یکشنبه 26 فوریه 12 | 15:06
آخرین سخنرانی انتخاباتی دکتر حسن سبحانی

سبحانی: ناکارآمدی مجلس به انتخاب مردم بر می‌گردد

از دامن فقر و گرسنگی و بیکاری که باید در مجلس ساماندهی شود آسیب اجتماعی، طلاق، شلوغی دادگاه‌ها، عدم آرامش خانواده‌ها، فحشا، کودکان کار، اعتیاد به مواد مخدر، افزایش زندانی در زندان سر بر می‌آورند همه این‌ها معلول مجالس ناکارآمد است و من صادقانه عرض می‌کنم مسئولیت مجالس ناکارآمد به مردمی برمی گردد که در انتخابات مجلس به جای اینکه وکیل مجلس انتخاب بکنند عضو شورای شهر و ده انتخاب می‌کنند.


اشاره: متن زیر از نوار سخنرانی دکتر حسن سبحانی نماینده مجلس شورای اسلامی در ادوار ۵، ۶ و ۷ و داوطلب انتخابات مجلس هشتم پیاده شده است این سخنان در زمان تبلیغات انتخاباتی سال ۱۳۸۶ در مسجد جامع شهر دامغان ایراد شد.

بسم الله الرحمن الرحیم

رب ادخلنی مدخل الصدق و اخرجنی مخرج الصدق واجعلنی من لدنک سلطاناً نصیرا. بشارت بر بندگان خدا که مطالب را می‌شوند و بهترین آن را انتخاب می‌کنند.

نهضت امام برای برپایی حکومت اسلامی در سی سال گذشته در کشور ایران راه رشد و توسعه خود را پیمود و در جهان معاصر و دنیای اسلام عمیق شد و زمینه بسط انقلاب اسلامی را فراهم کرد. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران زمینه‌های اعتقادی نهضت امام را فراهم ساخت و این انقلاب را در خارج و در داخل کشور در بین همه انقلاب‌های معاصر ممتاز کرد. قانون اساسی تضمین گر نفی هرگونه استبداد فکری و اجتماعی و انحصار اقتصادی است و در راستای گسستن از سیستم استبدادی در سپردن سرنوشت مردم به دست خودشان به وجود آمده است.

قاعده مراجعه به آرای عمومی حکم می‌کند که برخلاف دوران قرون وسطی که مردم برای رسیدن به قدرت و حکومت با هم مبارزه می‌کردند از طریق انتخابات به رای اکثریت مردم تمکین کنند و هرکس که رای اکثریت را آورد از طرف همه مردم به احترام اکثریت، پذیرفته شود این قاعده‌ای است که امروز در همه کشورهای دمکراتیک جهان و از جمله در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد انتخاب براساس رای نسبی صورت می‌گیرد و استمرار این مهم در ایران از طریق مجلس شورای اسلامی عملیاتی می‌شود نمایندگان مجلس سوگند می‌خورند که پاسدار حریم اسلام باشند نگهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی باشند نگهبان مبانی جمهوری اسلامی باشند پایبند به استقلال و اعتلای کشور باشند و پایبند به حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم باشند و به همین دلیل امام راحل فرمود: مجلس در راس همه امور کشور است و مقام معظم رهبری در نامه‌ای که در روز اول افتتاح مجلس هفتم صادر فرمودند ۱۱ نکته را بیان کردند و گفتند مجلس اگر به این یازده نکته عمل کند منطقاً در راس امور قرار می‌گیرد این مجلس که تبلور اراده اکثریت ملت برای نفی استبداد و زور گویی و سلطه و سلطه پذیری است وظیفه دارد قانون وضع کند از جمله قوانین توسعه و قوانین بودجه را قوانین را تفسیر کند.

در تمام امور کشور تحقیق و تفحص کند عهدنامه‌ها، مقابله نامه‌ها قرارداد‌ها و موافقت نامه‌های بین المللی را تصویب کند اصلاحات جزیی در خطوط مرزی کشور را به شرط حفظ استقلال کشور تصویب کند در زمان جنگ محدودیت‌های اضطراری وضع کند گرفتن وام و کمک از خارج و به خارج را مجلس باید تصویب کند استخدام کار‌شناس خارجی در مواقع ضروری را باید مجلس اجازه بدهد حفظ بنا‌ها و اموال دولتی نفیس به عهده مجلس است رای اعتماد به وزیران در اختیار مجلس است سوال از وزیر و سوال از رئیس جمهور جزء وظیفه مجلس است استیضاح وزیر یا استیضاح هیات وزیران در اختیار مجلس است حتی یک سوم نمایندگان می‌توانند رئیس جمهور را که منتخب مستقیم مردم است اگر ایجاب کند استیضاح و در صورتی که دو سوم نمایندگان به استیضاح رای بدهند عدم کفایت رئیس جمهور را به مقام معظم رهبری جهت برکناری او اطلاع دهند این نمایندگان با این اختیارات قسم می‌خورند که از حقوق ملت و مصالح ملت دفاع بکنند حقوق ملت یعنی اینکه همه اقوام و همه قبایل ایران از حقوق مساوی برخوردارند.

