سه‌شنبه 28 فوریه 12 | 13:41

وزيرعلوم: به دنبال تجزيه دانشگاه آزاد نيستيم

دانشگاه آزاد فعالیت خود را از یک اتاق شروع کرد و امروز به مجموعه‌ای تبدیل شده است که آموزش عالی کشور به آن افتخار می‌کند و یک بال آموزش عالی است.


دکتر فرهاد دانشجو دیروز طی مراسمی با حضور وزیرعلوم، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دستیار ارشد رئیس جمهور، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عبدالله جاسبی، کرسی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی را بر عهده گرفت.

دکتر کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم که در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد برگزار شد، پس از اعطای حکم ریاست به «فرهاد دانشجو» در سخنانی، گفت: نگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تمام تصمیم‌گیر‌ی هایش، نگاهی برای پویا‌تر شدن شدن این دانشگاه بوده است.

وی ضمن تشکر از زحمات و خدمات جاسبی، گفت: زحمات دکتر جاسبی بر هیچ کس در درون نظام پوشیده نیست و شایسته است که از سی سال خدمات وی به بهترین شکل قدردانی شود.

وی افزود: دانشگاه آزاد فعالیت خود را از یک اتاق شروع کرد و امروز به مجموعه‌ای تبدیل شده است که آموزش عالی کشور به آن افتخار می‌کند و یک بال آموزش عالی است.

دانشجو با بیان اینکه نگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تصمیم گیری‌هایی که در مورد دانشگاه آزاد صورت گرفت، نگاهی برای پویا‌تر شدن شدن این دانشگاه بوده است، تصریح کرد: ‌تغییر در اساسنامه دانشگاه آزاد از چهار سال قبل شروع شد و در تمام مسیر نیز قصد و هدف نهایی پویا‌تر شدن این دانشگاه بود.

دانشجو با بیان اینکه هیچ وقت به دنبال تجزیه دانشگاه آزاد نبودیم، ضمن تشکر از زحمات دکتر جاسبی گفت: بنده در آموزش عالی تا زمانی که هستم، امیدوارم بتوانم از تجربه دکتر جاسبی بهره‌مند شوم و آموزش عالی را در مسیر مناسب قرار دهم.

وزیرعلوم در خاتمه با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد در زمینه توسعه تحصیلات تکمیلی همکاری خوبی با ما داشته است، اظهار کرد: با توجه به متقاضی یک میلیون نفری که برای ورود به دوره تحصیلات تکمیلی وجود دارد، باید این دوره را توسعه داد.

کرسی ریاست دانشگاه آزاد واگذار شد

جاسبی: مطالبه‌ای ندارم

دانشگاه آزاد باید غیردولتی باقی بماند

همه‌چیز برای پرواز در دانشگاه آماده است

عبدالله جاسبی نیز که ۳۰ سال کرسی ریاست دانشگاه آزاد را بر عهده داشت، امروز پس از واگذاری این کرسی در سخنانی گفت: از سال ۴۱ سرباز انقلاب هستم و تا آخر عمر نیز در این سنگر دفاع خواهم کرد و امروز که این سنگر را ترک می‌کنم ضمن تبریک به ریاست جدید، عنوان می‌کنم که هیچ مطالبه‌ای ندارم.

 رییس سابق دانشگاه آزاد افزود: دانشگاه آزاد دوره سی سال فعالیت خود را پشت سر گذاشته است و در این دوران فراز و نشیب‌هایی پشت سر گذاشته است.

وی ادامه داد: کار عظیمی در دانشگاه آزاد صورت گرفته است. این دانشگاه بدون هیچ بودجه دولتی و امکانات دولتی بلکه با پرداخت صد‌ها میلیارد تومان مالیات، کار خود را با سرمایه یک میلیون تومانی حضرت امام آغاز کرده است و امروز تقریبا دارای نیمی از جمعیت دانشجویی کشور است.

