شنبه 25 فوریه 12 | 19:23

میز گرد دانشجویی «کدام جبهه؟ کدام گفتمان» برگزار شد

میزگرد دانشجویی “کدام جبهه؟ کد”ام گفتمان؟ با حضور نمایندگان چهار اتحادیه بزرگ دانشجویی در شام یکشنبه ۹۰/۱۱/۳۰ و به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد در سالن شهید منتظر قائم این دانشگاه برگزار شد.


میزگرد دانشجویی «کدام جبهه؟ کدام گفتمان؟» با حضور نمایندگان چهار اتحادیه بزرگ دانشجویی در شام یکشنبه ۳۰/۱۱/۹۰ و به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد در سالن شهید منتظر قائم این دانشگاه برگزار شد.

در این برنامه که از ساعت ۲۰: ۱۵ آغاز شد و تا ۲۲: ۴۵ ادامه داشت آقایان زعیم‌زاده (قائم مقام سیاسی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل) شمسایی (مسئول شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی)، محمد جعفرنژاد (دبیر تشکیلات جنبش عدالت خواه دانشجویی) و محمد پهلوان کاشی (دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان) حضور داشتند.

محمد پهلوان به عنوان آغاز کننده بحث، مقدمه‌ای از تاریخچه تشکیل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و برخی از مواضع این اتحادیه در انتخابات ۸۴ و ۸۸ بیان داشت.

وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد که ما تنها تشکلی هستیم که به صورت مصداقی در انتخابات وارد می‌شویم یعنی اگر در مورد کاندیدایی به جمع بندی برسیم صراحتاً از وی حمایت می‌کنیم برای نمونه از آقای احمدی‌نژاد در دور اول و دوم ریاست جمهوریشان حمایت کردیم. اما بعد از اینکه برخی تخلفات ایشان مشخص شد اعتراضات خود را به ایشان منتقل نمودیم.

پس از ایشان، دبیر تشکیلات جنبش عدالتخواه دانشجویی، محمد جعفر‌نژاد با بیان اینکه بیشتر از تشکل به فکر تفکر هستیم گفت: ما به اندازهٔ دیگر تشکل‌های حاضر دفتر و دستک نداریم،‌‌ همان چند دفتری هم که داریم روز به روزدر حال کم شدن هستند.

وی در ادامه افزود: در یک زمان در دنیا دو گفتمان مطرح شد: ۱-لیبرالیسم، ۲- کمونیسم. بعد‌ها فقط لیبرالیسم یکه تازی می‌کرد، درست در زمانی که می‌گفتند دین به درد نمی‌خورد، انقلاب اسلامی بوجود آمد. فلسفه تشکیل جنبش عدالت خواه این است که ما در حدود ۱۰ سال پیش احساس کردیم که ارزش‌ها کنار گذاشته شده است به همین دلیل وارد صحنه شدیم. در فضای کنونی مردم از جمله امور فرعی به حساب می‌آیند. به جای اینکه بیاییم شاخص‌ها را مطرح کنیم می‌گوییم که در مقابل جریان فتنه سکوت نکرده باشند ویا اینکه در مقابل جریان انحرافی موضع گیری کنند. در حال حاضر خیلی از افراد به خاطر این موضوعات کاندیدا شده‌اند.

دبیر تشکیلات جنبش عدالت خواه دانشجویی در بخش دیگری از سخنانش گفت: وقتی سطحی لیست بندی می‌کنیم کاندیدای اصلح بیرون نمی‌آید. این لیست‌ها روی اصول و ارزش‌ها بسته نمی‌شوند. بلکه ملاک لیست بندی‌ها‌‌ همان بحث صالح مقبول و اصلح نا‌مقبول است.

وی همچنین عنوان داشت: مردم باید هم رویکرد حمایتی و هم رویکرد نظارتی داشته باشند. متاسفانه در حال حاضر انتخابات برگزار می‌شود اما از فردای انتخابات نمایندگان دیگر کاری به کار مردم ندارند. ما تفکر راست و چپ را قبول نداریم و فقط از افرادی حمایت می‌کنیم که اهل خدمت به مردم باشند. تجربه نشان داده است سیاسیون برای از میدان به در کردن رقیب در اذهان عمومی از رقبا لولو درست می‌کنند. لذا در فضای کشور هیچ اعتقادی به تحزب نداریم و معتقدیم هم اکنون مسئله اصلی کشور مشکلات توده‌ها و عدم توجه به آنهاست.

زعیم‌زاده، نماینده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در آغاز صحبت‌هایش با اشاره به تاسیس اتحادیه در پی انحرافات بوجود آمده در دفتر تحکیم وحدت و قدمت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد گفت: تا به حال در هیچ انتخاباتی به طور مصداقی ورود نکرده‌ایم بلکه معتقدیم باید شاخص‌ها برای مردم بیان شود بعد از آن خود مردم می‌فه‌مند به چه کسی رای بدهند.