همه زنان و مردان در حمایت یکسان قانون‌اند حقوق زن از طریق رشد شخصیت او، حمایت از مادران به خصوص در دوران بارداری و حضانت فرزاندانشان، حمایت از کودکان بی‌سرپرست، حمایت از بیمه خاص زنان بیوه و زنان سالخورده و زنان سرپرست خانوار را دنبال کند.از تعرض به حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل انسان‌ها جلوگیری بکند. تفتیش عقاید را ممنوع می‌دانیم و هیچ کس حق ندارد کسی را به جرم عقیده‌اش بازخواست کند. باید آزادی نشریات و مطبوعات را تا جایی که مخل به اسلام نباشد تضمین کرد. بازرسی نامه‌ها، نرساندن نامه‌های مردم، ضبط و افشای مکالمات تلفنی مردم سانسور و استراق سمع و تجسس در جان و مال مردم ممنوع است. احزاب جمعیت‌ها انجمن‌های سیاسی و صنفی باید آزاد باشند تا فعالیت کنند اجتماعات و راهپیمایی‌ها باید مطابق قانون آزاد باشد. زمینه‌های انتخاب شغل فراهم آوردن امکان اشتغال برای همه باید از مجلس عملیاتی شود. تامین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، از کارافتادگی، مراقبت‌های بهداشتی و درمانی جزو حقوق مردم است و نماینده قسم می‌خورد که باید آن را دنبال کند آموزش رایگان، تحصیلات عالی تا سر حد خودکفایی، حق داشتن مسکن متناسب برای هر ایرانی، ممنوعیت بازداشت مردم مگر به حکم قانون و اگر اتفاق افتاد ظرف ۲۴ ساعت باید تفهیم اتهام شود، ممنوعیت تبعید از محل اقامت قانونی مگر به حکم قانون. حق مراجعه به دادگاه برای کسانی که می‌خواهند احقاق حق بکنند و انتخاب وکیل برای آن‌ها اگر نتوانند وکیل انتخاب بکنند. اینکه باید مردم را صرفاً از طریق دادگاه و نه هیچ جای دیگر مجازات کرد و اینکه همه مردم بری هستند مگر اینکه ثابت شود جرمی را مرتکب شده‌اند ممنوعیت شکنجه حتی برای گرفتن اقرار، ممنوعیت هتک حرمت و حیثیت کسی که به حکم قانون دستگیر شده حتی اگر پای چوبه دار است و دارند می‌برند او را اعدام کنند کسی حق ندارد به متهمی که می‌خواهد اعدام شود توهین کند و یا او را شکنجه کند و حق تابعیت برای هر ایرانی.

این‌ها حقوق ملت است و این‌ها در وظایف مجلس شورای اسلامی است و نماینده مجلس باید این امور را برای کشور سر و سامان بدهد در کنار بقیه اموری که خدمتتان گفتم اگر این‌ها عمل بشود ملت آزاد است استقلال آزادی که در جمهوری اسلامی بیان شد یعنی انسان کرامت داشته باشد انسان آزاد باشد در چارچوب قوانین کار خودش را انجام بدهد حال سوال این است اگر مجلس شورای اسلامی دارای این همه وظایف است برای چه برخی از این مسائل و مشکلات در شهر‌ها و روستا‌ها و کشور ما وجود ندارد اگر مملکت این همه پول نفت را در ده دوازده سال گذشته داشته است چرا تورم، بیکاری، عدم نظارت کافی در ادارات، وضعیت بد کارگران دچار قراردادهای موقت کار، مشکلات آموزشی، درمانی، بعضاً رشوه و فساد اداری، وجود بانک‌های ربوی، خصوصی سازی‌های بی‌حاصلی که اموال ملت را در اختیار کسانی قرار می‌دهد که نباید قرار بگیرد وجود دارد؟ چرا علی رغم اینکه امام فرمود مجلس در راس امور است مجلس در راس امور قرار ندارد. چرا علی رغم اینکه ما این همه پول در کشور داریم زندگی مردم وضعیت مناسب تری پیدا نمی‌کند من این سوالات را به این صورت خدمت عزیزانی که هستید پاسخ می‌دهم که مجلس چون کارآمد تشکیل نمی‌شود نمی‌تواند از حقوق ملت دفاع کند و وکلای مجلس عمدتا از وظایف و حقوقی که از آن صحبت می‌کنند باخبر نیستند.