به گفته جاسبی، دانشگاه آزاد دارای بیش از ۳۰ هزار عضو هیات علمی، بیش از ۳۰ هزار پرسنل تمام وقت، ۶۰۰ مدرسه با ۶۰ هزار دانش آموز، هزاران آزمایشگاه، کارگاه، بیمارستان، مزرعه و درمانگاه و بیش از یک میلیون متر مربع فضای آموزشی و رفاهی است.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد بیش از ۳۰ درصد تولید علم کشور را بر عهده دارد، تصریح کرد: دانشگاه آزاد رشد بسیار خوبی در تولید علم داشته است و حتی رشد تولید علم آن از دانشگاه‌های دولتی نیز بیشتر است که امید است طی یک تا دو سال آینده میزان تولید علم آن نیز از ۵۰ درصد عبور کند.

رییس سابق دانشگاه آزاد همچنین افزود: واحد علوم تحقیقات در تعداد مقالات ISI و نمایه‌های خارجی رتبه سوم را دارد و ظرف یک سال آینده دانشگاه تهران را نیز پشت سر می‌گذارد.

جاسبی با اشاره به ساختار مناسب دانشگاه آزاد، گفت: علت بقای دانشگاه آزاد به این دلیل است که ساختار آن هیچ وقت ساختاری خشک و انعطاف ناپذیر نبوده و مدام و در طول این سی سال ساختار آن تغییر کرده است.

وی با اشاره به وجود ۱۷ منطقه دانشگاه آزاد، خاطر نشان کرد: با ایجاد این مناطق تفویض اختیار در کار‌ها صورت گرفته است و در این مسیر حرکت می‌کنیم که مجموعه دانشگاه آزاد به صورت فدراتیو تشکیل و اداره شود.

رییس سابق دانشگاه آزاد با بیان اینکه در کنکور کار‌شناسی ارشد دانشگاه‌های دولتی بیش از یک میلیون نفر متقاضی بودند، اظهار کرد: در آزمون کار‌شناسی دانشگاه آزاد نیز با توجه به اینکه خود دانشجویان باید شهریه‌شان را پرداخت کنند، ۶۷۰ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.

به گفته جاسبی، همه چیز برای پرواز بیشتر در جهت ارتقای کیفیت در دانشگاه آزاد آماده است و امروز این دانشگاه به بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان تبدیل شده است که امید است تا پایان برنامه به معتبر‌ترین دانشگاه جهان نیز تبدیل شود.

وی با بیان اینکه از ابتدای تشکیل دانشگاه آزاد همواره مسائلی مطرح بود، گفت: در آن سال‌های ابتدایی عنوان می‌کردند که دانشگاه آزاد آتش زیرخاکس‌تر است و همه جا را به آتش می‌کشد و الان که به اینجا رسیده‌ایم هنوز این حرف‌ها گفته می‌شود. در صورتی که بار‌ها عنوان کرده‌ایم ما بزرگ‌ترین پشتیبان نظام جمهوری اسلامی ایران هستیم.

جاسبی با تاکید بر اینکه این مجموعه عظیم در مسائل سیاسی به اندازه یک دانشگاه دولتی نیز مساله ایجاد نکرده است، اظهار کرد: زمانی از نظر فرهنگی تحت فشار بودیم اما امروز افتخار می‌کنیم که بزرگ‌ترین کار فرهنگی در این دانشگاه صورت گرفته است، در حال حاضر دارای ۱۲۰ مسجد مجهز هستیم و تا پایان برنامه نیز پیش بینی شده که ۳۵۰ مسجد ایجاد شود.

وی با اشاره به شایعات اخیر در خصوص تغییر ریاست دانشگاه آزاد، گفت: در این چند روز شایعاتی در رسانه‌های مختلف مطرح شد ولی باید گفت که این نظام به جان ما بسته است و هیچ وقت نه تنها هزینه‌ای به این نظام تحمیل نخواهیم کرد بلکه سینه چاک آن هستیم.

