پنج‌شنبه 05 ژانویه 12 | 18:32

ما بمب اتم نداریم،ما خود بمب اتم هستیم

محمد حسن یادگاری

تفکر جهانی شده انقلاب اسلامی بواسط ولایت فقیه مهم‌ترین حرفی بود که در این فیلم بیان می‌شود. موضوعی که پرداخت به آن بدلیل نبود تجربهٔ کافی و درست و زیبا در زمینه‌های هنری کار دشواری است که همانطور که گفته شد این فیلم به بهترین نحو در این زمینه حق مطلب را ادا کرده است.


تریبون مستضعفین – محمد حسن یادگاری

«مهار نشده» ساخته مصطفی رضوانی- که در جشنواره فیلم عمار بدلیل استقبال مخاطبین دوبار اکران شد- مستندی است که از اولین وِیژگی‌هایی خاص آن می‌توان به زبان انگلیسی فیلم اشاره کرد. هدفی که خود فیلمساز و عوامل از ابتدا به دنبال آن بوده‌اند. انتخاب یک دانشجوی پاکستانی مسلط به این زبان و البته ورود افراد کاروان آزادی عازم غزه بر افزایش گفتگو‌ها و استفاده از زبان انگلیسی در طول فیلم افزوده است؛ زبانی که بی‌شک در ارتباط برای بینندهٔ خارجی و جلوه دادن این فیلم حتی در عرصه بین المللی هم مفید خواهد بود. اما اگر صرفا از این منظر به فیلم نگاه نکنیم، جو حاکم بر فیلم این دید را القا می‌کرد که انگار مردمان ایران دوست دارند به آن‌ها از بیرون نگاه شود و مورد تایید و تمجید خارجی‌ها قرار گیرند.

اینکه اصطلاح سیاسی‌ترین مردم جهان خطاب به ایرانیان از زبان یک فرد خارجی به آنان نسبت داده شود برای ایرانیان دلنشین‌تر جلوه می‌کند. این مستند دارای ریتم و فراز و فرودهای به جا و مناسبی است که فضای گفتمان موافقین و مخالفین پیرامون موضوعات مختلف منتسب به انقلاب اسلامی را به خوبی مهیا کرده است و با پاسخگویی صریح و هنری به حل و بحث این موضوعات پرداخته است. مصاحبه‌های گرفته شدهٔ مردمی با چیدمانی مناسب گویای این قضیه است، البته باید توجه داشت که انگار مردم در رویارویی با یک فرد خارجی صداقت بیشتری در پاسخ گویی خود نشان داد‌اند تا یک مستند ساز داخلی و همین نکته نقطه قوت و نغزی است که فیلساز قبل از شروع به تولید اثر به آن پی برده است و این نوع نگرش و تیزبینی برای مصطفی رضوانی (کارگردان مهارنشده) به عنوان اولین اثر بلند مستندش یک مزیت محسوب می‌شود.

در طول مستند با اشتراکات موجود بین دوران سپری شده بر انقلاب اسلامی و شرایط فعلی بستری مناسب برای مخاطب پدید می‌آید تا به مقایسه و انطباق بین شرایط موجود و شرایط ایده آل بپردازد و در پایان نتیجه گیری کند. مهار نشده انگار با این قصد پا به میدان گذاشته که تمام دغدغه‌های موجود در طول تاریخ انقلاب و مشکلات پیشروی آنرا در این بازه بیان کند و البته به باز گشایی مسیری بپردازد که در غبارآلودگی شرایط رسانه‌ای فعلی علیه ایران به شناخت ارزش‌ها و اصول و تعهدات انقلاب اسلامی در داخل و حتی عرصه بین الملل بپردازد که ازانجام این کار با موفقیت خارج شده. ارزشهایی که خود را مدیون امام حسین (ع) و حادثهٔ عاشورا می‌داند و خود را موظف در قبال این فرهنگ معرفی می‌کند.

به علاوه موضوع ولایت فقیه و پراهمیت نشان دادن آن به عنوان گوهری ناب و جدید در سیاست انقلاب اسلامی به شکل مناسب و مختصر ارائه گردیده. تفکر جهانی شده انقلاب اسلامی بواسط ولایت فقیه مهم‌ترین حرفی بود که در این فیلم بیان می‌شود. موضوعی که پرداخت به آن بدلیل نبود تجربهٔ کافی و درست و زیبا در زمینه‌های هنری کار دشواری است که همانطور که گفته شد این فیلم به بهترین نحو در این زمینه حق مطلب را ادا کرده است. اگر چه دغدغهٔ اصلی فیلم (همانطور که در لوگو کار دیده می‌شود) پرداخت به موضوع هسته‌ای ایران است اما در طول فیلم این موضوع عامل ارتباطی بسیار مناسبی محسوب می‌شود تا به موضوعات و قضایای موجود بر سر راه جمهوری اسلامی ایران پرداخته شود. مهارنشده با بیان این موضوعات راه حل را تنها در دست مردم می‌داند و عامل پیروزی بر تمامی مشکلات و حتی تحریمهای اقتصادی و هسته‌ای را خود مردم می‌داند که هر فرد رابه مثابه بمب اتمی معرفی می‌کند که با پشتبانی از ولایت فقیه عامل تغییر تفکری و بینشی مردمان دنیاست و این راز ماندگاری هر انقلاب اسلامی است.

 

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.