سه‌شنبه 28 فوریه 12 | 15:03

از چمن‌کاری معابر تا ترسیم ایدئولوژی‌های جهانی

رئیس ستاد اقامه نماز کشور گفت: القاب و مفاهیمی چون سازندگی، گفت‌وگوی تمدن‌ها و عدالت که برای رؤسای جمهور ما مطرح کرده‌اند، در معارف قرآن و اهل بیت (ع) آمده و کسی حرف جدیدی نزده است.


حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی در همایش مربی تربیتی، خلاقیت و جامعه امروز، اظهار داشت: امروز سر تمام آموزش ‌و پرورش‌های دنیا دارد به سنگ می‌خورد اما باز هم به قرآن و اهل بیت بازنمی‌گردند و کسی هم که به قرآن رجوع نکند، مدام دور خودش تاب می‌خورد.

وی با اشاره به مبانی غنی قرآن و اهل‌ بیت در تعلیم و تربیت، ادامه داد: برای هر کدام از رؤسای جمهور ما القابی مانند «سردار سازندگی»، «مبتکر گفت‌وگوی تمدن‌ها» و «مدافع عدالت» مطرح کرده‌اند، در حالی که تمام این القاب و مفاهیم در معارف قرآن و اهل بیت (ع) آمده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی تصریح کرد: قرآن به سدسازی ذوالقرنین اشاره می‌کند و بر گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌ها تأکید دارد و در رابطه با عدالت نیز، امیرالمؤمنین عدالت را حتی برای حیوانات مورد تأکید قرار داده است.

وی بر همین اساس متذکر شد که کسی حرف جدیدی نزده و همه نیز، به دلیل مراجعه‌نکردن به «قرآن» چوب می‌خوریم.

نماینده ولی فقیه در سازمان نهضت سوادآموزی گفت: تمام متخصصان تعلیم و تربیت در شرق و غرب، از نقش لقمه در تربیت غافل شده‌اند؛ در حالی که اسلام معتقد است اثر لقمه حرام در ذریه انسان ظاهر می‌ شود اما ما از چمن‌کاری در معابر گرفته تا ترسیم ایدئولوژی‌های جهانی دچار خودباختگی شده‌ایم.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی با بیان اینکه تربیت، علم نیست بلکه عمل است، افزود: بچه‌های دبیرستانی باید بیشتر از بچه‌های راهنمایی نماز بخوانند اما من به عنوان مسئول نماز اعلام می‌کنم که شرکت بچه‌های راهنمایی در نماز بیشتر از دبیرستانی‌هاست و این نشان می‌دهد که آموزش و پرورش و دانشگاه ما، در این زمینه ورشکسته است.

وی با تأکید بر ضرورت شناختن اساتید گمنام در عرصه تعلیم و تربیت، خاطر نشان کرد: آن‌ها که باید استاد تربیت باشند، نیستند و بعضی از آنهایی هم که نباید باشند، هستند؛ اگر از قرآن دست بکشیم علما هم چپ می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی اضافه کرد: در کتاب‌های درسی هم اسلام‌شناس وجود ندارد، هر چند آدم‌های خوبی هستند اما اسلام‌شناس نیستند.

قرآن و نماز را جدی بگیریم/ برای حفظ قرآن به بچه‌ها فشار نیاوریم

این استاد اخلاق در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: تمام مسایل تربیتی در نماز است و اسلام نیز معتقد است که مسایل تربیتی را باید از نماز شروع کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی افزود: آموزش و پرورش باید نماز و قرآن را جدی بگیرد و مزه قرآن و نماز را بچشد و به بچه‌ها هم بچشاند.

وی در پایان تصریح کرد: حفظ قرآن نیز به شرطی برای بچه‌ها مفید است که به آن‌ها فشار نیاورند؛ چرا که قرآن تأکید کرده هر آنچه از قرآن برای شما می‌سر است، بخوانید.

همایش مربی تربیتی، خلاقیت و جامعه امروز، صبح امروز سه‌شنبه در مرکز تربیت معلم نسیبه تهران برگزار شد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.