پنج‌شنبه 12 ژانویه 12 | 15:35
گزارش جلسه هئیت امنای دانشگاه آزاد

چون هاشمی مخالف بود نحوه انتخاب رئیس دانشگاه آزاد غیرقانونی است!

در این جلسه 2 نظریه وجود داشت. یک نظریه این بود که کاندیداهای ریاست دانشگاه آزاد تک‌تک مصاحبه شده و با آن‌ها صحبت کنیم تا برنامه‌های خود را اعلام کنند و سپس تصمیم‌گیری صورت گیرد. وی افزود: عده‌ای دیگر از اعضای هیئت امنا مخالف این نظریه بودند و اعلام می‌کردند که نباید با کاندیداهای ریاست دانشگاه آزاد مصاحبه شود و باید رأی‌گیری انجام شود.


دومین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد برای تعیین رئیس جدید این دانشگاه از ساعت 16:۱۰ روز گذشته (چهارشنبه) با حضور هر 10 عضو هیئت امنای این دانشگاه در دفتر این هیئت و با حضور محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان ناظر شورا در جلسه برگزار شد.

جلسه‌ای که تمامی نگاه‌ها را متوجه خود کرده بود و همگان منتظر آن بودند که هیئت امنای دانشگاه آزاد با توجه به اساسنامه اصلاحی و مطالبه 5 ساله جنبش دانشجویی برای تغییر رئیس این دانشگاه اقدام قانونی و انتخابی کارآمد را برای تعیین جانشین جاسبی اجرایی کنند.

جاسبی رفت/فرهاد دانشجو منتخب هیئت امنا برای جانشینی جاسبی

در نهایت دومین جلسه هیئت امنا نزدیک به 3 ساعت به طول انجامید و فرهاد دانشجو با ۵ رأی موافق به عنوان رئیس پیشنهادی دانشگاه آزاد برای معرفی به شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب شد.

البته قبل از برگزاری دومین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد که دستور کارش انتخاب رئیس جدید برای این دانشگاه بود، فرهاد دانشجو جدی‌ترین گزینه برای جانشنی جاسبی هنگام ورود به ساختمان هیئت امنا گفت “به احتمال ۹۹ درصد، رئیس دانشگاه آزاد در این جلسه مشخص می‌شود.”

فرهاد دانشجو همچنین خاطرنشان کرد: بنده اکنون احساس تکلیف می‌کنم و کاندیدای ریاست دانشگاه آزاد شده‌ام.

حضور اقوام هاشمی رفسنجانی و نزدیکان جاسبی در ساختمان هیئت امنا

براساس این گزارش، همزمان با برگزاری جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد یاسر هاشمی رفسنجانی فرزند آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، ترابی معاون بین الملل دانشگاه آزاد، محمدصادق مهدوی معاون هماهنگ کننده دانشگاه آزاد، فریدون رهنمای رودپشتی معاون پژوهشی و کریم زارع معاون پارلمانی دانشگاه آزاد نیز وارد ساختمان هیئت امنای دانشگاه آزاد شدند.

مخالفت اولیه هاشمی با رای‌گیری برای ریاست دانشجو/اعتراض برخی اعضا هیئت امنا

هرچند گام اول برای انتخاب جانشین جاسبی حواشی‌ای برای جلسه هیئت امنا به وجود آورد اما این حواشی مدیریت شد و جلسه به روال عادی خود بازگشت.

برهمین اساس، شنیده‌ها حاکی از این بود که درحین برگزاری جلسه جمعی از اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد فرهاد دانشجو را به عنوان گزینه جایگزینی جاسبی مطرح کردند که پس از رای‌گیری ۴ نفر به ریاست وی رای مثبت دادند.

پس از این رای‌گیری، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی مخالفت خود را با این رای‌گیری اعلام کرده و خاطرنشان کرد که باید سایر گزینه‌ها هم مطرح شود که این سخن هاشمی رفسنجانی با مخالفت جمعی از اهیئت امنا روبرو شد و همین مسائل منجر به متشنج شدن جو جلسه شد.

پس از این واقعه جمعی از اعضا با خروج از جلسه اعتراض خود را اعلام داشتند که با میانجیگری تعداد دیگری از اعضای هیئت امنا، به جلسه بازگشتند و جلسه به روال عادی خود بازگشت.

پایان عصر جاسبی با مدیریتی 10838 روزه

در نهایت فرهاد دانشجو از سوی هیئت امنای دانشگاه آزاد به عنوان جانشین جاسبی انتخاب شد و همین اقدام مدیریت جاسبی بر دانشگاه آزاد را پس از 10838 روز متوقف کرد.

