رضا حمیدی شب گذشته در اختتامیه بخش منطقهای ششمین جشنواره بین المللی شعر فجر در شیراز اظهار داشت: امسال با توجه به تاکیدات رئیس جمهوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تمرکز زدایی در اولویت برنامه ریزی ششمین جشنواره بینالمللی شعر فجر قرار گرفت و در همین راستا استانهای کشور بر اساس معیارهای زبان، فرهنگ، قومیت و همجواری به ۹ منطقه تقسیم بندی شدند.
وی با بیان اینکه جشنواره شعر فجر از کرمانشاه آغاز و در شیراز به پایان میرسید، گفت: بر اساس پیش بینیها قرار بود امسال ۷۵۰ فرصت شعر خوانی به شاعران مناطق و تهران اختصاص داده شود که با توجه به اقبال از این جشنواره، این فرصت به شعر خوانی ۸۴۰ شاعر ارتقا پیدا کرد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: همچنین در این دوره از جشنواره شعر فجر در حوزه بینالملل ۲۰ شاعر از ۱۴ کشور جهان از جمله پاکستان، دانمارک، چین، تاجکستان، کره جنوبی، افغانستان، ترکیه و تاجکستان در شهرهای شیراز و تهران به شعر خوانی پرداختند.
حمیدی گفت: از امسال برای نخستین بار دبیرخانه جشنواره شعر فجر با هدف تجمیع، سامان بخشی، شناسایی انجمنهای شعر و تعامل مستمر و مفید با شاعران کشور به صورت دائمی فعالیت خود را دنبال میکند.
وی تصریح کرد: این مهم به دلیل وجود برنامههای متنوع در بخش شعر کشور از جمله جشنواره بینالمللی شعر فجر، همایش شاعران ایران و جهان، کنگرههای شعر، برگزاری بزرگداشت شاعران و نشستهای با موضوع شعر که هر ساله در کشور برگزار میشود، تحقق یافت.
دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر گفت: در حاشیه دائمی شدن این دبیرخانه بانک اطلاعات شاعران کشور نیز تهیه شده است که در آیین اختتامیه شمین جشنواره شعر فجر رونمایی شده و در سایت قرار میگیرد.
حمیدی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: شعر در کشور ما وارداتی نیست؛ بلکه کشور ما در حوزه شعر و ادبیات از صادرکنندگان برتر جهان است که بیشتر کشورهای اروپایی، آسیایی و آمریکایی از شعر فارسی و شاعران فارسی از جمله حافظ، سعدی، خیام و فردوسی تاثیر پذیرفتهاند.
وی بیان داشت: این در حالی است که با توجه به جایگاه کشور در بخش شعر در جهان و و جود پتانسیل داخلی، متاسفانه نسبت به شعر در رسانههای کشور کم توجهی و کم عنایتی میشود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: کشور ما طلایه دار شعر و ادب بوده و هست و رهبر معظم انقلاب نیز از شعر به عنوان ثروت ملی یاد میکنند که این مهم میطلبد به شعر توجهی بیش از سایر بخشها صورت گیرد.
حمیدی همچین با ابراز گلایه از خانوادهها ادامه داد: متاسفانه امروز فرزندان ما بیشتر اوقات خود را با تلویزیون و کامپیوترها سپری میکنند که توجه به شعر و آیینهای سنتی خواندن شعرهای فارسی در خانوادهها کم رنگ شده است؛ بنابراین امیدواریم رسانهها بکوشند تا شعر خوانی در خانوادهها مورد توجه قرار گیرد و احیا شود تا فرهنگ و ادبیات ما همچنان پایدار بماند.
در ششمین جشنواره بین المللی شعر فجر که با حضور شاعران جهان و منطقه ۹ کشور شامل استانهای فارس، بوشهر، کهکیلویه و بویر احمد و خوزستان در شیراز برگزار شد، شاعران داخلی و خارجی به شعرخوانی پرداختند.
Sorry. No data so far.