دوشنبه 27 فوریه 12 | 10:43

بیانیه مجمع مطالبه مردمی مشهد در خصوص نامزدهای اصلح

مجمع مطالبه مردمي مشهد مقدس بر اساس معيارهاي فوق، از دكتر حسين زاده بحريني حمايت كرده و در مرتبه بعد دكتر غلامحسين صاحبي و مهندس حاج خليل موحدي را شايسته راهيابي به مجلس مي داند. همچنين در اولويت بعد، مهندسي بني هاشمي، حجت الاسلام پژمانفر و دكتر قاضي زاده را معرفي مي نمايد.


دومین بیانیه مجمع مطالبه مردمی مشهد مقدس درخصوص انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، شیوه شناسایی نامزد‌ها و معرفی نامزدهای اصلح

بسم الله الرحمن الرحیم
«تلک الدار الآخره، نجعل‌ها للذین لایریدون علوّاً فی الارض و لا فساداً، و العاقبه للمتقین»: خانه آخرت را برای کسانی قرار داده‌ایم که نه در زمین برتری جویی می‌کنند و نه فسادی دنبال می‌کنند. و عاقبت از آنِ پرهیزگاران است. (قرآن کریم، قصص، ۸۳)
سعی کنید مثل مرحوم مدرس را انتخاب کنید. (امام خمینی، صحیفه نور، ج ۱۸، ص ۱۹۸)
اگر چنان‌چه نامزد‌ها به مراکز ثروت و قدرت متصل شوند، کار خراب می‌شود. (مقام معظم رهبری، ۱۹ دی ۱۳۹۰)

مبانی انتخاب

مجمع مطالبه مردمی مشهد مقدس، در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز همچون ادوار گذشته با رویکرد اصلاح فرهنگ انتخاباتی و ترویج فضای «انتخاب آگاهانه، مردمی و انقلابی» با تکیه به مبانی دینی وارد عرصه شد. مجمع مطالبه که رسالت اصلی خود را تبدیل آرمان‌های انقلاب به مطالبه افکار عمومی می‌داند، معتقد بوده و هست که هر انتخابات، فرصتی ناب برای رشد جامعه بوسیله مطرح کردن ارزشهای اجتماعی اسلام، آرمان‌های انقلاب، و نیازهای حقیقی مردم در فضای زنده انتخاباتی است. از همین رو مجمع مطالبه مردمی با موضعی نقادانه نسبت به التهابات سیاسی و لیستی و با دغدغهٔ «نقد فضای سیاست‌زده موجود»، «رجوع به کار‌شناسان دلسوز و دین‌دار»، «ترویج شایسته‌گرایی و رأی به اصلح»، و «آگاهی‌بخشی نسبت به نیاز‌ها و موقعیت حقیقی کشور» پا به عرصه این انتخابات گذاشت.

بر همین اساس، مجمع مطالبه مدت‌ها پیش از آغاز انتخابات، به بررسی و نقد وضعیت موجود و تبیین وضعیت مطلوب انتخاباتی پرداخت که اولین نتیجهٔ آن، تدوین منشور «انتخاب آگاهانه» به مثابه نگرش‌ها وسیاست‌های این مجموعه برای ورود به عرصه انتخابات بود؛ منشوری که هرچند در فضای سیاست زده، لیست زده و تهران زده امروز رسانه‌ها و جریان‌های سیاسی دیده نشد اما با استقبال فعالان مردمی در مشهد و حتی برخی دیگر از شهرهای کوچک و بزرگ در سراسر کشور مواجه شد. در فصل دهمین و آخرین فصل همین منشور، درباره روش رجوع به نامزدهای انتخاباتی و ارزیابی و معرفی آنان، تاکید شده بود که:

