آيتالله مهدی هادوی تهرانی، رئيس مؤسسه رواق حكمت و استاد سطوح عالی حوزه علميه قم، با اشاره به زمينههای ايجاد وحدت بين مذاهب اسلامی اظهار كرد: اشتراكات مذاهب اسلامی به مراتب بيشتر از اختلافات است؛ از بُعد نظری نيز چه در مسائل فقهی و چه در ساير حوزهها زمينههای وحدت وجود دارد.
وی تصريح كرد: نكتهای كه بايد به آن توجه كرد اين است كه شخصيتها و انديشمندان برجسته مذاهب اسلامی، به ويژه علمای مكتب اهل بيت(ع) همواره منادی وحدت بوده و هستند و بر اين نكته تأكيد دارند كه وحدت لازمه دست يافتن به شوكت و عزت اسلامی است.
هادوی با اشاره به نقش جمهوری اسلامی در بحث ايجاد وحدت بين مذاهب اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ايران همواره ايجاد وحدت بين مذاهب اسلامی را يكی از اهداف خود قرار داده است و به همين دليل متحمل خسارتها و زحمات و هزينههای فراوانی شده است، اما در عين حال به هيچ وجه از آرمان امت واحده اسلامی كه آرمان امام خمينی و آرمان اهلبيت(ع) پيش از اين بوده، به هيچوجه عدول نكرده است، به همين دليل از همه جنبشهای اسلامی با قطع نظر از ويژگیهای مذهبی آنها حمايت كرده است.
اين استاد سطوح عالی حوزه علميه قم خاطرنشان كرد: البته مجموعههايی متأسفانه مأموريت داشتند، به ويژه بعد از پيروزی انقلاب اسلامی كه بر عليه پيروان اهل بيت(ع) به صورت خاص و بر عليه وحدت امت اسلامی به صورت عام تلاش كنند كه در حال حضار بسيار فعال هستند؛ در كشورهايی كه هماكنون شاهد خيزشهای اسلامی هستيم، عدهای در طول يك سال اخير فعاليتهای گستردهای برای تخريب چهره اهل بيت(ع) داشتند.
وی با بيان اينكه قطعاً بيداری اسلامی دستاورد مكتب اهلبيت(ع) است، اظهار كرد: به لحاظ نظری زمينههای بروز چنين جنبشهايی در ساير مكاتب و مذاهب اسلامی وجود ندارد و اين زمينه در مكتب اهلبيت(ع) و تجلی آن در مكتب عاشورای حسينی است؛ با اين حال برخی جريانها از سوی دشمنان اسلام برای ايجاد تفرقه در بين امت اسلامی و بر عليه پيروان مكتب اهلبيت(ع) مأموريت دارند و به تبليغات سوء روی آوردهاند.
هادوی ادامه داد: در كنار اين جريانات كه با استفاده از شبكههای ماهوارهای قدرت خود را نيز افزايش دادهاند، برخی پيروان نادان مكتب اهلبيت(ع) كه شايد در ارتباط با جريانات مزبور هستند، به اسم طرفداری از اهلبيت(ع) در واقع مناديان تفرقه در بين امت اسلامی شدهاند.
رئيس مؤسسه رواق حكمت تصريح كرد: قطعاً اگر اين موانع نبود، جايگاه امت اسلامی در موازنه قدرت جهانی بسيار متفاوت با آنچه كه در حال حاضر شاهد هستيم، بود.
وی با اشاره به اقدامات علمای تشيع برای فراهم كردن زمينههای ايجاد وحدت اسلامی خاطرنشان كرد: البته تلاشهای امام خمينی(ره) و پيشگامان وحدت اسلامی از قبيل مرحوم آيتالله العظمی بروجردی و مجموعه تلاشهايی كه ايران پس از پيروزی انقلاب اسلامی داشته و فتوايی كه سالهای اخير رهبر معظم انقلاب مبنی بر رعايت كردن مقدسات و شخصيتهای مذاهب اسلامی مطرح كردند، زمينههای بسيار خوب و مثبتی برای ايجاد وحدت در بين امت اسلامی ايجاد كرده است و توانسته جريانات و جنبشهای فراوانی در راستای تحقق وحدت امت اسلامی شكل دهد.