محمدیان:رأی دانشجو «قطعی» است/اعلام نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی در اولین جلسه

بعد از اتمام جلسه حجت‌الاسلام محمدیان در جمع خبرنگاران حضور یافت و گفت : وزیر علوم طبق مأموریتی که از جلسه قبل داشت گزارش روند معرفی کاندیداهای ریاست دانشگاه آزاد را مطرح کرد و در نهایت گزینه‌‌هایی که ریاست دانشگاه آزاد را قبول کرده بودند، معرفی شدند.

وی افزود: البته پیش از این سوابق علمی و اجرایی گزینه‌های ریاست دانشگاه آزاد برای اعضای هیئت امنا ارسال شده بود.

حجت‌الاسلام محمدیان خاطرنشان کرد: در این جلسه پس از اینکه تمامی اعضا مطالعه لازم را نسبت به گزینه‌های ریاست دانشگاه آزاد انجام داده بودند در جلسه درخواست شد که اعضای هیئت امنا کاندیداهای منتخب خود را معرفی کنند.

عضو حقوقی هیئت امنای دانشگاه آزاد تصریح کرد:‌ ۵ نفر از اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد آقای فرهاد دانشجو را به عنوان کاندیدای خود برای ریاست دانشگاه آزاد انتخاب کردند و با توجه به اکثریت آرا وی رأی لازم را آورده و انشاءالله به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه رأی آقای دانشجو قطعی است، تأکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی در اولین فرصت تشکیل جلسه داده و نسبت به گزینه پیشنهادی رأی‌گیری خواهد کرد.

فرهاد دانشجو:همه اعضای هیئت امنا نظر اکثریت را بپذیرند/ کامران دانشجو رئیس جلسه امروز بود

همچنین فرهاد دانشجو رئیس پیشنهادی هیئت امنای دانشگاه آزاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد نیز پس از پایان دومین جلسه هیئت امنا در جمع خبرنگاران حضور پیدا کرد و گفت: 21 روز قبل اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد تصویب کردند که مشخصات و شرح حال علمی و اجرایی کاندیداها برای همه اعضای هیئت امنا ارسال شود.

وی افزود: در طول این 21 روز اعضای هیئت امنا بررسی‌های لازم را انجام دادند تا در این جلسه رأی‌گیری صورت بگیرد.

فرهاد دانشجو تصریح کرد: در جلسه امروز قرار بود رأی‌گیری برای تعیین ریاست دانشگاه آزاد انجام شود که تنها 4 نفر از اعضای هیئت امنا موافق با رأی‌گیری نبودند و اعلام کردند که باید تک تک کاندیداها حضور داشته باشند تا در جلسه امروز و هفته آینده شرح حال علمی خود را بیان کنند.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد تاکید کرد: با توجه به اینکه ارائه برنامه نیاز به اطلاعات دارد و باید اطلاعات تشکیلاتی و سازمانی و سیاست‌های هیئت امنا مشخص شود تا برنامه‌ها به هیئت امنا پیشنهاد شود لذا مانند سایر دانشگاه‌ها اول باید رئیس دانشگاه مشخص شود و آن موقع در جلسات بعدی رئیس جدید دانشگاه برنامه خود را برای اجرای سیاست‌های دانشگاه اعلام کند.

دانشجو افزود: 4 نفر از اعضای هیئت امنا اصرار داشتند جلسه به تاخیر بیفتد تا تمامی گزینه‌ها برنامه‌های خود را به صورت حضوری مطرح کنند که اکثریت اعضا این تاخیر را صلاح و نیاز ندانستند. لذا بر اساس اعلام رئیس جلسه که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین شده است اعلام شد تا رأی‌گیری انجام شود و هر کس مایل به رای گیری است رای خود را اعلام کند.

وی در ادامه گفت: تا پیش از نماز مغرب و عشاء رأی‌گیری انجام شد که نتیجه آن مشخص شده و بنده رئیس پیشنهادی دانشگاه آزاد شدم و نتیجه آن به شورای عالی فرهنگی ارسال می‌شود.

فرهاد دانشجو اظهار داشت: توصیه می‌کنم همه اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد نظر اکثریت اعضا را که رسم مردم سالاری دینی است قبول داشته باشند و در نهایت هر چه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم بگیرد، همان است.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد تصریح کرد: مایل نبودم رئیس پیشنهادی دانشگاه آزاد شوم و اعلام کرده بودم که بر اساس تکلیف یا اجماع مایل به کاندیداتوری هستم اما امروز جلسه‌ای با آیت الله هاشمی رفسنجانی داشتم و از وی خواستم اگر وی واقعا مخالف کاندیداتوری من است اعلام کند تا من کاندیدا نشوم که وی اعلام کرد که همه اعضا می‌توانند کاندیدا شوند.

