تریبون مستضعفین- چند روز پس از سخنان اوباما که در آن با اشاره به حوادث پس از انتخابات از شجاعت مردم(!) ایران تجلیل کرده بود و از همه دنیا خواسته بود که به حمایت از مردم ایران برخیزند بنیاد ملی دمکراسی (NED) در واشنگتن با تقدیر از جنبش سبز جایزه سالانه خود را به این جنبش تقدیم کرد.
طبق گزارش رادیو فرانسه این بنیاد به مناسبت سالگرد انتخابات ریاست جمهوری ایران ضمن برگزاری مراسم سخنرانی با دعوت از افرادی چون عباس میلانی، آذر نفیسی، علی اکبر موسوی خوئینی، نیک آهنگ کوثر، مهناز افخمی و لادن برومند از سمین بهبهانی (شاعر ایرانی) هم با این عنوان که همیشه با کلام و روش و منش خود از آزادی، حقوق بشر و آینده ایران حمایت کرده تقدیر شده است. سیمین بهبهانی 83 ساله هر چند موفق به شرکت در این مراسم نشده است اما با ارسال پیامی از همه کسانی که «برای ایران قلبشان می تپد» تشکر کرده است.
بنیاد ملی دمکراسی (NED) چیست؟
این بنیاد در سال 1982 از سوی وین وبر با شعار اصلی «آنچه برای آمریکا خوب است، برای دنیا نیز خوب است» تاسیس گردید. توسعه دمکراسی با قرائت آمریکایی، ایجاد و حمایت از سازمانهای همسو با لیبرال دمکراسی غرب و حفاظت از منابع آمریکا از کارهای ویژه این بنیاد است. این بنیاد در کشورهای هدف تلاش می کند تا در پوشش حمایت از دمکراسی، احزاب و گروه های همسو با منافع آمریکا را به قدرت برساند. حمایت و کمک به پیروزی انقلاب های مخملی در جمهوری های شوروی سابق در کارنامه این بنیاد ثبت شده است.
طبق ترجمه گزارشی که اخیراً خبرگزاری فارس منتشر کرده است فعالیت های این بنیاد بر سازماندهی و بسیج جامعه شهری برای بی ثبات سازی متمرکز است تا در کنار مقابله نظامی و دیپلماتیک تضعیف نظامهای هدف را افزایش بدهد. بعد از افشا شدن فعالیت های سازمان سیا و محکومیت آن در افکار عمومی شورای امنیت ملی آمریکا به این شکل جدید از فعالیت روی آورد که ظاهر تمیزتری دارد.
این سازمان رسما از ششم نوامبر 1982 به عنوان یک جامعه غیرانتفاعی ایجاد شد و بودجه این سازمان توسط کنگره و به عنوان بخشی از بودجه مصوب وزارت خارجه برای آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID)، تامین میشود. NED برای آنکه خود را یک سازمان خصوصی جلوه دهد بطور همزمان از سه جامعه مختلف نیز اعانه دریافت میکند: بنیاد اسمیت ریچاردسون، بنیاد جان اماولین، و بنیاد لیند و هری برادلی.
به بیان ساده بنیاد ملی دموکراسی استمرار همان عملیات های پنهانی سیا میباشد و به همین دلیل است که انگلیس و استرالیا هم طی توافقنامه ای خود را در فعالیتهای بنیاد ملی دموکراسی شریک کردهاند. بنیاد ملی دموکراسی تعیین میکند که کدام کشورها میبایست به عنوان هدف عملیاتهای این سازمان انتخاب شوند، سپس این هیئت با حمایت مالی و با استفاده از شرکای اجتماعی خود در جهت براندازی دولتهای هدف تلاش خواهد کرد و پس از آن نیز افرادی که به منافع آمریکا وابسته باشند، به قدرت خواهند رسید.
این بنیاد ابتدا برای مبارزه با کمونیسم بوجود آمد و پس از فروپاشی اتحادیه شوروی بنیاد ملی دموکراسی، به فالیت هایش ادامه داد. در حالی که بنیاد ملی دموکراسی تظاهر به تلاش برای ارتقای دموکراسی می کند در حقیقت کشورهای هدف را تحت کنترل و اطاعت خود در میآورد و منافع این کشورها را نیز به منافع طبقه حاکم آمریکا تغییر میداد. بنابراین بنیاد ملی دموکراسی متهم بحران های دمکراسی در سراسر جهان است زیرا این هیئت بطور دائم اقدام به تحریف مکانیزمهای بنیادی و یکسانسازی دمکراسی برای دولت مطلوب مورد نظرش میکرد.
