تریبون مستضعفین- ۱۲ اسفندماه سال جاری انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. با نگاهی گذرا به جریانات و ائتلافات مختلف در انتخابات گذشته – بویژه در سالهای اخیر- نشان میدهد جریان موسوم به اصولگرایی همواره یک طرف رقابتهای انتخابات بوده و درطرف دیگر رقابتها، سایر جریانات سیاسی حضور داشتهاند اما یکی از ویژگیهای متمایز این دوره از انتخابات در مقایسه با سایر ادوار گذشته، رقابتی درون گفتمانی و حضور چندین لیست متفاوت از مدعیان اصولگرایی درعرصهی انتخابات است به طوریکه میتوان این انتخابات را رقابت بین اصولگرایان نامید.
در میان لیستهایی که در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی مدعی اصولگرایی هستند، دو جبهه متحد اصولگرایی و جبهه پایداری انقلاب اسلامی بیش از سایر لیستها با حواشی همراه بوده است.
از نکات قابل توجه در لیست هر دو جبهه میتوان به حضور نیروهای انقلاب و باصطلاح خودیها اشاره کرد که برخلاف ادوار گذشتهی انتخابات در یک لیست واحد جا نگرفتهاند و در این انتخابات قرار است در دو لیست مجزا به رقابت با یکدیگر بپردازند اما اینکه چرا جبهه متحد اصولگرایی و جبهه پایداری با وجود اشتراکات فراوان و پایبندی به اصول و آرمانهای انقلاب و شعارهای مشترک نتوانستند با یکدیگر وحدت سیاسی داشته باشند و یک لیست واحد دهند را میتوان در اختلافات آنان در ماجرای فتنه 88 جستجو کرد.
در این میان اعضای جبهه پایداری برخی از تصمیمگیران جبهه متحد اصولگرایی را به سکوت و انفعال در مقابل فتنهی بعد از انتخابات ریاستجمهوری 88 محکوم میکنند و معتقدند ساکتین فتنه صلاحیت گزینش نامزدها و حضور در لیست اصولگرایان و مجلس نهم را ندارند و از این رو از وحدت با آنان امتناع کردند.
سران جبهه پایداری از همان بدو تشکیل گروه موسوم به 8+7 با حضور برخی از افراد و دادن امتیاز نمایندگی به دو چهره سیاسی درتشکیل آن مخالف بودند و دلیل مخالفتشان را عدم وجود کارنامهی روشن آنها در ماجرای فتنه 88 عنوان میکردند و به همین دلیل حاضر به عضویت در این گروه نشدند.
از طرف دیگر نیز جبهه متحد اصولگرایی ضمن رد ادعای سکوت اعضای خود در ماجرای فتنه 88، جذب حداکثری و دفع حداقلی را یکی از اصول خود میداند و اعضای جبهه پایداری را به تنگ نظری سیاسی در قبال فتنه 88 محکوم میکند.
جبهه متحد اصولگرایی ادعاهای جبهه پایداری را صرفاً بهانهجوییهای سیاسی برای سهمخواهی بیشتر میداند و به همین دلیل حاضر به پذیرش خواستههای آنان نشد.
به هر حال فارغ از مزایا و معایب عدم ارائهی یک لیست واحد توسط اصولگرایان در این دوره از انتخابات، توجه به این نکته از طرف اعضای دو جبهه متحد اصولگرایان و پایداری انقلاب اسلامی مهم و ضروری است که بدانند اختلافات و خطکشیهای مطرح شده در این دو جبهه در ماههای اخیر و دفع و جذبهای صورت گرفته به بهانهی عملکرد افراد در فتنه 88، صرفاً ناشی از نظرات شخصی عدهای محدود از چهرههای سیاسی ذینفع درامر انتخابات بوده است چرا که قضای فتنه 88 و عکسالعمل افراد مختلف نسبت به آن قضایا برای مردم آنقدر شفاف و روشن است که به درستی و به راحتی میتوانند ساکتین فتنه را از تنگنظران سیاسی تشخیص دهند و حتی بدون توجه به لیستهای مطرح شده هم بهترین گزینهها را روانه مجلس نهم کنند.
بدیهی است نتایج انتخابات مجلس نهم، بار دیگر برتری بصیرت و هوشمندی آحاد مردم را نسبت به برخی چهرههای سیاسی نشان خواهد داد چرا که این مردم فارغ از منافع شخصی و زد و بندهای سیاسی بلکه صرفاً برای اعتلای کشورشان تصمیمگیری خواهند کرد و قطعاً به لیستی رأی خواهند داد که نه ساکتین فتنه در آن نقش داشته باشند و نه تنگ نظران سیاسی؛ به هرحال لیست پیروز انتخابات مجلس نهم «لیست سیاسیون» نخواهد بود بلکه «لیست مردم» خواهد بود.
Sorry. No data so far.