به گزارش تریبون مستضعفین بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران در آستانهی انتخابات نهمین دورهی مجلس شورای اسلامی ضمن بیانیهای با نقد فضای سیاستزده حاکم بر جبههبندیهای سیاسی به رئوس مشکلات حوزهی عدالت و سلامت از نگاه این تشکل اشاره کرد.
متن کامل این بیانیه که نسخهای از آن در اختیار تریبون مستضعفین قرار گرفته است در ادامه میآید:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
در روزهای نزدیک به انتخابات مجلس، شاهد تشکیل جبهه های انتخاباتی هستیم که هر کدام مواضعی را برای اثبات صلاحیت خود مطرح می کنند. متاسفانه در فضای سیاسی شکل گرفته، جبهه های مختلف بیش از آنکه به ارائه ی برنامه هایشان برای حل مسائل و مشکلات کشور در مجلس آینده بپردازند، به نزاع با هم و نفی و عیب جویی رو آوردند.
اعتقاد داریم که هر جبهه یا نامزد انتخابات مجلس باید به جای تکیه بر شعار های مبهم و بدیهی یا کلی گویی های فریبنده، ابتدا تحلیلی دقیق، منسجم و عمیق از مسائل کشور ارائه دهد و سپس راهکارهای مستدل خود برای حل آنها را برای افکار عمومی بیان نماید.
همانطور که مقام معظم رهبری(دام ظله) فرمودند:
«امروز پرداختن به کارهایى که به جنبههاى عملى زندگى مردم ارتباطى ندارد، یک کار مسرفانه است. اینکه بعضیها فضاى کشور را آنقدر سیاسى کنند که مسائل اصلى کشور تحتالشّعاع قرار گیرد، یک غفلت بزرگ است.» (11/2/81)
همچنین می توان اصلی ترین مسئله را در کلام رهبر معظم انقلاب(دام ظله) یافت آنجا که فرموده اند:
«خدمترسانى به مردم کار اصلى ماست و بیشترین کسانى که خدمت باید متوجه آنها شود، طبقهى محروم و مظلوم و مستضعف جامعهاند که محتاج خدمتند. ما باید این خدمت را به آنها برسانیم و خدمترسانى را تسهیل کنیم. این، خود یک قدم بزرگ در راه ایجاد عدالت اجتماعى است.» (17/6/84)
ما دانشجويان و فرزندان انقلاب اسلامي، اولويتهاي اصلي نظام را دغدغه اصلی خود دانسته و فارغ از حاشيهسازيهاي سياسي، در مسير دستيابي به آرمانهاي والاي امام و رهبر فرزانه انقلاب غفلت را جایز نمی دانیم و معتقدیم که برای یک نماینده ی مجلس علاوه بر اینکه لازم است صلاحیت های عمومی و مهمی همچون «تقوا و تعهد به اسلام و جمهوری اسلامی»، «مردمی و ساده زیست بودن»، «دوری از اسراف و اشرافی گری»، «عدالتخواهی» و «زمان شناسی و بصیرت» را داشته باشد، داشتن شناخت کافی از مشکلات کشور و توانایی رصد، نقد، برنامه ریزی، نظارت و ارزشیابی در جهت حل آنها نیز ضروری است.
با توجه به این نکات و اینکه نظام سلامت یکی از عرصه های حیاتی هر کشوری است و همه مردم را در برمی گیرد، بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، طی نشست های متعدد با کارشناسان نظام سلامت، برآن شد که به شناختی نسبی از مسائل اصلی این حوزه و ریشه های مشکلات مردم و دست اندرکاران نظام سلامت دست بیابد که مهمترین آنها در ذیل می آید:
۱- عدم تدوین مکانیزم اجرایی برای پیاده سازی قوانین مترقی برنامه پنجم توسعه در حوزه سلامت
(مثل قانون تفکیک مسئولان و پزشکان بخش خصوصی و دولتی، قانون نظام ارجاع و پزشک خانواده، قانون بیمه سلامت و …)
۲- ساختار معیوب وزارت بهداشت و ضعف شدید در نظارت بر مراکز درمانی اعم از خصوصی و دولتی
۳- عدم منع قانونی حضور ذی نفعان بخش خصوصی و تشکل های صنفی در مناسب حاکمیتی و سیاستگذاری
(از جمله قوه قضائیه و دادگاه های صنفی، مجلس و کمیسیون بهداشت، مدیریت وزارت بهداشت و بیمارستان های دولتی)
۴- عدم وجود قانون و سازمانی قدرتمند برای حمایت از حقوق بیماران و حفظ کرامت اسلامی – انسانی ایشان
۵- ضعف و ناکارآمدی بیمه های درمان و فشار هزینه های کمرشکن درمانی بر دوش مستضعفان
بسیج دانشجویی، با توجه به در پیش بودن انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی و نقش عظیم مجلس در جهت گیری سیاست ها و قوانین عرصه سلامت، از همه ی جبهه ها و نامزدهای انتخابات مجلس نهم می خواهد تا دیدگاه خود را در مورد مسائل نظام سلامت، اعم از موارد مطرح شده بیان نموده و برنامه های خود را برای حل آنها ارائه نمایند. این تشکل، در همین راستا بادعوت از جبهه ها و نامزدهای انتخابات مجلس از همه ی گرایش های سیاسی، بستری فراهم نموده است تا عموم مردم با تحلیل آنها از اوضاع فعلی نظام سلامت کشور و برنامه هایشان در این عرصه آشنا شوند. امیدواریم به یاری خداوند متعال بتوانیم قدمی، هرچند کوچک، در جهت کمک به انتخاب آگاهانه ملت شریف ایران برداریم. انشاالله در بيانيههاي بعدي، نتايج اين برنامهها را به اطلاع مردم عزيز ايران خواهيم رساند.
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران
Sorry. No data so far.