شبکه تلویزیونی یورونیوز در حاشیه جشنواره فیلم مراکش با لیلا حاتمی به گفتگو پرداخت تا حرف های دلخواه اش را از زبان این بازیگر سرشناس ایرانی بزند.
لیلا حاتمی، در مصاحبه با این شبکه هنگامی که با سوال خبرنگار درباره پخش صحنه های سانسور نشده فیلم ها در جشنواره کشور اسلامی مراکش مواجه شد، در سخنانی تامل بر انگیز پاسخ داد: «یک جامعه ای که دینش اسلام است و آن قدر انعطاف دارد! که می تواند در سالن سینمایی اش فیلمی نشان داده شود که دارای صحنه های خصوصی تر است و غالبا در یک جامعه اسلامی آن را نمی بینیم، برای من خوشایند است!»
البته این پایان صحبت های تاسف برانگیز این بازیگر نبود، وی در ادامه اظهارات تعجب برانگیز خود افزود: «این موجب حسودی من نمی شود. وقتی این تحولات را می بینیم و چندگانگی فرهنگ ها و عقاید متفاوت را در یک بستر اسلامی مشاهده می کنیم، بسیار برایم لذت بخش است!
گفتنی است وی در ماه ژوئن سال 2011 ضمن مصاحبه با شبکه “فرانس دو” با مجریان مرد این شبکه نیز دست داده بود، در آن مصاحبه هم حاتمی با سخنانی هنجار شکنانه از این دست، درباره روابط زن و مرد گفته بود: «من خیلی با جدا سازی زن و مرد موافق نیستم، این جزء شخصیتم نیست!»
نمایش موارد متعدد خودباختگی فرهنگی از سوی وی در حالی است که در مصاحبه اخیر این بازیگر، سخن از تنوع فرهنگی به میان آمده است، حال باید از لیلا حاتمی پرسید، آیا معنای تنوع در عرصه فرهنگ، دست کشیدن از فرهنگ خود به ویژه فرهنگ اصیل ایرانی- اسلامی است، یا نه، بدین معناست که مردم با هر فرهنگی که دارند در کنار یکدیگر با کمال احترام زندگی کنند بی آنکه فرهنگی قصد داشته باشد تمام مرزهای فرهنگ دیگر را مورد هجمه قرار دهد.
اگر بخواهیم کمی سیاست مدارانه و کیاست مدارانه به این قضایا نگاه کنیم در می یابیم که مشکل از ماست، ما می بایست ذائقه انسان های توانمند جامعه را درست تنظیم کنیم تا وقتی به جایی می رسند این قدر نگرانشان نشویم، حالا هم به جای ترد کردن آن ها باید سعی کنیم ذائقه شان را تنظیم کنیم تا خدایی ناکرده بلاهایی که بر سر امثال گلشیفته فراهانی ها آمد بر سر سایر هنرمندان و انسان های توانمند جامعه ما نیاید.