نمایندگان به حقوق ملت وقوف ندارند آنهایی که تبلیغات می‌کنند گویی اصلا قانون اساسی را نگاه نمی‌کنند. برای رفتن به یک چشم پزشک شما حتما به دندان پزشک مراجعه نمی‌کنید چطور ممکن است در انتخابات مجلس شورای اسلامی، به طبیعی‌ترین موضوع که دانستن وظیفه مجلس است عنایت نشود. کسانی که نمی‌دانند برای چه کاری به مجلس می‌روند در جلسات مجلس کم شرکت می‌کنند در کمیسیون‌ها حضور جدی ندارند یا در مجلس نیستند و یا اگر هستند بعضا بی‌حوصله هستند. به انجام تکالیفشان ساعی و جدی نیستند لذا وظایف مجلس روی زمین می‌ماند اجرایی نمی‌شود و یا حداقل ناقص اجرا می‌شود بدین ترتیب هم مجلس خالی و کار‌ها باقی می‌ماند و هم از طرف دیگر کسانی که عنوان نماینده ملت را گرفته‌اند حداکثر در نقش یک شهردار یا فرماندار یا عضو شورای شهر ظاهر می‌شوند.

راهکار چیست؟ راهکار این است که باید مجلسی مملو از نمایندگان آگاه به وظایف و آگاه به حقوق ملت تشکیل شود تا ثمره کار آن‌ها وقتی دست دولت و دست قوه قضاییه قرار گرفت بتواند مشکل مردم را حل بکند و چنین نباشد که مردم احساس کنند که در هر صورت رفتن به دادگاه بعضاً حق آن‌ها احقاق نمی‌شود اگر منشا که مجلس است درمان نشود همه این مشکلات که در شهر‌ها و روستا‌ها است باقی می‌ماند مشکلات شهر‌ها و روستا‌ها معلول است علت در مجلس است اگر علت را درمان نکنیم معلول درمان نمی‌شود اگر چهارتای آن را حل کنیم شش تای دیگر ظاهر می‌شود مشکلات مدام باز تولید می‌شود و خودش را استمرار می‌بخشد فقر تبعیض و فساد معلول همین شیوه تشکیل مجلس است نمایندگانی که مدام مجلس را ترک می‌کنند.برای مجلس مطالعه نمی‌کنند. وقتی به مجلس می‌آیند آماده نیستند به خاطر اینکه شب در بین راه و یا در هواپیما بوده‌اند مدارکی را که باید مطالعه کنند و رای بدهند و حتی رای بدهند که مثلا یک مفسد اعدام بشود و یا حبس ابد بشود را نخواندند. حداکثر چرت می‌زنند ۲۵۰ نفر در مجلس نشسته‌اند گاهی ۱۲۰ نفرشان حتی دکمه رأی را فشار نمی‌دهند. این ظلم به حقوق ملت است اما چرا این اتفاق افتاده است؟

عزیزان، مجلس که ناکارآمد شد مشکلات من و شما در اینجا باقی می‌ماند معلوم است که اگر مشکل داریم مجلس ناکارآمد است اما مجلس را کی انتخاب می‌کند مجلس نتیجه انتخاب شما است اگر مجلس ناکارآمد است به من و شما برمی گردد اگر کارآمد است هم به من و شما برمی گردد. اگر بگوییم چون ناکارآمد است بگذاریم همین طور بماند به آن معنی است که آنجایی که آب نشت می‌کند باقی می‌ماند این سقف را هر چی نقاشی کنید باز نم می‌زند مجلس را دریابید من از راه دوری صحبت نمی‌کنم. دوازده سال زیر سقف مجلس لحظه به لحظه ماندم و خون دل خوردم و دیدم کسانی بجای اینکه وکیل بشوند جای این بود که فرماندار بشوند. عضو شورای شهر بشوند رئیس اداره گاز بشوند اشتباهی آمدند، آمدند و کار کسانی را می‌کنند که بدین منظور پول می‌گیرند و فراموش کردند مجلس را که می‌باید در آنجا باشند.

از دامن فقر و گرسنگی و بیکاری که باید در مجلس ساماندهی شود آسیب اجتماعی، طلاق، شلوغی دادگاه‌ها، عدم آرامش خانواده‌ها، فحشا، کودکان کار، اعتیاد به مواد مخدر، افزایش زندانی در زندان سر بر می‌آورند همه این‌ها معلول مجالس ناکارآمد است و من صادقانه عرض می‌کنم مسئولیت مجالس ناکارآمد به مردمی برمی گردد که در انتخابات مجلس به جای اینکه وکیل مجلس انتخاب بکنند عضو شورای شهر و ده انتخاب می‌کنند. اما اگر مجلس به وظیفه خود عمل کند نتایج آن همه مشکلات را کم می‌کند.

