شنبه 28 ژانویه 12 | 14:40

آیا بیداری اسلامی به مجلس هم می‌رسد؟

سید عبدالحیدر موسوی

اگر تا دیروز انتظار داشتیم نمایندگانی به مجلس راه یابند که بدون نگاه محدود و قوم‌گرایانه به حوزه‌ی انتخابیه‌ خویش، نماینده‌ای شایسته برای همه‌ی ایرانیان و موکلان خود در جهت پیشرفت ایران و بهبود اوضاع دیار خویش باشند، اینک دور از انتظار نیست که مجلسی بخواهیم که در راستای تحقق اصل یازدهم قانون اساسی گام بردارد.
اصل ۱۱ مقرر می‌دارد: «به حکم آیه کریمه «ان هذه امتکم امة واحدة و أنا ربکم فاعبدون» همه مسلمانان یک امت ‏اند و دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است سیاست کلی خود را بر پایه ائتلاف و اتحاد ملل اسلامی قرار دهد و کوشش به عمل آورد تا وحدت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام را تحقق بخشد.»


تریبون مستضعفین- سید عبدالحیدر موسوی

اشاره: انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی زمینه مناسبی برای مطالبه‌ی آرمان‌های انقلاب اسلامی است. در این سلسه یادداشت‌ها نیم‌نگاهی داریم به بایدها و نباید‌های یک مجلس آرمانی و شاخص‌های که در انتخاب کاندیدای شایسته باید مد نظر باشد.

۱. حشمت الله فلاحت پیشه پس از سفر رهبری به کرمانشاه به ماجرایی اشاره می‌کند و آن مخالفت رهبر انقلاب با سفر پاییز ۸۸ رئیس مجلس به مصر است، سفری که ۲۹۰ نفر نماینده مجلس در قبال آن سکوت کردند یا   خود همراه آقای رئيس  به دیدار حسنی نامبارک رفته بودند. سفر لاریجانی به مصر تنها خشم و اعتراض محدود گروه‌های دانشجویی را در پی داشت.

۲. جنبش بیداری اسلامی و قیام‌های مردم خاورمیانه و حرکت‌های عدالت‌خواهانه در اروپا و امریکا نظیر جنبش اشغال وال‌استریت، آینده‌ای متفاوت را برای جهان نوید می‌دهد. مجلس نهم در خرداد ۹۱ هنگامی آغاز به کار می‌کند که ان‌شا الله شاهد به ثمر نشستن انقلاب‌ها در کشورهای دیگر خاورمیانه و شمال آفریقا خواهیم بود.

۳. آسیب شناسی و بررسی عملکرد مجلس هشتم پس از گذشت یک سال از آغاز بیداری اسلامی، موضوع این گفتار نیست، که این بی‌عملی نه در شأن عنوان مجلس شورای اسلامی بود و نه نمایندگان موسوم به اصولگرایش. اکنون که در آستانه برگزاری انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی و گسیل دادن عصاره‌ی ملت به بهارستان هستیم باید با بازخوانی عملکرد مجلس در این موضوع در معیارهایمان برای انتخاب اصلح تجدید نظر کنیم.

اگر تا دیروز انتظار داشتیم  نمایندگانی به مجلس راه یابند که بدون نگاه محدود و قوم‌گرایانه به حوزه‌ی انتخابیه‌ خویش، نماینده‌ای شایسته برای همه‌ی ایرانیان و موکلان خود در جهت پیشرفت ایران و بهبود اوضاع دیار خویش باشند، اینک  دور از انتظار نیست که مجلسی بخواهیم که در راستای تحقق اصل یازدهم قانون اساسی گام بردارد.

اصل ۱۱ مقرر می‌دارد: «به حکم آیه کریمه «ان هذه امتکم امة واحدة و أنا ربکم فاعبدون» همه مسلمانان یک امت ‏اند و دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است سیاست کلی خود را بر پایه ائتلاف و اتحاد ملل اسلامی قرار دهد و کوشش به عمل آورد تا وحدت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام را تحقق بخشد.»

۴. مردم و نمایندگان پارلمانی در کشورهای انقلابی بر پیاده‌سازی شریعت اسلامی در قوانین موضوعه‌ خود تاکید می‌کنند؛ لذا معرفی و تبیین نظام و ساختارها در جمهوری اسلامی و انتقال سه دهه تلاش برای رسیدن به نظامی منطبق با اسلام بسیار لازم است. نمایندگان مجلس باید به صدور فرهنگی انقلاب اسلامی اعتقاد داشته باشند و برای تحقق آن تلاش نمایند.

۵. تجربه برگزاری کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین به همت مجلس ‌شورای اسلامی در سال‌های گذشته باتمام  کاستی‌هایش از برنامه‌های موفق و آبرومند جمهوری اسلامی ایران در دفاع از ملت فلسطین بوده است. برگزاری این کنفرانس در تهران بیان‌گر توان مجلس برای برقراری ارتباط با نخبگان و صاحبان فکر و اندیشه و اصحاب قدرت در جهان اسلام و تشجیع آن‌ها به دفاع از انتفاضه مردم فلسطین‌است. با حضور نمایندگانی توانا و دغدغه‌مند در مجلس آینده  می‌توان از پتانسیل مجلس شورای اسلامی و اتحادیه بین‌المجالس و اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی و… برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین و بیداری اسلامی بهره گرفت.

۶. صدور انقلاب اسلامی همواره یکی از آرمان‌های انقلاب کبیر اسلامی مردم ایران برای نجات محرومین و مستضعفین عالم بوده است. بستر رخدادهای منطقه در یک‌ساله اخیر نیازمند توجه جدی و بهره‌برداری مناسب برای آزادی ملت‌های تحت سلطه می‌باشد. بر مسئولین کشور است که با درک شرایط خاص زمانی، جایگاه ملت بزرگ ایران را به عنوان سمبل حرکت‌های آزادی‌بخش، در چشم جهانیان ارتقا دهند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.