– مجمع به دنبال رصد و کشف چهره‌های توانمند و متعهد و معرفی آنان به فضای سیاسی بوده و نه فقط گزینش از میان کسانی که از غربال نامرئی فضای آفت‌زده سیاسی گذشته‌اند و نامشان مطرح است.
– مجمع معتقد است اگر شایستگان و چهره‌های توانمند، حضور به موقع نیابند و تشخیص تکلیف شرعی خود را موکول به روزهای نزدیک به انتخابات کنند، و گروه‌های مردمی نیز وظیفهٔ خود مبنی بر دعوت و معرفی چهره‌های اصلح را در زمان مناسب انجام ندهند افراد ناشایسته و فرومایه زمینه‌های حضور و مقبولیت خود را فراهم کرده و فضای خواص و عوام جامعه را با حضور زودهنگام خود گردآلود می‌کنند.
– ارائهٔ لیست انتخاباتی، «هدف» مجمع نیست؛ بلکه مجمع این کار را یک کار فرعی در کنار وظیفه اصلی خود که‌‌ همان ترویج نگاه صحیح به انتخابات است می‌داند.
– یقیناً هیچ کس بی‌نیاز از مشورت گیری نیست، اما مشورت باید برای «تشخیص مصادیق بر اساس معیارهای آگاهانه» باشد و نه رفع تکلیف، بدون توجه به اینکه چه کسی و با چه معیارهایی طرف مشورت قرار گرفته است. از همین روست که مجمع مطالبه مردمی نیز به هیچ وجه حاضر نیست فهرست خود را بدون اتکا به دلایل و معیارهای شفاف ارائه کند.
– مجمع، معرفی شایستگان با روش‌های شایسته را، مساوی ترویج اصل شایستگی و شایسته سالاری دانسته و معتقد است اکتفا به خوب‌ها به جای انتخاب خوب‌ترین‌ها (ه‌مان اصل غلط «صالح مقبول به جای اصلح نامقبول») تفریط و طرد «بهترین‌های موجود» به خاطر نقاط ضعفشان، افراط به حساب می‌آید. باید با جستجو میان گزینه‌های موجود، بهترین‌های موجود را بدون هیچ ملاحظه‌ای شناسایی و انتخاب کرد.
– ارائه هر فهرستی، باید مستند به صلاحیت‌های افراد بوده و در اولویت‌بندی افراد هم صداقت و دقت لازم به عمل آید.
– مجمع معتقد است هیچ کاندیدای اصلحی معصوم از خطا و گناه نیست و باید هر فرد انتخاب شده، مستمراً تحت نظارت و مطالبه عمومی قرار گیرد. بنابراین مشی مجمع دربرابر کاندیداهای مورد قبول خود نیز مشی منتقدانه و نظارتی بوده و خواهد بود.