وی با بیان اینکه از سال ۴۱ در نهضت امام خمینی (ره) قرار گرفته‌ام، اظهار کرد: نظامی با عنوان نظام جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است که به پای آن خون‌های بسیار زیادی ریخته شده است و نباید بگذاریم که خدشه‌ای به آن وارد شود.

جاسبی افزود: بنده از سال ۴۱ سرباز انقلاب هستم و تا آخر عمر در این سنگر دفاع خواهم کرد و امروز که دارم این سنگر را ترک می‌کنم ضمن تبریک به ریاست جدید، عنوان می‌کنم که هیچ مطالبه‌ای ندارم، حتی حدود یک ماه پیش دکتر دانشجو عنوان کردند که دانشگاه علوم تحقیقات را جدا کنیم ولی بنده قبول نکردم چرا که دانشگاه آزاد تجزیه پذیر نیست.

جاسبی با بیان اینکه نه مصلحت من است و نه به صلاح ریاست جدید که بنده مسئولیتی اجرایی در دانشگاه آزاد داشته باشم، خاطر نشان کرد: اگر در این دانشگاه مسئولیت اجرایی بر عهده بگیرم سایه من بر روی ریاست دانشگاه می‌افتد و آن وقت آن هم نمی‌تواند ریاست کند. بنابراین نه به صلاح من است و نه به صلاح رییس جدید.

وی افزود: اگر که ریاست جدید بخواهد که از بنده کمک فکری بگیرد حتما همفکری می‌کنم ولی هیچ انتظاری ندارم و نه تنها هیچ طلبی از این انقلاب ندارم بلکه بدهکار هم هستم.

جاسبی با بیان اینکه امید است که مدیریت جدید در کار‌هایش موفق باشد، خاطر نشان کرد: نباید دانشگاه آزاد را وارد دسته بندی‌های سیاسی کرد. هرچند که بنده فردی سیاسی هستم ولی تا کنون اجازه نداده‌ام که دانشگاه آزاد سیاسی شود.

به گفته وی، دانشگاه آزاد دارای چهار اتحادیه و بیش از ۳۰۰ تشکل دانشجویی است و بنده هیچ وقت نخواستم که این تشکل‌ها گرایش به حزب خاصی داشته باشند فقط از آن‌ها خواسته شده بود که خط قرمز‌ها رعایت شود و همیشه به روسای واحد‌ها توصیه کرده‌ام که به دنبال تشکل‌های سیاسی نباشید.

رییس سابق دانشگاه آزاد افزود: سیستم دانشگاه آزاد همیشه باز بوده است ولی به صورت خیلی منظم در آن عمل می‌شده است و همیشه خواسته شده است که دانشگاهیان آن به خط قرمزهای نظام حساسیت نشان دهند و به همین دلیل بوده که تا کنون نتوانستند در دانشگاه قشقرقی به پا کنند و حتی زمانی که در خوابگاه دانشگاه تهران شلوغی ایجاد شد اول در نظر داشتند در واحد تهران مرکز نیز این شلوغی را به پا کنند.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد باید روند تکاملی خود را طی کند خاطر نشان کرد: دانشگاه آزاد باید با روند تکاملی خود به ایده آل‌های خود برسد چرا که این دانشگاه در طول تاریخ می‌ماند چه بنده باشم و نباشم. بنابراین باید کاری کنیم که این روند تکاملی کند نشود.

جاسبی در خاتمه درخصوص اساسنامه دانشگاه آزاد نیز گفت: بار‌ها بنده در این مورد در شورای عالی انقلاب فرهنگی صحبت کرده‌ام که روند تکاملی اساسنامه ایرادهایی داشته است چرا که قرار است این دانشگاه مجموعه غیر دولتی باقی بماند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

تغییر اساسنامه دانشگاه آزاد در راستای نهضت علمی و نقشه جامع علمی کشور صورت گرفت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ایجاد تغییرات در اساسنامه دانشگاه آزاد از شش سال گذشته تاکنون، گفت: اساسنامه دانشگاه آزاد متناسب با ماموریت جدید نهضت علمی و نقشه جامع علمی کشور تغییراتی کرد که یکی از بندهای آن تغییر مدیریت جدید بوده که این تغییر باید اتفاق می‌افتاد.

