به گزارش تریبون مستضعفین اخیراً روزنامه نیویورک تایمز از ارسال نامهای محرمانه توسط باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به رهبر ایران حضرت آیتالله خامنهای خبر داد. در صورت صحت این خبر این سومین نامه اوباما به ایران در دوران ریاستجمهوری وی خواهد بود.
سابقهی نامه نگاری اوباما به رهبر انقلاب
سابقاً رئیسجمهور آمریکا در اردیبهشت ماه سال 88 و پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران، نامهای برای رهبری ایران فرستاد که رهبر انقلاب، همان هنگام پاسخ نامه وی را همراه با استدلالهایی فرستادند اگرچه این خبر همان روزها نه تأیید و نه تکذیب شد اما چندی بعد نیز روزنامه آمریکایی واشنگتن تایمز مدعی شد باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا، برای بار دوم به رهبر ایران نامهای فرستاده است. «تریتا پارسی»، رئیس «شورای ملی ایرانیان و آمریکاییها تاریخ این نامه را در دوازدهم ژوئن 2009 ( 22 خرداد 88) عنوان کرده بود.
شنیدهها حاکی بود که در این نامه، اوباما با بهکارگیری ادبیاتی بیسابقه و کاملاً محترمانه، پیشنهادهایی را درباره روابط ایران و آمریکا مطرح کرده بود.
واکنش رهبر انقلاب به نامه اوباما
تحلیلگران سیاسی معتقدند رهبر انقلاب در خطبههای نماز جمعه 29 خرداد، به طور تلویحی به نامه دوم آمریکا به جمهوری اسلامی اشاره کرده است.
رهبر معظم انقلاب در آن نماز جمعه تاریخی درمورد سیاست دوگانهی آمریکا فرمودند: « …از قول رئيس جمهور آمريكا نقل شد كه گفته ما منتظر چنين روزى بوديم كه مردم به خيابانها بريزند. از آن طرف نامه بنويسند، اظهار علاقهى به روابط كنند، ابراز احترام به جمهورى اسلامى بكنند، از اين طرف اين حرفها را بزنند. كدام را ما باور كنيم؟»
موضوع نامه جدید اوباما به رهبر معظم انقلاب
به نوشته نشریه نیوریک تایمز آمریکایی، مضمون نامه جدید اوباما به رهبر انقلاب که متن آن هنوز منتشر نشده است، مربوط به هشدارهای ایران نسبت به انسداد تنگه هرمز است و اینکه این اقدام ایران می تواند اقتصاد جهانی بویژه غرب را با بحران روبرو کند. در این پیام، واشنگتن همچنین تهدید کرده چنانچه تهران اقدام به بستن تنگه هرمز بکند، واکنش امریکا را در پی خواهد داشت.
نامه اوباما چگونه به دست رهبر انقلاب رسیده است؟
تحلیل گران بر این باورند که درخواست اوباما از رهبر انقلاب به صورت تلفنی مطرح نشده است، بلکه به صورت نامه و توسط کشور ثالث مورد اعتماد به ایران منتقل شده است؛ نامه ای که ظاهرا از طریق سفارت سوئیس به ایران منتقل نشده است.
در همین ارتباط «پاتریک کلاوسن »، معاون مرکز تحقیقات «موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن» در مصاحبه با بخش خبری «یاهو»، گفته است که محتمل ترین گزینه ای که پیام اوباما را به ایران منتقل کرده باشد، داوود اغلو وزیر خارجه ترکیه است که هفته گذشته سفری دو روزه به ایران انجام داده است.
داوود اغلو در روز های اخیر هم پیش از اینکه با علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران دیدار کند با «بیل برنز» معاون وزیر خارجه آمریکا در ترکیه دیدار کرد و بلافاصله به دیدار لاریجانی شتافت. پس از دیدار لاریجانی و داوود اغلو، رئیس مجلس ایران در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد که ایران تمایل دارد مذاکراتی جدی با غرب در مورد موضوع هسته ای برگزار کند. وی همچنین اعلام کرد که همه موضوعات با مذاکره حل خواهد شد، اما مذاکراتی جدی و نه بی فایده.
عدم اظهارنظر رسمی ایران وآمریکا در مورد نامه اوباما به رهبر انقلاب
ادعای روزنامه نیوریک تایمز درحالی مطرح شده است که هنوز هیچ یک از مقامات رسمی کشورمان و آمریکا خبر ارسال و یا دریافت نامه ای با چنین مضمونی را تأیید نکردهاند.
درخواست اوباما از رهبر ایران نشاندهنده چیست؟
ناظران سیاسی بر این عقیدهاند که در صورت درست بودن ادعای نیویورک تایمز مبنی بر ارسال چنین نامهای از سوی اوباما، این اقدام بیش از هر چیز بیانگر اذعان غرب و سران کاخ سفید به توانایی ایران در انسداد تنگه هرمز و هراس از عملی شدن این تهدید است و نشان می دهد که ایالات متحده از قدرت ایران در بستن تنگه استراتژیک هرمز نگران است.
طی روزهای اخیر برگزاری رزمایش ولایت 90 در آبهای جنوبی ایران و اظهارات اخیر مقامات تهران درباره توان ایران در بستن تنگه هرمز، سبب نگرانی و وحشت کشورهای غربی و همپیمانان منطقه ای آنان شده است. این در حالی است که مقامات کشورمان در گذشته و امروز بستن تنگه هرمز را واکنشی طبیعی و به حق از سوی ایران در قبال تهدیدات دشمنان می دانند و عواقب چنین اقدامی را متوجه کسانی میدانند که همواره خواستهاند ایران را با تهدید و زور به عقب نشینی از مواضع برحقاش وادارند.
Sorry. No data so far.