دبیر سیاسی سابق اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل افزود: به نظر من پیام اصلی انتخابات نهم این است که الفاظ اصول گرایی و اصلاح طلبی دیگر نمی‌توانند جواب گوی مردم باشند. به لحاظ سیاسی موج چهارم انقلاب را داریم.

وی همچنین بیان داشت: جریان چپ در اول انقلاب قائل به نظریه ولایت مطلقه فقیه آن هم به طور حداکثری بودند در عوض جریان راست ولایت فقیه حداقلی را مد نظر داشتند. بعد از رحلت حضرت امام، جریان راست دچار یک نوع انحصارگرایی شد. که ماهیت آن را در دانشگاه‌ها می‌شد مشاهده کرد؛ در‌‌ همان ایام بود که رهبری فرمودند خدا لعنت کند کسانی را که می‌خواهند دانشجویان ما سیاسی نباشند. در آن دوران هواداران این جریان با شعار «مخالف هاشمی مخالف رهبر است مخالف رهبری دشمن پیغمبر است» به استقبال مخالفان می‌رفتند. امروز ما باید دولت احمدی‌نژاد را در ادامه دولت‌های قبل بدانیم. رکودی که الآن در دانشگاه است به خاطر همین جریان معرفی شده است. رهبری گفتند که دانشجو تحلیل داشته باشد ولو غلط، ولی مسئولین فرهنگی دانشگاه‌ها امروز، می‌گویند دانشجو تحلیل نداشته باشد ولو صحیح!

در ادامه، زعیم‌زاده ابراز داشت: مجلس کویت جمهوری اسلامی است. واقعا بروید مجلس را ببینید مثلا در دوران ریاست آقای هاشمی نماینده‌ها با قیام و قعود ایشان مصوبات را به تصویب می‌رساندند. و در دوران حاضر هم آقای لاریجانی همین نقش را ایفا می‌کند و با اشاره سر نظراتش را به نمایندگان می‌فهماند.

شمسایی مسئول شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی با اشاره به نحوه تشکیل و تفکرات بسیج دانشجویی گفت: در سال ۶۷ دستور تاسیس بسیج دانشجویی از سوی امام خمینی (ره) صادر شد. در ۹۹ درصد دانشگاه‌ها ی کشور و بیش از ۱۹۰۰ دفتر داریم. اما هرگز نمی‌گوییم همه بسیجی‌ها مخلصند بلکه معتقدیم شاید تشکلی دیگر با نامی متفاوت نمایندهٔ تفکر بسیجی در دانشگاه‌ها باشد و برای تفکر بسیجی هیچ انحصاری قائل نیستیم.

وی در ادامه افزود: آقا فرمودند نوع نگاه‌تان جبهه‌ای باشد. دو جبهه سلطه و مقاومت در حال حاضر در جهان هستند. رهبری سلطه را آمریکا و رهبری مقامت را ایران به عهده دارد. جمهوری اسلامی به سرعت در حال حرکت به سمت ابرقدرت شدن است. اگر کشوری دارای قدرت هوشمند شد به سرعت پیشرفت می‌کند. و این مثل یک مثلث است که سه ضلع آن: قدرت نرم، قدرت سخت و تکنولوژی می‌باشند. که در تمام این عرصه‌ها جمهوری اسلامی در حال فعالیت است.

شمسایی مشارکت حداکثری را به عنوان یکی از راهبرد‌های بسیج دانشجویی عنوان کرد و گفت: آقای خاتمی گفته که ما دوست نداریم در انتخابات بیشتر از سی درصد مردم شرکت کنند تا یک تودهنی به نظام بزنیم. ما می‌خواهیم مردم حضور پررنگی در انتخابات داشته باشند تا توی دهن آقای خاتمی بزنیم. همچنین آقا فرمودند انتخابات نباید تبدیل به چالش امنیتی شود. اما جریان انحرافی مسئول پیگیری این قضیه است که انتخابات را به چالشی برای کشور تبدیل کند.

وی افزود: حجاریان در پاسخ به خاتمی برای آسیب‌شناسی جریان اصلاحات گفته که ما توانستیم یک بخشی از افکار عمومی در انتخابات ۸۸ را جذب کنیم اما [برای اثبات تقلب] مدرک نداشتیم. در فضای کنونی سفارتخانه‌ها ی اروپایی و اصلاح طلب‌ها تنها به فکر جمع اوری مدرک دال بر تقلب در انتخابات هستند تا چالش امنیتی بوجود بیاورند.

مسئول شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی در پایان بخش اول سخنانش گفت: مجلس باید آرمانگرا باشد.

