد استفساریه هم لغو می‌شد”.

لاریجانی اضافه کرد: لازم می‌دانم که در برخی مسائل ورود کرده و حرف بزنم چرا که اگر می‌خواهیم عدالت را اجرا کنیم باید در مورد حقوق مدیران سیاسی این مسئله را برمی‌داشتیم چرا که این کار سوء تفاهم ایجاد کرد.
لاریجانی ادامه داد: مسئولان تا هر وقت که کار می‌کنند حقوق می‌گیرند و بعد از آن هم حقوق جای دیگر را می‌گیرند پس حقوق ۸۰درصدی وجهی ندارد البته نباید نظام را هم متهم کنیم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.