چهار بنیاد عمده در آمریکا پیرو بنیاد ملی دمکراسی هستند که عبارتند از:
۱ـ مرکز آمریکایی اتحاد بینالمللی کارگران یا ACILS. این مرکز توسط جان جی سوینی اداره میشود که همزمان دبیرکل اتحادیه بازرگانی AFLC-CIOنیز میباشد
۲ـ مرکز بینالمللی اقتصاد آزاد یا CIPE به ریاست توماس جی دونهو که ریاست اتاق بازرگانی آمریکا را نیز به عهده دارد
۳ـ بنیاد بینالمللی جمهوریخواهان یا IRI که سناتور جان مککین در راس آن قرار دارد. کسی که طی انتخابات آمریکا در برابر اوباما شکست خورد و حامی اصلی کنگره جنگ جهانی علیه تروریسم است.
۴ـ بنیاد ملی دموکراتیک در امور بینالملل یا NDI که مادلین آلبرایت وزیر خارجه اسبق آمریکا، ریاست آن را بر عهده دارد
این سازمان در ایجاد رسانه های وابسته نیز نقش دارد و مدعی است که در ایجاد چندین رسانه مستقل (!) در عراق آزاد شده (!) نیز نقش داشته است. در راستای بهرهگیری بنیاد ملی دموکراسی از رسانهها، این سازمان نشریه ژورنال آو دموکراسی را نیز منتشر میکند که در سراسر جهان توزیع میشود، همچنین مجله انکوینترو (به معنی دیدار) نیز همانند مجموعهای از کتابها، بطور خاص برای کوبا منتشر میشود.
در بیستمین سالگرد بنیاد ملی دموکراسی، این سازمان ارزشیابی و بررسی را بر روی فعالیتهایش انجام داد که در نتیجه آن مشخص شد که NED بیش از 6000 جامعه و سازمان سیاسی در سراسر جهان را تحت هدایت و حمایت مالی خود دارد. جرج بوش نیز طی یک سخنرانی در 20 ژانویه 2004 از افزایش بودجه سازمان بنیاد ملی دمکراسی خبر داد و تأکید کرد که وظیفه جدید آن سازمان بر ارتقا و افزایش انتخاباتهای آزاد، تبادلات آزاد، آزادی مطبوعات و آزادی اتحادیه تجاری “در خاورمیانه” متمرکز خواهد بود.
آنطور که دکتر یدالله جوان توضیح می دهد جمهوری اسلامی ایران نیز یکی از کشورهای مورد نظر بنیاد ملی دمکراسی می باشد. با توجه به اینکه یکی از اهداف این بنیاد مهار بیداری اسلامی در جهان است، طی سالیان گذشته بیش از بیست پروژه از سوی NED در مورد ایران به اجرا درآمده است. برخی از پروژه های آنها در راستای جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران عبارت است از:
الف ـ تأسیس بنیاد خصوصی غیرانتفاعی در سال 1995 جهت ایجاد دمکراسی در ایران با پیگیری معیارهای جهانی حقوق بشر.
ب ـ تدوین لوایح آزادی و دمکراسی در ایران.
ج ـ جریان شناسی روشنفکری در ایران.
د ـ حقوق بشر، حقوق کارگران، اصناف و زنان در ایران.
دخالت سیاسی، نتیجه معکوس!
هوشنگ امیر احمدی در مصاحبه با رادیو فرانسه اهدای جایزه بنیاد ملی برای دمکراسی به جنبش سبز وحمایت آمریکا از جنبش مردم ایران را به نوعی دخالت در امور داخلی ایران میداند. وی اعتقاد دارد که این خط مشی جدید آمریکا یک اشتباه سیاسی بزرگ است.
وی معتقد است که هرچه بیشتر آمریکا از هر جنبشی در ایران حمایت کند، بهمان اندازه آن جنبش خرابتر و ضعیف ترخواهد شد. هوشنگ امیراحمدی میگوید که بنابراین این چرخش سیاسی آمریکا هیچ تأثیر مثبتی بر روی جنبش مردم ایران نخواهد داشت. اما تأثیر منفی آن درآمریکا کاملاً مشهود است. اگر در زمینه سیاست خارجی نسبت به ایران آمریکا تا کنون فرصت هایی وجود داشته، با این چرخش تمامی این فرصت ها از دست خواهند رفت.
Sorry. No data so far.