اقدامات مجمع مطالبه
پس از تدوین نگرش‌ها و سیاست‌های انتخاباتی مجمع مطالبه مردمی، این مجموعه فعالیت‌های خود را در چند بعد آغاز کرد:
الف) انتشار محصولات فرهنگی پیرامون انتخابات (جزوه انتخاب آگاهانه، نشریه انتخاباتی مطالبه، تراکت خاطرات نمایندگان الگو و رهنمودهای رهبر انقلاب و…)
ب) انتشار بیانیه‌ اول در خصوص آسیب‌شناسی فضای موجود سیاسی، معیارهای اصلح، و دعوت از ۲۴ چهره مستقل و کاردان و متعهد برای حضور در عرصه کاندیداتوری.
ج) برگزاری سلسله جلسات «انتخابات آگاهانه» در مسجد صنعتگران (سخنرانی وحید جلیلی درباره فرصت انتخابات و جمهوریت اسلامی، سخنرانی حجت‌الاسلام نظافت درباره اصلح از منظر منابع دینی، سخنرانی حاج سعید قاسمی درباره انتخابات در پازل بیداری اسلامی)
د) برگزاری نشست‌هایی با علما و اساتید حوزه و دانشگاه مشهد درخصوص مبانی انتخاب آگاهانه (دیدار با آیت‌الله علم‌الهدی امام جمعه محترم مشهد، استاد حاج حیدر رحیم‌پور ازغدی، حجت‌الاسلام مرویان حسینی، حجت‌الاسلام دکتر مهدوی‌مهر، دکتر هادی وکیلی).
هـ) و نهایتاً نشست با نامزدهای احتمالی در ایام نزدیک به انتخابات. در این نشست‌ها چهره‌های متعددی که ابتدائاً در فضای سیاسی مشهد ناشناخته بودند نیز دعوت شده و بر اساس معیارهای مورد نظر امام و رهبری در تعیین اصلح، مورد بررسی قرار گرفتند. طبیعتاً این بررسی در مورد تمامی کاندیدا‌ها انجام نشد، بلکه به میزان وسع و توان مجمع و پس از فراخوان مجمع از خواص مرتبط و نیز عموم مردم مشهد برای معرفی نامزدهای شایسته، صورت گرفت. در این بررسی‌ها، به جای ملاک‌های رایج همچون عناوین پرطمطراق، تأییدشدن از سوی جناح‌ها، مقبولیت اولیه، ادعاهای گزاف و… ملاک اساسی، توجه نظری و عملی به معیار‌ها و احتراز از خط قرمزهای حساسی بود که بر اساس مبانی دینی و رهنمودهای رهبر انقلاب تعیین شده بود. همچنین مجمع مطالبه به ادعاهای مطرح شده در جلسات اکتفا نکرده و توان خود برای تحقیق دقیق‌تر از سابقه و عملکرد حقیقی نامزد‌ها و بررسی صحت و سقم اتهاماتی که علیه افراد مزبور، شایع بوده را نیز به کار گرفت.
ذکر این نکته لازم است که متأسفانه بسیاری از کسانی که در شأن نمایندگی مردم مشهد و کلات و در تراز حضور در مجلس شورای اسلامی هستند در مرحله ثبت‌نام وارد نشدند. ما ضمن گلایه از شایستگانی که فضای سیاسی را به فرومایگان واگذار کرده و انتخاب را برای نیروهای انقلابی و دغدغه‌مند سخت کرده‌اند، یکی از بزرگ‌ترین مقصر‌ها و عوامل این حضور کمرنگ را فضای آلوده به سیاست‌زدگی و سهم‌خواهی در لیست‌ها می‌دانیم که فرصت ظهور و معرفی اصلح‌ها را از فضای سیاسی سلب کرده است.

فهرست پیشنهادی مجمع مطالبه
پیش از ذکر اسامی افراد پیشنهادی، مجدداً تاکید می‌شود در بررسی نامزد‌ها صرفاً معیارهای ذیل دخالت داشته و نامبردگان در مقایسه با سایر کاندیدا‌ها، مجموعاً از جهات ذیل برجستگی داشته‌اند:
– سلامت نفس، شجاعت، استقلال رای و زیرکی لازم برای دوری از باندهای قدرت و ثروت
– داشتن برنامه و نگاه تخصصی لازم برای بهره گیری از متخصصان مستقل و دلسوز انقلاب
– سابقه مبارزه و ایثارگری در انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس و موضعگیری علیه فتنه قبل از عاشورای ۸۸
– کلان نگری، فهم جایگاه ملی مجلس و فهم شرایط عمومی کشور
– ساده زیستی، مردمگرایی، روحیه پاسخگو و تبلیغات دور از اسراف
– فهم مبانی انقلاب اسلامی، درک و پیگیری مطالبات رهبری و دشمن ستیزی
– داشتن سوابق مثبت در راستای خدمت به انقلاب و مستضعفین در مسئولیت‌ها و موقعیت‌های قبلی

نهایتاً مجمع مطالبه مردمی مشهد مقدس، ضمن تاکید بر ضرورت راه‌یابی اصلح (و نه صالح‌ها و اصلح‌نما‌ها) به مجلس شورای اسلامی، افراد ذیل را -با توجه به جمع بندی نقاط قوت و ضعف ایشان- به عنوان کاندیداهای قابل معرفی به عموم مردم آگاه مشهد و کلات، به ترتیب اولویت در سه رده معرفی می‌نماید:

