دوشنبه 23 ژانویه 12 | 17:15
ارگان دولت اعلام کرد:

عامل گرانی سکه و ارز پیدا شد!

شبکه‌ی خبر ایران در یادداشتی عامل گرانی سکه و اختلا در بازار عرض را به دلیل توطئه یا اهمال مجلس، دستگاه‌های امنیتی و شهرداری تهران دانست و هم‌چنین جنبش دانشجویی را به علت تسخیر سفارت انگلیس عامل تشدید تحریم‌ها و با مانع مواجه شدن سیاست‌خارجی دولت و بالا رفتن قیمت ارز عنوان کرد.


تریبون مستضعفین- شبکه خبری ایران در مطلبی با عنوان «چه کسی متهم است» که در پاسخ به نوشته سایت الف منتشر کرده بود، جنبش دانشجویی را متهم کرد که باعث  گرانی سکه و اخلال در نظام ارزی کشور هستند!

همچنین این نوشته شهرداری، مجلس، نهادهای امنیتی و … را نیز متهم می‌کند که در این موضوع دست داشته یا در انجام وظایف خود در قبال این موضوع کوتاهی کرده‌اند. نویسنده سایت الف مدعی شده بود:

«بانک مرکزی و دولت بجای استفاده از ابزارهای نرم افزاری و سیستمی، با چماق و سرباز وارد بازار ارز شده‌اند… دیگر اینکه معلوم شد دولت هنوز هم برای واردات خودروهای گران قیمت خارجی، ارز دولتی تخصیص می‌دهد. یعنی پرداخت یارانه هنگفت به چند مالتی میلیاردر دانه درشت توسط دولت مدعی عدالت! جدا که چه ظلمی شد در حق این واژه مقدس و مظلوم در این دولت [….]!

و بد‌تر از همه، خبری حیرت انگیز از چهره‌ای بحث برانگیز در دولت. آقایی که معلوم نیست چند شغل دارد و کجا اقتصاد خوانده، با عنوان معاون اقتصادی معاون اول رئیس جمهور مصاحبه کرده و با عباراتی مبهم گفته بود مصوبه شورای پول و اعتبار درباره افزایش نرخ سود بانکی، در واقع افزایش نرخ سود سپرده‌ها نیست، بلکه افزایش نرخ سود تسهیلات بانکی است!

این یعنی به یاس تبدیل شدن امید بازگشت نقدینگی سرگردان به بانک‌ها و بازگشت به دوره خوف و رجا و بلاتکلیفی و تردید هفته پیش که همه با تعجب می‌پرسیدند: پس چرا شورای پول و اعتبار نرخ سود بانکی را بالا نمی‌برد؟!

«راستش وضع موجود و نرخ موجود هیچ توضیح منطقی ندارد. مساله فرا‌تر از بی‌عرضگی تیم اقتصادی دولت است. از پشت پرده این وضع، بوی بسیار مشکوکی می‌آید چرا که تداوم این اوضاع آشفته، فقط به نفع کسانی است که می‌توانند از بانک مرکزی ارز به نرخ پایین‌تر از بازار بگیرند…»»

بخش‌هایی از این یادداشت شبکه خبری ایران درباره «نقش جنبش دانشجویی در بالارفتن قیمت ارز»  ذیل آمده است:

«… در همین اثنا عده‌ای با یک برنامه‌ریزی کاملاً انگلیسی و سوءاستفاده از روحیه ضد استعماری جوانان و دانشجویان کشور از دیوار سفارت انگلیس بالا رفتند. این افراد و عقبه‌های سیاسی آنها که تا چندی‌پیش عملکرد درخشان احمدی‌نژاد در عرصه بین‌الملل که زمینگیر شدن رژیم غاصب صهیونیستی یکی از نتایج پر برکت آن بود را ماجراجویی در سیاست خارجی معنی می‌کردند، خود چنان ماجرایی در سفارت انگلیس به‌راه‌انداختند که هرچند در روزهای اول آن برخی دلسوزان نظام و معدودی از عوام و خواص را فریب داد اما برخورد حکیمانه و هوشمندانه مقام معظم رهبری، دست طراحان پشت صحنه این ماجرا را برای همگان رو کرد. به این ترتیب و با فراهم شدن بهانه برای اعمال برخی تحریم‌های هرچند ظاهری و صوری علیه کشورمان توسط برخی جریان‌های سیاسی- اقتصادی داخلی که ارتباط آنها با دشمنان غربی کشورمان برای همگان مشخص شده است اثر روانی خود را بر بازار گذاشت و نرخ دلار را تا مرز 13 هزار و 500 ریال افزایش داد. …»

وزیر سابق لب به انتقاد گشود: تورم ربطی به تحریم ندارد!