وی يادآور شد: اگر اين جنبشها و جريانات با يكديگر همكاری داشته باشند، زمينه دستيابی به وحدت مطلوب فراهم خواهد شد؛ در رأس همه اين مجموعهها علمای جهان اسلام بايد برای ايجاد زمينههای نظری مشاركت و وحدت امت اسلامی همانديشی و همفكری داشته باشند تا بتوانند موانع پيش رو را برطرف سازند.
هادوی تهرانی به اقدامات دشمن برای ايجاد تفرقه بين علمای جهان اسلام اشاره و تصريح كرد: هرچند توطئههای دشمنان و دستهای پليدی كه از طريق دشمنان اسلام به شكلی هدايت میشوند سعی كردند بين علمای اسلامی نيز تفرقه ايجاد كنند، اما بيداری علما و توجه آنها به ارزشهای اسلامی و مصالح عمومی امت اسلامی میتواند ضامن تحقق وحدت، حفظ شوكت و عظمت امت اسلامی باشد.
رئيس مؤسسه رواق حكمت همچنين به نتايج تفرقه امت اسلامی پرداخت و گفت: تفرقه امت اسلامی و دشمنی و درگيری بين مذاهب اسلامی به نفع دشمنان اسلام است نه به نفع مذاهب اسلامی؛ پيروان مذاهب اگر گمان میكنند كه با ايجاد درگيریهای مذهبی، جايگاه مذهب خود را تقويت میكنند، در اشتباه هستند؛ در واقع با ايجاد تفرقه و درگيری، جايگاه اسلام و به تبع آن، جايگاه مذهب خود را تضعيف كردهاند، به همين دليل همه آحاد امت اسلامی، به ويژه علما و انديشمندان بايد با حفظ بيداری و بصيرت خود، مسائل مربوط به امت اسلامی را پيگيری كرده و وحدت امت اسلامی را به عنوان شاخصه فعاليتهای خود در نظر بگيرند.
وی تصريح كرد: متأسفانه عدهای كه با استفاده از سياستهای دشمنان اسلام و با بهرهگيری از منابع كشورهای اسلامی ايجاد تفرقه بين مذاهب اسلامی را هدف اصلی خود قرار دادهاند و به جای كمك كردن به گسترش و تعميق بيداری اسلامی به ايجاد تفرقه بين مذاهب اسلامی مشغول هستند، در خدمت دشمنان اسلام قرار دارند و فعاليت اين جريانات بيش از اينكه به نفع اسلام باشد، بر عليه اسلام و مصالح عمومی امت اسلامی است و بیتوجهی به اين مسائل میتواند آثار مخربی به همراه داشته باشد.
هادوی تهرانی در بخش پايانی سخنان خود به برگزاری كنفرانس بينالمللی وحدت اسلامی در جمهوری اسلامی ايران اشاره كرد و گفت: كنفرانس وحدت كه به شكلی در اثر تكرارهايی كه داشته، شايد زمينههای شكوفايی و تأثيرش از سالهای گذشته كمتر شده است، میتوانست زمينه مناسبی برای ايجاد وحدت بين علمای امت اسلامی باشد؛ هر چند در برخی دورهها تلاشهای خوبی برای ايجاد زمينههای نظری برای رسيدن به امت واحده صورت گرفت، اما با ادامه دادن روندی كمتأثير، توقعی كه از اين اجلاس وجود داشت، كمتر ديده شد.
اين استاد برجسته حوزه علميه قم خاطرنشان كرد: البته اين اجلاس در حد خود از آثاری برخوردار است، اما میتوانست آثار فراتری را به همراه داشته باشد و با برنامهريزیهای مناسب در طول سال و ايجاد شبكههای ارتباطی بين علمای جهان اسلام و زمينههای مشاركتی مختلف علمی بين آنها، زمينه تحقق وحدت را به شكل جدیتری فراهم كند كه اميدواريم در سالهای آينده با توجه جدی به اين اجلاس و پيگيری مسائل مربوطه به چنين وضعيتی دست پيدا كنيم.
Sorry. No data so far.