الف) مجمع مطالبه مردمی، «حجت‌الاسلام دکتر محمدحسین حسین‌زاده بحرینی» (دکترای اقتصاد ایران و عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد) را کاندیدای حائز حد نصاب‌های لازم برای ورود به مجلس و در تراز جایگاه حساس نمایندگی، دانسته و از وی «حمایت» می‌کند. سابقه علمی و پژوهشی قوی، داشتن برنامه‌های اقتصادی متناسب با شرایط عینی کشور، سلامت نفس و صداقت تام، تبلیغات شخصی سالم و محتواگرا، از برجستگی‌های ویژه ایشان علاوه بر عموم نکات فوق الذکر است.

ب) مجمع مطالبه مردمی، افراد زیر را به سبب صلاحیت قابل توجه، در مقایسه با سایر کاندیداهای مطرح، شایسته ورود به عرصه نمایندگی مردم دانسته و در اولویت بعد معرفی می‌نماید:

۱- «دکتر غلامحسین صاحبی» (با نقاط قوت ویژه‌ای همچون توجه خاص به اقشار محروم، حرکت اجتماعی و سیاسی مستقل، سلامت سیاسی و…).

۲- «حاج خلیل موحدی» (با نقاط قوت ویژه‌ای همچون درک جامع مطالبات انقلاب و رهبری، شکل دهی به حرکت اجتماعی و سیاسی مستقل، سلامت سیاسی و…).

ج) در رتبه بعد، مجمع مطالبه با مقایسه سایر کاندیداهای بررسی شده، افراد ذیل را پیشنهاد می‌کند:
۱- «مهندس سیدهاشم بنی هاشمی» (دارای سابقه مدیریت‌های کلان و نمایندگی در مجلس)
۲- «حجت الاسلام نصرالله پژمانفر» (دارای سابقه قوی تشکیلاتی در مبارزات انقلابی)
۳- «دکتر امیرحسین قاضی‌زاده» (دارای سابقه فعالانه نمایندگی)

مجمع مطالبه مردمی مشهد مقدس ضمن دعوت از عموم مردم با هر رای و سلیقه‌ای، به حضور حداکثری و دشمن شکن در انتخابات دوازدهم اسفند، بار دیگر تاکید می‌نماید که به فرموده رهبر معظم انقلاب مردم باید با شناخت و حجت شرعی به کاندیدا‌ها رای داده و در صورتی که خود شناخت مستقیم از کاندیدا‌ها ندارند، از افراد «متدین و بصیر» (و نه هر جماعت سیاسی گرفتار ملاحظات و منافعی) مشورت بگیرند. ما تمامی گروه‌ها و خواص جامعه را نیز دعوت می‌کنیم به جای حمایت صِرف از خود و دیگران، به تبیین معیارهای خود پرداخته و حمایت‌های خود را مستند به دلایل شرعی و بصیرت انقلابی نمایند. همچنین مجمع مطالبه که اصالتاً به دنبال تصحیح فرهنگ سیاسی موجود است، از همین لحظه خود را موظف به نقد فضای موجود انتخابات، نقد و رصد مجلس نهم و نظارت مستمر مردمی بر نمایندگان منتخب مشهد در مجلس نهم می‌داند. آنچه مجمع مطالبه مردمی به آن دل بسته، تنها آرمان‌های انقلاب اسلامی است که تحقق آن‌ها جز با هدایت ولایت فقیه و حضور آگاهانه و مؤثر مردم می‌سر نخواهد شد. بر این اساس، این مجموعه با هیچ گروه سیاسی و با هیچ نامزد و نماینده‌ای عقد اخوت نبسته و نمی‌بندد.

و العاقبه للمتقین
مجمع مطالبه مردمی مشهد مقدس
۷ اسفند ۱۳۹۰

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.