در سال‌های گذشته این حقیر در مجموعه کارهایی که کردم قانون واگذاری خودرو به جانبازان بالای ۵۰ درصد را بعد از کلی آمد و رفت که مشکل بار مالی داشت نهایی کردم نتایج آن به همه ایران رسید و البته به دامغان و روستاهای دامغان هم رسید. افزایش مستمری خانواده‌های مورد حمایت دولت در سال ۸۳ را تصویب کردیم هر خانوار عضو کمیته امداد ۸ هزار تومان اگر یکنفری بود و ۱۸ هزار تومان اگر ۵ نفره بود مستمری می‌گرفت یعنی هر نفر ماهی ۳۶۰۰ تومان می‌شود هر روزی ۱۲۰ تومان، می‌شد یک تخم مرغ و نصف نان سنگک، من در مجلس رئیس کمیسیون برنامه و بودجه بودم از پول واردات بنزین کم کردیم و پول را آوردیم این خانواده‌هایی که ۵/۵ میلیون نفر بودند را به ۵۴ هزار تومان رساندیم هرچند کم اما بالاخره مشکلات مردمی کم شد. قانون کاهش بودجه خارج از شمول کار ما بود. سالی ۱۵۰۰ میلیارد تومان از بودجه کشور برای خرج خارج از شمول اختصاص می‌یافت، ما پیشنهاد کردیم ۱۵۰ میلیارد تومان بشود. این پول صرف اموری می‌شد که بعضاً حساب و کتاب نداشت. ما در بودجه سال ۸۴ پیشنهاد دادیم چهار هزار میلیارد تومان از هزینه‌های شرکت‌های دولتی که اسراف می‌شد کاهش پیدا کرد و به تبع آن ۱۰۰۰ میلیارد تومان یعنی ۲۵ درصد آن به مالیات کشور اضافه شد وقتی مالیات اضافه می‌شود یعنی جایگزین نفت می‌شود یعنی همه پروژه‌های عمرانی از محل این مالیات رونق می‌گیرد. در چند ماه گذشته پیشنهاد دادیم همانطور که مرد مستمری بگیر مشمول بیمه اجتماعی فوت می‌کند به ورثه او حقوقش منتقل می‌شود هیچ دلیلی ندارد که زنی که بیمه اجتماعی است و فوت می‌کند مستمری‌اش به ورثه‌اش منتقل نشود مجلس با ۱۷۰ رای این پیشنهاد را تصویب کرد. کارگران ساختمانی در سه ماه گذشته بیمه شدند یعنی کسانی که یک عمر کار می‌کردند و وقتی از کار می‌افتادند شاید به گدایی می‌افتادند می‌بینید این مجموعه وسیع در کشور تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی قرار می‌گیرند. طرح تثبیت ۹ قلم کالای انحصاری دولت یعنی بنزین و گازوییل و آب و فاضلاب و پست و مخابرات در سال ۸۴ محصول فکری ما بود و در آن سال از این بابت ۲ درصد تورم کاهش پیدا کرد متاسفانه کارهای دیگری شد که نقدینگی زیاد شد و لذا آثار مثبت آن دیده نشد.

اما درباره آنچه که در مجلس با آن مخالفت می‌شود باید بگویم جلوگیری از بعضی از تک روی‌ها است که آن هم مفید است دوستان عزیز نگویند که چرا با برنامه‌های دولت مخالفت می‌شود وکیل، وکیل الدوله نیست وکیل المله است باید بداند که منفعت کشور در چیست وزیر محترم آموزش و پرورش که در یک ماه گذشته برای اخذ رأی اعتماد به مجلس آمد پیشنهاد داده بود که اصل سی‌ام قانون اساسی که می‌گوید تحصیل در مدارس دولتی رایگان است را بنحوی لغو می‌کند ما مخالفت کردیم مخالفت ما باعث شد که رئیس جمهور این حرف را پس بگیرد وقتی پس گرفت منافع آن متوجه همه کشور می‌شود اما این‌ها که عرض کردم و اهمیتش را شما می‌بینید آیا بدین معناست که ما با حفظ وظایف درشهر‌ها و روستاهای خودمان دنبال اشتغال دنبال عمران و دنبال آبادانی نیستیم بدیهی است که هستیم ایفای وظایف مجلس به معنای عدم رسیدگی به امور شهرستان نیست ما همه زیربناهای مورد نیاز توسعه شهرستان را که وجود نداشت بحمدالله در فاصله‌ای که هست سر و سامان دادیم.

برای اینکه در یک مملکتی در یک شهری زمینه سرمایه گذاری فراهم شود احتیاج به آب، احتیاج به فاضلاب، احتیاج به نیروی انسانی و دانشگاه، احتیاج به گاز و برق، احتیاج به راه و راه آهن، احتیاج به مخابرات و ارتباطات دارد همه این‌ها خوشبختانه در دوازده سال گذشته با پیگیری نماینده شما و به وسیله دولت‌های جمهوری اسلامی عملیاتی شده و یا در حال عملیاتی شدن است. شرایط لازم برای سرمایه گذاری و اشتغال فراهم شده شرایط کافی می‌خواهد. سرمایه گذار بخش خصوصی را باید تشویق کرد که بیاید و کار کند البته به اینجا سخت‌تر می‌آیند علاوه بر این بیش از ۵۰ پروژه سرمایه گذاری مهم در شهرستان دامغان مطابق آنچه که منتشر کرده‌ایم در حال ساماندهی است.

