چهارشنبه 15 فوریه 12 | 16:21
شیوه های سرنگونی نظام از نگاه اپوزیسیون

راهکارهای اپوزیسیون؛ از سوت زدن تا جنبش برف‌پاکن!

تلاش برای براندازی نظام در کنار رویه جدی‌اش،‌گاه شکل طنزگونه‌ای هم پیدا می‌کند که در زبان و ادبیات برخی چهره‌های اپوزیسیون نمود می‌یابد. پیشنهادهایی که پیشنهاد دهندگانش نام جنبش هم بر آن اضافه می‌کردند. جنبش‌هایی مثل جنبش قطع برق، جنبش برف پاک کن و امثالهم از جمله آن هاست. این نوشته شیوه‌های سرنگونی نظام از نگاه ۱۰ چهره اپوزیسیون را بررسی می‌کند.


تلاش برای براندازی نظام در کنار رویه جدی‌اش،‌گاه شکل طنزگونه‌ای هم پیدا می‌کند که در زبان و ادبیات برخی چهره‌های اپوزیسیون نمود می‌یابد. پیشنهادهایی که پیشنهاد دهندگانش نام جنبش هم بر آن اضافه می‌کردند. جنبش‌هایی مثل جنبش قطع برق، جنبش برف پاک کن و امثالهم از جمله آن هاست. این نوشته شیوه‌های سرنگونی نظام از نگاه ۱۰ چهره اپوزیسیون را بررسی می‌کند.

 در آستانه سال نو میلادی ۲۰۱۱ ویدئویی از مهران مدیری کارگردان سریال‌های طنز کشورمان روی شبکه مجازی منتشر شد که اظهارات مدیران شبکه‌های لس آنجلسی را دستاویز یک برنامه کمدی کرده بود. این ویدئو آیینه تمام نمای دیدگاههای گردانندگان شبکه‌های تلویزیونی درباره نظام جمهوری اسلامی بود. در جریان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم، دیدگاههای این طیف، در قالب پیشنهادهایی مثل حرکت دنده عقب در خیابان‌ها، روشن کردن چراغ‌های ماشین در شب!، حضور در پارک‌ها به عنوان یک نافرمانی و موردهایی از این قبیل نمود یافته بود. اخیرا پیشنهاد داده‌اند مردم برای شب عید میوه فراوان بخرند و در منزل نگهداری کنند تا بازار کشور با کمبود این کالاى ضرورى روبه‌رو شود!

خیال پردازی‌های نوری زاده

علی نوری‌زاده یکی از چهره‌های تلویزنی اپوزیسیون است که بیشتر در جمع همفکرانش به خیالبافی درباره وقایع شهرت دارد. دبیر سیاسی روزنامه اطلاعات در سال ۵۷ بود و بعد از انقلاب از ایران خارج شد و تا این اواخر نیز به عنوان تحلیل گر همراه با محسن سازگارا در شبکه صدای آمریکا ظاهر می‌شد. مدتی پیش نوری‌زاده به عنوان می‌ه‌مان یک برنامه در شبکه فارسی بی‌بی سی حضور پیدا کرده بود که مصاحبه کننده او را به داستان پردازی‌های سیاسی متهم کرد. حضور نوری‌زاده در بیست و هفتمین جشنواره میراث فرهنگی عربستان سعودی موسوم به «الجنادریه» که هفته گذشته برگزار شد مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. او در به کار بردن عنوان جعلی خ ل ی ج برای خلیج فارس و شط العرب برای اروند رود شهره است.

فقط سوت بزن

در جریان تصفیه کارمندان شبکه صدای آمریکا، ورود بهروز صور اسرافیل به بخش فارسی VOAبا اظهار تعجب خیلی‌ها همراه بود و نشان داد که کف گیر این شبکه به ته دیگ خورده است. بهروز صور اسرافیل که از گردانندگان تلویزیون‌های «لس آنجلسی» بود در چند سال اخیر با مجموعه عملکردی که در کارنامه‌اش ثبت کرده، خود را مورد تمسخر بینندگان شبکه تلوزیونی‌اش قرار داده است. به همین خاطر ورود او به صدای آمریکا محل اختلاف محسن سازگارا و علیرضا نوری‌زاده و دیگر نیروی‌های تحت نظارت جمشید چالنگی قرار گرفت. صور اسرافیل در یکی از رهنمود‌هایش برای براندازی نظام خطاب به مخاطبانش گفته بود: «بنده راه حل خودم را به شما مردم می‌گویم و به کسان دیگر کاری ندارم. شما هر جور که می‌توانید، باید دراین رژیم خرابکاری کنید، خرابکاری که فقط با بمب و مسلسل نیست، شما بروید روزنامه‌های مچاله شده یا اسفنج‌هایی را که با آن‌ها ظرف می‌شویند را درمستراح‌های ادارات دولتی، دانشگاه‌ها و مدارس بگذارید تا نتوانند زندگی عادی داشته باشند»! سوت زدن روی پشت بام، خاموش کردن برق منازل درشب، دویدن سراسیمه در پیاده رو‌ها از دیگر رهکارهایی است که صور اسرافیل بعضا به آن‌ها اشاره می‌کند.