ما نباید اثبات خود را در نفی دیگری ببینیم مثلا به فلانی بگوییم تو چرا در جریان فتنه این نظر را دادی و یا سکوت کردی؛ در حال حاضر کشور ما مسائلی مهم‌تر از دعوا‌های سیاسی دارد که باید به آن‌ها پرداخت.

در پایان دور اول صحبت‌ها، نمایندگان حاضر به سوالات مجری و دانشجویان پاسخ دادند.

پهلوان در پاسخ به این سوال که «اگر ما از شخص خاصی حمایت کنیم، یک نوع وابستگی بین ما و آن فرد ایجاد می‌شود؛ چگونه می‌توان بعد از حمایت کردن از کسی او را نقد کرد؟ این موضوع باعث توجیه پذیری و سوء استفاده‌های بعدی نمی‌شود؟» ابراز داشت: ما در صورتی که تشخیص دهیم گروهی خوب است از آن حمایت می‌کنیم. ولی با وجود نزدیکی انتخابات هنوز از شخص خاصی حمایت نکردیم. ما معتقدیم مطالبی که رهبری بیان می‌کنند تبیین و تا حدی اجرای آن بر عهده ماست.

در صورت جستجو کردن موضع ما می‌فهمید بیشترین نقد را نسبت به جریان انحرافی داشتیم. ولی فعلا در چند ماه اخیر حرفی از جریان انحرافی نمی‌زنیم چون یک بازی سیاسی است. اصلاح طلبان در این دوره کمتر حضور پیدا کره‌اند و اصلا شایستگی حضور نداشتند.

وی ادامه داد: فضا را نباید احساسی کرد باید نگاه را جبهه‌ای کنیم امسال با سال‌های دیگر خیلی فرق دارد الآن در حوزه اقتصاد اروپا و آمریکا بدبخت شده‌اند. در منطقه هم اوضاع خیلی فرق کرده است. تمام دیکتاتور‌ها سقوط کردند یا خواهند کرد. دشمن می‌بیند که ایران در حال تبدیل شدن به یک الگو است. انقلاب ما از مرحله تثبیت عبور کرده است. اما مشکلات اقتصادی و تحریم نفت و بانک مرکزی به مردم فشار می‌آورد و مسئولین باید همت کنند تا این مشکلات هم برطرف شود.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه «مگر شما چقدر در انتخابات تاثیر گذار هستید که لیست ارائه می‌دهید، و اینکه لیست دادن شما با یک معامله سیاسی چه تفاوتی دارد؟» عنوان داشت: اگر جریان دانشجویی یک برنامه ریزی صحیح انجام دهد خیلی می‌تواند موثر باشد. مثلا ما در سال ۸۲ جلسات متعددی گذاشتیم و حتی از دکتر احمدی‌نژاد دعوت کردیم. در دو دوره انتخابات ریاست جمهوری اولین اتحادیه‌ای بودیم که از احمدی‌نژاد حمایت کردیم و اولین اتحادیه‌ای بودیم که از دولت انتقاد کردیم.

در ادامه، مجری از جعفرنژاد پرسید: «شما که ادعای این را دارید که اصلا کاری به احزاب ندارید چه طور می‌خواهید با توده مردم مواجه شوید؟ (مثلا مرحوم مصدق در اوایل گفت مردم عادی رای ندهند، ولی وقتی که نمی‌توانست در مجلس طرحی را تصویب کند در بین همین مردم می‌رفت و خواست‌هایش را با آنان در میان می‌گذاشت؛ و سرانجام هم مجلس به انحلال کشیده شد.) بزرگ‌ترین خطری که با این تفکر بوجود می‌آید جامعه توده وار است. این ایرادات را چطور توجیه می‌کنید؟»

این فعال دانشجویی در پاسخ گفت: بحث حضور حداکثری پیش فرض ماست. یک روز باید برای انتخابات خون داد، یک روز رای داد و یک روز رای ساخت. نقد ما درونی است. و ما شهدا را فراموش نکرده‌ایم.

فضا حداقلی شده است. اگر نگاه‌ها این باشد که مردم نمی‌فه‌مند بله آن موقع نیاز به این تشکل‌ها و تحزب‌ها پیش می‌آید. امام و آقا دو کلید واژه دارند: ۱- اسلام و۲- مستضعفین و مردم. رابطه امام وامت بسیار قوی است. اگر حزب طرفدار مردم و قانون اساسی و امام و آقا باشد آن موقع حمایت می‌کنیم.

ما با حزب مخالف نیستیم ولی باید مبنا داشته باشد. حزبی که بر مبنای جریان فتنه و انحرافی تشکیل شود از بین می‌رود.

وحدت باید بر سر مبانی باشد نه بر سر تبانی. مدعیان وحدت چرا خودشان به نفع افراد اصلح کنار نمی‌روند. مگر حدیث از امام رضا (ع) نیست که اگر کسی مسند دار حکومت اسلامی باشد و بداند اصلح از آن هم هست و کنار نرود خائن به امت و رسول است؟ صالح مقبول باید به نفع اصلح غیر مقبول کنار برود.