معافیت مالیاتی که دولت جمهوری اسلامی به شهرستان دامغان داد مورد انتظار نمایندگان سایر شهر‌ها هم بود. نگویید که این معافیت مالیاتی انگ محرومیت را به دامغان زده است یا این محرومیت از حیث صنعتی است. ما در آموزش عالی، در قبولی در کنکور، در کاهش طلاق، در افزایش مناسبات دینی شهر بسیار پیشرفته‌ای هستیم ما از یک طرف می‌گوییم اشتغال نداریم بخش خصوصی نمی‌آید عرض می‌کنم باید انگیزه درست کنیم برای اینکه انگیزه درست کنیم از دولت درخواست کردیم که معافیت مالیاتی بدهد تا سرمایه گذار بیاید وقتی که سرمایه گذار می‌آوریم می‌گویند حالا محروم شده‌ایم بالاخره کدامش را باید باور کرد؟ آنچه که من خدمت شما عرض می‌کنم این است که سروران عزیز توسعه، زمان می‌طلبد ما زیربنا نداشتیم یا کم داشتیم و امروز بحمدالله نسبت زیادی از آن فراهم شده و ما می‌دانیم آینده این شهر آینده درخشانی است زیرا تمام اموری که برای سرمایه گذاری لازم بوده است را فراهم کرده‌ایم.

دوستان عزیز، انقلاب اسلامی آمد تا سیاست و اقتصاد را اخلاقی کند دینی کند شما در زیر سقف مسجد خدا کلام خدا را که گفت: «فبشر عبادی الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه» نمی‌خواهید بشنوید وقتی کسی نمی‌تواند بین ۱۰۰۰، ۲۰۰۰ نفر آدم حرف کسی را گوش کند و طبیعی‌ترین حق یک نماینده مجلس را که گفتگو با مردم است نادیده می‌گیرد چگونه می‌خواهد حقوق ۷۰ میلیون انسان را حفظ کند. ما می‌گوییم مردم آزاد و رشیدند با جو نمی‌شود نظر مردم را عوض کرد من ساده‌ترین حق خودم را دنبال می‌کنم خودم را عرضه می‌کنم، با رای شما کاری ندارم به هرکسی که دلتان خواست رای بدهید اما به رای اکثریت و به نظر مردم احترام بگذارید ولی کسانی هستند که به خاطر اینکه سبحانی انتخاب نشود که آن هم به سهم خودش قابل احترام است. زحمات نظام اسلامی را به خاطر مخالفت با من نادیده می‌گیرند. اینکه این نظام اسلامی در این سی سال این همه زحمت کشیده است را در این شهر و کشور به خاطر مخالفت با من نادیده نگیرید.

بگذارید اقتصاد ما و سیاست ما اسلامی باشد. بگذارید سیاست و اقتصاد ما مبتنی بر آرای دینی باشد. بگذارید برهان حاکم باشد نه شانتاژ. ما اهل پیروی از پیغمبری هستیم که فرمود حتی با کسانی که با شما با ناملایمت صحبت می‌کنند به سلامت صحبت کنید و ما این سنت حسنه را پیگیری خواهیم کرد. با پیگیری‌های فراوان اینجانب بیش از ۲۹۰ مورد کار عمرانی زیربنایی که در بروشور منتشر کرده‌ایم صورت گرفته است امروز در روستاهای بالای بیست خانوار، هر کس تلفن خواسته دارد. مجتمع‌های آب آشامیدنی روستایی ایجاد شده است من فقط یک مثال می‌زنم تا به حجم کار واقف شوید شما کافی است از آن فلکه‌ای که جلوی اداره امور مالیاتی است به طرف بالا بروید کمی بالا بروید مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که در این دوره ساخته شده فرهنگسرای شهید شاهچراغی با ۵۴۰۰ متر مربع در این دوره ساخته شده است دانشگاه علوم پایه با ۸۰۰۰ میلیون تومان در این دوره ساخته شد نه اینکه من ساختم دولت ساخته است. آن طرف‌تر می‌رویم پیشرفت‌های دانشگاه آزاد اسلامی را می‌بینید بالا‌تر می‌رویم بیمارستان ۱۶۰ تختوابی را بالا‌تر می‌رویم دانشکده بهداشت را بالا‌تر می‌رویم کمربندی جدید بصورت رفت و برگشت. بالا‌تر می‌رویم خط دوم جاده دامغان چشمه علی به فولاد محله. بالا‌تر می‌رویم سد شهید شاهچراغی آن طرف‌تر می‌رویم مرکز علمی کاربردی رسول اکرم را. زیر زمین خط لوله گاز به دیباج و کلاته را می‌بیید. این فقط یک مسیر است انصاف باید داشت و اما دوستان به پاسخ به چند سوال می‌پردازم.