جنبش قطع برق

محسن سازگارا از جمله چهره‌هایی بود که در پی تسویه حساب‌های صدای آمریکا به همراه جمشید چالنگی، کوروش صحتی، رودابه بختیار و احمد باطبی مجبور به ترک این شبکه شد. سازگارا از چند سال پیش تاکنون به همراه علیرضا نوری‌زاده در برنامه تفسیر خبر این شبکه شرکت می‌کرد اما او بعد از ۴ سال به دستور مستقیم مدیر این شبکه برکنار شد سازگارا و نوری‌زاده در جریان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری به رفتارهای غیرموقر و مبتذل روی آورده بودند. تلاش جمعی برای ایجاد قطع برق از طریق استفاده همزمان از اتو و دیگر لوازم پر مصرف از پیشنهادات محسن سازگاراست. او گفته بود ما اتو، پلوپزبرقی، ماشین لباسشویی و لوازم پرمصرف را در یک ساعتی همزمان به برق بزنیم تا جنبش خاموشی را راه بیاندازیم. سازگارا‌‌ همان فردی است که نظریه «کیک و ساندیس» را در توجیه حضور میلیونی مردم در راهپیمایی ۹ دی، مطرح کرده بود.

«هخا» دیگر نمی‌آید

هخا یکی از مشهور‌ترین نمونه پدیده‌هایی بود که از تلویزیونی‌های لس آنجلسی ظهور می‌کردند. او هر بار پیش بینی می‌کرد که حکومت ایران تا چند روز دیگر سقوط خواهد کرد. او که خود را دکتر اهورا پیروز خالقی یزدی، معرفی می‌کرد ظاهرا از دوران کودکی ایران را ترک کرده بود و به زبان فارسی تسلط کاملی هم نداشت. هخا وعده می‌داد که به زودی و در آینده‌ای نزدیک حکومت جمهوری اسلامی سقوط خواهد کرد: «ایران در روز ۲۶ خرداد ماه سال جاری، یعنی درست یک روز قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آزاد خواهد شد و زمام امور کشور به دست مردم ایران خواهد افتاد. در آن روز همگی مردم به میدان آزادی رهسپار خواهند شد تا در آن مکان به رقص و پایکوبی بپردازند و نیستی رژیم جمهوری اسلامی را جشن بگیرند.» هخا دوباره روز موعود را تغییر می‌داد و پیش می‌کرد حکومت ایران روز دهم مهرماه سقوط می‌کند. او گفته بود باید حتما روز اول اکتبر به ایران برود «و گرنه ملا‌ها قبل از انتخابات آمریکا در اوائل نوامبر بمب اتم خواهند ساخت که نتایج وخیمی برای ایران و جهان خواهد داشت». حرف آخر او این بود: من دیگر نمی‌آیم روی کس دیگری حساب کنید.

با کت وشلوار به خیابان بریزید

بعد‌ها هخای دیگری هم ظهور کرد. اخیرا فردی که خود را سرلشگر مهدی روحانی معرفی می‌کرد روز اول مهر ۹۰ را به عنوان تاریخ ورود به ایران و پایان کار جمهوری اسلامی پیش بینی کرده بود. او که با لباس خلبانی در شبکه‌های ماهواره‌ای زرد ظاهر می‌شد از همفکران خود می‌خواست که فقط با کت و شلوار به خیابان‌ها بیایند و بقیه کار را به وی و همقطارانش بسپارند.

کنگره ملی در خارج از کشور

اظهارات مجتبی واحدی مشاور مهدی کروبی که به آمریکا پناهنده شده است نیز در نوع خود قابل تامل است. او در گفت‌و‌گویی با با رادیو فرانسه می‌گوید: من به شخصه با هر گروهی که حتی سوابق تروریستی دارد اما حاضر باشد به اشتباهات گذشته‌اش اعتراف کند مذاکره می‌کنم. طرح تشکیل کنگره ملی آن هم در خارج کشور از ایده‌های مجتبی واحدی بود.