زعیم‌زاده از اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در پاسخ به این پرسش که: «شما می‌گویید موضعی نداریم ولی به نظر می‌رسد رسانه‌های وابسته به شما از جبهه پایداری حمایت می‌کنند.» گفت:
رسانه‌های وابسته نداریم و مواضع صریح ما در سایت mostaghel.ir هست. من ادبیات اصلاح طلبی و اصولگرایی را قبول ندارم. ما باید شاخص‌ها را بگوییم. از این چپ و راست باید گذر کنیم اینکه کلاه برداری است. ما شاید لیست نفیی بدهیم یعنی بگوییم به این افراد رای ندهید. مسئله اصلی این است اگر حرف مردم را بگوییم آن‌ها مشارکت می‌کنند دیگر نیازی به جبهه سازی وجود ندارد. برای تحلیل باید از اخبار رو و واضح برای اطلاع رسانی استفاده کنیم و از اخبار زیر استفاده نکنیم. این به جامعه ما ضربه می‌زند.

زعیم‌زاده در ادامه ابراز داشت: اتحادیه جامعه در انتخابات ۸۴ اولین بار از آقای لاریجانی حمایت کرد و بعد از نصف روز آن را پس گرفت. در آن سال افراد مختلف اتحادیه جامعه اسلامی، هر کس به یکی از ستاد‌های انتخاباتی می‌رفت تا حمایتی جلب کند اما در این دوره یک نفر به همه ستاد‌ها می‌رود. اتحادیه جامعه از جبهه پایداری حمایت می‌کند در حالیکه شنیده می‌شود خود آقای پهلوان جزو شورای مرکزی جبههٔ بصیرت و بیداری اسلامی هستند. البته اگر چنین نیست لطفا تکذیب بفرمایند. این درشان جنبش دانشجویی نیست. جریان راست گرا نباید حاکم شود زیرا صریحا نمی‌خواهند رهبری را بردارند ولی ضربه می‌زنند. مثلا این جریان صریحا حرف رهبری را به رای می‌گذارند و در مجلس باعث وقف دانشگاه آزاد می‌شوند. البته این مسئله با بصیرت دانشجویان حل شد.

وی در ادامه افزود: جریان راست دوست دارد به هر طریقی وارد مجلس شود و قدرت را بدست بگیرد حتی اگر مشارکت به پنج درصد برسد.

شمسایی در پاسخ به سوال مجری که پرسید «بالاخره شما تشکل هستید یا سازمان؟» گفت: هم تشکل و هم سازمان. و هیچ توضیح اضافه‌ای نداد. وی همچنین در پاسخ به سوال یکی از حضار که پرسید «افراد بسیج هم در ستاد میرحسین موسوی بودند و هم در ستاد احمدی‌نژاد؛ بالاخره کدام طرفی هستید؟» عنوان کرد: از امام پرسیدند که چقدر احمدآقا را تایید می‌کنید؟ فرمودند: تا وقتی که اینجا نشسته است. ملاک حال فعلی افراد است. خود شما بگویید که ما کدام طرفی هستیم.

در پایان، پهلوان دبیر کل جامعه اسلامی دلیل حمایت اتحادیهٔ متبوعش از جبهه پایداری را چنین عنوان نمود:: آقای احمدی‌نژاد با ۱۱ روز خانه نشینی یک ضربه اساسی به حزب الهی‌ها زد. ما از آن زمان گوشزد کردیم که علمی که از دست احمدی‌نژاد افتاده است نباید به دست کسی بیفتد که مخالف آن بوده و آن را لگدمال می‌کند. زمانی که جبهه پایداری شکل گرفت خوشحال شدیم. وقتی که آقای مصباح آمدند هم اتحادیه جامعه اسلامی از آن حمایت کرد. ما فقط از تشکیل شدن آن حمایت کردیم و در حوزه شهرستان‌ها نقد‌های جدی به آن‌ها داریم. در مورد جبهه بصیرت تبلیغ است. من آن را رد کردم. اگر شرکت کردیم به معنای حمایت و عضویت نیست.

از نکات قابل توجه برنامه انتقادات شدید نمایندگان تشکل‌ها به صداو سیما بود به طوری که زعیم‌زاده در حالی که داشت در مورد جریان راست صحبت می‌کرد با اشاره به دوربین‌های صدا و سیما گفت برنامه را حتما قبل از ستایش پخش کنند و جعفر‌نژاد هم با اشاره به اینکه صداو سیما می‌تواند با پخش برخی برنامه‌های خاص مخاطب را به صد درصد افزایش دهد نسبت به تفکر آمار گرای صداو سیما انتقاداتی مطرح ساخت.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.