بنده اسیر حرف حقم و معتقدم خداوند متعال نافذیت حرف حق را در ادراک مردم قرار خواهد داد. گفته می‌شود در شهرستان دامغان مدیران بومی حضور ندارند من خدمت شما عرض می‌کنم خواهران و برادران عزیز؛ مطابق آمار ۶۵ درصد روسای ادارات دامغانی هستند بگذرید و نشنوید کلام بعضی‌ها را که می‌خواستند افراد مورد نظر خودشان را رئیس ادارات کنند و چون رابطه‌ای می‌خواستند من موافقت نکردم. من لازم باشد کسانی را که به خاطر رسیدن به قدرت با مخالفت من مواجه شدند و امروز در حالی که ۶۵ درصد روسای ادارات این شهر بومی هستند می‌گویند امور ما دست دیگران است افشاء می‌کنم. می‌گویند بودجه ملی جذب نمی‌شود بودجه ملی نه در اختیار استان نه در اختیار شهرستان است. راه تهران به مشهد ملی است هم از استان تهران هم از استان سمنان و هم از استان خراسان می‌گذرد از هر شهری که می‌گذرد آسفالت می‌کنند اینجا که دیگر نمی‌گویند وقتی به دامغان رسید هفت کیلومترش را مثلاٌ خالی نگه دارید و آسفالت نکنید. این راه سراسری انجام می‌شود اما بودجه شهرستان، بودجه شهرستان بر اساس جمعیت، خاک و محرومیت تقسیم می‌شود کامپیو‌تر حساب می‌کند ما ۵/۱۴ درصد جمعیت را داریم و حدود ۱۹ درصد بودجه استان را در دامغان هزینه می‌کنیم هیچ پولی بر نمی‌گردد زیرا آن اندازه که نیاز هست معمولاٌ پول به اندازه نیاز داده نمی‌شود اگر استثنائاً در جائی (صادقانه عرض می‌کنم) یک موردی اتفاق بیافتد مثلا مربوط به این صورت است که در یک سالی راه سازی می‌خواهد بشود برف و باران شده راه در کوهستان بوده پول دیر آمده دی ماه و بهمن ماه شده خرج پول در یخ بندان اتلاف منابع است ممکن است این پول به سال آینده منتقل بشود که این هم عین عقل و درایت است گفته می‌شود ما امکانات تفریحی نداریم بنده هم معترض‌تر از شما هستم سروران عزیز! شما شورای شهر انتخاب می‌کنید شما شهردار انتخاب می‌کنید آن‌ها باید به این امور مطابق بودجه خودشان بپردازند.

آخر این چه انتظاری است که وقتی دو نفر در خانه با هم دعوا می‌کنند به نماینده برمی گردانید. راننده در جاده بد رانندگی می‌کند تقصیر نماینده می‌دانید. حقوق مردم کم است و به نیازشان نمی‌رسد تقصیر نماینده است جنگ با امریکا هم به عهده نماینده است آخر باید انصاف داشت چطور شما از دندان پزشک انتظار دارید مهندسی بکند شما چطور از چشم پزشک انتظار دارید رفتگری بکند چطور از رفتگر شریف انتظار دارید که کار دیگری بکند امور باید در جای خودش باشد اگر قرار باشد لیست کاستی‌ها را اعلام بکنید من از همه شما لیست کاستی‌ها را بهتر دارم. اما مملکت ضمن اینکه بودجه دارد، حساب و کتاب هم دارد. مطابق جمعیت و وسعت بودجه می‌دهند وقتی یک استانی ۶۰۰ هزار جمعیت بیشتر ندارد و اسلام شهر به عنوان یک شهرک اطراف تهران بیش از ۶۰۰ هزار جمعیت دارد بدیهی است که این استان متناسب با امکانات خودش اعتبار دریافت می‌کند و آن شهرستان هم متناسب با خودش. در هر حال وضع این استان در بین استان‌های دیگر خوب است نکته دیگری که می‌خواهم به آن اشاره کنم این است که سروران عزیز باید هر شهر را با گذشته خودش مقایسه کرد مقایسه ما با سمنان و شاهرود مع الفارق است.

