موسسه پژوهشی فورکاست آمریکا در گزارشی به روند صادرات و فروش تسلیحات در جهان پرداخت.
به روزسازی تسلیحاتی، پیشرفته سازی تجهیزات هوایی و توانمندیهای نیروی دریایی مهمترین زمینههای خرید سلاح کشورهای جنوب خلیج فارس تا سال ۲۰۱۶ خواهند بود.
دراین گزارش پیش بینی شده است هزینههای امنیتی و دفاعی در کشورهای جنوب خلیج فارس تا سال ۲۰۱۶ میلادی به رقم ۳۸۵ میلیارد دلار برسد.
پیش بینی میشود هزینههای دفاعی امنیتی اسرائیل نیز در پنج سال آینده به رقم ۷۷ میلیارد دلار برسد.
در نیمه دوم دهه گذشته، کشورهای خاورمیانه ۲۰ درصد از واردات سلاح جهان را به خود اختصاص دادند.
افزایش بهای نفت به حدود ۱۴۷ دلار برای هر بشکه در سال ۲۰۰۸ و افزایش نگرانیهای منطقه به دلیل وضعیت ایران از مهمترین دلایل خرید بالای تسلیحات در منطقه خلیج فارس در ۱۰ سال گذشته، عنوان شده است.
تلاش فرانسه برای فروش هواپیمای جنگنده رافائل به چند کشور خاورمیانه از جمله کویت، قطر و امارات و اقدامات انگلیس برای فروش هواپیماهای نظامی تایفون به کشورهای خاورمیانه از جمله مهمترین تلاشهای بازاریابی تسلیحاتی در خاورمیانه به شمار میرود.
در این گزارش به رشد خرید سلاح در منطقه خاورمیانه هم اشاره شده و آمده است: گرچه در سال گذشته، انقلابها، مهمترین خبر و اتفاق در کشورهای عربی بودهاند اما این کشورها و به ویژه در جنوب خلیج فارس همچنان به روند خرید سلاح ادامه میدهند که در این میان میتوان به عربستان سعودی و امارات اشاره کرد.
از جمله مهمترین معاملات تسلیحاتی منطقه خلیج فارس میتوان به موافقت شورای امنیت ملی آلمان با فروش تانکهایی از نوع لیپارد به عربستان سعودی و معامله بزرگ تسلیحاتی آمریکا با عربستان به ارزش ۶۰ میلیارد دلار در پاییز ۲۰۱۰ اشاره کرد.
خبرهای تایید نشدهای نیز درباره معامله تسلیحاتی ۲۰ میلیارد دلاری آمریکا با عربستان برای به روز سازی و پیشرفته سازی نیروی دریایی این کشور منتشر شده است.
Sorry. No data so far.