دانشجو اظهار داشت: در حال حاضر اجماع حاصل نشد اما تکلیف شد که کاندیدای ریاست دانشگاه آزاد شوم. در این مدت رویکرد هیئت‌های علمی دانشگاه‌ها تشکل‌های دانشگاه آزاد و مسئولان دانشگاه آزاد و نیز جامعه دانشگاهی این بود که به این مسئولیت تن در بدهم و کاندیدا شوم لذا در معرض رأی قرار گرفتم و احساس مسئولیت کردم.

هیئت امناء دانشگاه آزاد اسلامی: نحوه انتخاب رئیس دانشگاه آزاد غیر قانونی و فاقد اعتبار است

جلسه هیئت امناء دانشگاه آزاداسلامی به ریاست آیت الله جناب آقای هاشمی رفسنجانی و با حضورهمه ی ده نفر اعضاء حقیقی و حقوقی هیات امناء در دفتر ریاست هیات امناء در تاریخ 21/10/ 90تشکیل شد. در ابتدای جلسه ریاست هیات امناء از اعضاء خواستند تا 12 نفر از نامزدهای ریاست دانشگاه که تا تاریخ 10/10/90 رزومه خود را به دفتر وزارت علوم ارسال کرده اند و نام ایشان در رسانه های جمعی اعلام شده در جلسه حضور یافته و سیاست های اجرائی و برنامه های خود را برای اداره دانشگاه به هیات امناء ارائه کنند و جواب سوالات هیات امناء را بدهند و پس از آن رای گیری انجام شود و هرکدام از نامزدها که رای بیشتری آورد به عنوان منتخب هیات امناء به شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام شود.

بعضی از اعضاء هیات امناء اعلام کردند مطالعه رزومه نامزدها کافی بوده و نیازی به حضور ایشان در جلسه نیست اما ریاست هیات امناء و بعضی دیگر از اعضاء هیات امناء اعلام کردند برای تعیین نامزد مناسب باید این حق به همه نامزدها داده شود تا با حضور در جلسه از برنامه های خود دفاع کنند و نباید برای تعیین ریاست دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان طوری اقدام کنیم که فرصت ارائه برنامه های نامزدها را از آنها بگیریم ایشان اعلام کردند ما هنوز طبق مفاد تبصره ذیل بند ﮪ ماده 12 اساسنامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در مهلت قانونی هستیم و اگر در این جلسه فرصت ارائه برنامه ها برای همه نامزدها فراهم نشد در مهلت مقرر مذکور بلافاصله جلسه هیات امناء را می توانیم تشکیل دهیم تا انتخاب احسن انجام شود.

در اثناء مباحثات مذکور در مورد ضرورت یا عدم ضرورت حضور نامزدها که چند نفر از آنها برای حضور در جلسه هیات امناء دعوت شده و منتظر حضور در جلسه بودند، بعضی از اعضاء هیات امناء بدون اینکه ریاست هیات امناء اعلام رای کنند، با نوشتن رای خود و تنظیم صورت جلسه از ادامه حضور سایر نامزدها در جلسه جلوگیری کرده و متاسفانه جلسه هیات امناء به شکل یکطرفه ای به بن بست کشیده شد و براین اساس ریاست هیات امناء اعلام کردند این نحوه اقدام غیر قانونی و فاقد اعتبار است زیرا می بایست پس از حضور نامزدها و اعلام مراتب رای گیری توسط رئیس هیات امناء ، اخذ رای انجام می شد. بدین ترتیب جلسه مورخ 21/10/90هیات امناء دانشگاه آزاد اسلامی بدون نتیجه قانونی پایان یافت.

عزیزی:امیدواریم شورای عالی انقلاب فرهنگی آقای دانشجو را بپذیرد

فریدون عزیزی دیگر عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد بود که پس از پایان دومین جلسه هیئت امنا در جمع خبرنگاران حضور پیدا کرد و گفت: مسلما انتخاب ریاست دانشگاه آزاد با وسعت مسائل آموزشی این دانشگاه بسیار مهم است و خوشحال هستیم که به حمدالله هیئت امنای دانشگاه آزاد توانست با اکثریت آرا فردی را انتخاب کند که سابقه اجرایی فراوان داشته و دانشمندی است که به خوبی به مسائل دانشگاهی و اجرایی وارد است.

عزیزی تصریح کرد: امیدواریم این انتخاب را شورای عالی فرهنگی صحه بگذارد.