آن‌ها از ما به دلایلی توسعه یافته ترند ما از گرمسار توسعه یافته تریم سمنان البته از تهران توسعه نیافته‌تر است تهران هم از پاریس توسعه نیافته‌تر است شهر‌ها ماهیت خودشان را دارند باید ببینیم آنچه را که به ما داده‌اند آیا خوب از آن استفاده کرده‌ایم یا نکرده‌ایم متناسب با آن بالا آمده‌ایم یا نیامده‌ایم. ما یک شهری هستیم که مطابق سرشماری سال ۷۵ جمعیت ما ۷۸۷۵۸ نفر بوده. ده سال بعد سرشماری کرده‌اند ۸۴۶۶۳ نفر شده است. علیرغم این جمعیت، بیشتر از دولت پول می‌گیریم. اما ملاحظاتی که توصیه می‌کنم سروران عزیز به آن توجه کنند این است ما به دنبال کار شهرستان و به دنبال سرمایه گذاری در شهرستان بودیم و هستیم و لحظه‌ای مسائل شهرستان دامغان را‌‌ رها نکرده‌ایم. من از دولت‌های جمهوری اسلامی که در دامغان فعالیت کرده‌اند تشکر می‌کنم. من هم مثل شما از بعضی از امور شهرستان گلایه دارم. برخی‌ها کارشان را کمتر انجام می‌دهند من هم به آن‌ها تذکر می‌دهم نظارت می‌کنم. باید مسئولین استان، فرمانداری و استانداری هم این کار را بکنند. برادران عزیز! نماینده‌ای می‌تواند امور شهرستان خود را به خوبی انجام بدهد که در مجلس موفق باشد اگر قرار است وزیران و معاونان وزیر به امور یک شهری بیشتر توجه کنند اول نگاه می‌کنند ببینند نماینده آنان در مجلس چه کاره است؟ اگر نماینده آن‌ها نفوذ کلام و قدرت مجلسی‌اش طوری بود که اگر طرحی مطرح شد و یا لایحه‌ای مطرح شد موافقت یا مخالفت او ۷۰ تا ۸۰ نفر نماینده را دچار ریزش یا رویش کرد آن وزیر هم حساب خودش را می‌داند اما نماینده‌ای که نداند فرق یکی با دو تا چیست فقط خودش باشد، نفوذ کلام نداشته باشد، وزیر هم به او توجه نمی‌کند. بسیاری از وزرا به من گفته‌اند و به معاونانشان توصیه می‌کنند که امور شهرستان دامغان را بیشتر رسیدگی بکنید تا نماینده آن‌ها کار مجلسی‌اش را بهتر انجام دهد بنابراین اگر شهر آباد می‌خواهید وکیل انتخاب کنید من نمی‌گویم من را انتخاب کنید وکیل انتخاب کنید اگر وکیل داشتید شهرتان آباد‌تر است وکیل نداشتید نماینده‌تان پادویی می‌شود که از این اتاق به آن اتاق می‌رود، تحویلش هم نخواهند گرفت.

دوستان عزیز به رای اکثریت احترام بگذارید! ما سی سال در سی انتخابات شرکت کردیم، این همه آدم انتخاب شده‌اند. چرا بعضی از شما‌ها از نظر اکثریت می‌ترسید؟ ما باید به رای مردم احترام بگذاریم. رای مردم در عمل باید مورد احترام باشد نمی‌شود گفت اگر مردم به ما رای دادند خوبند و اگر ما را نپسندیدند چیز بدی است. این چه وضعی است که بنده با اکثریت ۴۱ درصدی به مجلس هفتم رفتم اما هر موقعی آمدم اینجا نماز بخوانم هر موقعی که آمدم گزارش بدهم یک نفر دو نفر یا چند نفر آمدند و به مردم دامغان از طریق من توهین کردند. من این حرف را به کجا ببرم؟ من از شما مردم صبور عذرخواهی می‌کنم. شما به خاطر اینکه به من رای داده‌اید مورد بی‌حرمتی کسانی قرار گرفتید که رای نداده بودند. باید به رای مردم احترام بگذارید. به خدمتگزاران مردم تهمت نزنید. افترا نزنید غیبت نکنید این‌ها مواردی است که قرآن گفته است. شما نماز می‌خوانید، به جماعت اقتدا می‌کنید، به معاد اعتقاد دارید، اگر شما کسی را نمی‌پسندید حقتان است بروید فعالیت تبلیغاتی کنید. مردم را اقناع بکنید به کاندیدای موردنظرتان رای بدهند همه ما روی چشممان احترام می‌گذاریم ولی چرا گناه می‌کنید چرا دیگران را به گناه می‌اندازید ما آمده‌ایم که مسلمان زندگی کنیم ما نیامده‌ایم به قدرت برسیم و به خاطر قدرت اسلام را زیر پا بگذاریم ما گفتیم می‌خواهیم سیاستمان اسلامی بشود اقتصادمان اسلامی بشود این مطالب کجا رفت؟ مردم! قانون گذار انتخاب کنید این هفته زمان انتخاب نماینده مجلس شورای اسلامی است نه نمایندگان عضو شورای شهر.

