چند روز پس از تهاجم گروهی از دانشجویان انقلابی به سفارت بریتانیا در تهران و اقدامات تلافی جویانه لندن، بازتاب گسترده رسانه ای این حوادث در رسانه های جهان به حدی است که مردم همه کشورها تا حدودی از آن باخبرند.
اما نکته ای که در این میان مغفول مانده این است که ملت های انقلابی منطقه با دقت در حال پیگیری اخبار مربوط به این حوادث و رفتار ایران در مقابل غرب هستند؛ نفرت ملت های منطقه از سیاست های استعماری غرب در کشورهایشان، بر کسی پوشیده نیست و یکی از عوامل مهم به پا خاستن ایشان، سرسپردگی حاکمان مستبد به ابرقدرت های غربی بود.
در حال حاضر، با سرنگونی حکومت های وابسته، غرب پایگاه بسیار مهم و بی بدیل خود را در کشورهای اسلامی از دست داده است بنابراین برای اینکه اشراف اطلاعاتی خود نسبت به مسائل منطقه و قدرت رایزنی با مقامات بلندپایه این کشورها به منظور تاثیرگذاری بر حکومت های آینده را از دست ندهد، ناچار است به دنبال یک پایگاه جدید برای خود باشد؛ اینجاست که سفارتخانه ها نقش خود را در پیشبرد اهداف دولت های متبوعشان در منطقه نشان می دهند.
نمونه واضح در این زمینه، سفارت (لانه جاسوسی) آمریکا در تهران پس از انقلاب اسلامی و از بین رفتن حکومت وابسته پهلوی بود که پس از تسخیر آن و بررسی اسناد بدست آمده، گستردگی اقدامات خیانت بارش نمایان شد.
در همين رابطه، كارشناسان امور بين الملل نيز اقدام چندي پيش جوانان انقلابي مصر در تسخير سفارت اسرائيل را ملهم از اقدام دانشجويان ايراني در سال 1358 تحليل كردند.
لذا یکی از ابعاد بسیار مهم اقدام هفته قبل دانشجویان که تا کنون کمتر به آن پرداخته شده، قابلیت الگوگیری از آن توسط جوانان انقلابی منطقه برای قطع همیشگی دست های بیگانه از سرنوشت کشورشان است.
بيانيه هايي كه توسط دانشجويان سوري، فلسطيني، اندونزيايي و … در حمايت از اقدام دانشجويان صادر شد، خود گواهي بر همين امر است.
لازم به ذکر است که این اتفاق چندی پیش در مورد سفارت رژیم صهیونیستی در قاهره افتاد و تکرار حوادث مشابه در مصر و سایر کشورهای اسلامی در آینده نزدیک، دور از ذهن به نظر نمی آید؛ از این رو غرب ناچار است بعد از این در مورد کشورهای اسلامی با احتیاط بیشتری رفتار کند تا مردم این کشورها، به تاسی از جوانان ایران اسلامی آخرین پایگاه هایش را از او نگیرند.
Sorry. No data so far.