پنج‌شنبه‌ی گذشته، رسانه ملی میزبان پرویز فتاح بود. وزیری که هنوز می‌گوید زمین خوردن این دولت را زمین خوردن آرمان‌ها می‌داند. آن چنان که خبرآنلاین نقل کرده است فتاح در برنامه زنده تلویزیونی دیروز و امروز و فردا انتقادی سخن گفت و تاکید کرد که مدیران در پشت تحریم‌ها پنهان می‌شوند و اینکه تورم ربطی به تحریم‌ها ندارد.

وی با بیان اینکه تورم، نوسانات قیمت‌ها واردات و… نشان دهنده آشفتگی اقتصاد کشور است، افزود: همه دولت‌ها سعی و تلاش کرده‌اند و موفقیت نسبی بوده است، اما ما با آرمان‌های اقتصاد اسلامی فاصله داریم.

وی ادامه داد: شاید چون خدا می‌خواهد به این انقلاب به آرمان‌هایش برسد، ما را در مسیر جبری به دست دشمن انداخته است. چرا که اگر در مسیر تحریم نبودیم، شاید به دنبال خودکفایی حرکت نمی‌کردیم و خیلی از چیز‌ها را راحت از دیگر کشور‌ها می‌خریدیم؛ اما اکنون در مسیری هستیم که راه پیروزی اقتصادی ما است. چون منطق وابستگی، ذلت در درونش است و ممکن است روزی غربی‌ها این کالا هارا به ما ندهد.

وی با اشاره به سال جهاد اقتصادی و اظهارات رهبر انقلاب در خصوص اینکه جمهوری اسلامی در شرایط شعب ابی طالب نیست، گفت: الان در وضعیتی هستیم که ۳۳ سال است انقلاب ما ریشه‌اش عمیق شده و در عرصه جهانی نیز عرض اندام می‌کند.

فتاح با طرح سوال که مصداق تحریم‌ها چیست؟ اظهار داشت: کدام مورد بوده است که ما دچار التهاب اجتماعی شویم؟ ما ۶ سال است در تحریم هستیم و این در زندگی روز مره مردم تاثیری گذاشته است؟ تورم هم قبل از تحریم بوده و ربطی به تحریم ندارد و بیشتر به تدابیر ما باز می‌گردد.

مجری برنامه در ادامه از وزیر نیرو دولت نهم سوال کرد ما چه میزان درباره این تورم‌ها پیش بینی کردیم که فتاح گفت: منطق اقتصادی حکم می‌کند که از علم اقتصاد استفاده کنیم. روش‌های سنتی در اداره اقتصاد کشور جواب نمی‌دهد.

 وی با بیان اینکه دفاع هشت ساله ما بر خلاف برخی از اظهار نظر حساب و کتاب داشت و براساس منطق بود، افزود: عرصه اقتصادی این منطق و محاسبه را بیشتر می‌خواهد.

وی با بیان اینکه چرا به تشخیص متخصص پزشکی اهمیت داده می‌شود، خاطر نشان کرد: چرا منطق پزشکی را پذیرفتیم، اما در عرصه اقتصاد این کار را نمی‌کنیم؟

وی با بیان اینکه اقتصاد یک علم است، ادامه داد: اقتصاد ساز و کار خودش را می‌خواهد و باید آن را به اهلش بسپاریم.

وزیر نیروی دولت نهم با تاکید بر اینکه همیشه در تحلیل به تحریم و تهدید می‌پردازیم و در پشت آن پنهان می‌شویم، ادامه داد: رهبری انقلاب وقتی در ابتدای سال خدمتشان رسیدم فرمودند: «نیاز اصلی شما پول نیست.» ما اگر مدیریت و ساختار را اصلاح کنیم، پول نیاز درجه چندم است اما بنده نوعی برای اینکه کار خودم را توجیه کنم می‌گویم دلیل این کار نداشتن پول است.

فتاح که می‌گفت تحریم در حد خود اثر گذار است، افزود: می‌خواهم جسارت کنم و بگویم این {تحریم‌ها} را خدایی می‌دانم. هر چند که ممکن است برخی از اظهار نظر بنده تفسیر دیگری بکنند.

وی با طرح این سوال که چرا چیز‌هایی را وارد می‌کنیم که در مملکت وجود دارد؟ گفت: آمریکایی‌ها و انگلیسی هاچیزی را در طبع ما ایجاد کردند و آن طبع خارجی پسند است در حالی که رهبری یک بار تذکر دادند که به جنس ایرانی اهمیت بدهید.

در ادامه مجری برنامه سوال کرد که: «اینکه گفته می‌شود باندی در کشور در فعالیت‌های اقتصادی کار خود را می‌کند و به دولت‌ها هم کاری ندارد، درست است؟» فتاح اظهار داشت: به هر حال یک عده نفعشان در این است که کالا وارد کشور شود. آیا نفع نظام هم در این است که ما چیز‌هایی را که می‌توانیم تولید کنیم، وارد کنیم؟

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.