سه‌شنبه 03 ژانویه 12 | 10:49

روند شکل گیری سایت تریبون مستضعفین

تریبون در 25 خرداد یعنی دو سه روز بعد از انتخابات متولد شد. ما جمعی از دوستان بودیم که احساس ضعف در زمینه اطلاع‌رسانی می‌کردیم. در نتیجه فعالیتی را هر چند کوچک در زمینه اطلاع رسانی راه اندازی کردیم.


محمد صالح مفتاح برای اغلب فعالان سایبری نام آشنایی است، از فعالیت در جنبش عدالتخواه دانشجویی تا وبلاگ آذرباد و سایت تریبون؛ 9 دی در راستای معرفی گرایشهای مختلف فعالان سایبری جبهه انقلاب با وی به گفتگو نشسته است:

به عنوان فردی که هم در فضای بلاگستان فعال هستید، هم در جنبش دانشجویی و هم مسئولیت سایت تریبون را بر عهده دارید با استفاده از تعبیر “هشت ماه دفاع سایبری” موافق هستید؟
این موضوع درباره اتفاقاتی که در فضای مجازی روی داده است، چندان رسا نیست. این که فکر شود این نبرد سایبری بعد از انتخابات صورت گرفته است، اشتباه است چرا که پیش از این نبرد بوده و بعد از آن هم ادامه یافت. این دفاع محصول یک سری اتفاقات بود. در حقیقت دشمن قبل از آن فعالیت‌هایی را در فضای مجازی انجام داده بود و این زمان در حقیقت فصل چیدن میوه فعالیت‌هایشان بود. از طرفی جریان حزب الله هم بعد از انتخابات و هم بعد از آن تلاش فراوانی کرد، اگر چه فتنه در نهم دی در فضای حقیقی به محاق رفت ولی در فضای مجازی همچنان وجود دارد و مدافعان خودش را داراست، البته بچه‌های حزب‌اللهی در فضای مجازی پرقدرت حضور پیدا کرده‌اند.

تاثیر راهپیمایی نه دی بر فضای مجازی را چطور ارزیابی می‌کنید؟
نه دی جایی بود که خط و مرزها را مشخص کرد. فتنه در این جریان در فضای حقیقی ضربه فنی شده و جلوی رشدش گرفته شد. در فضای مجازی هم مدافعان جریان فتنه از این ماجرای حقیقی دچار شوک شدند چون آنها فکر می کردند که تمام ارزشها و موارد را عوض کردند و اگر از جمهوری اسلامی صحبت می کنند، باطن آن تغییر کرده است و بسیاری از ارزش های خود را از دست داده است. ولی واقعه نه دی پاسخ مردم به این مساله بود.

فضای مجازی هم از واقعه متأثر شد و آنها فهمیدند در فضای حقیقی مردم آنها را حمایت نکردند در برخورد با این مسأله در وهله اول جریان فتنه شوکه شد و از طرفی آمدن در فضای مجازی با عنوان غیرحقیقی بودن این جریان کار خود را ادامه دادند. با همه این تفاسیر قدرت فتنه بعد از نه دی بسیار کاسته شد. از طرفی بین حامیان نظام از نه دی به بعد در فضای مجازی رویش‌های جدی را مشاهده می‌کنیم. کسانی که فکر می‌کردند یا لزومی ندارد در فضای مجازی فعالیت کنند و یا احساس می‌کردند که جایگاه بچه‌های حامی کم است از این ماجرا به بعد با قدرت بیشتر در این فضا فعالیت می‌کنند.

نقش حرکت‌های خودجوش فضای سایبری را بر جریان نه دی چگونه می‌دانید؟
اگر فکر کنیم که فضای مجازی آن قدر خوب عمل کرده که باعث شکل‌گیری واقعه نه دی شده، غلو آمیز است. اما من نمونه‌ای از حرکات دوستان را که انجام شده برای شما می‌گویم. ما با دوستان شعارهایی که درباره جریان فتنه بود را جمع آوری کردیم و یکی از دوستان در وبلاگ خود منتشر کرد. در روز نه دی ما می‌دیدیم این شعارها بر برگه‌ها نوشته شده و در اختیار مردم قرار گرفته است و مردم آنها را به کار می‌برند و یا در یکی از وبلاگ‌ها پوسترهای مربوط به عاشورا تهیه می‌شد که ما در این حماسه دیدیم که پوسترها چاپ شده و در اختیار مردم قرار گرفته است و مردم از آن استفاده کردند. این رفتارهای مردمی بود که در فضای حقیقی بودند ولی از محصولات فضای مجازی برای برخورد با فتنه استفاده کرده‌اند.

سایت “تریبون مستضعفین” چگونه شکل گرفت و چه برنامه‌ای برای این حماسه داشته است؟
تریبون در 25 خرداد یعنی دو سه روز بعد از انتخابات متولد شد. ما جمعی از دوستان بودیم که احساس ضعف در زمینه اطلاع‌رسانی می‌کردیم. در نتیجه فعالیتی را هر چند کوچک در زمینه اطلاع رسانی راه اندازی کردیم. از طرفی در جریان انتخابات و بعد از آن تمام خبرگزاری های اصلی مانند فارس توسط دشمن هک می شدند و نمی‌توانستند خوب اطلاع‌رسانی کنند؛ در نتیجه تصمیم گرفتیم که یک مرکز اطلاع‌رسانی که حول هسته مرکزی است شکل بگیرد و اطلاع‌رسانی به مردم را برعهده داشته باشد؛ همچنین برای صیانت از آرای مردم مستضعف، در مقابل یک گروه ثروت مندی که قیام کردند و می خواهند آرای این گروه را نادیده بگیرند، نام تریبون را برای آن انتخاب کردیم. در 9 دی هم به تهیه یکسری گزارشات و برنامه‌ها در این زمینه پرداختیم که خیلی هم موثر واقع شد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.