به اعتقاد کارشناسان فرماندهی عمق رژیم صهیونیستی به تدریج به مغز متفکر عملیات محرمانه و تروریستی علیه نقاط قوت جمهوری اسلامی و بخصوص دانشمندان این کشور تبدیل میشود.
به نوشته مطبوعات صهیونیستی، «فرماندهی عمق» ارتش صهیونیستی موظف است تا همچون پردازشگری چند هستهای دهها رخداد را پیگیری کرده وتصمیم برای انجام عملیات در عمق کشورهای مختلف و به خصوص کشورهای دشمن را در راستای حفظ منافع تل آویو اتخاذ کند.
به گفته کارشناسان، ارتش رژیم صهیونیستی از طریق تشکیل این فرماندهی به دنبال آن است تا عملیات نظامی فرا مرزی و واحدهای فعال در ماورای مرزهایش سامان بیشتری بگیرند.
هفته نامه «بمحانیه» دربخشی از گزارش خود در این رابطه فاش کرد ازاهداف این واحد زیر نظر قرار دادن موشکهای بالستیک ودوربردی است که رژیم صهیونیستی را تهدید میکند، همچنین انجام عملیات ویژه در کشورهای دشمن دیگر وظایف این فرماندهی است که با دستور مستقیم رئیس ستاد مشترک و وزیر جنگ صورت میپذیرند.
این هفته نامه تخصصی نظامی در عین حال خبر داد هم اکنون عناصر خاصی از واحدهای مختلف ارتش به این فرماندهی وبا هدف انجام عملیات ویژه فرا خوانده میشوند تا تحت امر این واحد به فعالیت پرداخته وبعد از انجام عملیات بار دیگر به واحدهای اصلی خود بازگردند.
دراین چارچوب این فرماندهی به عنوان بازوهای بلندرژیم صهیونیستی درعمق استراتژیک کشورهای مختلف عمل خواهد کرد تا مناطق استراتژیک ولجستیکی کشورهای مختلف را درعمق چند صدکیلومتری مرزهای این کشورها مورد هدف قرار دهند.
اعلام ناگهانی تشکیل این واحد آن هم بعد از وقوع چند عملیات ترور دانشمندان ایرانی وگزارشهای منتشر شده توسط رسانههای غربی در رابطه با دست داشتن رژیم صهیونیستی در این اقدامات برای کارشناسان صهیونیستی نیز سئوال برانگیز است.
«ساموئل گوردن» تحلیلگر بارز نظامی رژیم صهیونیستی جزو کسانی است که این اعلام غافلگیر کننده برایش سئوال بر انگیز است. او در این باره میپرسد: چرا در این شرایط ویژه، آیا پارامترهای خاصی باعث شده تا دراین برهه زمانی این مسئله مطرح شود؟
به اعتراف این تحلیلگر صهیونیست عملیات تل آویو درعمق دیگر کشورها سالیان درازی است که در حال انجام است، این در حالی است که اکثر این عملیات از جمله تخریب نیروگاه هستهای سوریه بدون مجوز رسمی صورت گرفته بود.
وی در چارچوب پرداختن به این مسئله افزود: یکی از مشترکات موجود بین تمامی عملیاتهای دوربرد (فرامرزی) ایجاد همسویی به بازوهای مختلف اطلاعاتی، نیروی هوایی، واحدهای دریایی، نیروهای ویژه و فرمانده و کنترل بود که ظاهرا درهر عملیات فرماندهی وکنترل تغییر میکرد در حالی که در دهه هشتاد از قرن میلادی گذشته این مرکز کنترل در بخش عملیات ویژه مستقر بود.
با مرور زمان وبا توجه به تعریفها ونوع نگاه خشک فرماندهی به آن به تدریج عملیات ویژه متلاشی گردید. بخصوص که شکست عملیات فرامرزی به معنای پرداختن هزینههای گزاف انسانی، فشارهای سیاسی ولغو جایگزینهای بعدی بود.
وی در عین حال پرسشهای دیگری را هم مربوط به مسئله عملیاتی شدن این فرماندهی مطرح کرده وپرسید: آیا تاکنون تصور کردهاید اگر فرماندهی واحد غواصی از کنترل فرمانده نیروی دریایی خارج شود یا آنکه بخشی از اسکادرانهای هوایی از فرمانده نیروی هوایی دستور نگیرند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
در این حال «یاکوب کاتس» پژوهشگر امور نظامی در رابطه با تشکیل فرماندهی راهبردی عملیات فرامرزی در داخل سرزمینهای دشمن معتقد است این اقدام برای پاسخ به دغدغه ونگرانیهایی است که ساختار رهبری اسرائیل از جنگهای طولانی مدت درخود میبیند، بخصوص که ثابت شده پیروزی درچنین جنگهایی برای تل آویو بسیار دشوار است.
به اعتقاد این تحلیلگر در واقع قرار است با تشکیل این فرماندهی بار مسئولیت جنگ به نیروهای ویژه «سیرت متکال»، «شالداگ» و «فلوتیلا ۱۳» گذارده شود. مطبوعات رژیم صهیونیستی از «شای افیتال» فرمانده سابق «سیرت متکال» برای ریاست این فرماندهی نام میبرند، این افسر صهیونیست که ۱۰ سال از ساختار ارتش خارج بود، به دلیل تجربهاش در عملیات محرمانه وفرامرزی از یک سو و دوستی نزدیکش با وزیر جنگ فعلی برای این پست انتخاب شده است.
به اعتقاد این کارشناس با وجود آنکه تشکیل این فرماندهی از ۱۰ سال پیش در دستور کار قرار داشت اما مسایل مهمی همچنین رویارویی با ایران ونیازی که به انجام عملیات در عمق خاک (دشمن) دیده میشود، مورد تصویب قرار گرفته است.
به گفته کاتس این مسئله چنان واضح است که هم اکنون فرمانده، «فرماندهی عمق» به فرمانده «ارتش (ضد) ایران» شهرت یافته تا به نوعی خود را جایگاه فرمانده عملیات ویژه ارتش آمریکا یعنی دریادار «ویلیام مک رایفن» که مسئول عملیات قتل اسامه بن لادن در اوایل سال گذشته بود، ببیند.
این کارشناس نظامی صهیونیست که سخنانش در سایت عبری زبان «اطلاعات وامنیت صهیونیستی» منتشر شده، بر این باور است با توجه به عملیات خیره کنندهای (!) که نیروهای ویژه صهیونیستی علیه حزب الله، حماس وفعالیتهای هستهای ایران انجام دادند واکثر آنها قابل انتشار نیست احساس نیاز به ساختار هماهنگ کننده این عملیات برای تل آویو بسیار بیشتر شده است. بخصوص که تحولات اخیر منطقه نیاز به حضور منطقهای را برای اسرائیل محسوستر مینماید.
«عاموس هرئیل» خبرنگاری که ارتباط تنگاتنگی با ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی دارد نیز با تایید سخنان کاتس میافزاید: این فرماندهی جدید قادرخواهد بود درآینده، کارایی نیروهای ویژه را در رابطه با ایران افزایش دهد، بخصوص که قرار است مسئولیت عملیات سری فرامرزی که به شکل غیر مستقیم همگی علیه ایران سامان داده میشود.
Sorry. No data so far.