کسانی که می‌خواهند عضو شوای شهر بشوند بفرمایند در موقعی که انتخابات شورای شهر است تشریف بیاورند صحبت کنند! مردم اگر خواستند آن‌ها را انتخاب می‌کنند. این قانون اساسی است این خون بهای شهیدان ماست اگر به آن هم کم توجهی می‌کنید، این ولیّ فقیه است که می‌گوید شأن مجلس قانون گذاری است. سروران عزیز! هیچ فردی حتی آقای رئیس جمهور که رئیس اجرایی کشور است نمی‌تواند در کوتاه مدت همه مشکلات کشور را حل بکند. ریز کردن مشکلات چاره ساز نیست. باید از هر کس مطابق امکانات کشور درخواست داشت. هیچ نماینده‌ای به تنهایی قادر به حل مشکلات بیکاری و امور دیگر نیست، مگر سرمایه گذاران، دولت، بانک‌ها و امور دیگر همکاری بکنند. من برای چهارمین بار آمده‌ام تا تجربه خودم را در قانون گذاری از ملت ایران دریغ نکنم. من در مجلس قانون گذاری به تنهایی در صندلی خودم می‌نشستم و برای ریاست مجلس کاندیدا می‌شدم اکثریت ۲۳۰ نفری مجلس جناب آقای دکتر حداد عادل رئیس محترم مجلس را کاندیدا می‌کرد من یک نفری خودم، خودم را کاندیدا می‌کردم ۱۰۰ رای من می‌آوردم ۱۵۰ رای آن ۲۳۰ نفر می‌آوردند. دلیل این بود که در کار قانون گذاری دقت کرده بودم. من نمی‌خواهم شانه خودم را از زیر بار خدمت به ملتی که شهیدانش رفتند جانبازانش در آسایشگاه‌ها دارند زجر می‌کشند مردمش دچار تورم و بیکاری هستند خالی کنم. اما اگر مردمی تشخیص دادند کار دیگری کنند روی قلب خودم می‌گذارم و می‌پذیرم. من نمی‌خواهم عافیت طلب باشم. در مجالس کشورهای پیشرفته این طور است که وکلا و سناتور‌ها بیست سال، سی سال تجربه دارند. کسی که در قانون گذاری وارد می‌شود مثل یک جراح حاذقی است که یاد گرفته چطور جراحی بکند. این کار صفر کیلومتری‌ها نیست. هر چه قدر حاذق‌تر باشد مبرز‌تر وارد کار قانون گذاری می‌شود. من امتنان شما را دارم. سه دوره نماینده شما بودم، تا قیام قیامت از این جواهر کمیاب که به من دادید پاسداری می‌کنم. من تلاش کردم نام مردمی را که به من رای دادند در کشور بزرگ کنم. تا عمر دارم چه نماینده باشم و چه نباشم با منافع کسانی که اهل زورگویی هستند با ستم با استبداد با فقر و با تبعیض مبارزه می‌کنم. من عزت دامغان را برای ایران حفظ می‌کنم. شما مقاومان در مقابل فشارهای مختلف! این تازگی ندارد دوره اول که آمدم دائم گفتند ایشان ضد ولایت فقیه است!

دوره دوم که آمدم گفتند ایشان ولایت فقیه‌اش خیلی پر رنگ است! دوره سوم که آمدم گفتند برای دامغان کاری نکرده است! دوره چهارم که آمدم دیدم که می‌گویند چرا جا را برای دیگران تنگ کرده است! مردم در مقابل این امواج وسیع تهمت و غیبت و ناروا مقاومت کردند و در سکوت خودشان و در دلهایی که حرفشان را کتمان کردند و نگفتند، آنچنان کردند که دلشان می‌خواست. ما به آن احترام می‌گذاریم. برای عمران و آبادانی افق بلند مدت را باید نگاه کرد زیربنا‌ها را آماده کرده‌ایم. ما امید خیلی زیادی به آینده داریم. صبور باشید ما تا به حال خیلی خوب آمده‌ایم زیربنا‌هایمان را ساخته‌ایم. برادران از میانه راه برنگردید. چشم نگران یک ملت و کشوری متوجه شماست. نگذارید کسانی موجب شوند که بعداً گفته شود؛ دامغان الگوی نمایندگی ملت را منزوی کرد. شما را به اخلاق به متانت به عدالت به تقوای نظری و عملی فرا می‌خوانم. نگذارید ظلمی که در حق علی (ع) آن عدالت مجسم رفت که وقتی در محراب مسجد کوفه ضربت خورد کسانی گفتند مگر علی نماز هم می‌خواند در مورد خدمتگزارتان به اینصورت تکرار شود (کسی که خاک پای آن بزرگ هم نیست) که بگویند دامغانی‌ها در انتخابات مجلس به جای انتخاب وکیل مجلس، عضو شورای شهر انتخاب کردند. نگذارید بگویند دامغانی‌ها منفعت ملی را فدای منفعت‌های شهری کردند و من امیدوارم هرگز این اتفاق نیافتد.

زنده باد نظام جمهوری اسلامی. زنده باد ایران. زنده باد ملت مسلمان ایران. آباد و پر رونق و جاویدان باد شهر دامغان و دامغان تاریخی.

والسلام علیکم و رحمت ا… و برکاته.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.