پرانتز شهرام همایون

وقتی دی ماه سال گذشته کلیپ مهران مدیری کارگردان سریال‌های طنز کشورمان از ابتذال شبکه‌های ماهواره‌ای منتشر شد شهرام همایون از جمله افرادی بود که به این کلیپ واکنش نشان داد. همایون مهران مدیری را مامور و تئوریسین رسمی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران نامیده است که شماره پرسنلی دارد و از این وزارتخانه به صورت ماهانه حقوق دریافت می‌کند. در کلیپی که از مهران مدیری منتشر شده بود جمعی از طنزپردازان ایرانی اظهارنظرهای عجیب و بامزه مجریان شبکه‌های لس آنجلسی را دستمایه تهیه یک برنامه کمدی قرار داده‌ بودند که با استقبال زیادی همراه شد. شهرام همایون در آن زمان سریال طنز «شب‌های برره» را یک پروژه امنیتی از سوی جمهوری اسلامی ایران نامیده که ۷۰۰ میلیون تومان برای آن هزینه شده است! این مدیر شبکهٔ ماهواره‌ای کانال یک در لس آنجلس آمریکا مخاطبانش رو تشویق به انجام عملیات تروریستی می‌کند و گفته است قبل از مرگش پرچم شیر و خورشید را بالای برج آزادی نصب کند حرف خود را پس گرفت. او بعد‌ها گفت من قبلا می‌گفتم که تا نصب پرچم شیر و خورشید در بالای برج آزادی نخواهم مرد اما امروز با پس گرفتن حرفم یک پرانتز باز می‌کنم و می‌گویم دیگر این ادعای سابق را ندارم.

پیش بینی از بازگشت گودزیلا

مهدی خزعلی برخلاف کسانی که ذکرشان رفت در داخل کشور حضور دارد. او اخیرا به ۱۴ سال حبس، ۱۰ سال تبعید و ۹۰ ضربه شلاق محکوم کرد. مدیر انتشارات حیان که فعالیت‌های نامشروع اقتصادی‌اش در کنار سخنان سیاسی‌اش برجسته است اوایل امسال پیش بینی کرده بود: «… نیمه دوّم خرداد نوزادی متولد خواهد شد که رشدی سریع و خارق‌العاده خواهد داشت. تنها نگرانی من این است که این پدیده، که چون لوبیای سحرآمیز رشد می‌کند و چون گودزیلا می‌بلعد، از کنترل خارج شود و همه چیز را نابود کند.»

پیشنهاد حمله نظامی به ایران

رجب مزروعی عضو بروکسل نشین یکی از احزاب منحله داخل کشور به تعداد گاف‌هایی که می‌دهد شناخته شده است. وقتی ماجرای زد و بند ۸ میلیارد دلار قرارداد نفتی در مجلس ششم به بار آمد رجب مزروعی گفته بود که نمایندگان وقت و حوصله کافی ندارند که علاوه بر وظیفه نمایندگی بر قراردادهای نفتی هم نظارت کنند! او که بنا به این جمله معروفش در مجلس ششم که گفته بود اگر مرگ موش هم مجانی توزیع شود مردم برای آن صف می‌کشند در برخی رسانه‌ها به نام آقای مرگ موش خطاب می‌شود اخیرا در مقاله‌ای نوشت که پس از بسته شدن راه انتخابات بر روی اصلاح طلبان، بخشی از نیرو‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که دیگر امید بستن به اصلاحات درون نظام بیهوده است و باید به دنبال تغییر نظام بود آن هم به هر شیوه‌ای! حتی اگر به کمک نیروی خارجی و حمله نظامی باشد!

همه این پیشنهاد‌ها در حالی مطرح می‌شود که چندی پیش اکبر گنجی از چهره‌های شاخص اپوزیسیون در مقاله‌ای نوشت که اپوزیسیون جمهوری اسلامی‌‌ همان گونه دریافت پول مزدوری از آمریکا و اسرائیل و انگلیس را توجیه می‌کند که درباریان رضاخان دریافت رشوه خیانت از انگلیس را توجیه می‌کردند. اکبر گنجی در نوشته خود با انتشار این مطلب برای چندمین بار به آن طیف از اپوزیسیونی که علنا از بده بستان مالی با غرب حمایت می‌کنند، انتقاد کرد و نوشت: اپوزیسیون جز حرف زدن، حاضر به انجام کار دیگری برای سرنگونی رژیم نیست و حاضر نیست به ایران رفته و جمهوری اسلامی را سرنگون سازد. آن‌ها مردم را مثل کودکان نابالغ و زنان ضعیفه به شمار آوردند. پرسش کلیدی این است که اگر قرار نیست اپوزیسیون سرنگون خواه مقیم خارج به ایران رفته و جمهوری اسلامی را سرنگون سازد، پس تقاضای «دلار، یورو، دینار، شکل» و موجه سازی آن برای چیست.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.