مخبر دزفولی امروز یکشنبه در مراسم معارفه فرهاد دانشجو به عنوان رییس جدید دانشگاه آزاد اسلامی که با حضور وزیرعلوم، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دستیار ارشد رئیس جمهور، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عبدالله جاسبی و جمعی از مسئولان در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد برگزار شد، در خصوص روند طی شده اساسنامه دانشگاه آزاد گفت: زمانیکه اساسنامه اولیه دانشگاه آزاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد بسیاری از موقعیت‌های الان وجود نداشت ولی امروز با پشت سر گذاشتن دهه سوم انقلاب، ما در عرصه علمی جزو کشورهای بر‌تر هستیم بنابراین در این موقعیت ساختار آموزش عالی کشور باید دچار تحولاتی شود.

وی افزود: اگر تحولی در شورا مورد توجه قرار گرفته است در راستای این رویکرد بوده است که دانشگاه آزاد نیز از این موضوع مستثنی نیست.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: روند قانونی این تغییرات در جلسه هیات امناء مطرح شد و اعضای هیات امنا پیشنهاد خود را برای ریاست جدید اعلام کردند و در جلسه ۲۷ دی ماه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر فرهاد دانشجو با رای قاطع ۲۴ رای از ۲۸ رای به ریاست دانشگاه آزاد معرفی شد.

وی افزود: طبق اساسنامه، زمانی تعیین شد که رییس هیات امنای دانشگاه آزاد حکم رییس جدید را صادر کند که این موضوع محقق نشد. تبصره الحاقی در ۲۵ بهمن ماه تصویب شد که بر اساس ماده ۱۱ قرار شد اگر رییس هیات امناء حکم را ابلاغ نکند، رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با حق تفویض به وزیر علوم حکم رییس جدید را صادر کند و با تاملی که انجام شد در ‌‌نهایت روز گذشته این تفویض انجام شد و کامران دانشجو حکم فرهاد دانشجو را امضا و ابلاغ کرد.

مخبردزفولی ضمن تشکر از زحمات جاسبی گفت: فرهاد دانشجو در انجام وظیفه ماموریت خطیری بر عهده دارد که امید است با همکاری همه دانشگاهیان، دانشگاه آزاد را به خوبی ارتقا دهد.

فرهاد دانشجو:

مراسم تودیع جاسبی پس از انتخابات مجلس برگزار می‌شود

فرهاد دانشجو رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در خصوص برگزاری جلسه تودیع و معارفه رییس دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: برای مراسم معارفه به همین جلسه بسنده می‌کنیم، ولی در خصوص مراسم تودیع باید گفت که مراسمی درشان دکتر جاسبی پس از انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار می‌کنیم.

‌فرهاد دانشجو رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه باید در توسعه کیفی رشته‌های کار‌شناسی توجه کنیم و در توسعه کمی به ظرفیت‌های موجود حتی الامکان بسنده کرد، اظهار کرد: از سوی دیگر باید توسعه کمی و کیفی تحصیلات تکمیلی را مدنظر قرار دهیم.

وی با اشاره به جذب جدید منابع مالی برای کاهش شهریه دانشجویان گفت: باید منابع مالی جدید را جذب کنیم و شرایطی فراهم کنیم که میزان شهریه‌ها کاهش یابد البته می‌توانیم از تجربیات دانشگاه‌های غیر دولتی جهان نیز در این باره استفاده کنیم.

وی ضمن تشکر از زحمات دکتر جاسبی گفت: بنده به صورت غیررسمی از هفت سال پیش به ایشان مشاوره می‌دادم و امید است که بتوانیم از کمک‌های معنوی و فکری جاسبی استفاده کنیم.