جاسبی: جلسه هیئت امنا مصوبه نداشت/خودم پیشنهاد استعفا دادم

هرچند 3 عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد از انتخاب فرهاد دانشجو به عنوان جانشین جاسبی خبردادند اما عبدالله جاسبی رئیس سابق دانشگاه آزاد و عضو هیئت امنای این دانشگاه پس از پایان دومین جلسه هیئت امنا در جمع خبرنگاران حضور پیدا کرد و گفت: در این جلسه 2 نظریه وجود داشت. یک نظریه این بود که کاندیداهای ریاست دانشگاه آزاد تک‌تک مصاحبه شده و با آن‌ها صحبت کنیم تا برنامه‌های خود را اعلام کنند و سپس تصمیم‌گیری صورت گیرد.

وی افزود: عده‌ای دیگر از اعضای هیئت امنا مخالف این نظریه بودند و اعلام می‌کردند که نباید با کاندیداهای ریاست دانشگاه آزاد مصاحبه شود و باید رأی‌گیری انجام شود.

وی افزود: این اختلاف نظر منجر به یک ساعت بحث در جلسه شد و بالاخره به جمع‌بندی لازم نرسیدیم.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد تصریح کرد:‌ در انتها پیشنهادهای مختلفی ارائه شد و حتی پیشنهاد شد با کاندیداهای ریاست دانشگاه آزاد که اکنون در دفتر هیئت امنا حضور دارند مصاحبه کنیم و مابقی آنها هفته آینده مصاحبه شوند و آنگاه تصمیم‌گیری شوند که باز هم این پیشنهاد مورد موافقت گروهی که وزرای کابینه در آن هستند و ۵ نفرند قرار نگرفت.

جاسبی خاطرنشان کرد:‌ به همین دلیل از سوی رئیس هیئت امنا اعلام رای نشد و جلسه در حقیقت ابتر ماند.

وی در ادامه گفت:‌ اما ۵ عضو هیئت امنا رأی داده و اعلام کردند که رأی ما فرهاد دانشجو است اما این رأی مورد موافقت گروه دوم قرار نگرفت چون اعلام رأی توسط رئیس هیئت امنا صورت نگرفته بود و این رأی‌گیری شکل قانونی ندارد.

وی تصریح کرد: به این ترتیب جلسه بدون رسیدن به یک جمع‌بندی قانونی پایان یافت. البته پیشنهادهایی ارائه شد که این پیشنهادها مورد موافقت قرار نگرفت.

جاسبی تصریح کرد: بنده در این جلسه پیشنهاد دادم برای اینکه این مسئله حل شود، موافقت کنید تا استعفا دهم و رئیس هیئت امنا سرپرستی انتخاب کند و طبق آئین‌نامه ۳ ماه فرصت است تا رئیس اصلی مشخص شود که این نظریه هم مورد موافقت قرار نگرفت. در نهایت جلسه امروز بدون یک جمع‌بندی و مصوبه قانونی به پایان رسید.

تناقضاتی همیشگی در سخنان رئیس بزرگ

البته جاسبی پس از جلسه ۳۱ آذرماه هیئت امنای دانشگاه آزاد با حضور در جمع خبرنگاران اعلام کرده بود که جلسه قبلی نیز هیچ مصوبه‌ای نداشته و تاریخ جلسه بعدی هیئت امنا مشخص نشده که این سخن وی با سخنان دیگر اعضای هیئت امنا مبنی بر مشخص شدن تاریخ ۲۱ دی‌ماه به عنوان زمان برگزاری جلسه و اعلام کارنامه علمی و اجرایی کاندیداها تا تاریخ ۱۰ دی‌ماه در تناقض بود.

همچنین در جلسه قبلی هیئت امنا تصویب شده بود که جلسه ۲۱ دی‌ماه تنها یک دستور جلسه و آن هم تعیین رئیس جدید دانشگاه آزاد و معرفی وی به شورای عالی انقلاب فرهنگی داشته باشد.

شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۲۲ شهریور خود کامران دانشجو را مأمور برگزاری جلسه انتخاب رئیس جدید دانشگاه آزاد کرد.

صندلی ریاست جاسبی را رها کرد!

براساس این گزارش، هرچند آخرین اقدام برای انتخاب جانشین جاسبی هم بدون حاشیه نبود اما در نهایت هیئت امنای دانشگاه آزاد با نظر اکثریت اعضا فرهاد دانشجو را برگزید تا وی سکان هدایت دانشگاه آزاداسلامی را به دست بگیرد تا به گفته فعالان دانشجویی “زین پس شاهد اوج‌گیری دانشگاه آزاد باشیم.” دانشگاهی که جاسبی در پاسخ به برخی منتقدان خود که می‌گفتند جاسبی به میز ریاست آن چسبیده است می‌گفت “من بارها گفته‌ام؛ من به صندلی نچسبیدم و این صندلی است که به من چسبیده”

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.