وی افزود: اولین جلسه شورای معاونین امروز تشکیل می‌شود و چند نفری که برای مسئولیت جدید دعوت کرده‌ام در دفتر ریاست دانشگاه حضور می‌یابند.

فرهاد دانشجو امروز در دیدار با برخی از اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد نیز افزود: امید است بتوانیم تا ابتدای سال سوم ۲۰ درصد شهریه دانشجویان را کاهش دهیم.

رییس دانشگاه آزاد خطاب به این دانشجویان گفت: باید به گونه‌ای وارد صحنه شوید که روسای واحد‌ها روی شما حساب باز کنند.

چند انتصاب در دانشگاه آزاد:

جاسبی مشاور عالی ریاست دانشگاه شد

معاونان آموزشی، پژوهشی و مالی منصوب شدند

فرهاد دانشجو امروز در نخستین روز کاری خود در دانشگاه آزاد اسلامی، معاونان جدید آموزشی، اداری مالی و پژوهشی این دانشگاه را منصوب کرد.

فرهاد دانشجو که  با حکم وزیر علوم رسما ریاست دانشگاه آزاد اسلامی را برعهده گرفت، امروز پس از تحویل کرسی ریاست با حضور در جمع معاونان این دانشگاه، حسین بلندی، محمد خجسته و افشار را به ترتیب به عنوان معاونان آموزشی، اداری مالی و پژوهشی این دانشگاه منصوب کرد.

همچنین دانشجو با اعلام اینکه دکتر جاسبی مشاور عالی ریاست دانشگاه شد، تاکید کرد: دانشگاه آزاد با رسانه‌ها روند تعاملی خواهد داشت.

وی درباره روزنامه فرهیختگان و خبرگزاری آنا نیز گفت: درباره مدیریت این دو رسانه نیز با چند نفر صحبت شده که نتایج آن طی یکی دو روز آینده اعلام می‌شود.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها:

خدشه‌ای به روند تغییر رییس دانشگاه آزاد وارد نیست

حجت الاسلام محمدیان رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی دو بار بر قانونی بودن روند تغییر و انتخاب رییس دانشگاه آزاد تاکید شد، اظهار کرد: از این جهت هیچ خدشه‌ای در این مورد وجود ندارد و به هر میزان برای رعایت حرمت اعضای هیات موسس و بنیانگذاران این دانشگاه فرصت داده شد.

وی ضمن قدردانی از فعالیت‌های دکتر جاسبی، گفت: امید است خروج دکتر جاسبی توام با صفا و صمیمیت باشد.

وی افزود: در جلسه تودیع و معارفه رسمی حتما از خدمات ۳۰ ساله دکتر جاسبی تقدیر خواهد شد.

محمدیان با اشاره به تجربیات فرهاد دانشجو در دوره ریاست دانشگاه تربیت مدرس، اظهار کرد: فرهاد دانشجو در زمان ریاست دانشگاه تربیت مدرس، خلاقیت‌های خوبی در اداره این دانشگاه از خود نشان داد و امیدواریم این مسئولیت در دانشگاه آزاد از خلاقیتی بیشتر و با استفاده از ظرفیت‌های این دانشگاه همراه باشد تا دانشگاه آزاد بیش از پیش ارتقاء یابد.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در خاتمه افزود: البته در ‌‌نهایت این موضوع مقداری به تاخیر افتاد، بر این اساس دکتر فرهاد دانشجو باید هرچه سریع‌تر و از همین الان کار خود را در این دانشگاه با جدیت آغاز کند.

کامران دانشجو یکشنبه شب حکم ریاست فرهاد دانشجو بر دانشگاه آزاد را برای مدت چهار سال امضاء کرد.

دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر دارای یک میلیون و ۷۰۰ هزار دانشجو، حدود چهار میلیون فارغ‌التحصیل، حدود ۳۰ هزار عضو هیات علمی، ۴۳۱ واحد و مرکز دانشگاهی در داخل و پنج واحد در خارج از کشور است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.